icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

corasone
28. máj 2010

caute maminy, tak uz ja Samko chytil odo mna nadchu tak sa trapime so soplikami, ktora s tym mate uz skusenost ako dlho vedia pretrvavat sopliky u dietatka? dik
ako sa inac mate a co ste dnes robili ked bolo tak super pocasie?

jumca
28. máj 2010

ahojte,
no maji my sme dnes boli s bobakom Ivuškom cely den vonku 🙂 bolo super.... maji, ked mal Ivuško soplik tak to mal vzdy 3,4 max 5 dni. viac nie. tak sa trapite a odsavate...hmmm pozname, neprijemne....a najhorsie je to v noci, to som malemu vzdy dala vyssi vankusik do postielocky aby sa mu lepsie dyxalo. a vzdy som dala do odparovacov vodu s kvapkou eukaliptoveho alebo borovicoveho oleja. krasne jemne prevonal celu spalnu a spalo sa nam ako v lese pod borovicami...no super.
a ked som mu to takto spravila, tak mal soplik len 3 dni. 😉 😉
drzim palceky nex ste cim skor o.k. 🙂

kattarinkaa
28. máj 2010

Ahojky maminky,
..nejak nemame cas sem nieco pekne napisat. Sme cele dni vonku, odvtedy, co sme uz presedlali na sportiak. Napapali sme sa v parku...alebo sme odbehli babke a sme len vonku.
Dnes bola vonku s Maximkom prevazne babka. Ja som potrebovala poupratovat cely dom, poprat, pozehlit a navarit a samozrejme napiect (slane a sladke)...nas Maximko ma zajtra meniny. Tak sme sa tak pripravovali. A o 15.00 sme frcali na 3-tie plavanie. som utahana ako kon...asi pojdem spinkat. 😝 Maximko uz davno odpadol, len dufam, ze bude spinkat dlho, dlho ..aspon do 6.00 rano. 😀 (to jedno alebo dve kojenia v noci su v pohode).

Inak mamicky dakujem za info k stolickam...vybrali sme fabulu, a tatinko nam ju ide v pondelok kupit. Zatial papame na rukach, vo vajicku..tak vselijak, hlavne ze malinkemu huti. A super mu smakoval zemiak, mrkva a trosku pastrnaku. Brokolica nebola nic moc. 😝

Jumca malinky je uzasny...kedy sa uz konecne niekde stretneme?

Majulka..rychlo sa dajte doporiadku, aby sme zorganizovali aj to stretko v auparku. Dobru nocku dievcence a beturence.

henaha
28. máj 2010

ahojte maminy,
tak my sme chatu zrusili pre zle predpovede pocasia a dnes bol uplne nadherny letny den 😉
tiez sme boli takmer cely den vonku, chodime k svokrovcom natierat hranoly, lebo ich tam mame zlozene....ideme robit pristresok na terasu 🙂 Samko tam ma hupacku, psa, hlinu a kamienky, tak sme kazdy den taky spinavy, ze uz nam nestaci ani zasoba teplakov 😝 a nevravim o tom ako derie topanocky, ked vsade lozi 🙂

zajtra mame poriadne hukoty, uz sa mi aj dnes v kociku zobudil, ked lietali stihacky, tak som zvedava ako to bude zajtra 😒

Kati, akej farby ste vybrali stolicku? Budes urcite spokojna 🙂 a ako bolo na plavani?
maji, prajeme Samkovi skore uzdravenie 😉

mima1708
autor
29. máj 2010

jumci dakujem, vobec som si to tam nikdy nevsimla... 😀 my sme tiez s malym cele dni vonku, na dvore alebo v meste na prechadzke... uz sme vytiahli na dvor aj bezku ked je sucho a slniecko... konecne pridavam aj fotky 😉

corasone nam trval soplik aj vyse tyzdna,tam ide hlavne o to aku silnu imunitu ma...

ja sa zase pasujem s krcmi v bruchu... pravdepodobne som s chuti zjedla vcera vecer pizzu a dnes sa nemozem ani poriadne vyrovnat co mam take strasne krce... a vsetko co do seba dostanem ide zo mna von ☹

corasone
29. máj 2010

tak sme si dnes kupili sportak Fortuna od babypoint. pacil sa mi velmi. pripajam link http://www.maderna.sk/katalog/product/7527/ ale modrej farby. mali aj ten cierno sedy no ten modry bol krajsi tak sa vytesujem. dufam ze Samulko bude fit co najskor.
boli ste na airshow na letisku? ja som to tu mala zadarmo xixixi

corasone
29. máj 2010

mima malinky ti pekne narastol, fesak to bude velky, a tusim bude DJ ze? 😉

henaha
29. máj 2010

mima, maly je zlatucky a uz je velky fesak 🙂 znama satka z Kiku, ze? aj my ich mame...a ta poloha na brusku s ritkou ako u nas 😉 tie deti vedia na vymyslat polohy v spanku 😝

henaha
29. máj 2010

a vidis ako si tu sikovne vlozila fotecky 🙂 ved som sa aj cudovala, ze do albumu vies dat a tu nie, ked je to este jednoduchsie 😝

henaha
29. máj 2010

maji, uz sa tesim na kocik, ked ho uvidim 🙂 tak sup,. sup, nech ste cim skor zdravi nech ho vyskusas 😀

kattarinkaa
29. máj 2010

Noooo, ale nam to tu dnes hucaloooooo, ..ja som mala problem, nie malinky. Stale sa mi strhaval v kociku, tak sme nakoniec boli viac doma, tu to bolo pocut o 'nieco menej'. (byvame pri domose, len pre info). 😀

Heni na plavani bolo super...konecne som bola vo vode, a zacali sme sa ucit povel na potapanie..tak sme sa s Maximkom zabavali obaja. Ale uz mi bolo povedane (od tatina), ze na buduce ide uz zas on...ze je mu na suchu strasne teplo. 😝
A nakoniec stolicka fabula nebude...Maximko dostal na meniny od starych rodicov stolicku od "the first years", tak uz mame a zajtra budeme obedovat v nej. 😀

Maji, kocik vyzera super...odlozila som stranku, ked budeme vyberat, mozno sa necham inspirovat.

Mima...malinky, je aky "velky", ani sa mi nechce verit, ze ma 9 mesiacov. Ale inak je to super krasny vymyselnik. 😝

silvuskaa
29. máj 2010

Ahojte 🙂 deturence uz spinkaju?
jumci idem teraz v utorok...uz nech mam kraaasne nohy 😀
corasone nem trvali sopliky vyse tyzdna ale najhorsie boli prve 2dni, to sme ani v noci nespinkali poriadne.....drzim palce aby sa Samko skoro uzdravil.
presne tento kocik som chcela aj ja a ked som ho videla nazivo skoro som ho aj brala len bol dost velky ked sa zlozil oproti tomu co sme nakoniec kupili,tak som sa premohla a nekupila ho. Je naozaj prekrasny 🙂
kati drobec je vo vode zlatucky....nevadilo mu liatie vody na hlavicku?

A mame hotovu aj hojdacku....dnes sme na nej cely den s tatinkom pracovali

silvuskaa
29. máj 2010

mima aj Davidko takto spinkava, niekedy ma tak pod sebou nozicky ze su mu ani vidiet neni 🙂

corasone
29. máj 2010

dakujem baby.
Heni aj sme boli von len ste boli asi u rodicov. ja s nim chodievam von, volala som sestricke a vravela za mam ist, dnes sme nesoplikovali ale stale tam slaba nadcha je. no snad to rychlo prejde aj Samulkovi aj mne.
ked sme kupili kociarik, hned som Samka don prelozila a uz sme frcali xixixixixi
kati malinky je krasny.
silvuska aj Davidko je nadherny, uz sa tesim baby ked dame stretkoooooo. juuuj uz nech to je

henaha
29. máj 2010

silvi, Davidko je zlatulinky, hojdacky maju tento rok uspech 🙂 🙂 🙂 ste sikulky, ked vam uz na dvore visi, u nas zatial stale iba u babky 😒
Kati, Maximko je bohovy...konecne si si uzila aj ty vodu, nielen teplo na suchu 😀 tak uz trenujete, to je parada 😀

jumca
30. máj 2010

ahojte,
mima Adko je uplne super xlapik, sikovnicek 🙂 😉 a fakt jak narastol 😎
kati no veru uz by sa patrilo stretnut...tak mozme ked majka budu zo Samuskom fit 😎 ale sak kati mi sa mozme prejst hocikedy...vzdy ked idem do mesta okolo vasho domu, tak kuknem ci nahodou nejdete aj vy...minule ti asi malinky spinkal na dvore, som zazrela len kocik 😵
silvi tuto istu hupacku sme aj my kupili Ivuškovi, len zelenu. oblepila som mu ju nalaepockami lienok a tak sa hupe o 106 😀 😀 😀

veru vidim ze nam to tu vsetko rastie, az mi je to aj luto ze ten cas tak leti... 😒

jumca
30. máj 2010

maji ako sopliky???

kattarinkaa
30. máj 2010

Dobre ranko...dakujeme za chvali... 😀 ale tie malinke deturence su vsetky krasne, ani jedno nie je skarede..keby im to tak ostalo nastale. 😝
Maximko dnes vstaval o 5.24, tak uz zas spinka, mama aspon mohla dat varit polievku (slepaciu-nedelnu), a svieckovu..este aj na kolac mam veci nachystane..len mam obsadenu trubu.
Silvi, zatial sa Maxik nejak neboji..pekne privie ocka, ked sa mu leje na hlavu...ale mozno to este na neho pride. Heni a vo vode bolo fakt super..som si to max. uzila, ani som nevedela kedy preslo 30min. (Hoci najprv som mala pocit, ked sme isli do vody, ze je studena, ale potom..uplne super, tak tam je teplo, ze ta voda ta prijemne 'chladi).

A hned ma napadla aj otazocka. Ako ste naucili vasich malinkych ('vsetka cest velkym chlapom'), aby spinkavali dlhsie...alebo aspon celu noc. Nas Maximko spinka asi tak od 20.00-20.30 do 5.00 - 5.30 max. A vacsinou je v noci 1-2krat hore, tak na 10 min, co sa napapa. Ale ani za svet nechce spat dlhsie...vzdy uz vymysla, hra sa (samozrejme kaka - tak ako dnes rano - sama mrkvicka to bola 😀), potom sa napapa a okolo 7.30 - 8.00 je zas v postielke a spinka.

Mam jednu kamaratku (Lenku s malinkou 2mesacnou Stelou) a ta sa napapa vecer o osmej a spinka do 5.00 rano v kuse, bez zobudenia, potom sa napapa a spi dalej do 9.00 -9.30 a to je kojene babatko. Nas malinky takto uzasne nespinkal, ani ked bol mensi...tak by som sa potrebovala vyspat. 😖

Jumca, ved zazvon, mozme ist spolu von...alebo mi hod do ip ciselko zavolam...a mozme pokecat nazivo. 😝

kattarinkaa
30. máj 2010

A este nieco, akurat som pozerala letaky (co nam chodia do schranok) a videli ste LIDL? Budu papmpersky..a vyzivky a vsetko mozno pre deticky. Pojdeme si nieco kupit. 😝

mima1708
autor
30. máj 2010

baby dakujem za chvaly adrianka,je fakt uz hrozne veliky ako tyhovoris jumci,az to cloveku pride luto,ze tak rychlo rastu,ani si ich nestihame poriadne uzivat ako malinkych a za chvilku z nich budu velky skolkari ☹ a aj my mame taku hojdacku ako vy,len s bielym klaksonom... to zdedil este po mojej 6 rocnej svagrinej 😀
heni presne ako pises,zname satky s kik,ale su strasne prijemne a dobre sa malemu nosia... a po pravde ani sa mi tam nijake ine ciapky na leto nepacili...
katarinka to je super,ze budu mat v lidli akciu,lenze u nas v hc to je tak na figu,ze tu je jeden lidl na hc a vsetky okolite dediny (a je ich tu fakt dost) a ked sa nejdes rano o pol 7 postavit do radu s dochodcami a cakat kym otvoria uz o 8 nekupis skoro nic 😠

inak baby mam jeden taky napadik, buduci vikend je otvorenie kupelnej sezony u vas v pn a chystame sa tam ist pozriet aj s drobcom ked bude pekne pocasie... co keby sme dali stretko v sobotu? ja do pn nechodievam casto,ale ked uz ideme rada by som vas videla,co vy na to? mysim,ze uz aj corasone so samkom budu ok....

henaha
30. máj 2010

mima, aj my asi pojdeme pozriet na otvorenie sezony, len nevieme o kolkej, ake bude pocasie a tak 🙂 ale bavili sme sa o tom s drahym 😉
Lidl letak som videla aj ja, aj sa chystam ist nieco kupit, ta akcia trva len 4 dni ☹ tak dufam, ze nieco vymaknem, lebo v Lidloch to je asi vsade rovnako ako pise mima...a ti dochodcovia su vsade, no dufam, ze detske vyzivy ich lakat nebudu 😒

Kati, nechcem byt pesimista, ale so spanim asi neurobis nic...su to proste typy deti, ktore prespia celu noc takmer od narodenia a deti, ktore sa budia 😎 ja som sa uz s tym zmierila a stale si vravim, ze pokial sa len zobudi a napapa, tak je to parada....budme radi, ze nevyvadzaju v noci a nechcu spat 😠 my zasa v poslednom case spime cez den uz iba 1,5 hodky, aj to je rozdelene na 2 spanky ☹ Samko nejako cez den vymysla a nechce spat 😒 ale co narobim, hlavne, ze je zdravy a poslucha 🙂 🙂 🙂

jumca
30. máj 2010

ahojte,
no nas maly xodi na vikend vzdy k mojej mame, tak my asi nepojdeme...jedine ak by mamina s nim isla...ale to sa asi nestretne s Vami vsetkymi 🙂
kati, aj som minule xcela zazvonit, ale vzdy ma napadne ze co ked nahodou Maximko spinka a nexcem ho zobudit. 😉 moje cislo mas v IP poste 😎
na cely tyzden hlasia skarede pocasie a prsanie, tak dufam ze sa im to nepodari..., lebo nerada by som bola s malym opat 3 dni doma co bude liat ☹

pekny vecer 😵

mima1708
autor
31. máj 2010

no tak zase mame dnes "naaaadherneee" pocasie... vyzera to na celodenny dazd a takto hlasia az do stredy,az od stvrtka by sa malo trosku vycasit,tak som zvedava co budeme robit doma... zase ma bude slak trafat z maleho ked bude nervozny z toho,ze nemozeme ist von... hadam sa to poobede aspon na hodinku ukludni aby sme mohli ist aspon na dvor trosku... 😒

henaha
1. jún 2010

no aj aj sa strasne tesim ake je "nadherne" pocasie, vcera to bolo hrozne a dnes to vyzera takisto ☹ uz som dnes aj prikurila, lebo sa mi zda, ze je nejaka kosa...nech uz je normalne teplo a leto 🙂
uz sme si tak zvykli, ze sme cele dni na vzduchu, doma nam je hrozne dlho 😒

kattarinkaa
1. jún 2010

Ahojte dievcence...ja som na nervy, uz neviem co mame spolu robit...ako sa zabavit, boli sme chvilku vonku, ale to je hroza..som komplet mokra, malinky sa teda ulozil do postielky a spinka...ale to je tak na 1hodinku a zas bude hore, doma nevie tak dobre spinkat ako vonku.

a veru Heni, ako sme vytiahli sportiak uz sme boli cele dni vonku...a takto, co sa da doma robit? Kedy to prestane.

jumca
1. jún 2010

joj veru ako heni hovoris, aj ja sa idem doma zblaznit.... s maly sa stale len hrame a uz aj na nom vidim ze by rad vypadol von... 😒 no ale da sa??? 😠 vcera som isla som vymakla ked neprsalo a asi po pol hodine vonku sa spustil taky lejak, az som zmokla do nitky 😠 😠 maly nastastie mal prsimlast na kociku 🙂
ale toto uz neni mozne s tymto pocasim... ☹ a to zevraj ma byt cely jun takyto uprsany... ☹ ☹ ☹
jaaaj uz nex to skonci a je opat teplucko 😎

corasone
1. jún 2010

ahojte, no jumca malinky je natom ako tak, najvacsie sopliky mal v piatok, potom sa to ustalilo ale ma stale nadchu, citim ze je trochu zahlieneny ale neda sa to vysat, musi mu to prejst samo. pije vela cajiku, tak snad to uz odide. aspon mi nieje luto ze je take pocko aj ked s nim von musim aby sa nadychal cerstveho vzduchu no v takom dazdi ani ma nenapadne, tak len vetram.
boli sme s Henou v Auparku na MDD ale nasi drobci su este malinky, buduci to bude ine.

mima1708
autor
1. jún 2010

baby vsetko najlepsie drobcom k mdd prajem...

taketo pocasie ma aspon jednu vyhodu,ze som si porobila za tieto dva dni vsetku robotu co mi doteraz stala... ale je to strasne,maly mi dnes spal 35 minut za cely den,uz ma ide slak trafit a to je hore od pol 8 este stale!!!! uz neviem co s nim,len mrnci,uz ho nic nebavi... strasne,ale od stvrtka sa to ma zlepsovat a na vikend hlasia krasne letne pocasie,tak hadam sa im to splni... 😖

henaha
1. jún 2010

mima, moj Samko spal tiez za cely den 30 min, uz som mala dost, potom ho este zalomilo o 17;45 na pol hodku, co som uz ani nechcela, ale uz nevladal vobec vydrzat a chvalabohu od pol 8 spinka, zlaticko unavene 🙂

jumca
2. jún 2010

baby moj maly je taky isty...nic ho nebavi, ani hrat sa nexce...to je ale tymto blbym pocasim!!!! 😠 vcera za cely den spal len 45minut a potom bol taky umrncany...no a dnes to je to iste...
dufam ze vikend uz bude pekny, ako hlasia... 😨 🙄