Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Ahojte, citam si tak Vasu temu, my patrime takisto do novembrovych deticiek, mali sme sice termin na Vianoce, ale mala sa opytala o mesiac skor. Ja by som chcela len tolko, ze pokial su deti vylucne dojcene, tak neexistuje, ze Vam prespia celu noc 🙂 Ono bud Vam odide mlieko alebo sa znizi laktacia. Tych 15 hodin by malo prespat babatko, ale nie vkuse, tam uz je do toho zaratany aj denny spanok, pokial tomu dobre rozumiem. Moja sa napriklad budi v noci 3-4x, cez den si da take 4 kratke slofiky po 30 minut, jeden z toho je hodinovy. V noci sa len napapa a spinka pekne dalej. To ze v noci papa, neznamena , ze cez den slabo jedla - tusim som tu citala taky postreh. A takisto ani 'slabe' mlieko nemam, take nieco neexistuje. Dojcim ju na poziadanie, to je to najlepsie ked sa zena rozhodne dojcit. Ono aj tak je vedecky dokazane, ze aj deti , ktore predtym spali v noci vkuse tych cca 5-6 hodin sa v obdobi 6 mesiacov zobudia (50% z nich). Az potom okolo 6-8 mesiacov vacsina babatiek uz nebude potrebovat papat v noci. A k tomu rezimu - tak malinkemu babatku sa hadam rezim neda este vytvorit, ked chce spat, bude spat, nasilu ja by som nedavala a nechat plakat 3 dni to uz vobec nie...Kazde dietatko je individualny tvor, a tak sa aj budu spravat, darmo my chceme nieco ine, aj tak si urobia po svojom 😉
Ahoj baby, tiež by som sa chcela pridať k vašej diskusii. Malá je narodená začiatkom novembra. Od 3. mesiaca mi koľkokrát prespí celú noc od 20. do 6. ráno. Ja by som aj bola rada, aby sa aspoň 1x zobudila, lebo ráno mám potom prsia ako obrovské balvany, ledva vstanem z postele ako to bolí a potom mi aj klesá laktácia, ako písala @andie25. Teda mi to pekne kolíše, chvíľu je veľa a urobí sa mi retencia, potom zase málo a malá sa zlostí pri kojení. A takto stále dokola.
Ahojte, uz chvilku citam Vasu diskusiu, rada sa k Vam pridam. Dcerka je konconovembrova, takmer od narodenia prespinka celu noc, velmi zriedka sa 1x zobudi za noc. A to vdaka knihe A dost, ktoru som nastastie dostala ako darcek pri jej narodeni 🙂 Je len kojena. Takze verim tomu, ze babatku sa da uz vo velmi skorom veku nastavit rezim
jeeeej no sa nam to tu konecne namnozilo, vitajte vsetky!
@katkaela viem o com hovoris, mne sa raz stalo ze prespala noc a rano som mohla kozami orechy luskat 😀
inak ja este nedokrmujem nijako kedze sa cisto dojcime a zatial ma dost, klop klop, no tiez je to ako kedy, obcas na doraz a musime sa dojcit aj tri krat po sebe a obcas bez problemov 🙂 no do mrkvy sa mi este nechce. baby, ked si to zmrazite bude to humac, skusali ste niekedy jest zmrazenu mrkvovu polievku, alebo svieckovu? ona sa ta mrkva tak zospongiovatie zmrazenim a to iste sa jej stane aj ked je pomixovana, sak skuste a uvidite, ostane to take odseparovane tuha zlozka od tekutej - tak sa to zgrcne, ako, moj syn to zjedol aj tak, ale nerobila som mu to skoro vobec lebo mi to prislo dost nechut... inak ked uz sme pri tom - mrkvova polievka s koriandrom je eno nuno, odporucam odobrat kus dietatu a potom dosolit, dokoriandrit, pridat smotanku a basta jak hovado, gule za usami!
@komarekmik presne tak, ako pises...my mame zhruba od 2. mesiaca pravidelny rezim, takze v pohode...da sa to,...ale je pravda, ze kazde babo je naozaj individualne...my mame nastastie sipkovu ruzenku 🙂 🙂 🙂
@ingeborgnicol a ty jej vlastne preco davas uz? ci mliecko jej uz nestaci? som kdesi citala ze ak nechcu papat tak preto ze piju vela mliecka este a im to staci, no ktovie.
@komarekmik no presne takze si ma presvedcila o tom ze babatko v noci papat nepotrebuje ale mi sme ich to nenaucili, ja mam uz jednu skusenost ze kym som sama neodstavila na nocne papanie starsieho tym neprestal a bol by hadam aj do jeho dvoch rokov. Juj skoda ze sa mne ta kniha nedostala skor teraz nemam este odvahu nechat plakat...ty si to tak skusala ze si hned nesla za malou ked plakala a tak sa naucila spinkat od ktorej do ktorej spinka?
@ingeborgnicol dufam ze som velmi nenarusila rezim, ozaj nechcela som len som si spravu uz neskoro precitala uz sme boli v meste dakujem este raz za knizocku taka skoda ze si mi ju neposlala este pred narodenim drobulky🙂, ja viem ze mozno zbytocne analyzujem ale vies ako velmi potrebujem sa normalne vyspat moj prvy vstava o 5tej niekedy skor chodim uz spat aj o 20tej len aby som co to pospala ale je to vsetko dost na ukor celej mojej domacnosti muza ani nehovorim🙂 ten je vecer stale sam, a len co zaspim drobula uz sa hlasi...ja suhlasim ze lepsia vyspata mamina ako depresivna pri jednom som to zvladala lebo som cez den dospala ale teraz to vobec nejde...sak ale nevravim ze ju necham revat aspon zatial nie tiez nemam to srdce, len si myslim ze ked ine kojene deti dokazu spat tak preco by aj moja nemohla
@andie25 pokial kojis v lahu tak sa da zvladnut caste kojenie a dost dlho ale pokial nevies tak ako ja nevieme sa zosuladit s malou a ani pri prvom som to nevedela tak je to do takeho roka5-6vstavani velmi narocne ja som maleho vyberala z postielky posadila sa a tak nakojila polozila a len co som konecne zaspala uz som pocula plac a este s trasucimi rukami som maleho vyberala z postielky vydrzala som to vtedy do 13m ale pravdu povediac kojenie bolo pre mna utrpenim az ked sme ho oducili od nocneho jedenia a kojil sa iba cez den potom to kojenie bolo krasne a bolo mi luto ho odstavit v 2,5rokoch.
este k tym prikrmom mne tiez lekarka vravela ze podla najnovsich teorii uz aj kojene maju zacat od ukonceneho 4.mesiaca vraj kvoli alergiam...no nic sa podla mna nestane ked sa zacne aj neskor ked predtym nam vraveli ze od 6m. a tiez vela zavisi od babatka ci je jedak alebo nie.
@mata884 bingoooooo !
@janulka_s bolo supis, mala si pravdu, strasne milaaaaaaaaaaaaaaaaa tetusa...trvalo to 2 minutky, prve ucho prespala, potom jak to cvaklo, tak sa prebrala, ale iba tak akoby zhikla od zlaknutia, ked jej pichla druhe, supla som jej cumel, do kocika a odkracali sme...takze absolutna paradicka ! 🙂
@slady že orechy lúskať :D, to ja keď si zabudnem na noc dať vložky do podprsenky, tak sa zobudim celá vytopená ráno.
Mne dnes laktačná poradkyňa tiež radila, že keď budem mať pocit, že mám málo mlieka, že nemám dávať dokrm UM, ale mám skúsiť začať s príkrmami. Ale to si teda neviem predstaviť. Oliv sa zatial vobec nechytá, žiadne náznaky, že by bol záujem o niečo iné ako o prso.
no ja som dnes kamoskine deti strazila a maly (2,5) sa rozhodol ze mi malu nakrmi chrumkou 😀 takze moja mala dnes vlastne tiez prvy prikrm 😀 no chuda. velmi si to neuzila hehe
@komarekmik a čo radia v tej knihe?
@katkaela ved toto, moja zaba mi tiez pripada este strasne malinka na prikrmy, celkovo mi este pride take babatko, starsi v jej veku uz bol taky chalanisko, neviem to dako popisat, len mi prisiel v 4 mesiacoch uz starsi a zorka je este take bebetinko ze si neviem predstavit uz teraz zacat, tak mozno s tym zacneme koketovat tak v piatom.
My sme skusili trosku mrkvicky, bio mrkvicky, a mala uspech. Vcera cca za malu lyzicku, dnes za cca 3 lyzicky. Sice nie je 100% iba dojcena, ale UM da tak do 200 ml za den v priemere. Za pokus to veru stoji, ved prakticky tahame 5ty mesiac, 4ty sme uz ukoncili, no nie? ;)

@pralinkaaa na poslednej poradni mi lekárka povedala, že už mám dávať zeleninu... ja nekojím... kojeným deťom sa vraj dávajú príkrmy od 6. mesiaca...