icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

andie25
22. mar 2013

@evamarcel vies co, ono myslíš ze ked ťahá 2 hodky, ze to papka? Podla mna uz iba dudlikuje a ukludnuje sa. Skús ju nechať na prse cca 20 minút- pokial citis ze ťahá mlieko a pije, potom ju daj odgrgnut(hoci kojene deti sa nemusia) ale niekedy ked pijú natahuju sa aj vzduchu, no a potom ked dávas cumlik, tak jej skús dat a uvidis.

ivka228
22. mar 2013

@evamarcel ako casto sa kojite poas dna? mate rovnako kratke intervaly? A pocas noci ako dlho asi kojis? Nam sa to asi opat upravilo na 2 kojenia pocas noci. Aj ked vstavam este minimalne raz na podanie cumlika. A mozno mu bolo aj trochu zima, lebo sme opat o stupen pridali.

ivka228
22. mar 2013

@ingeborgnicol Nicol, dakujem za fotky. Zlati su ti nasi dvaja drobci. 🙂 Inak skoda ze dnes tak fuci a nemozme ist na prechadzku. Lebo doma nie a nie dat dlhsi spanok. 😒 Prechadzka by nam prospela.

evamarcel
22. mar 2013

@ingeborgnicol ved to ze to asi budem musiet spravit mne sa uz vidi ze to cumel je velky problem len vies ako za nim reve straaaaane
ja uz tak lutujem ze som ho dala....len moja nema taky placik ale vreskot az zachripne uz vzdycham z toho ale ja sa nato dam a oducim ju od neho

ivka228
22. mar 2013

@petuska55 rano som na teba myslela, ked som sa vazila, ze preco som prestala cvicit. Ale vaha ide chvalabohu dolu dojcenim. Len spevnit potrebujem. Ty si ako na tom? Cvicis?

evamarcel
22. mar 2013

@ivka228 vies co ani neviem presne ako dho sa v noci koji ale urcite dlhsie ako cez den ona sa mi cez den jednoducho odtahuje anebude sa kojit dlhsie ako dve minutky...a v noci mozno aj 5minut jej davam kym mi pri prsku nezaspi, ale si predstav vcera som skusila vecer dat pit z oboch este som ju aj prelozila a si myslim tak to by uz urcite mala vydrzat dlhsie len mi neodgrgla a budila sa mi az do rana kazdu hodinu..

evamarcel
22. mar 2013

@ivka228 a este cez den sa snazim aj kazde dve len ona sa mi odtahuje a hlavne doobeda sa ani nechce kojit

evamarcel
22. mar 2013

@andie25 ,yslim taha spanok max dve hodky vkuse nocny spanok

ivka228
22. mar 2013

@evamarcel a ked si dala cumlik namiesto jedneho kojenia, tak zacala plakat? Ja cez den kojim cca kazde 2 - 2.5h a ked sa mi v noci zobudil skor ako uplynul tento interval, tak som si povedala, ze urcite este nie je hladny. A dala som mu cumlik, podrzala rucky, aby si ho nevybrala a zaspal do minutky.
Inak ja v noci kojim takmer vzdy so zatvorenymi ocami, lebo ani ja nevladzem. Hlavne to prve kojenie. Nadranom uz som asi viac vyspata, tak mam obcas oci otvorene.

andie25
22. mar 2013

@evamarcel no som nepochopila 😀 tak presne ako píšeš, skús dávať obe prsia. Daj jedno, potom ju odgrgni, mozno prebal a daj ju este na druhu stranu. Ja som bola proti cumlom, no moja ked zaspava tak rada dudle 🙂 dali sme jej az po skoro 2 mesiacoch prvýkrát. Ono moze byt ze sa budí cca každú hodku lebo sa nenapije dostatočne ked píšeš ze ti zaspi na prsniku. Preto by som vyskúšala ju odgrgnut alebo prebalit, trosku sa prebudi a sup na druhu stranu 🙂

evamarcel
22. mar 2013

@ivka228 no vidis aj to moze byt chyba presne vam asi preto sa budia v rovnakych casoch ze tak kojite a ked aj skor tak nedavate prsnik a ja som davala a tak mala kedy ako si pyta raz chce cumel zaspi na hodku alebo pol hodku a potom zas cumel niekedy este zaspi inokedy uz rev a musim kojit...skusim aj ja tak ze iba v po urcitom case kojit...

evamarcel
22. mar 2013

@ivka228 tiez v sede kojis?

evamarcel
22. mar 2013

@andie25 budem skusat vsetky rady lebo uz mam dost vstavat kazdu hodinku

evamarcel
22. mar 2013

@ivka228 podarilo sa ti inac tym cumlom jedno kojeie zrusit? ale zobudza sa ti na cumel ci ako ?

evamarcel
22. mar 2013

ako dlho vam tahaju v noci babatka?

ivka228
22. mar 2013

@evamarcel skus. a ked nezaberie, tak das prsnik. A ja tiez kojim v sede. V lahu mi to vobec neslo a v noci to skusat rozhodne nebudem a riskovat, ze sa mi preberie uplne.

ivka228
22. mar 2013

@evamarcel asi sa mi to podarilo, lebo mne sa budil 3x na kojenie a minimalne 2x este tak pomimo toho. Teraz uz len 2x na kojenie a raz mimo toho casu.
Moj stabilne taha cca 7 minut, ci cez den ci v noci.

ivka228
22. mar 2013

A minule mi volala moja mama, ze by som uz mala zacat pomaly s prikrmami presne kvoli tym spominanym alergiam. Povedala som jej, ze ja som neplanovala zacat skor ako po 6m, ale asi uz po Velkej noci vyskusam dat mrkvicku. Uvidime ako zareaguje.

mata884
22. mar 2013

@evamarcel aj ja kojim po sediacky...alebo skor v tureckom sede. Maly sa napapa a musi odgrgnut. Ked neodgrgne, tak sa skoro zobudi. Prelozim ho z jedneho pleca na druhe, alebo podrzim v sedacej polohe a zase dam na pleco, pokial neodgrgne. Aj mne cez den papa kratko cca 3 min. a v noci trosku dlhsie potaha.

ivinka77
22. mar 2013

@ivka228 vraj je lepsie zacat s prikrmom medzi 4-6 mesiacom...nie az po6.. presne koli alergiam... vraj nejaky novy trend, podla mojej doktorky... 🙂

ivka228
22. mar 2013

@ivinka77 presne tak to nazvala moja mamina...novy trend 🙂 ty kedy planujes zacat?

petuska55
22. mar 2013

Aj ja kojím po sediačky - taký polosed, aby netieklo príliš rýchlo mliečko do krku a tiež dávam odgrgnut, ale to všetko trvá 15 minut v noci aj s prebalením. Po ležiačky sa mi šiel zadusiť. A tiež tak 5-7 min. pije, len večer pred spaním trošku dlhšie a z oboch prs, cez den len jedno chce.
Tiež som počula ten trend s príkrmami kôly alergiám, ja začnem až po dovršení 5 mesiacov, som lenivá teraz začať.

sssiska
22. mar 2013

@alyze paradnica🙂

janulka_s
22. mar 2013

Nooo, dnes sme skusili pridat do mrkvicky zemiacik a dala za lyzicku zhruba. Netvarila sa az tak nadsene ako pri mrkvicke, ale s usmevom a mnamkanim sme to zvladli 😉

sssiska
22. mar 2013

@ingeborgnicol ..socialku na mamu 🙂)) tyra dieta ! 🙂)) tak ta ma perfektny vyraz v tvari.... 😀

evamarcel
22. mar 2013

@petuska55 ani mne sa moc nechce na tie prikrmy, s prvym sme prikrmy poodmietali do 9m som do neho nevedela skoro nic dostat okrem kasicky tak potom som sa vybodla na nesolene a troska posolila a zacal aj lepsie jest asi mu to viac chutilo ci co..ale dodnes ho musim s jedenim nahanat dokonca ani na slasdkosti moc nie je 🙂

sssiska
22. mar 2013

@ivinka77 to si ma potesila, ze to velmi neboli, aj ja rozmyslam, ze dam malej nastrelit. Zda sa mi to rychlejsie a jemnejsie ako prepichovanie. Ale citala som, ze az od 6 mesiacov sa nastreluje. Boli ste v salone ci niekde v ambulancii?

ingeborgnicol
22. mar 2013

sssiska - ne no povedz 🙂))))

a prave sme spapali bananove pyre troskaaaaaaaaaa 🙂)))) takze ziadne dokrmovanie uz nebude ale pekne prikrmiky 🙂 sa vytesujem 🙂)))

evamarcel
22. mar 2013

@ingeborgnicol a to kolko ti tak asi spapka to davas pred kojenim? Inac co si davala tu kasicku to si davala aku ryzovu a zarobenu v mm?

jgiovanna504
22. mar 2013

@evamarcel no aj moja ma problem s prdikmi niekedy,,hlavne ked na veceru zjem nieco tazsie.ale ten cumel!!! to je katastrofa,ja tiez lutujem ze osm ju na to naucila..moja sa na to isto budi,lebo ked jej vypadne,hned zacne mrnkat,a ked jej ho dam,tak spinka dalej,niekedy jej vypadne a ked tvrdo spi tak jej to nevadi..az ked viac mrnci a cumel nepomoze tak jej dam cucnut.takze aj my sme castejsie hore kvoli cumlu. ale kedze spi v strede,tak jej ho da niekedy muz,cize ja dalej spim 🙂 ale netrufam sa ju od neho teraz oducit,hoci sa snazim jej ho davat co najmenej,ale aj tak je nan navynuta..a ja tiez 😀