icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
22. mar 2013

@tinasc Juj moja tak pevne nervy ti zelam vydrz to, sem tam chod k nemu ra za 10-15 minut, pobozkaj, pohladkaj, chrbatik a brusko pomasiruj, poropravaj s nim a odchod 🙂

tinasc
22. mar 2013

@ingeborgnicol hej presne toto som robila, no ešte máme cumel, tak som mu dala, pohladkala, už zatváral oči, už je riadne unavený, zatiaľ je ticho, tak snáď už spí 😉

adel22
22. mar 2013

@ingeborgnicol Nooo ide nam to ako kedy🙂 V noci takmer O bodov...a to mi spavala uz bez plienky...ale akosi teraz sa zobud na papanie a je uz pocurana, resp. ona sa zobudi a je ticho jak mys...a vtedy pusti do gati :( tak len prebalim, nakrmim a spi dalej...ale rano ked sa zobudi som dnes zachytila vsetko, cca 5 cikani kazdych 10min....ale minule to bolo 7 cikani a vcera tusim len tri kazdych 20min...cize ej to kazdy den inak🙂 no a cez den sa mi dost pocurala dnes ale aj som dost zachytila...no moci jak diva....ale kakala naposledy v pondelok tak to ocakavam kazdu chvilku....uz dnes naprdkala v aute, tak moj vravi, uz sa asi pokadila🙂 a to ona len prdkala🙂 tak asi zajtra rano to pride si myslim!

Jasne...je to robota naviac....musis striehnut, sledovat hodiny, dieta.....menit plienky, resp. ja niekedy menim len gate a tie susim....aale ten pocit ked nosis babatko na rukac bez plienky, to je proste krasne...tu ritku pekne v dlani, ziadna plienka- sloboda🙂

Verim, ze sa nam usilie vrati uz coskoro.....ja planujem v auguste ist s malou an svadbu bez plienky...tak som zvedava...mozno na ans budu svadobcania spominat s usmevom na tvari , ak bude daka nehoda🙂 ale tak uvidime, ako a kde budeme v auguste...to je este daleko, chi chi.

Treba byt trpezlivy, vidis aj tvoja sa opat vratila k tomu, co ma dakde v podvedomi...ze sa cura do nocnicka, a nie do plienky🙂 drzte sa!

ivinka77
22. mar 2013

@tinasc riadny papkacik 🙂

tinasc
22. mar 2013

@ivinka77 ale to bolo aj za doobedie aj poobedie, sama som z neho bola prekvapená, s malou som mala riadne problémy, čo sa týkalo papania zeleniny, cca do roka mi vôbec nechcela zeleninu, polievočku, nič také... iba ovocie, UM, keksíky pre takých krpcov... takže teraz som poriadna a začínam zeleninou 🙂 inak sa mu čudujem, lebo to chutilo otrasne 🙂

ivinka77
22. mar 2013

@jgiovanna504 no neviem, ja to teda mozem porovnat a asi lepsie nastrelenie... ale keby jej to prepichli uz v porodnici a bez mojejj pritomnosti 🙂 ako to robili kedysi , tak by som jej to dala aj tam...len tu v BA to uz bohuzial nerobia... :( kazdopadne to strelenie mi pride rychlejsie a bezbolestnejsie, lebo jednym tahom ma aj dierku aj nausku v usku, kdezto pri prepichovani su to dva tahy... a hlavne to vobec nema cervene a ani kvapka krvi...kdezto pri pichani to mala starsia cervene a dokonca som mala aj pocit, ze ju to tak akoby ominalo...ze proste citila , ze tam nieco ma, lebo mala klasicke nausnicky a tieto nastrelovacie su len take malinke a este detail, ze pri prepichovani ked som jej to krutila v usku, aby nezarastlo, tak jej to tak tazko islo a tu ked ju tocim, tak ona to ani nevnima...

ivinka77
22. mar 2013

@tinasc moja starsia papala krasne vsetko...tak ja dufam, ze segra pojde v jej slapajach 🙂 uvidime...zajtra idem teda na ten zemiak 🙂 inak ovocie je sladke a ked si zvyknu na tu sladku chut, tak potom uz odmietaju zeleninu, lebo ta je oproti ovocicku uplne odveci 🙂 🙂 🙂

ivinka77
22. mar 2013

@adel22 nasej proti svetlu pomaha tenulinka ciapocka na spanie , stiahne si ju az po usta a chrni jak zarezana 🙂

tinasc
22. mar 2013

@ivinka77 jasné, veď preto teraz takto na to idem...
a aj ja som dala mojej nastreliť a bolo to bezbolestné 🙂 ani kvapka krvi a ušká v pohode, ja som dala u kozmetičky...

ingeborgnicol
22. mar 2013

Mna porazi, neuverite mi ale krpanka sa UZ zobudila, sice na 8 minut, a pocucala a zaspala, ale toto je rekord. Pekne znizujeme od 4tej od rana pekne k 1tej kedy chodi spat, za chvilku sa zobudi po zaspati hned 😀 😀 😀 😀 to je fakt divne cele tyzdne mi vstavala az po polnoci prvy krat nie skvor ako 7 a pol hodiny po zaspati, minimalne 5 a pol hodiny, ale ten 7 a pol hodiny bl priemer a teraz? 3 hodiny clovece! to ta kasicka ja ju uz fakt nedam!

ivkasendy
22. mar 2013

@katkaela ohladom toho kojenia co si pisala - presne tak, ani ja neviem nakojit poriadne ked drzim malu len na rukach, musim jej pod hlavu aspon maly vankusik podlozit, najlepsie aj pod cele telicko, nejak ju neviem pohodlne drzat len v laktovom ohybe 😕 preto doma vacsinou kojim len poleziacky 🙂 akurat si robim srandu, ze ked budem kojit vonku na prechadzke, lahnem si na lavicku 😀 ale asi budem v kociariku nosit maly vankusik ako pomocku 🙂

tinasc
23. mar 2013

ahojte, takže dnešná noc bola celkom v pohode, rozhodla som sa teda vyskúšať, čo to urobí, ak v noci nedostane papať, samozrejme, že ak by boli veľké plače, tak by som mu dala... takže po veľkom reve v postieľke nakoniec zaspal o 21,35, spal tam do 3.44, zobudil sa s plačom, to som ho zobrala na ruky, utíšila, preložila k nám do postele a spinkal do 5,35 to som ho už musela nakŕmiť chúďatko, už som ho viac ani nechcela trápiť 🙂 ja som však od 4.00 jednoducho nemohla zaspať, jednak sa malý aj stále mrvil, tak som ho priebežne hladkala po hlavičke, držala som ho za rúčku a tak spinkal... ale mne sa už nedalo... už vidím, aká budem odrichmaná na obed... ale dúfam, že by toto mohlo pomôcť, ja vydržím hlavne ak sa nám to spanie upraví 🙂 jasné, že keby bol veľmi hladný, tak by som ho v noci nakŕmila, ale ustál to a pekne zaspal 🙂

ingeborgnicol
23. mar 2013

@ivkasendy ja to mam lepsie troska sa nahnem a kozy spadnu ku kolenam jej do pusy, ta tucnota ma nieco do seba 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 vankusom mi su moje vlastne kolena 😀 😀 😀

@tinasc gratulujem 🙂 kiez by Vam to vydrzalo aj dalej

Baby, my sme vstavali o 22.00, 01.30, 3.15 a 5.30, potom by sice vychrapavala, ale o 7.00 som ju podla rezimu zobudila aby o 8 isla spat. teraz sice spinka ale ja som hotova po tej noci, ved to nie je ani kazdu 3tie hodinu, ja netusim preco sa jej to tak pokazila, chdatko malicke bohvie cim prechadza a to som jej dala aj espulmisan, cize brusko to asi nebude. Tiez som si vsimla, ze v noci nadherne papka, ziadne odtahovanie a odpajanie, metanie sa, ona asi fakt papa v noci namiesto cez den, zacinam si mysliet, lebo cez den neje nejak slavne, ale zato zacala priberat ked tolko v noci papa....tak neviem EVAMARCEL uz sme na tom skoro rovnako, vidis a to sme vstavali len raz za noc.......

jgiovanna504
23. mar 2013

@ivinka77 ok,tak diky za nazor 🙂 ja som v tomto neskusena,teda vo vela veciach 😀 tak si to este rozmyslim,ale zacina sa mi pacit viac to nastrelovanie... 😉

ingeborgnicol
23. mar 2013

Aspon ze si predpoludnajsi spanok uz natrvalo predlzila z 9-10 a 8-10.30 skoro....aspon dozeniem ostatne 🙂 keby si este aj obedny chcela, tak by som bola vysmiata ako Ivinka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

tinuska1112
23. mar 2013

@ingeborgnicol aj mne malá nevyspí z kašičky dlhšie.. vstáva klasika o cca 23,00 a potom sa nám dokonca posunulo kŕmenie z 4,00 na 3,00... vravela som o tom aj lekárke, ale kázala mi ďalej dávať kašičku, že aspoň viac priberie.. že detičky vôbec nezvyknú po kašičke dlhšie vyspať..tak jej dávam. Ináč sme tento týždeň začali tiež s príkrmami, ale lekárka vravela, že ku každej zelenine jej mám od začiatku dávať ako základ zemiak.. tak sme mali 3 dni mrkvu so zemiakom a potom brokolicu so zemiakom.. mrkvička jej chutila, ale s brokolicou to bola čistá katastrofa 😝 , mali sme ju po celej obývačke, čo tak vypľúvala.. prvý deň zjedla pár lyžičiek, ale včera to bola hrúza.. dnes jej dám zemiak, mrkva a malá hlavička brokolice.. možno ju ošalim... a zajtra ideme na cuketu so zemiačkom.Od budúceho týždňa skúsime ovocie 🙂 ..

ivinka77
23. mar 2013

@jgiovanna504 jasne v pohodicke...sak na to sme tu, aby sme si poradili... 🙂

ivinka77
23. mar 2013

@ingeborgnicol noooo ivinka sa uz prestava usmievat... cez den sice stale supis... 2x spanok po 4 hodky , ale posledne 2 noci tiez des... od 21.00 do tej jednej, max. druhej v pohodicke...a potom do rana mam pocit, ze bola hore kazdu pol hodinu sakra... :( necahpem, co to...a ked na mna 5.20 rozplestila oci s usmevom, ze akoze dobre rano vstavame....tak som skoro umrela... boze... ooooooobrovsky obdiv vam vsetkym, co takto vstavate od zaciatku... nastastie od 8,30 uz je vo vyhnanstve na balkone 🙂 tak ja to asi idem dodrichmat alebo co...uplne som zuriva z toho do slaka ! :(

ivinka77
23. mar 2013

@tinuska1112 a aku kasicku davas na vecer prosim ???

tinasc
23. mar 2013

@ingeborgnicol ďakujem no kiežby som zvedavá na túto noc ale už nepoľavím 😉 a nedá sa pospať si s malou keď spí? či dobiehaš iné veci ako ja?

tinasc
23. mar 2013

@tinuska1112 my sme dnes dojedli mrkvičku, teraz varím mrkvu so zemiakom 🙂 no vidím, že tá brokolica je brrr aj pre deti však sa to nedá zjesť niekedy ani dospelému, teda ja zjem, ale sa premáham 😀 ovocie skúsim tak o 2 týždne, keď vyskúšam všetku zeleninu, musím to niekde kuknúť ktorá zelenina sa môže od 4 mes.

tinasc
23. mar 2013

@ivinka77 no vidíš, my sme už zvyknuté takto skoro vstávať a niekedy ešte skôr 😉

tinuska1112
23. mar 2013

@ivinka77 ja mám nemliečnú Hami ryžovú s banánmi, tú jej dávam do UM, alebo Nestlé čisto ryžovú, tiež nemliečnu

tinuska1112
23. mar 2013

@tinasc ja tiež neviem, čo po tej cukete... uvidím, od piatich mesiacov jej začnem pridávať mäsko zo zajaca a kuracie..

tinasc
23. mar 2013

@ivinka77 a dá sa ti dospať? Terezka nevyžaduje, aby si sa jej venovala?

ingeborgnicol
23. mar 2013

@tinuska1112 prosim ta ako robis tie prkrkmy povaris a popucis, ci? napis mi prosim ja by sm jeden mozno dala dnes alebo zajtra, zatial sme na tych HIPP ovocnych, mame aj zeleninove ale nechcela som naraz, ale ako vidim ty si urobila dobre ze si zacala so zeleninkou mala som aj ja zacat a asi budem davat jeden denne, vcera som dala tri, a aha aka noc.....

tinasc
23. mar 2013

@ingeborgnicol akurát som čítala ako sa majú správne prikrmovať deti od 4 mes. takže každý deň pár lyžičiek a postupne zvyšovať dávku tak, aby sa za 2-3 týždne úplne nahradila obedňajšiu dávku mlieka... a potom začať ponúkať aj ovocie, ktoré má zase nahradiť dopoludňajšiu dávku mlieka... samozrejme kojené deti si budú chcieť asi cucnúť aj potom... 🙂

tinuska1112
23. mar 2013

@ingeborgnicol ja uvarím vo vode zemiak so zeleninkou, potom zlejem ten vývar , nechám len trošku a vymixujem.. tak som robila mrkvu a brokolicu som zase popučila so zemiakom, ale to jej veľmi nešlo, možno som to mala vymixovať.. tak dnes idem mixovať..

ingeborgnicol
23. mar 2013

Dakujem. Ja nechcem prikrmovat celkom, iba aby troska zacala priberat by som rada obedik len troska a veceru pokial nebude treba nie. My sme teraz dali dopoludnajsie banannove pyre par lyziciek a zajtra by sme dali ten zemiacik s mrkvickou. ja by som chcela ale najprv zemiacik poixovany s mateerskym mliekcom da sa? taku jemnu kasicku

ingeborgnicol
23. mar 2013

Nejaka Kosicanka na prechadzku po Anicke? Start o 12.00 🙂))