Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ivka228 zelam aby rezim vydrzal🙂a aby svokrovci viac trafili domov ako k vam🙂 a vela mliecka🙂myslim ze mame rovnake problemy.aj my sme mali jeden rezim uz par dni a taky bol uzasny a nenapadne ho uz zase posuva, uvidime, nechcem zakriknut......parmdni malamtake ze zaspavala od 22.00 do 22.30.00 a bol klud do 10.30 s troma prestavkami na jedlo. O 3,6,8 hod cca. Ale vcera to uz posunula na 24.00a dnes zase taha a nespinkala pred kupkanim tak neviem,je unavena jak fras a to je najhrsie,lebo vtedy nevie zaspavat.hruoza.nocne vstavanie mi k nej vobec nevadi, je to nic v porovnani s tj,byt v noci hore.
@misinka26 moja taktiez detto. Az tento tyzden presla na papkanie dve hodiny do teraz jedla hodinu a pol kazdu. A v noci tak ako som pisala a niekedy kazdu hodinu a pol tiez.myslim ze tvoje dieta papka a vstava standartne svojmu veku🙂ak niektore deti spinkaju viac alebo papkaju menej su to vecsinou deticky prekrmovane umelym mliekom, ich organizmus je prepchaty a utlmeny mlieckom🙂aj kojacim mamickam sa to stava ale malokedy🙂
Myslim, ze u takychto mrnouskov sa to nijak upravit neda, mne takto super spavala aj 1. dcerka, tak asi je to v genoch hehe, celu prvu matersku sme nevstali skor ako o 9.00 tak dufam, ze sa to znovu zopakuje aj pri druhej...inak ked sa deti casto budia, tak celkom fajn tip je dat si ho k sebe do postele a kojit po leziacky...ja si vtedy niekedy ani neuvedomim, ze som sa vlastne zobudila 🙂
mne dcérka, keď bola takáto maličká tiež spávala hrozne, cez deň skoro nič, v noci sa dosť často budila, ale postupne sa to zlepšilo ako rástla aj začala spinkávať aj cez deň, takže aj drobci z toho vyrastú, navždy to trvať nebude 🙂 ... tú našu dnes z postele musím ťahať skoro násilím 😀
No my sme vcera zaspali zase az o 01.00 rano te buh, aj to sme od 18.00 behali hore dole.satka,hojdacka,hracia deka,ruky a dokolecka c.ovece. A zaspala mi na 80ty pokus na prsniku poleziacky nakoniec.ale to som si myslela uz ze mi ich odkusne clovece.aj vam deti tak strasne kusu s dasnami bradavky?uz som si v noci myslela ze skoncim s kojenim.......ale oreslo dajak. A nechala ma spinkat potom do tretej,pocucala a spala do osmej rana, potom som ju supla k sebe presne ako pise ivinka a tak potiahla do svojej povestnej pol jedenastej. Vtedy je jej as vstavat,ci zaspi o osmej, alebo o jednej rano........takze tak, len nech si to neposuva, smerom k siedmej hodine rano.
Baby aj ja verim ze sa to ustabilizuje ved aj nasa uz ma celkom dobry rzim.len keby vedela kedy spat🙂vecer.
a mimochodom som prvy krat spoznala co je si nutene odstriekat mliecko. Normalne kedze spala skoro #2 hodin som mala rano prsnik tvrdy jak kamen a odstriekala som normalne 50aby jej ostalo aj na jedlo. To je u nas zazrak, uz viem o com pisete ze mate rano navrete prsia, alebo ze musite odstrekavat🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
No my sme mali celkom dobrú noc, zaspal o 22,30 o 3,30 sa napapkal, grgol a hned zaspinkal do 6,30 a potom zas do 10,00, takže super 🙂 Vzhľadom na to že bol včera celý den zlý - pučil sa a horko ťažko prdkal, tak ma aspon v noci nechal vybuvať. Teraz zaspal o 12,20 v kresielku, tak rýchlo dováram obed. Inak my máme režim od 3 týždnov, teraz si ho trošku zmenil bo zo 6 kojení máme teraz 7, ale papkáme každý den aj noc v rovnakú hodinku (hore dole 20 minut), takže celkom fajn. Myslím, že už postupne si detičky vybudujú aký taký režim v tomto veku, ale jasne že treba kojiť na požiadanie. 😉
@misinka26 Ahoj, ja to mam ešte horšie, v noci malinka zaspinkala okolo 23:00 spinkala do 00:30 a potom sme boli hore až do tretej čo nas bolelo bruško ☹ zaspinkala a zobudila sa zasa o 05:00 😒 ze je hladná, ale ako sa napapala, tak zasa to iste, masírovanie bruška, žiadne kvapky nam nezaberaju, takže zombi podoba mi nieco hovori 😀
Čo by som ja dala aspon za 4 hodinky spanku v kuse 😒
Baby, praktizujete tu niektora bezplienkovu komunikacnu metodu? Slady- dufam, ze ty ma nesklames a napises, ze ANO- ja🙂 Tak potom hned pis aj IP🙂
@adel22 prepac ale nie, ja som zostala na latkovych... nieco som o tom pocitala ale popravde som dost lenivy clovek a nemala by som na to trpezlivost, navyse teraz si to ani neviem predstavit, kedze mi mala kaka skoro stale (ked je hore prebalujem kazdu hodinku a pol a kazdu jednu plienku ma pokakanu), a s mojim synom nemam cas ani nakojit a nie este cakat nad nocnickom kedy sa vykaka popripade utierat nehody 🙂 tych sa vlastne nautieram uz teraz dost kedze mi casto kakne aj pri samotnom prebalovani a sprta do dialky ako olympionik takze z pultu na mna a na dlazku 🙂. ale urcite planujem davat na nocnik hned ako zacne sama sediet a pri kakani jej hovorim klucove slovo "e-e" aby sa vedela vypytat aj ked este nebude hovorit. ona sa fakt puci skoro stale, neviem si to predstavit teraz, mozno neskor. ale flirrtovala som trosku s tou myslienkou, tak daj vediet ako sa ti dari a mozno ma este namotivujes 🙂
@adel22 ja este popri materskej pracujem (dnes som vstavala 5.30 bo som rano ucila) a maleho si chceme nechat doma a "homeschoolovať" takže aj keď má len 3 a zatiaľ tam veľa nenaučím aj tak som si už začala robiť systém, lebo okrem toho že som lenivá som ešte aj strašne neorganizvaná, a chvíľu mi trvá kým si v niečom vytvorím systém... takže na bezplienkovú si k tpmu všetkému zatiaľ netrúfam.
@ingeborgnicol nam v porodnici novorodenecke sestricky vraveli, ze ak ta bolia bradavky, tak male je zle prisate, ze ho zle prikladas....teda tak do 5 mes. Potom to uz mozu byt aj zuby 🙂 🙂 🙂
A inak k tym tvrdym prsiam...mna minule po 12 hodinach rano skoro tie vlastne kozy prizabili 🙂 🙂 🙂 take som ich mala tazke 🙂
No ona sa najprv zle prisavala,skoro vobec,lebo nevladala, bola predcasna. Potom sme museli zacat klobucikmi,lebo sa neprisavala vobec.a ked mala tri tyzdne, uz vladala, tak sme sa pod laktackynym vedenim pustili do bezproblemoveho prisavania.a teraz po dalsom mesiaci aj nieco sa to zase pokazilo....neviem preco, zle sa prisava a kuse mi velmi dvorce, sklzava po bradavke.stale ju opetovne dam dobre prisat ale skonci to tak isto.dufam,ze ju to prejde.
@ivinka77 no po 12hodinach to verim. Ja tolko nenechavam, pretoze stale musim pracovat na tvorbe mliecka, tak musim odsavat ak neodkojim🙂🙂🙂🙂mne sa nejak v tomto materstve nic len tak neprepecie🙂🙂🙂🙂
@ingeborgnicol nebooooj treba mysliet pozitivne, snad sa to zlepsi ... a o kolko skor sa narodila?
@ingeborgnicol Ja nejako nestiham odsavat, kedze je stale prisata. Dnes som skusila po dlhsej dobe, ked mi zjedla UM prikrm, ale vela tam toho nebolo. ledva 40ml, i ked som zacinala iba s 3 kvapkami, takze je to uspech.
Janulka ved 40je velmi dobre,ani ja nemam viac,nemysli si🙂tolko cca babatinko spapa v noci,alebo moja doobeda,este ked pospava....poobede zje aj 90 dnes som ju zhodou okolnosti vazila kolko papka. 40je dobre neboj sa. A to este odsavacka netlaci na vsetky zlazy. Takze to mas dobre.
Mojamprave kakala po 6dnoch snad uz bude lepsia. Myslela som ze ju uspim na prsniku ako vcera a tak mi lezala po leziacky a cucala od 20.00 do 23.00. A teaz som si veru aj porevala od bolesti a ona je samozrejme hore,isiel ju chlap teraz uspavat dalej......na porazenie, tu sa velmi optimisticky uvazovat neda🙂
Ivinka narodila sa o mesiac skvor. Ale uz to na nej nevidno, ma dva mesiace a 4,8 kila🙂
janulka ty podla coho davas prikrm, ked je hladna?ako to zistis?nedas pred tym prsnik,ci ako?
No my sme evidentne zmeneny zase den a noc. Tu sa je zasrtrelit malo.uz mame dva mesiace. A to som ju cely den budila, bola zla jak cert lebo chcela spat a aj tak. Ani svatemu nebude spat.
@ingeborgnicol snáď sa vám to čoskoro zmení, no snáď je to tým, že je ešte maličká 🙂 držím palce 🙂
@ingeborgnicol snazim sa nedavat co nakdlhsie, a ked uz vidim, ze sa nezlosti ani pre plienku, ani pre prdiky, ani pre teplo, zimu, ci unavu a divoko mi cmula prst, tak uz tusim, ze mliekarne strajkuju trochu....inak, uz sme boli skoro bez prikrmu, ale zacala viac pytat, tak zase nestacim so svojim. mala som tobolky senovky a benediktu, ked to slo. Teraz mam benedikt ako sypany caj, tak premyslam, ci to nebude tym, ze to nemam ako presnu davku. Musim napisat laktacnej.
Caute babeny tak ja som po zlcnikovom zachvate... dufam ze budem kojit nadalej ☹ nemate nahodou skusenost? poradte nejake recepty na setrne jedlo.
ahojte, no tak mi noc nic moc od 1,45 do 4 hore a potom zas o 6, mám pocit že skúša tlačiť hovienko, však uvidím do večera, hádam sa mu to podarí 😒
joj tak to nič moc ten žlčníkový záchvat a to si mala po prvý krát? Neviem ti poradiť, určite nič korenené ani moc solené.
@bridgetjonesova hlavne nič mastné a tuším ani sladké moc... a zo zeleniny tuším nie papriku... inak ja som mala kamene, ale ja už som bola na operácii... tak držím palce, inak by si to mala riešiť...
@bridgetjonesova na nete je skvela dieta,medzi dietami na zdravie ale neviem ti dat link,lebo som na tablete ale vygugli si setiaca dieta,alebo dieta zlcnikova velmi pekne je tam opisana.ale fakt je to lahke, nic sladke, pikantne, nic co naduva, papriku,cibulu ani cesnak.
Janulka no davkovanie musi byt rovnake preto ja kupujem oba od jednej firmy,ako mi kazala laktacka. Cize ak tri senovky tak aj tri benedikty, ak sa zvysuje senovka na pet, ostava benedikt tri. Skus na tej stranke www.swanson.sk
Petulka, my sme vcera mali vianoce sme kakali o 6dnoch, viem o com pises🙂
Ja tu moju ochechulu zase neviem zobudit natahujem ju od rana ako maciatko a ona je zla lebo chce spat a v npci tu budem mat s vami nocnu.
@ingeborgnicol dakujem
Ďakujem kočky, tak som rada, že moje dieťatko je ,,štandartné,, 🙂 ja kojiť nechcem prestať takže budem to musieť nejak vydržať 🙂 dúfam, že sa to postupom času upraví 🙂
@ingeborgnicol 🙂 ďakujem za radu, tak dúfam, že sa to raz upraví a ja sa konečne vyspinkám 🙂

@tinasc ja som pripravovala pri prvom a dovi, som rada ze uz to nemusim riesit 🙂 este som po tom po krmenia j odstrekovala, to boli casy...