icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

evamarcel
24. mar 2013

@ingeborgnicol a este dakujem za kompliment ze "kočka" nikdy som sa tak necitila ale teraz navyse nemam ani kusok cas na seba hambim sa ale niekedy nemam ani cas sa ucesat...pri tych mojich drobcoch a mojej betarke co chodim spat uz o 20tej 😖

sssiska
24. mar 2013

@ivinka77 vyzera to byt setrnesie,tak asi aj my dame nastrelit 😉 Dakujem za info

alyze
autor
24. mar 2013

@tinasc a to sa nemoze udene, ked sa chudne ? 😀😀😀

ingeborgnicol
24. mar 2013

No dore takz eideme na to az pondelok dalsi tyzden , mate vsetky povolene zrat az do prasknutia, ale poto poprosi k pondelku 01.04 nahlasit nove vahy 🙂))))))))

ingeborgnicol
24. mar 2013

@ivinka77 makat s anebude, nezabudni kojime. Akurat ze nesezereme vsetko co nam pride pod ruky, ale iba kazdu druhu vec a nie kazdu hodinu, ale napriklad kazdu hodinu a pol 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ingeborgnicol
24. mar 2013

predvecerny spanok zahajeny. ja zbonujem moju lasku dcerku , ale aj jej spanky 😀 😀 😀

ivinka77
24. mar 2013

@ingeborgnicol nooooo sak to j moj najvacsi problem....ze nekontrolovatelne zeriem...a vsetko ! absolutne vsetko hlava nehlava, co mi pride do cesty... fakt uz musim nieco spravit, lebo uz som vyzrata presne tak , ako pri prvej...a to je des :( a to som sa zase tesila, ze som odchadzala tentokrat z porodnice o 5 kil lahsia, ako pred otehotnenim a hen :( kuaaaa je to des !!!

a najhorsi problem mam z bruchom :( mam ho jak v 8 mesiaci, otras ! :( ale stale mam este obavu nieco s nim robit, leob po tom cisarskom eviem kao ty, ale ja stale citim vo vnutri, ze to este neni oki zahojene....ked napriklad vstavam z postele a zapojim brusne svaly, tak ma to neskutocne boli....teda ani nie bolest, ale take akoby tahanie...az mam pocit, ze sa mi tam vo vnutri nieco potrha sakra :( tak neviem, ci to riskovat s cvicenim... kazdopadne zajtra je moj oblubeny pondelok, tak sa odvazim a pokusim sa aspon tolko nezrat !!!

ivinka77
24. mar 2013

@sssiska jj kludne dajte... mne sa to zda uplne ovela viac v pohode... ale tak ktovie....kazde dieta moze inak zareagovat... mne hlavne slo o to, aby neboli problemy a obrovsky plac pri tom, lebo pri prvej som si to prezila a slo mi srdce puknut...tak uz som nechcela repete 🙂

ivinka77
24. mar 2013

@ingeborgnicol a co sa tyka toho odsavania, tak ja mam v poslednej dobe pocit, ze jej nestaci ani to, co sa mi spravi za tie 4 hodky, takze mam obavu odsavat...ze potom bude mat uz uplne malo :( tak asi kupim nejaku kasu , co sa zaraba len s vodou .... uvidime....

inak dnesny pokus so zemiakom skoncil fiaskom 🙂 sice nevypluvala, ale ani neprehltala... nemala som pocit, ze jej to nechuti, skor som mala pocit, ze nevie, co s tym ....tak si aspon lyzicku pozuzlala.... 🙂

tinasc
24. mar 2013

@alyze ale anooooo, ba priam sa to odporúča 😀 😀 😀

tinasc
24. mar 2013

@ivinka77 zlatá je, neboj ona sa to naučí, niečo sa jej podarí prehltnúť a hneď bude vedieť čo s tým 🙂

slady
24. mar 2013

@jgiovanna504 ja chodim priamo tam do centra na kyjevskom kde je aj helen doron. inak chodila som s wilkom aj pred rokom a to ho vobec nebavilo, asi tri mesiace sme chodili a nic z toho moc nemal a teraz ho to tak chytilo, strasne to ma rad, asi potreboval trochu dozriet na to...

tinasc
24. mar 2013

kočky, tak toto mi poslala jedna kočka z vedľajšej témy, veľmi som to hľadala, super ťaháky 🙂

ingeborgnicol
24. mar 2013

Juj Ivinka zle robis vecer ti napisem, ale prave preto mas malo mlieka, lebo malo pijete ja som si stale myslela ze je to divne ze ti mala tak malo pije, kedze v kuse spi a ty mas tolko mlieka, ja viem ze to znie paradoxne, ale cim ti mala viac pije, tym sa viac mlieko tvori a naopak, cim menej pije, tymmenej sa tvori az zanikne, preto v minulosti zeny malo kojili lebo kojili kazde tri hodky z jedneho prsa. cest vynimkam vecsina odstavovala pre nedostatok mlieka okolo 3mesiaca ale vtedy im to nevadilo lebo vtedy sa nastupovalo do prace. Cize ty MUSIS viac kojit a odsavat, zo zaciatku sa ti bude zdat ze total kriza, ale potom ti ceciky zacnu pracovat neboj sa a vela citaj na www.mamila.sk, alebo www.dojcenie.org a ver mi hlavne. ja keby som kojila ako ty, tak nemam mlieko ani tyzden, ty mas od boha ze ti este vydrzalo, ideme sa kupat vecer pokecame o tom, Slady, mozes si to niekde ulozit aby sme to mali po ruke?

slady
24. mar 2013

@evamarcel no my sme naspat na dvoch troch budeniach za noc, obcas sa zobudi uz o 23 a obcas nie, ale skor ano ako nie, a je to uplne jedno v com spi som zistila. a cumel pocucka pred spanim, potom vypluje a zaspi. a ked sa v noci zobudi musim dat prso inak nezaspi, s dudlom ju neosalim, ten si nevezme ked je hladna.

slady
24. mar 2013

@ingeborgnicol co co? co mam ukladat? nechapacka 😀

slady
24. mar 2013

@ingeborgnicol inak prezila som to plavanie, Zorec sa bavila, synator to prereval, ma dnes napecene cely den vagabund jeden, mohla by si mi dat nejaku rychlu instruktz co sa robi na tych plaveckych babatkovskych kurzoch nech viem co s nou mam robit, bo ja len imrovizujem 😀

evamarcel
24. mar 2013

@ingeborgnicol nika normalne si ju naucila spinkat v postielke vsetky tri spanky? bez cumla a spi na obed dve hodky? vies co tak mas moj obdiv a aj mala Michelle ja ti poslem asi moju Emku na prevychovu 😀 😀 😀

slady
24. mar 2013

@evamarcel zabudla som - kratky denny spanok ma 20 minut a dlhy tak 2 hodinky.

ingeborgnicol
24. mar 2013

@evamarcel Nie, obednajsi sme vonku, v kociariku. Lebo potom mala tendenciu si to menit. Teraz uz mame spanky stabilne takto, teda rezim, uz sa na 100% zafixoval:
07.00 vstavame (malokedy sa stane ze ma chce naserinkat a zobudi sa o 06.30)
08.00 - 10.15 - predopdnajsi spanok v postielke sama (niekedy sa budi o 10.00)
12.00 - 14.15 - obednajsi spanok v kociariku pred domov ak je mamka leniva, ak nie tak na prechadzke
16.00-17.00 - predvecerny spanok (ak sa jej dobre spinka, necham do 17.15 a potom budim ako dnes napr)
19.00 - vecerny spanok
Vsetky spanky absolvuje klasickym sposobom podidkat, pobozkat, pohladkat, vyznat lasky, zatiahnut zaluzie a zavriet dvere do izbicky. Viem ze sa ti to zda ako sci fi, lebo aj mne sa to zdalo, ked som citala rezim Giny Ford. Akurat vies co? Asi tym, ze ma predobednajsi dve hodiny namiesto jednej tak obednajsi ju preto nedavam do postielky, lebo sa mi stalo, ze sa potom budila po hodine. predpoludnajsi sa budi po dvoch a ked ju obedny necham dnu niekedy sa budi po jednej hodke, tak ju radsej davam vonku, tam to prechrape.

Slady, ze uloz tie jedalne listky, lebo tri krat zabudneme. oki? dakovaaaaaaaaaam (moj PC je spolahlivy ako Jurcovicovo pocasie 😝 )
A pocuj na tom plavani tam nemate instruktorku? Ona s vami necvici? U nas je to tak, ze nas je stale okolo 8 cca a ona nam spieva my s nou a robime cviky. Chodime do kolecka s retmi, spievami im a robime co nam ukazuje a to robi celu pol hodinu, potom nam rozsype lopticky a deti zbieraju, potom sa potapaju tie co uz vedia a nakoniec pride s nami do vody a individualne sa venuje, ale to sme my uz v kabinke, lebo moje dieta uz spi a je zle, lebo chce spat 😝

slady
24. mar 2013

@ingeborgnicol no ja nechodim na plavanie babatkovske, len tak obyc na plavaren, a to potapanie sa ako trenuje? to by ma zaujimalo. ja jej robim take ze plavame na chrbatiku, to ju drzim tak blizko pri mne na chrbatiku, pol hlavy ma vo vode a "splyva" a mam ruku na jej nozkach aby nekopala a je uplne v klude, to ma najradsej a spievam jej a kukame sa do ocu, potom plavame na brusku, to ju drzim pod pazuchami oproti mne a plava "ku mne" - kope nozkami a ruckami hrabe ale hlavicku mame nad vodou, a este som sa snazila take, ze ju drzim normalne blizko pri mne v naruci a dam jej povel ze "ho sup" a splechnem vodicku na tvaricku aby si zvykla na vodu na tvari, tak to sme striedali tak pol hodinku a vsetko sa jej pacilo okrem vody v ksichte samozrejme, ale to tiez v pohode neplakala ani nic take, len vzdy zadrzala dych 🙂 no najradsej sa nadnasa na chrbatiku 🙂

slady
24. mar 2013

@ingeborgnicol listke ulozene. a ta moja zaspala po plavani jak keby ju do vody hodil (haha) takze super obedny spanok dala 🙂

ingeborgnicol
24. mar 2013

@slady No ja este pri potapani nie som dufam, ze zajtra sa dostaneme. zacino to ale nejakym oblievani hlavicky a tvaricky aby si zvykla na vodu tak som pochopila. Ale celkovo ju hodjdas este zo strany na stranu ako keb ysi ju plakala ako pradlo ak ma chapes, potom s nou chodis dopredu a dozadu ze ju drzis pod pazuskami a chrbatiko k sebe a ona rozraza vodu, potom aj tak ze ona lezi na vode oproti tebe tvarou k tebe a ides do zadu, potom ju posadis na kraj na tu tycku a "skaces" s nou dole, a ja si musim este pospominat co vsetko vies co? u nas je tak, ze v nemocnici maju ten kurz, tam kde robia rehabilitacie. a nemusis ist na cely kurz, staci ak ides na jednu hodku a zaplatis si na jednu hosku a pochytas tahy a chodis sama na plavaren, ako je tebe lepsie, ja chodim tam na kurz lebo tam je super bazen na to a cvicitelka.

tinasc
24. mar 2013

no moj malý už vrieska v postieľke, dnes to bude boj...

tinasc
24. mar 2013

@ingeborgnicol ja som si to uložila medzi obrázky 🙂 🙂

slady
24. mar 2013

@ingeborgnicol no u nas je xy kurzov vselijake husatka a zabiatka a ja neviem co vsetko ale drahe to je jak fras 😀 tak radsej chodime cela rodina v nedelu plavat ale mozno nieco take odsledujem u skotov a pojdem kuknuc, moja svokra vybavi aj nemozne a za polovicnu cenu s dvoma zlavami - rodena skotka co ti poviem 😀 no uvidime. tak daj vediet ako sa vam potapalo, mne sa podarilo dnes take ze zorke padla hlava chudinke a chlipla si vodicky a kaslala potom chuda, ale ziadna trauma 😝 a mozno sa pojdem kuknuc na daku ukazkovu hodinu alebo co, dako to musim poriesit rozumne 😀

slady
24. mar 2013

baby zistim ako mozeme cvicit pri kojeni a pridam sa a zaroven sa budem povinne prezierat a mozno sa mi podari spevnit tu ovisnutu kozku a zaroven pribrat aspon na tych 54 😀

ingeborgnicol
24. mar 2013

@slady U nas stoji hodina 7 euro a kurz je 5 hodin bez zlavy 5x7 = 35 euro, ja chodim do statneho kurzu, kde uci skusena lektorka a je najlacnejsi, odporucam naozaj ak mate take nieco, pred tym sme chodili na sukrone kde sme boli sami a bolo to na prd

tinasc
24. mar 2013

@slady kokso ty nemáš ani 54??????? to ja v živote mať nebudem 🙂

ivinka77
24. mar 2013

@slady daj adresu, ja ti klude aj 10 poslem 🙂