icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivka228
19. jan 2013

@tinasc my si mozme podla nasho nastavit cas. spi presne pol hodinu. aj teraz cakam este 5 minut.

ivka228
19. jan 2013

@ingeborgnicol co to presne znamena? nejake stretnutia alebo co?

ingeborgnicol
19. jan 2013

No jasne stretnutia, ale viac ti zisti, teraz neviem presne dnes, alebo zajtra sa opyta, lebo sa za nou chystam.

No prepichnut uska treba si myslim co najskvor a z hladiska hygieny by som dala ja osobne prepichnut v zdravotnickom zariadeni u lekarky, kora ma prax a nie niekde v latnictve, alebo salone, kde nemaju ani zakladne hyg. vybavenie

ivinka77
19. jan 2013

musim sa pochvalit...trhli sme dnes ''balkonovy'' rekord... od 10.20 do 14.40 hod. 🙂)) ja nechapem, na com to decko fici ??? 😉

ivinka77
19. jan 2013

skvelaaaaaa naladicka po zobudeniiiiii... 🙂))

ingeborgnicol
19. jan 2013

gratulujem, my sme zase trhly ceckovy rekord, spala mi na nej doteraz he

janulka_s
19. jan 2013

@ivinka77 Ja mam kontakt na tatoo studio na Obchodnej od kamosky a pytala som sa tam, ze kedy najskor dat nastrelit a ze by malo mat babo aspon tri mesiace, tak o mesiac dame nastrelit.

adel22
19. jan 2013

@ingeborgnicol no ide to celkom dobre...len ma stve, ze to davam do umyvadla...tak som dnes objednala akysi nocnik a bude to snad jednoduchsie a ekologickejsie, ci ako to nazvat🙂 s kakou problem nie je, skorej tie ciky...ved to dieta cura kazdu pol hodku, len ked spi tak nemoci🙂 a ked sa zobudi, hned sme nad umyvadlom.🙂 Dnes v noci mala jednu plienku, to sa mi este nestalo- rano bola este sucha🙂 Ma to daco do seba!

maruskamolny
19. jan 2013

@ivka228 ahoj,vies co uz sme skusali cokolvek...no a mame toptovrdnee od lekarov ze to je ekzem ☹

maruskamolny
19. jan 2013

@lucinda310 nejedla som nic alergenne, teda apson sa snazim...aj kojim aj umele davame...dcerka to ma na celom telicku, dost sa trapi ☹

maruskamolny
19. jan 2013

@slady nasej dcerke zistili atopicky ekzem...momentalne ho ma po celom tele, mame roznu kozmetiku co odporucila kozna.,,,aj pomoze ale stale sa to vrati...podla mna treba prist na pricinu...

ivka228
19. jan 2013

@ivinka77 zlata 🙂 nas ked sa zobudi po takom dlhsom spanku spusti neskutocny plac, samozrejme od hladu. je to maly chlap 🙂

slady
19. jan 2013

@adel22 perfektne, ja som sa na to zatial vykaslala a objednala si viac plienok, my sme konecne vysadili papierove nadobro, najskor v noci a teraz aj na von a uz ich doma ani nemam 🙂 takze ak nestihnem poprat bude pruser hehe...

slady
19. jan 2013

@maruskamolny juj chudatko, tak to fakt len pricinu zistit... ockovana asi este nebola, ktovie z coho to moze byt...

ivinka77
19. jan 2013

@janulka_s tak sa mozme dohodnut a ist spolu... 🙂))

ivinka77
19. jan 2013

@ingeborgnicol inak som zistila, ze asi ten spanok cez den bude fakt tymi rukami a fusakom... dnes spala na balkone 4 a pol hodky a potom zas v kociku dalsie 4 , ale ked ju polozim do postielky, tak ani bohovi...v noci no problem, ale cez den je po 5 minutach hore... nechapem... asi jej zacnem tie ruky lepit k telu 🙂 lebo zo zavinovacky si ich lahko vyberie...

tinasc
19. jan 2013

@ivinka77 lepšie je nastreliť, teda aspoň podľa mňa, dcére som dala nastreliť...

tinasc
19. jan 2013

@ivinka77 to bude asi tým, že vo fusaku a overale má obmedzený pohyb, dnes mi malý spal naobliekaný pri okne skoro tri hodiny, takže asi to bude tým, že sú naobliekaní 🙂 a teraz mi ešte spí vo vajci od 17,30 😉

dorka21
19. jan 2013

@ivinka77 ja som mala s malym ten isty problem,ze sa v postielke budil rucickami. Potom som objednala zavinovscku
Swaddle me a spi super. Maly v nej vyzera ako mala husenica. Je to dobra vec,su tu na fore o trj zavinovacke aj diskusie.

alyze
autor
19. jan 2013

@ivinka77 my sa chystáme dať spraviť náušničky na budúcej poradni, to je 5.2 tak uvidíme čo to bude, doktorka povedala, že je úplne jedno kedy sa dajú, akurát, čim sú deťúrence staršie, tým sa viacej mykajú 😀 ale aj tak sa bojím toho náreku ☹

ivinka77
19. jan 2013

@dorka21 jeeeeeejo to je supeeeeeer....a nenervacil sa, ked si mu tam ruky zastopkala ??? 🙂 lebo ja mam sice len klasicke zavinovacky, ale len pri naznaku zavinutia ruk uz Viki chyta total nervy !!! :(

ivinka77
19. jan 2013

@alyze nebooooooj ja som starsej davala hned ako mesacnej a bola to sekunda.. ani kvapka krvy a rev tiez ziadny... ak mas take tie novorodenecke nausnicky, tak oni to robia takou speci ihlou, jednym tahom zozadu prepichnu , vprdu navlecu nausnicku a tahom spat uz je tam nauska...takze fakt supis !

slady
19. jan 2013

@dorka21 swaddle me mame aj my ale mala v nej akosi nechce byt, iba ked je fest unavena tak sa necha ukecat inak jej to vadi... ae je to zlatunke ked je v nej zavinuta, fakt jak husenica...

ja nausnicky nedavam, necham to na nu, nech si da sama prepichnut ked bude starsia ak bude chciet 🙂

ivinka77
19. jan 2013

@slady no tohto sa presne obavam...ze to kupim a malu do toho ani nenavleciem :(

ivka228
19. jan 2013

@ingeborgnicol popytaj sa a potom napis detaily. mozno by som sa pridala aj ja.

janulka_s
20. jan 2013

@ivinka77 Okis, to by sme mohli. Posli nejaku intimnejsiu cestu kontaktu na seba, napr mail alebo FB a dohodneme sa :D

tinasc
20. jan 2013

@dorka21 a kde si ju objednala? nedá sa dať nejaký link na tú zavinovačku?

dorka21
20. jan 2013

@tinasc
@ivinka77
Malemu to vadilo asi len prvy den,potom si tak zvykol. Teraz ked ho len na zavinovacku polozim,uz si sam dava rucky k telu.
Kupila som ju pouzitu tu ns bazary,kedze som nevedela,ci sa mu v nej bude pacit. Nove su drahe ale ti som nasla za 10e.

tinasc
20. jan 2013

@dorka21 hej, už som si našla niečo na nete, len je to vraj do 6,2 kg, a to náš malý je už väčší 😀 a hej je to dosť drahé na to aby sa to chvíľku využilo 🙂

dorka21
20. jan 2013

@tinasc keby si kupovala nove, daju sa aj vo vacsich velkostiach. Pozri mimibazar, hladaj velkost m alebo l. Pripadne na str. Www.ulitka.sk