icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
20. jan 2013

Tak dnes zas v tom vajci na balkone spanok 4,5 hodky bez pohnutia a v postielke ani za nic... ☹

tinasc
20. jan 2013

@dorka21 aha, dík kuknem, možno by to stálo za to... aj teraz mi naobed spal v perinke s rukami vnútri 🙂

adel22
20. jan 2013

@slady Janka, my sme uz tri dni nevideli kaku v plienke🙂 Ona je skratka super🙂 A v noci to ej este jedoduchsie ako cez den...ale tato noc bola najhorsia, aku som s malou zazila- lebo bola hore az 5x, no a 5x ist nad umyvadlo- to nie je sranda🙂 esteze mi pride ten nocnik...bude to snad lepsie...5x hore myslim tym ze kukala na mna ocami a nechcelo sa jej spat, ale plac a nasledne nosenie na rukach v noci zatial u nas nehrozi🙂 Ona zaspi sama nastastie!

Akurat sme dosli z navstevy a spi od 14hod., ani ju tam nevideli🙂 No a este stale spi...tak som si sem konecne mohla sadnut. Mne sa inak vyrazne znizila spotreba plienok..tak menej prania a menej zehlenia- jupi.
Jednorazovky my zostali asi 40ks, tak niekto dostane plienkovu torticku asi🙂

adel22
20. jan 2013

@slady Ani ja nedavam nausnice, lebo vraj by sa usi nemali prepichovat. Tak nech si sama povie🙂

adel22
20. jan 2013

@maruskamolny vyskusaj aj pupalkovy olej...vraj je to dobre na pokozku!

adel22
20. jan 2013

@maruskamolny Si rodila sekciou?

slady
20. jan 2013

@adel22 moja dcera zo zasady kadi po leziacky. uz som ju parkrat supla nad umyvadlo ale vzdy vtedy prestane kakat a pokracuje az ked ju polozim na uterak 🙂 obdivujem ta ze mas na to trpezlivost, mne sa s nou desat minut nad umyvadlom nechce stat kym sa jej uraci pokracovat v kadeni 😀 ja si to tusim radsej odperiem 🙂 a v noci chodit k umyvadlu by som nezvladla veru, to mam co robit aby som sa vykopala z postele na prebalenie 😀

slady
20. jan 2013

@adel22 som minule citala spravy ze matku chceli v amerike zavriet za to, ze svojej desatrocnej dcere dovolila vytetovat male srdiecko na plece - tak nech mi niekto povie aky je rozdiel v tom a v prepichnuti usi, alebo piercingu, pre mna je to vsetko to iste a ked bude v starsom veku nieco z toho chciet tak to s nou prediskutujem a necham nech sa rozhodne sama... a o tych akupunkturnych a akupresurnych bodoch ani nehovorim 🙂

ingeborgnicol
20. jan 2013

ja som rada, ze sme prepichli uska a ze sa nic nestalo, vecsej by som nemala odvahu.

Slady, Adel,
dnes som s laktackou presla BKM. Dostali sme pre pipinku aj nocnicek. signal som dala pisi-kaky, zatial som v stadiu ze sa tak vycikala na mna 2x pri skinn to skin a 2x na plienkovu podlozku 🙂))))))
Viete mi poradit ako to mate vy s piskanim? My kedze kakame raz za 6 dni tak u nas nehrozi kakanie, ale piskame za prvu ligu. Signaly mi dava slabe, skoro ziadne, alebo ja ch este nerozoznam.

ingeborgnicol
20. jan 2013

Baby ako sa vola ta perinka, kde sa zavinuju rucky?

tinasc
20. jan 2013

@ingeborgnicol ja som si akurát dnes objednala pre malého tú ulitku 🙂 ešte sú aj perinkové ulitky 🙂 dorka21 dávala link www.ulitka.sk

ingeborgnicol
20. jan 2013

@tinasc a poslala by si mi prosim link na tu co si objednala nech si pozriem a vyberiem prosim? aky je rozdiel medzi tou zavinovackou a perinkou? co by si poradila?
ja so tuto pozerala teraz:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10171036&tab=6
ale netusim ake su kriteria vyberania

Inak spinkame 🙂))))Ak sa budem este vela modlit, snad nam skoncili nocne jupiiiiiiiii po 2 a pol mesiacoch zeny viete co to je? asi bol na vine iba ten uplne porazeny ulakovy reflex, spinkala prvu noc ked som ju poviazala!

alyze
autor
20. jan 2013

Ahojte baby, chcem sa vás opýtať, nemáte niektorá problémy zo zápästiami ? Odkedy som porodila a kojím, tak ma bolia 😒 neviem či to je tým, alebo zlou polohou, pri kojení ☹

tinasc
20. jan 2013

@ingeborgnicol ja som si objednala tú väčšiu ulitku, lebo ju chcem používať aj po pol roku... perinková ulitka je vhodná do 6 mesiacov, sú aj menšie ulitky pre menšie deti, ja som ju chcela používať cca. do roka, lebo aj dcéru som viazala veľmi dlho...
ja som objedala túto, však pozri na tú stránku, je to tam veľmi dobre popísané aj obrázky, ak niečo sa chceš spýtať, tak pošli mail tej pani, je veľmi ochotná 🙂

http://www.ulitka.sk/album/material-95-ba-5-ela...

ingeborgnicol
20. jan 2013

@tinasc pozeram ze to je u nas, nedaleko.....a cez bazar si nepozerala? ja skusim, hoci co ja viem pouzita......no pozriem a ak nie tak zajdem k tej pani, skoda ze som na to neprisla skvor. aj ja by som chcela co najdlhsie pouzivat. ake mas skusenosti u vecsich deti? a aj nozky viazes?

slady
20. jan 2013

@alyze ja som mala pri synovi, ale to som mala asi skombinovane - kojenie prve tri tyzdne ked sa nam nedarilo a vselijake divne polohy som davala aby to slo a zaroven nosenie, stale v lavej ruke, tak som z toho nakoniec dostala daky zapal v zapasti ci co a skoncila som s ortezou, upravilo sa mi to az po roku ked zacal chodit a zacala som ho menej nosit... ale teraz nemam taky problem, trosku citim pri kojeni ze mi je tazka ale vtedy si ju polozim na vankus - supnem vankus pod zapastie kedze necem mat zase ten isty problem a zatial zapastia drzia 🙂

ingeborgnicol
20. jan 2013

Alyze evidentne mas aspon istotu ze ju dobre a pevne drzis 🙂

tinasc
20. jan 2013

@ingeborgnicol ja neviem, cez bazár som nepozerala, lebo som chcela tú väčšiu, však ju využijem určite dlho... nohy som malej neviazala, hlavne ruky treba aj teraz malému, lebo rozhadzuje rukami ostosedem 🙂 tak vidíš, máš to blízko, môžeš si ísť aj osobne 🙂

slady
20. jan 2013

nohy sa viazať ani nemajú, kvoli klbom, iba rúčky 🙂

slady
20. jan 2013

a ak vam z tej ulitky aj vyrastu, mozete im nozky vytiahnut z toho vaku a nechat len rucky zavinute 🙂

ingeborgnicol
20. jan 2013

to je spica napad s tymi nohami. ja tej babe ajtra zavolam a ked sa bude dat pojdeme pozriet. lebo na bazare ponukaju kadeco ale nedoveruem nie je tam znacka ani velkost nic.......

adel22
20. jan 2013

@ingeborgnicol Nooo, ja to mam odsledovane tak, ze ta moja holcina cika ked sa zobudi....niekedy protestuje, tak jej dam papat, odgrgnut a znova cikat...no a okrem toho ked je hore a nespi, tak mam odkukane, ze cika kazdu pol hodinu- teda vacsinou....tiez sa mi niekedy stane, ze nechce cikat, tak s nou chvilku chodim a skusame znova...niekedy to je presne, po tej pol hodke sa pekne sama vycika....niekedy idem aj 3x a nic a zrazu da do plienky:( ale to sa stava malokedy....vacsinou mi to dava vediet mrvenim sa a placom /ona inak takmer neplace/. No a kaka je neplanovana...dam ju cikat a ked vidim, ze sa moc puci, tak cakam ranu- lebo ona kaka prdom, uz sa nam podarilo aj obkladacky vymalovat🙂 no a posledne dni mi kaka 2x cez den a raz v noci. A von chodim zasadne po vycikani a hned ako sa zobudi tak kukam plienku a sucha!!!ona aj ked ju pocujem na prechadzke ze nespi- tak sa nevycika...zaspi a aj po 3hodkach je sucho...asi si uz zvykla, neviem..ale nneviem si uz predstavit, ze by som sa vratila k plienkovaniu a hlavne by ma stvalo to, ez viem ze cika kazdu pol hodku a prebalujem/teda prebalovala som vzdy pred/po kojeni....takze to uz veru nie...takto mi to vyhovuje- ona zacina spolupracovat a tych 10min ako pisala slady nad umyvadlom je malokedy...vacsinou to ide rychlo, ked sa mrvi a zacne pistat , tak viem, ze nic nebude...ale ked caka a tlaci nad umyvadlom....tak sa to blizi a ked nic, dopomozem este kojenim...vtedy sa to rozbehne tiez🙂 Kazde babo je ale ine, musis sama prist na to, ako ti to hlasi ten tvoj pokladik🙂 Vela stastia!

tinasc
20. jan 2013

@ingeborgnicol tak potom daj nejaké info či je to dobré, dúfam, že áno, ja som presne z opačného konca republiky 🙂

ingeborgnicol
20. jan 2013

adel dakujem za vycerpavajucu odpoved. nevie si to ale u nas v noci predstavit. asi to potom veru nepojde. ja ju dokonca v noci ani neprealujem, nemozem, aby s anezobudila, lebo my mame ten velky problem so spankom. ja ju musim na cicine uspat, alebo kolisanim, ale hlavne rovno po papkani. a piskanie chodi po papani. ak by som ju dala este vypiskat tak sa preberie a skoncila so so spankom, ju to ma velmi mrzi, nejak to musim vymysliet inak...

tinasc prave mi pisala jedna pani z bazaru ze ona to tam kupila a ze ani raz nemali na sebe syncek nechcel, tak uvidime ci sa este ozve ale iste si to chcem kupit

adel22
21. jan 2013

@ingeborgnicol Aha...tak to teda neviem....ale deti to zvyknu robit aj pocas papania...v tej knihe sa pise, ze matky dojcia a dieta ma pod sebou ten nocnik....cize, mozno aj to je riesenie....neviem no.
Ja prezivam pekne rano- od vcera 14hod. stale ta ista plienka a mala este spi, tak dnes stiham rannu hygienu a aj upratane uz mam🙂 az na tu snehovu kalamitu, celkom pekny start do noveho tyzdna. Dnes asi nekocikujem, zial :(

maruskamolny
21. jan 2013

@adel22 a kde sa to kupi?ano, rodila som sekciou...

maruskamolny
21. jan 2013

@slady neviem,,uz som zufalla...normalne to ako odreniny vyzeraju,urcitw ju to boli.. ☹

adel22
21. jan 2013

@maruskamolny v biobchode ho kupis.
Citala som kedysi clanok, ze atopik moze mat suvis aj so sekciou, ze dieta neprejde porodnymi cestami. Aj sestra mala sekciu a mala ma atopik..myslim, ze jej vyrazne pomohlo liecenie v Travnici...uz s tym nemaju takmer ziadny problem. Inak vyskusaj aj kupel v nechtiku a v repiku...to je tiez dobre...daj do hrnca vodu varit a povar repik, a odstav a pridaj este nechtik a luhuj asi 10min, precedit a do kupela.....

ixinka
21. jan 2013

@maruskamolny skus sa mrknut na prirodnu kozmetiku saloos, oni maju olej aj pre atopikov....ja osobne som s touto kozmetikou spokojna...skoda, ze som ju objavila tak neskoro...ja uz pouzivam iba toto aj pre decka 😉

alyze
autor
21. jan 2013

Ahojte, musím sa vám pochváliť, dnes sme mali prvý krát super spánok, malá išla spinkať o 21:00 prvý krát papala o 01:30 a potom o 04.30 no paráda a potom sme už 😉 boli hore 😉