Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
nasej nie.cvicime kazdy den cca 2x po pol hodine. a nepostrehla so. neurologicka pokuazovala fajne cviky.
ani ja netusim ockovania, mam to v knizkach a zositoch, ale neviem nazory na nich viete vy nieco? povinne su fakt povinne?
my ideme teraz na poradňu 5.2. to budeme mať pár dní po 3 mesiaci... a budú ho očkovať do obidvoch nožičiek, jedna injekcia je proti 6 chorobám, druhá je proti pneumokokom, ja som si zvolila tú hradenú poisťovňou, to je proti 10 kmeňom pneumokokom a ešte idem dať proti rotavírusom...
@ingeborgnicol povinne sa ockuje hexavakciva, pneumokok, a mmr, teraz v troch mesiacoch sa picha hexa a pneumokok, v neskorsom veku sa potom este dva krat preockuva a ked sa skonci s tymito dvoma tak sa ide na mmr - mumps, osypky, ruzienka, ta sa preockuva tiez tusim este dva krat, posledny krat v piatich rokoch. Povinne su povinne, to znamena, ze ak nedas zaockovat podla sucasnej legislativy sa dopustas priestupku a ak ta doktorka nahlasi na uvz mozu si ta predvolat na pristupkove konanie a udelit ti pokutu, nic ine ti vsak zatial nehrozi, a po zaplateni pokuty ti daju pokoj, aspon co ja viem. takze povinne ako povinne.
inak co sa tych pneumokokov tyka, preto sa vo vakcinach zvysuje pocet kmenov, pretoze vzdy po zavedeni urcitej vakciny dochadza k takzvanemu nahradzaniu serotypov, co znamna v praxi, ze po zavedeni sedemvalentnej vakciny sa sedem kmenov potlacilo ale dalsie tri zagresivneli, tak vyrobili desatvalentnu, no na to zareagovali dalsie tri typy, ktore sa stali agresivnejsimi a nebezpecnejsimi, preto potom zaviedli tu trinastvalentnu, ktovie dokedy to bude takto pokracovat, asi kym nepokryju vsetkych 23 kmenov ci kolko ich je dokopy...
@ingeborgnicol pisem AK ta doktorka nahlasi a MOZU si ta predvolat, pretoze to nie je definitivne iste.
@slady velmi dbre viem o com pises, moja profesia origos je bioetika a trpim autoimunitnymi syndrommi a ochoreniami v nemalej forme. preto sa pytam. velmi dobre zvazim a dakujem za odpoved. myslim ze aj ta pokuta nie je na zahodenie. a ja som z tej generacie co maju "oznackovane rameno" 🙂 dnes nemame nocnu zatial uz spinkame hodku
ale dam si poradit, vsetky ockovania nepoznam, musim sa na to poriadne pozriet :P
my budeme mat 5.2. 3 mesiace a na januarovej poradni nam doktorka povedala, ze najblizsie budeme ockovat - tie 2 povinne co pisali slady a tinasc + rotavirusy si mame premysliet...
inak, moj otec je sluzobne v UK a tam sa asi bars nudi tak surfuje po nete a nenormalne ma odhovara od ockovania - ze ake je to nebezpecne, ze to moze mat nasledky, napr. autizmus a neviem co este... aby som nedavala malu ockovat vobec alebo to aspon co najviac oddialovala 😖 no ja chcem aby bolo moje babo chranene a specialne u nas na vychode to bez ockovania nemienim riskovat, takze pevne verim, ze akekolvek neblahe nasledky sa nam vyhnu... mozno sa skusim spytat dr.ci to nemozme posunut do 4.mesiaca, ale neviem ci sa bude dat, ked nam to uz oznamila ako samozrejmost... 😒
Baby ktore sa chcete dozvediet o ockovani viac,hlavne o neziaducich ucinkoch odporucam diskusiu Nesuhlas s povinnym ockovanim 2. Je to sukromna diskusia ale to ma zaujem,nech poziada o pridanie nick Prevenar.
Mozno vam to troska otvori oci...
baby ja som ani nerozmýšľala, že by som odmietla očkovanie ani nechcem vedieť čo je v tých vakcínach... naša doktorka nie je typ, ktorý by toto toleroval...
Ja toho druheho 🙂
Baby, tie co nosite. V com sa Vam lepsie nosi, v Manduce, alebo v satke? Ja mam iba pozicane od laktacky, ale potrebujem si kupit. CO je podla Vas praktickejsie ak mate prax?
aj ja so zmetene, ale preto si mysli ze kazda maminka by mala chodit k lekrake ktorej doveruje, a porozpravat sa s nou, precitat si literaturu a nie chaty...a potom sa sama slobodne rozhodnut...nutit niekoho k niecomu je naozaj kravina....
ahojte, tak dnes nič moc den, malý bol nekludný, ja neviem, aj vaše detičky tak strašne kopu nožičkami a rukami šibrinkujú? Malý sa z toho aj pogrcká často ako šibrinkuje, ani v lehátku ho nemôžem nechať, neviem či je taký hyperaktívny alebo nekludný.....
My ideme očkovať medzi 3-4 mesiacom a dám aj Prevenar ale rotavírus nedám. Ja som ako 1 ročná dostala pneumokokovú infekciu a bolo to na umretie, naštastie som bez následkou ale mamina na to spomína velmi zle. Malú som tiež dala a tá mala všetky očkovania bez nejakých reakcií, tak dúfam že aj drobec to zvládne.
Ahojte baby. chcem sa vas spytat,ci mate niektora alergiu na nejaku potravinu , resp. ci sa vam v oblasti stravy nieco nezmenilo ako dojcite. ja som na nic niekdy alergicka nebola, ale ako som otehotnela tak ma zacal palit zaludok ked som zjedla med.ale nic viac.no a minule som si dala prvykrat od porodu za MALU LYZICKU medu do caju ,tak to som po chvilke isla zvracat niekolkokrat a potom mi opuchla cela tvar (jazyk,oci, usta) a po celom tele som sa vyhadzala. .. viem ze su tu temy o alergiach,len som podobny pripad nenasla. tak sa vas chce spytat,nepoculi ste o niecom takom,ze z nealergicky sa po porode stane alergicka???
@ivka228 ahoj Ivka, dakujem za radu s tou Vineou..to som nevedela. Vyzera to tak, ze to bolo tym nachladenim. Posledna kontrola uz bola v poriadku. Ale tie 2 tyzdne predtym bola na prsniku cez den naozaj aj kazdu hodinu. A vecer som sa uz citila totalne vyzuta, tak som jej davala moje mrazene mliecko. Dufam, ze vy sa mate dobre a ze je vsetko ok 😉
@ingeborgnicol veď toto, že kde je tá pravda... ale ja lekárke dôverujem, takže zaočkovať dám... len si dám fakt pozor, aby nemal ani ten sopel...
@petuska55 aj dcéra aj teraz malý strašne pri spaní šermuje rukami aj kope nohami, preto je zabalený aj s rukami... počítam, že do polroka tak ako pri malej budem aj jeho baliť... však teraz mi má prísť tá ulitka, tak som na ňu zvedavá...
moja je 2x zaočkovaná Pneumo 23, teraz budú očkovať malého Synflorixom...
My sme kvoli sermovaniu kupili ulitku a odporucam. Aj ked je pravdou ze vcera sme mali nocnu. teda dnes....
Baby verite na to ze "dietatku spadne z oci"? Ja som neverila, ale svokra ma upozornila na to, ze v poslednej dobe mame nocne , zakazdym ked sa niekam vytrepem. a veru mala pravdu. teraz mi napadlo. ja som jej dala aj ochranne znaky dole z oblecenia a chodim s nou len tak a veru vcera sme sa vytrepali do Kauflandu len tak s autosedackou a malu bolo celu vidno. a pred poslednou nocnou na rodinnu oslavu s milion ludmi...nejaka spojitost by tu mohla byt, ja som naozaj vsetko ostatne uz vylucila.....
alergiu nam zistili teraz z dcerkinej krvi, ze sme alergicke na laktozu mam komplet vsetko zakazane ohladom mlieka. lebo nevedia ci ma alergiu mala, alebo ja, kedze kojim. a s tym medom budes mat pravdu. Ja som alergicka a mne sa to tak prejavuje. aj ked mne paradoxne po tomto porode alergia na med zmizla a aj teraz pasem casj s medom 🙂
@ingeborgnicol dakujem za odpoved. takze to bude asi tym dojcenim? ci porodom??ja som z toho uplne prekvapena,ze sa to tak moze zmenit. a myslis,ze to treba oznamit aj doktorke?ci nie?
@jgiovanna504 no ako chces, ale ak chodis na imunoalergologiu je dobre to nahlasit snad ti urobia aj ine testy. alergie su scasti väcsej aj hormonalne zalezitosti a porod a tehotentstvo je o hormonoch cele. cize samozrejme ze sa vela v organizme zmeni. moze sa ti zmenit aj kvalita zubov, vlasov, vapniku v tele, bolesti klbov, svalov, zlepsit, alebo zhorsit spanok, schudnut, pribrat, kadeco 🙂

ja vobec nemam sajn, ake ockovania su vlastne povinne a co si mozme dat navyse... :(