icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

janulka_s
3. jún 2013

ano,uz davnejsie som sa vyjadrila za sukromku, takze suhlas a co sa tyka zubu, nuz, nikto ku mne nevstava a navysevsi hldam noveho zubara v okoli, hadam volakeho dobreho najdem....@zuzka841 no my zatial topanocky nedavame, tak v tomto ti neviem poradit

slady
3. jún 2013

@janulka_s mne sa stalo presne to iste, zub uz je opraveny ale kriesila ho z hrobu, este milimetrik a prisla by som o zub... no zatial fachci a co je hlavne NEBOLI, aj ked zakrok bol drsny a bolel ma este dva dni.

slady
3. jún 2013

@zuzka841 ja davam len capacky, problem s vykrucanim nemame - do ktorej strany ich vykruca? je to naozaj problem? vies si zistit aj stanovisko nejakeho ineho ortopeda (pre pripad ze ten tvoj je len hyperaktivny ze by ste drobca darmo netrapili ak sa mu to nepaci), vychadzam z toho, ze ortopedi sa dost lisia v nazoroch aj na balenie na siroko (niektori kazu dve plienky do postoliek preventivne a niektori ako ten moj, ze "na siroko staci sem tam len aby sa nepovedalo, vlastne ani nemusite") ja davam capacky len do nosica, v kociku ju len prikryjem a necham pod dekou v ponozkach, bo tiez to nema velmi rada a skopava si topanky 🙂

slady
3. jún 2013

@nikiniki co sa tyka chudnutia kludne napis sem tam aj mne, ma to motivuje 🙂

adel22
3. jún 2013

@slady kolko mame dat dnes? akosi to flakam....vrrrr

slady
3. jún 2013

@adel22 ja som cely vikand necvicila, sobota bola oddych - 4ty den a vcera malo byt 70 ale bola som na vilete, takze sa mi den 5 presuva na dnes 😀 takze ja dnes davam 70. ak to flakas mohli by sme to zosynchronizovat na den 5 - 70 brusakov. hura!

adel22
3. jún 2013

@slady dobre, tak snad to dam dnes...este mi to ale pripomen...ja zabudam a teraz sa mala zobudi, neoplati sa mi zacat🙂

zuzka841
3. jún 2013

@slady po narodeni ich mal vytocene chodidlami k sebe, ale masirovanim sa nam to podarilo pekne vyrovnat....no a ako zacal lozit po styroch, skusa zdvihat zadocek a zapiera sa nozickami tak, ze zacal pravu nozicku vykrucat prstikmi do vonkajsej strany...Ortoped zatial povedal, ze jemu sa to este formuje a ze slachy ma OK, len aby sa mu to postupne neformovalo zle, tak by sme mali davat topanocky aj pri hrani...aj ja mam skusenosti, ze co ortoped (prip. iny lekar) to iny nazor...asi skusim este nejakeho ineho lekara a uvidime 🙂

slady
3. jún 2013

@adel22 moja sa hra s wiluchom, aspon na nieco mi je ten starsi syr osozny

slady
3. jún 2013

jeezis myslim syN, nie syR... som hladna 😀

alyze
autor
3. jún 2013

@slady 😀 😀 😀

alyze
autor
3. jún 2013

ahojte baby, aj ja som za sukromnu diskusiu, ale nemyslim si ze nam admin zamkne uz aktualnu diskusiu 😒 ak ano tak super, ak nie uz som vytvorila sukromnu, do ktorej sa mozeme potom presunut 🙂

alyze
autor
3. jún 2013

@nikiniki ako si pochodila u admina ?

mata884
3. jún 2013

@alyze a aku si vytvorila? 🙂

alyze
autor
3. jún 2013

@mata884 skus kliknut na sukromne diskusie, ci sa ti to tam zobrazi 😉

petuska55
3. jún 2013

ahojte, tak drobec chrní na balkone, vonku leje-zas pekné počasie ☹ , ja som žehlila asi 5 práčiek, kurna riadna makačka a teraz tlačím obed.
Aj ja som za zamknutú tému.
My topánočky nedávame, len ponožky, však zatial načo, ved nechodí, tak mi to príde zbytočné. Ale neviem, ak malý nejak vykryvuje nožku tak to musí zhodnoti ortoped.
Inak kukám, tak my sme tu asi posledný čo ešte neplazia sa 😵 , očividne má ten môj synátor času ako maku, ale zas aspon mi nikam nezdrhne 😀

slady
3. jún 2013

ja som zorku odlozila na podlozku nech sa pohra, sadla na zem ku compu preklad dokoncit a zrazu mi nieco slinta na zadok, kuknem, a zorca sa mi otocila na brucho a doplazila zes obyvacku az ku mne a zacala mi obzuvat sedaciu cast tela 😀 drzana drza! 😀 no ale pracicka dokoncena, ideme sa hrat 🙂

nikiniki
3. jún 2013

@alyze Teraz som mu napisala, boli sme na plavani a sme teraz u sestry tak snad napise, kym prideme domov a napisem Vam ihned, alebo rovno prekopirujem odpoved 🙂

alyze
autor
3. jún 2013

@petuska55 neboj nieste posledny, ani my sa este neplazíme 🙂

komarekmik
3. jún 2013

@petuska55 Ani my sa neplazime,len sa toci poleziacky dokola 🙂

habdula
3. jún 2013

Ahojte, nám sa tiež synček narodil v novembri 2012, konkrétne 28-ho s mierami 1400 g a 39 cm. Narodil sa predčasne o 2 mesiace skôr, čiže má akoby iba 4 mesiace, pretáčame sa a o nejakom plazení môžeme zatiaľ len snívať, no všetko príde, je to veľký bojovník. Cvičíme Vojtovku a vidíme pokroky. Už papáme aj prvé príkrmy a vyzerá, že chutia, je to riadny papkáč. Patrím do skupiny Novembrovky 2012 - https://www.modrykonik.sk/skupina/155/, ak sa chcete pridať. Je to tam prehľadnejšie skrz to, že sa zadá príspevok a k nemu sú komentáre.

nikiniki
3. jún 2013

@habdula
@zuzka841 vitajte🙂 som rada ze ste sa ozvali. TO je dobre ze sme navrhli sukromku, lebo sa nam ozvu aj ine baby co nas citali a mozu s nami komunikovat a bude nas viac 🙂))))) Habdula aj my sme predcda sa, zasniatka, ale iba o 5tyzdnov 🙂 a ze sme dobehli...ja som sa teraz pridala k novembrovkam a prave uvazujem ze naco 🙂ale sme novembrove ta tak. A aj my sme predcasni, ale iba o 5 tyzdnov, o dva mesiace je veru dost.......

Admin mi este neodpisal

tinasc
3. jún 2013

@nikiniki a ktorému si písala?

daninka6
3. jún 2013

caute baby ja si vas tiez rada citam ale neprispievam kedze je to verejne ale keby ste mali sukromku tak by som sa k vam tiez rada pridala 🙂 moja alica je sice oktobrova ale povodny termin sme mali 8.11. len sa trosku poponahlala 🙂 za chvilu bude mat 8 mesiacov ale pohybovo je na tom asi tak ako vase deturence pretoze je strasna lenoska a spachtoska 🙂 od 3 mesiaca spava celu noc 🙂 bez papania prikrmovat sme zacali ked mala 5 mesiacov a teraz spapa vsetko co nezje ju 🙂

alyze
autor
3. jún 2013

@nikiniki helou, co je s tebou ? co napisal Admin ?

nikiniki
3. jún 2013

@alyze pipiny co by bolo so mnou, mozem chodit aj von?ci mam sediet povinne cely den pri compe? teraz sme prisli domov, kupali sme papali sme ukladali sme 🙂 Admin este neodpisal ja so pisala otazku na Asmira TEas. Ztamad mi stale odpisali tak caka este, zatial bez odozvy. Ked sme vydrzali 8 esiacov myslim ze to este par hodin, alebo dni pocka ci nie?
@daninka6 Vitak u nas 🙂))))))

Inak baby. Ja som chodila 7 rokov na temy pre snazilky, teda menej, lebo po case sme tiez mali potrebu kecat aj o sukromnych veciach, a davat fotky, tak sme sa oddelili a sme na jednom ceskom sereveri uz 7 rokov. Uz mame vsetky deti, a poniektore aj velke a ostali sme partia asi 7 zien, ktore kecame kazdy den uz asi 4 roky minimalne ak nie viac.....sme skvela partia a vieme asi o sebe vsetko 🙂niekedy som s nimi viac ako s realnymi priatelmi 🙂 lebo som musela strasne vela lezat, ci ako chora, alebo tehotna, tak som kecala hlavne cez net 🙂

alyze
autor
3. jún 2013

@nikiniki jaj, ja ze ked je skaredo u nas, tak je aj u vas 😀 😀 😀
tak my cely den drepime doma 😠 a otvor si sukromne diskusie a kukni 😉

martineluska
3. jún 2013

@nikiniki ahoj aj ja len do sukromnej 😉 teda ak možem 🙂 tu neprispievam nejak..... lebo nerada verejne 😅

zuzka2312
3. jún 2013

ahojte, tiez si vas obcas citam, mala hanka sa narodila 22.11, no zaregistrovala som vas az niekedy vo februari, takze neprispevam, ale rada sa necham inspirovat. mam sice starsieho 8 roc. syna, no skoro na nic sa z obdobia, ked bol celkom malicky nepamatam. takze je super, ked sa daju dokopy maminky, ktore maju deticky v rovnakom veku... kedze rozmyslate, ze sa chcete uzamknut, rada by som sa pridala, ak to nevadi.. 😀 pa

nikiniki
3. jún 2013

@martineluska
@zuzka2312 ahojte, myslim ze nech sa baby vyjadria 🙂 to nie je o mne kto sa s nami vsetko zamkne 🙂)))) no a uvidime oc nam povedia admini, ale som rada ze ste sa ozvali.

Baby nieco od mamily dnes o dojceni:Vedeli ste, že dieťa sa nedojčí len, keď je hladné, ale aj keď je smädné, choré, unavené a ospalé, smutné, frustrované, či rozrušené a z iných dôvodov?
Matka teda funguje ako regulátor dezorganizovanej fyziológie dieťaťa.
Dojčenie dieťaťu poskytuje napr.:
- potravu a pitie
- imunologické faktory - preto sa deti dojčia častejšie, keď sú choré, alebo chcú získať protilátky proti choroboplodným zárodkom, keď príznaky ochorenia ešte nie sú matke ani zjavné
- reguluje telesnú teplotu dieťaťa
- srdcovú a dychovú frekvenciu
- znižuje krvný tlak a uspáva ho
- poskytuje sociálne a emocionálne faktory