Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
dakujem popobede si pozriem teraz ju musim vziat von.
ONA ESTE NESPALA. Zobudila sa vcera o 22.30 a odvtedy je hore a my sme na prasky. Bol v noci chlap kocikovat ale vratil sa za 5 minut, lebo mu jacala, dufam, ze mne pekne terza zaspi lebo taha uz 12 hod bez spanku.
myslim ze v kociari by mala idem ju kocikovat. ak uvidite niekde mrtvolu s kociarom som to ja.
@ingeborgnicol cozeeeeeeeeeee ? stale hore ? to nie je mozne... fuuuuuuu :( asi by ste si mali najat niekoho na kocikovanie, aby si si ty oddychla, boze... :(
@ingeborgnicol uf... a ja sa stazujem aka blba noc - mala sa mi pucila spala tak ze pol hodku spanok potom hodku hore potom zase pol hodku spanok... no zjavne to je este luxus...
Ano.uz aj u lekarky sme boli,krv a vysledky ma ok nevedia nam pomoct,mame vydrzat.teraz zaspala v kupelni pri okne v kociari,ked sa zobudi idem,lezim uz nachystana a oblecena.a pojdem asi na psychiatriu.ona ked ma nocnu musi tahat 12hod v kuse hore chudatko.
dnes po 2 mesiacoch domaceho vazenia som bola na kavicke🙂 a co sa stalo? kava mi uz akosi neberie...aj to som mala bezkofeinovu🙂 mala sa mi pocurala, latkova plienka presiakla....chuda moje, ja viem ze chcela curat do nocnicka...ale co uz.....snad to prezijeme🙂 no a este ma aj ogrckala...pekne pocas kojenia vsetko vyblafla na prsnik🙂 Aleee sa pochvalim- noc bola sucha🙂
ahojte, ano malu idu štepit v 5 rokoch čo sa dáva a je to spojené s prehliadkou 5 ročnou.
Ja dám malého zaštepit tiež až v marci a rotavírus nedám, zdá sa mi to už dosť Hexa, Pneumokok a ešte aj Rotavírus.
Malý sa tiež ešte moc s hračkami nesnaží, ked mu vložím tak pohrká ale jeho moc nebavia, ovela viac sleduje nás a rehoce sa na nás. Ale koníky už pasie velmi pekne 🙂
Vážime 5850 a meriame cca 59 - 60cm.
Náš mal 22.1. na poradni 5640g a 62 cm. 🙂
@adel22 ha, mne sa to iste stalo ked sme boli v ski centre sa sankovat cez vikend, som vliezla do restiky, ze idem prebalit, a kedze som ju mala v nosici s nozkami na siroko tak plienka presiakla okolo noziciek a cele body mokre... tak co narobis, som jej dala suchu plienku a muselo stacit, aj tak mala to mokre na plienke tak to necitila... no a kojim uz kade tade, ja som na kavicku chodila uz od dvoch tyzdnov, mame taku kaviaren s mega detskym kutom a chodim tak vencit krpca 🙂
Bože baby, to čo máte v tom vašom mliečku? Steroidy? Môj drobček v 10. týždni mal na poradni 4680 gramy a to som bola strááááášne nadšená. No a koľko meria to neviem. Ani doma som ho už dlho nemerala, ale podľa vecí má zhruba 57 cm. Ku dobrým papačom ho zaradiť nemôžem. Ale zase ani prvý syn mi veľmi neje. Tak to bude asi v génoch - po mamke. ☹
Maminy, maju aj vase deti tak casto stikutku? Niekedy aj 10krat denne? Riesite to nejak vodickou alebo mlieckom ci cakate kym to samo prejde? A davate deti spinkat aj na brusko?
@ivka228 moja zase inak spat nevie aj v noci tak spava aj ked som sa tomu najprv branila kedze sa to moc neodporuca ale spi v postielke a je tam monitor dychu..........ale aj ja aj moj manzel sme spavali tak isto ked sme boli maly a generacia nasich mam to tak robili a nic sa nam nestalo 🙂
NO takze.Zaspaa o 12.00 a doteraz spi aj z kocara som ju vybrala aj nakojila aj 3 obchodne domy sme si konecne pobehali lebo sme si povedali fras to ber nechame ju spat do kedy bude chciet, aj tak ak ma mat nocn u bude mat. Ved nespala chuderka 13 hodin v kuse, tak nam jej luto bolo. Aspon sme pobehali 3 obchodaky, lebo sme synovi zhanali postel, aj som v aute nakojila (to bola skvela premiera) a aj sme domov prisli zas som ju nakojila a spinka v postielke. ak sa nezobudi, ja ju nezobudim. Do teraz sme ju budili, a riadne sli podla rezimu a kupali ju a pod....a vysledok? aj tak nocna...tak nech sa aspon poriadne vyspinka, so zvedava do kedy da spanok. a ja si idem aspon na hodinku lahnut kym spi, lebo uz umrem naposledy mi dala lady spat predvcerom 🙂
@ingeborgnicol páááni tá má ale výdrž... neverím, že ani na chvíľku neodpadne... teda držím palce...
@ingeborgnicol tak nech ti dá pospať aspoň trochu 🙂 drž sa, moja sesterka mala to iste po prvom a tiež po cisárskom, som kdesi čítala že tam je súvislosť, že cisársky môže naštartovať normálne insomniu u bábatka, ale po troch mesiacoch to prešlo, no tiež bola vtedy na prášky... prvé tri sú kritické a potom už sa umúdria, verím tomu 🙂
@alis434 Aj my mávame štikútku, ale nechávam ho vyštikútať. Vôbec mu neprekáža.Na brušku sme ho nechali dvakrát v noci a potiahol 8 hodín v kuse.Aj my s priateľom sme iba tak spali ako bábätká tak to má asi v génoch 😉
Maminy ako často dávate kanavit? Ja stále raz za týždeň 2 kvapky, ale známej Dr.a aj tu na MK píšu väčšinou, že do mesiaca raz za týždeň a potom do 4 mesiacov raz za mesiac...
@aliatko ja som do prveho mesiaca nedavala vobec lebo som mala recept na malu pisany a nemala karticku poistenca prvych pat tyzdnov (nepytajte sa preco - kocurkovo), dala som jej prvy krat ked mala narodky - dva mesiace a potom zase az po mesiaci, teda zase 15teho februara idem dat. vigantol flakam celkom, ale snazim sa nezabudat... ked podla man to az take mega fest dolezite zase nie je, ja si decko doplnam a mala ho ma odo mna aj tak...
a s tym Kckom to tiez podla mna nie je taka drama... takze "relax" 🙂
No tak nasa slecna si dala šlofíka. Od vcera od 12.00 do teraz spinka 🙂))))))))))))) Dospava 13hodinuvo nocnu, zatial 20 hodinovym spankom. samozrejme s abudila na jedlo ale to je vsetko spala dalej a aj to jedenie bolo ako v noci take cuckanie...na tom dietati sa snad da napiat studia.
SLady, ta insomnia je uz asi aj u nas aj u nasej dcerky, akurat ze ona a povod mozno v tom cisarskom a nasa v nej 🙂))) ale prestudujem si to iste, dakuje za tip.
inak a teraz vidim preco vy mate tolko mliecka a ja so musela brat lieky. Ked mala papala teraz kazde tri hodiny aj to som ju ja budila, tak som v noci musela az ist a odstrekavat 🙂))hoci rano uz jedla kazde dve, alebo hodinu a pol...Ona proste iba streasne vela papka a ne sa nestihne dorabat 🙂)
JO a mame tri mesiace, respektive vcera sme mali 🙂 zaciname stvrty, s krasnou bilanciou nespania 🙂
@ingeborgnicol gratulujem k 3. mesiacom 🙂 ja som mala vcera narodky 🙂 tak snad sa vam ta bilancia nespania konecne prepne na krasny spokojny spanok a ziadne nocne !!!
@alis434 my tiez stikutame...niekedy vela, niekedy aj 2 dni vobec...ako kedy...prevazne to neriesim... len ak to trva uz moc dlho a vidim, ze mala sa nervaci, tak jej dam cucnut a vzdy to prejde... a tiez sa nam raz podarilo normalne zaspat aj so stikutkou 🙂 🙂 🙂
inak kraaaaaasny den vam zelam.... my v BA mame 11 stupnov a neuveritelne slnko...bola som normalne v kratkom tricku na balkone a uplna pohodicka... 🙂

@alis434 nie, az na buducej poradni...6.3 , to bude mat skoro 4 mesiace... ale mam sa dovtedy rozhodnut, ci aj rotavirusy, ci nie...ale vraj sa to uz nepicha, len papa...3 cykly, jeden stoji 39 eur... uff