Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@tinasc ta ulitka ti fakt nepomaha? no nam pomaha veli, lebo pref tym sa budila non stop. teraz nie. uz ked zaspinka tak poriadne, tak sa budi iba na jedlo, pred tym sa strhavala kazducku chvilku na ruky. skoda ze u vas nezabrala
ahojte baby, tak my máme za sebou dnes ťažký deň, Ella toho veľa nenaspala, za celý deň možno 3 hodinky aj s prechádzkou.. večer som ju už šla kúpať o pol siedmej.. po kúpaní zjedla len 40 ml , poobede o 16,00 tiež len 40 ml. Ja už som z toho na nervy, nechápem, prečo nepapá.. dnes nemala ani zvýšenú teplotu. Ináč som čítala vaše problémy so spánkom cez deň..tak my vstávame cca o 6,30 ráno, potom si pol hodinky - hodinku zdriemne okolo 8,00, potom má taký dvoj-hodinový spánok od tej 10,30-12,30 a potom chodíme vonku a v kočiariku spí od tej 14,00-16,00. Potom už nezvykne zaspať, ak, tak len tak na 15 minút , o 19,00 sa kúpeme a 19,30 väčšinou spí v postieľke. Ináč my sme mali rozdiel v polohe na spanie cez deň a v noci.. cez deň ju zabalím do paplónika a zaspí, v noci spala na bruchu.. ináč nezaspala ani za svet.. až teraz v nemocnici som ju nevedela dať s infúziou na brucho, tak som ju dala na bok, zozadu som ju podoprela s paplónikom a na bočnicu postieľky som jej dala deku, tam si oprela tváričku a bubala.. Včera aj dnes mi už večer zaspala na chrbte zabalená v paplóniku.. V noci sa budíme okolo 23,00 a potom medzi druhou - treťou. Potom už väčšinou vstáva o pol siedmej a to je už konečná.. Ja to časté budenie pripisujem tým jej mini dávkam mliečka.. som zvedavá na dnešnú noc 😖
@ingeborgnicol no ako ? Spi ?
@ivinka77
No klasika sa zobudila presne o 40 minut po ulozeni, to je v nej asi nejak zakodovane. Dala som ju na didku tam sa napapkala a uspala som ju pokolisala na nej zo 10 minut a ulozila spiacu zas do postielky a od vtedy odfukuje, tak uvidime. Ak sa nestane nic zle, mala by uz spat do rana s prestavkami na jedlo, to je ta lepsia alternativa. Horsia by bola ale to sa nam iba raz stalo co vstala o 22.30 a bola hore do 13.00 nasledujuceho dna. Ale to si nemysli, skorej si myslim, ze na dnes mame klud.Ona bud zaspi a spinka do rana krasne s prestavkami na jedlo, alebo sme hore....clovece...a ja ked vo vysielacke pocujem prvy sum ma zakazdym zaleje studeny pot. chlap mi hovori ze sa z toho zblaznim a ja si myslim e ma pravdu 🙂)))
@tinuska1112 no nezavidim to papkanie, lekarka co na to hovori? a je dobre ze spinkate na brusku, aspon jej lepsie travi a mala by mat aj prdky lepsie...nasa este nikdy nezaspala na bruchu. ale to asi tym, ze este nikdy nezaspala saa a z ruk je tazke zlozit dieta na brusko 🙂) ale slubujem ze teraz ked trenujeme nenosenie na rukach a buedme trenovat samostatne zaspavanie, tak to skusime. cez den aspon iste, noc by som neriskovala.
@tinuska1112 ale rezim uz mate veli pekny, nnaozaj! stabilne to znie gratulujem. a to kojis, alebo davas umele mliecko? leo ak kojis a hlasi ti vaha 40 z toho netreba robit absolutne ziadnu vedu, mne niekedy nenamera ani 50 a niekedy ako dnes o 17tej mi nameralo 110, ako sa tej vahe chce a to mame novu digitalnu.
@ivinka77 a tvoja uz spi?
@alyze a medzi tou 13.00 a 18.00 je hore??
MOja Sofia zaspava cca 20.30 a vstavame okolo 7.00,niekedy aj skor.potom o 8.00 si da este pol hodinoveho slofika,a potom este raz okolo 10.00. na obed 12.00,12.30 ideme na prechadzku a to sme do 15.30, 16.00,podla toho ci spi alebo ako daleko od domu sme a ci sa chce mne 🙂 tak potom medzi tou 17,00 a 19.30 mame take max dve 15minutove spanky alebo jeden polhodinovy.cize vobec nespime viac ako polhodinu,jedine vynimocne vydrzala 45min,inak iba v kociku. a zaspavali sme tiez na prse alebo na rukach,ale uz som ju to odnaucila a zaspava sama. ked uz zaspava na prse,tak ju prellozim, dam jej cumlik,pohladkam po nosteku a odidem.este parkrat za nou treba prist,ale v noci uz pekne pospi,az na dve kojenia.
@ingeborgnicol ano uz spia obidve chvalabohu....lebo inak u nas sa dost casto stava aj to, ze sa pri zaspavani nqvzajom budia
@jgiovanna504 moja nechce cumel a neviem ju naucit.ako so oducala a naucila ju samucku zaspavat?poradis?
no len tym,ze som ju davala do postielky cez den co najcastejsie. nech sa tam hra,nech si zvyka tam lezat. a inak som neurobila nic,no ale ten cumlik bola pre mna velka pomoc! no a potom ju zoparkrat pohladim po nosteku a odidem,ale ked mrnci tak ju necham tak,az ked zacne plakat pridem znova a pohladim. ale inac ma napadlo,ze my mame zvysenu postielku na jednej strane,aby bola v takom spade,lebo sme mali spoliky,tak to mi doktorka poradila,aj aby negrckala.tak mozno to bude aj tym..neviem..
@ingeborgnicol a tu knihu si necitala?co som ti poslala?
@jgiovanna504 prosim pripomenies mi ktoru knihu si mi ty poslala? lebo som dostala v poslednej dobe odporucanie na tri a tie som aj precitala, len neviem ktora je od teba 🙂
Ja teraz velmi zhanam knihu A Dost, odporucam ju do pozornosti je to fantasticka kniha o nastaveni systemu vychovy deti, v pondelok idem do Panta Rhei si ju kupit nakoniec tam ju maju.
A este am na teba jednu otazku. Pises ze si ju casto davala do postielky aby si tam zvykla a ze tak tam zacala spavat sama od seba.
Moja ma iny problem. Ona nema nic proti postielke, hoci sa jej evidentne tiez viac paci u nas. ale rovnako dobre spi, ak spi, aj vo svojej. ale mne ide o denny spanok. Ak a hra vo svojej postielke napriklad s kolotocom stale, ako vie ze teraz tam nema ist sa hrat ale spat? ako vie ze teraz am spat lebo je na to cas, cez den myslim?
Ja prave preto mam kos na nu v obyvacke, aj jej hracie deky a aj hojdacku a pod, a zacala som ju tam davat cez den, aby vedela ze ta sa hrame a do postielky sa chystam ju davat iba spinkat aby to rozlisila. Nedobre? ci? Vy to baby ako roite?
A vidim baby ze z mate vsetky aj pekny denny rezim. My sme nestihli kedze sme ali cez den noc väcsinou. ale kedze sa nam to pomalicky otaca musime aj my ten spanok sami nastavit, kedze ona nezaspava sama zatial. Tak len piste piste, nech si nieco odkukame 🙂
Nasa herecka krasne dodrzala nas nocny rezimek!!!!!!!!!!! Uz sa nezobudila, iba o 3:30 na papkanie a o 6tej sme ju presupli k nam do postele a pekne hajka dalej. Slusna dcera. Ona ked nema prehodeny den aj noc tak krasne taha 13 hodin vecer od 19tej do 08.00 do rana s jednym papkanim, pravidelne ako hodinky.
@adel22 no upravila si si princeznicku na fotke nadherne 🙂)))mas na to dobry program, alebo si taka sikulka 🙂?
No a svagrina pusta tie spotrebice pred zaspavanim, alebo ako? lebo ja pocas jednej nocnej som potrebovala zufalo spat aspon hodinku tak so pustila pracku a s kociaro dala tesne vedla pracky a zaspinkala na chvilku, ale zase sa mi nechce prat cele dni a lietat po byte s kociarom a prestahovat pracku do spalne tiez nie je najlepsie riesenie 🙂))))
@ingeborgnicol práveže umelé mliečko dávam a tých 40-50 je dosť málo,... ináč dnes v noci zjedla plnú dávku 2-krát...klop, klop, nechcem zakríknuť 😉
@ingeborgnicol no,toto presne som robila aj ja,ze cez den som si ju davala kade tade,nech vie ze v postielke sa spi a hrame sa inde. ale vobec v postielke spat nechcela,spala iba s nami v posteli.tak som to zmenila a nechavala som ju v postielke len tak hrat sa.a ona ked je unavena,tak sama zaspava.proste len ju tam polozim,zapnem jej kolotoc parkrat,podla toho ako vidim,ze je unavena,niekedy ju vyrusuje tak jej ho vypnem,a ona potom sama zavrie ocka. este chodim ju pohladkat,ked nieco ( cez celo az po koren nosa,a vtedy sama zatvara oci) alebo ked velky rev,tak ju vezmem,ale snazim sa ju najprv utisiti v tej postielke,ze nie hned na ruky (ale sama to nevydrzim dlho 😀 ).lenze nevydrzi dlho spatmax 30min,parkrat bolo ze 45min.,kvoli rukam,cez den ju do perinky nebalim,kedze zaspi pri hre. takze este to musime nejako vylepsit.ale tiez takto fungujeme asi len dva tyzdne,dovtedy bolo ako kedy. a ta kniha bola Kazde dieta sa vie naucit spat. moja sesterka mi ju odporucila,lebo ona ma velke problemy so svojou dcerou,zaspava iba na prse a to uz ma 13mesiacov,tak aby som nezazivala to iste co ona...ale neda sa to vsetko teraz vyuzit,iba nejake tipy podla mna...
@ingeborgnicol Je to easy🙂 nedavno som si davala robit kalendar v happyfoto- mam teda v PC ich program🙂 no a potom mam program Printkey ktorym len orezes co chces a ulozis🙂 takze tak to robim ja...keby si chcela...poslem emailom, pripadne ti ich upravim ja🙂
a ako je to s BKM u vas? 🙂
@ingeborgnicol a ešte k tomu papaniu, lekárka mi kázala kúpiť probiotiká BioGaia, vraj to podporuje chuť do jedla.. tak jej ich dávam tretí deň, zatiaľ účinok nevidím.. Ja už by som tak chcela, aby mi raz v poradni povedali, že pekne pribrala.. ona stále len tých cca 300 g za 2 týždne.. a to je spodná hranica podľa tabuliek..Detičky, čo boli s nami na pôrodnici už majú okolo 5800 g a my ešte ani 5000 g nemáme 😝 . Ale tak asi to nie je až také zlé, určite by to lekárku viac znepokojovalo
@tinuska1112 ja by som si podla mna vobec, ale vobec nerobila z toho starosti. v knihach sa sice pise spodna hranica 150, ale my ked sme mali problem s rastovym spurtom, tak ma lekarka upokojovala, ze je to komercne, ze spodna hranica je 115ml. Takze podla mna bud kludna. ak samozrejme nevykazuje znamky hladu. to by bol iny pruser 🙂 ze je hladna a nevie sa napapkat. ale takto by som bola uplne spokojna. Papka menej a co? moja papka zase viac, teda by chcela, ak by som jej dovolila netusim kolko by zjedla, ale cez 120 iste si myslim, neviem...to je uz davno co som jej skusila narvat velku davku umeleho 🙂)) uz umelko nedavame....
@adel22 BMK no iadna slava. Pretoze ja v noci nemozem ani prebalovat, ani vyzliekat ani grgat nedavame. Jednoducho ako mi zaspi na prsku tak ju len prelozi a to az do rana a vtedy m iprespi 13 hodin. Kvoli BMK som ju vyzliekala v noci a davala na nocnik a ostala mi poto az do rana hore. Cize ked sa to zopakovalo treti krat, smola. Ale cez den odchytavame krasne, vecsinou viem kedy a naivne si predstavujem ze to ona robi na moje ooiziadanie ze vie, co od nej chcem 😝 😀 a dik za ponuku za fotto, skusim ju nejak takto decentakcy odfotit a poslem ti fotky a poprosim o upravu 🙂 a ak sa program zmesti do emajliku tiez v poho, ja som maniak na PC 🙂
@jgiovanna504 No tak tvoju som necitala, mas ju doma? skusim ci sa da pozicat, tieto knihy nerada kupujem, lebo sa k nim nikdy nevratim, ked sa vyriesi proble, len ich potom niekomu poziciam a nevratia sa zase mne 🙂))) ale rada si ju precitam, kazda rada dobra. Nasa pipinka napriklad dns rano. O 08.00 sa zobudila a od 8.40 uz revala ako najata a cuchala si ocka, taka bola unavena, potrebovala spat, uplne cervene a prizmurene oci. ale nezaspi. iba sialene reve a je mrzut.a Proste sama nevie zaspavat. Dala som ju do kociara, lebo isli s chlapom kvoli tomu novemu rezimu von aby spala a do minuty bola hotova. Len mna strasne mrzi, ze nevie sama zaspavat. Jo a my mame tiez nadvihnutu postielku, poradila laktacka, ze takto sa predide Moorovmu ulakovemu reflexu. Tak snad.
@tinasc pocuj a ako dlho ste skusali tu ulitku? mne tiez prve asi 4 dni, mozno trosku viac casto vstavala a snazila sa z toho dostat. aj teraz ked je mrzuta sa snazi, ale vecsinou uz aj sama rucky ulozi ked ju idem balit a ani neprotestuje ked sa ano zobudi. No ale od kedy ju balim do ulitky fakt spinka 13 hodin a na jedno krmenie a druhe 1-hodinky pred zobudenim, potomju supnem na tu hodku dve k nam este. neda sa nejak to vydrzat tie prve dni?
Heeeej Slady, co je s Tebou? v pohodke ste?
ahojte baby, ako ja vám závidím tie vaše noci... mne väčšinou pred 22.00 nezaberie, potom sa zobudil o 00,30 napapal sa a pekne zaspal potom hore o druhej, nechcel ani papať len bol hore a reval... o štvrtej ako tak zaspal a vstávali sme o 6.00... som nejaká zlomená...
@ingeborgnicol ulitke dávam ešte šancu, ale zatiaľ je to tak, že večer v nej zaspí a zobudí sa na to, že sa z nej chce silou mocou dostať...
@tinuska1112 BioGaia som kúpila aj ja raz, aby som predišla kolikám, ale tiež som nevidela nejaký účinok, akurát sa mi vždy potom dobre vykakal 🙂
@tinasc NO to aj ja so takto mala presne na zaciatku. Dokonca aj po hodinke, alebo 50 minutach vstavala a bojovala s rucickami, treba byt trpezliva. Ale nemusis ak ti to robi viac stresu ako dobreho 😀 Ved to ma sluzit nam a nie my tomu.
Z Bio gai sa kaka? poradte, lebo my kakame kazdych 6 dni este stale a preto davam espulmisan aspon na prdiky. Ja som vedela ze Biogaia je tiez na uvolnenie crievok ako prevencia koliky....
@ingeborgnicol to sú tuším probiotiká... mne sa vždy po podaní pokakal 🙂
@ingeborgnicol no veď uvidím, budem to skúšať ďalej... že 13 hodín v noci, to my asi nikdy spať nebudeme 🙂

@tinasc dakujem 🙂