icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
14. dec 2012

@sestricka1 http://najmama.aktuality.sk/clanok/224663/nebez... ahoj ja mam baby vak, aj teraz mam malinku na sebe, inak by som zosedivela 😀 je to fakt dobra pomocka o vakoch neviem vela, ale nasla som tento clanok, tak si ho pozri 😕

adel22
14. dec 2012

@slady Mne kazala ta co mi robila prezentaciu prat v mydlovom slize...lenze to sa zaraba zo sody a mydlovych vlociek, a tie uz vraj nevyrabaju :( tak mi svokra kupila akusi nahradu za ne, je to tekute a zatial perieme v tom...tak uvidim....inak kazdu plienku predpieram zlcovym mydlom a to zlte je hned prec a teraz som dozehlila prvu varku a su pekne biele, tak som spokojna....lebo som cakala, ze flaky zostanu......🙂 Len mame zapareniny...tak dnes tu bude vecer s holou lezat pekne povinne a predtym skusim kupel z repika na prdelku...🙂 a na noc vyskusam uz tu nohavickovu plienku a uvazujem aj nad prvou nocou v postielke🙂

adel22
14. dec 2012

Inak, dnes sme sa vazili, sme 10 dni po narodeni a vazime 3610g /3420povodna vaha/- mamina je moc spokojna🙂

ivka228
14. dec 2012

@sestricka1 mozem sa spytat kolko ste zatial pribrali? my sme tiez nie vela. vraj by sa malo 200g na tyzden, ale to sa nam podarilo zatial len minuly tyzden. Zajtra sa vazime opat, tak dufam, ze maaly potesi.

sestricka1
14. dec 2012

@ivka228 no my Za dva tyzdne 320g, cize pobiedne... 😢

alex1983
14. dec 2012

@ivka228 ahoj, my sme boli vcera na poradni po dvoch tyzdnoch a mala pribrala 430g a 3,5cm vyrastla a je plne dojcena 🙂

slady
14. dec 2012

@adel22 no mne zostavaju zlte flaky aj ked zaperiem pred pranim so zlcovym, tak neviem ci mam na prd pracku alebo ci som klava alebo ci ma mala take toxicke vykaly 😀 periem v prasku, ja si pamatam ze moja mamka si vlocky nastruhala z mydla struhakom na syr 🙂 nam sa ritka uz vyliecila a dnes cely den v latkovkach a v pohodicke, len musim prebalovat po kazdom cvrku ale zase mi to pekne oznami, takze super, ucime sa komunikovat 🙂 starsi bol v pampersoch a nevadilo mu byt v mokrom/pokadenom do dva a pol roka, tak som rada ze slecna si povie kedy chce prebalit. ja prave skusam ten baby vak ale som z neho zmatena, zda sa mi ze jej v nom neni dva krat dobre, asi to neviem.

ivka228
14. dec 2012

@sestricka1 my tak podobne ☹

aknelka22
14. dec 2012

Ahoj holky, hlasim se do klubu...mam dceru Zuzanku narodila se 13.11.Momentalne mam trochu problemy s kojenim tak jsem dnes kontaktovala laktacni poradkyni pres mail takze cekam az se ozve. Kdyby tady byl nekdo z okoli Hlohovce tak by bylo super. Zatim tady nemam zadnou kamosku a rada bych s nekym pokecala.

ingeborgnicol
14. dec 2012

@ivka228 6ty tyzden je kriticky? to my mame teraz...nepocula som o tom, citala som iba ze 3 a 6ty mesiac. a ako to zvladas sama s babatinkom? moj tiez chcel ist na sluzobku ale som ho prave preto nepustila 🙂 my mame taky rezim ze spinka uplne cele dopoludnie tak si vtedy oddychnem. ale poto makame od 13tej do 24tej 🙂 s vynimkou vychadzky vtedy spinka v kuse a kupania 🙂 a potom v noci v kuse spinka. az do rana.

ingeborgnicol
14. dec 2012

@sestricka1 neboj sa, nam povedala lekarka, ze podstatne je nechudnut, zo zaciatku sa mliecko nastavuje, neradia hned dokrmovat. az ked je to dlhodobjsie. My sme pribrali vemi pekne. pri prepusteni sme mali 2500g a dnes mame 4100 🙂 velmi sa tesim, mame 6ty tyzden. taj aj vam zelam nech sa to zmen. a citis aj nejaku mlieckovu krizu? kojis, dokrmujes, ci?

ingeborgnicol
14. dec 2012

baby my sme sa dnes nestretli s laktackou nasou ideme az zajtra nieco mala...le tesim sa aj a tu satku ze vyskusam. taento clanok o baby vaku ma riadne vylakal teraz dufam, ze sa nieco podobne nemoze stat aj v satke! A Ivka pocuj, nam praveze v saci odporucili klobuciky pretoye malicka sa vobec neprisaala a neboi by sme vobec kojili...tak sme odisli s klobucikmi.
Inak odporucam do pozornost, pre tie babulky, ktore potrebujulaktacnu poradkynu. Povedia vam v prvom rade to, co je vsetko na tejto internetovej stranke: www.mamila.sk a poto prejdu individualne k vasmu babatinku. skuste si pozriet tu straku, je velmi velmi dobra.

ivka228
15. dec 2012

@ingeborgnicol citala som to v brozurke, ktoru sme dostali v porodnici, ze kriticke su 3t, 6t, 3m a 6m.
Bez manzela je to strasne. Uz druhykrat bol na sluzobke mimo domova odkedy je Filipko s nami. Naposledy mal ist len na 2 dni, ale volal, ze musi zostat este jeden den dlhsie. Vies si predstavit to sklamanie, ked som nastavena, ze o chvilu pride a zrazu je to az na druhy den. Chodia mi pomahat aj svokrovci, ale to nie je ono. My sme mali dlhsi spanok skor poobede, ale uz druhy den nie a nie zaspat.

ingeborgnicol
15. dec 2012

@ivka228 to ti verim. aj mna by drblo. a v noci ti spinka? ako ukoncujete kojenie? otiahne sa sam od prsnicka, alebo ho musis ty? a potom kedy dostane papkat znva? placom si vypyta, alebo mu davas potom nejak podla casu? Moju cez den musim nasilu odtahovat, stale ma malo chudatko. dnes prejdem s laktackou to dokrmvanie, mam chut prstit s celym kojenim mna bolia prsia na umretie ona sa prisava veraboe coraz horsie a horsie a mam aj pocit ze je stale hladnejsia cez den. asi je to fakt kriza v 6tom tyzdni 🙂 A okrem toho sa ani ned ist vonku dnes pretoze vonku prsi ☹

alyze
autor
15. dec 2012

@ivka228 ahoj, to poznam, ja teiz uz rata minuty, kedy pride manzel z prace, lebo kym som sama s malinkou nestiham, ale ze vobec nic ☹
Nasa do obeda nechce vobec spinkat, len by sa nosila a papkala, ale bola tu pred chvylkou svokra, tak jej asi pol hodky prerevala na rukach a od unavy zaspinkala, cca na 20 min, ale aspon nieco 😀 aspon kupelku som umyla 😀

alyze
autor
15. dec 2012

@ingeborgnicol tak to poznam, aj ja mam cez den menej mliecka a mala na mne visí skoro kazdu hodinku 😀 vcera vecer som pila vineu a za dve hodinky v noci sa mi tak nalial prsnik a bol taky tvrdy, ze som myslela, ze ani nieje moj 😀 Musela som nasilu zobudit malinku, aby mi s nim pomohla, ale kym som ju zobudila, tak bol cela mokra aj perinka a mohla som prezliekat 😀

sestricka1
15. dec 2012

@ingeborgnicol To ste krasne pribrali...super, no ja kojim ale niekedy sa mi zda, ze akoby jej to nestacilo....

ivka228
15. dec 2012

@ingeborgnicol v noci mame rezim ovela lepsi ako cez den. spinka cca od 9:15 do 1:30 az 2:00. Potom hodinu kojime a potom sme hore opat okolo 5:00. A ked sa nam podari tak si este hodinku - dve pospinkame. Ako dlho mas malu prisatu ty? Mne sa zda hodinove kojenie strasne dlhe ale co uz. A vzdy ho ukoncim az ked maly zaspi na prsniku, inak sa neda. On by na mna kukal tymi svojimi velkymi ocami aj do rana, ak by nezaspal pri kojeni. A na kojenie sa budi on, ja ho nemusim.
A zajtra zaciname 6t, tak uz mam teraz strach. Ale tebe drzim palce, skus vydrzat co najdlhsie.

ingeborgnicol
15. dec 2012

No v noci mne ona spinka celu noc cize ju nemam prisatu, ale potom dopoludnia ju mavam prisatu ako v noci a to len na cca 10 minut. ale popoludni uz aj pol hodku treba.....alebo ked tam uz nie je mliecko tak sa len ukludnuje na prsnicku. ked som elmi unavena tak si lahneme spolu a aj hodku je na prsnicku ako na dudliku ale to len ked viem ze aj tak ta uz nic nebolo 🙂 poradila nam to laktacka 🙂)) aby sme si lahli a po eiacky kojili ked uz nevladzeme a moja aj hodinku tak pospi aj dve len potom je nrvna ebo pride na t ze uz tam nic nie je 🙂)) ale rezim sa nam asi meni, lebo vcera uz bola vecer o dve hodiny dlhsie hore a dnes popoludni spala o dve hodky viac ase, zobudila sa az o 14.30.....vtedy jej zacal den..teraz sa uspava s parnerom na rukach tk uvidime kedy zaspinka....Ivka tebe spinka velmi pekne ked uz od 09.15 a budi sa aj v noci, aspon sa ti nalievaju prisa 🙂

Vinea a aj cierne pivko su vynikajuce na mliecko 🙂))

dakujem za prianie s kojenim, uvidime do kedy sa podari kojit 🙂))aj ja vsetkym zelam velmi vela mliecka a spanku!

ingeborgnicol
16. dec 2012

beriem nazad, uz si to zase prehadzuje, vystrajala do pol 4 a teraz bude sinkat minimalne do špopoludni ako ju poznam 🙂 uz si tak raz den j noc na par dni prehodila.🙂))

tinasc
16. dec 2012

ahojte môžem sa pridať aj ja? drobec sa narodil 2.11. 🙂

janulka_s
16. dec 2012

Baby, tak ja vas sledujem uz od tehulkovania a od skupinky "vytuzeny poklad cakame...." a konecne som sa rozhodla aj ja pridat, ved to tu citam kazdy den, ked sa da....malinka sa narodila 15.11, i ked povodne sme sa mali narodit 4.11, ale to bol zle vypocitany termin 🙂 Ako tak citam, tak tiez mam podobne problemy ako vy...menej mliecka, ktore pomalicky rozbiehame senovkou a benediktom a medzi to prikrm, hlavne vecer....baby, plati este nieco na vela mliecka? tak by som bola rada bez prikrmu, i ked si myslim, ze nevypije az tak vela, cca do tych 200ml denne, viac nie a pribrali sme pekne za tri tyzdne, ked sme boli v poradni, nejakych 480g sme dali.

Senovku a benedikt mam v sypanej forme, oplatia sa tie ampulky? Alebo, neskusali ste to More Milk Plus, ci ako sa to vola?

Ozaj, ohladom tych satiek? Neviete poradit znacku? Tiez nad tym rozmyslam, lebo malinka je rada iba pri mne a tak toho vela neurobim v domacnosti (esteze mam skveleho manzela, ktory vari a pecie jedna radost).

lusinda1989
16. dec 2012

@janulka_s skus homeopatika na podporu mlieka mne dost pomohli...

moonlightka
16. dec 2012

Ahojte konecne spime ...dnes to bol hrozny zaberak ale mam napecene aspon vanilkove rozky...my mame inak tiez akysi protest v kojeni...ale zatial to nevzdavam...dovod este neviem ale skusila som si dat tie homeopatika na kojenie 5ch nazov mi teraz vypadol..,to asi tym mliekom 🙂)))) my mame taky cudny rezim lebo do 14h vydrzi maly hore a potom postupne pospava...v noci spi zasa od tej 22h do 6 rano. Teda do 14 nic nestiham porobit len striedam kocik, autosedacku,lehatko,gauc a moje ruky...a najhorsie ked na chviu zadrieme druhy ho zobudi ...ako vy stihate vianocne pripravy lebo ja uz tri dni umyvam len kupelnu 😉

slady
17. dec 2012

@moonlightka no ja nestiham nic, vcera som o polnoci piekla medovniky a darceky ani nespominam, zajtra idem nakupovat s dvoma detmi, to bude zase radost! hlavne ked maly je cely tato a neznasa behanie po obchodoch 😀 jooj neviem neviem ake vianoce to budu tento rok...

adel22
17. dec 2012

No konecne som sa sem dostala...

Vcera som piekal medovniky /cesto vopred prirpavene/, len tak tak som to stihla🙂 Uvidime, ci stihneme aj nieco ine🙂
Dnes som poprve sama s malou, zatial nam to ide....uz som sa aj naranajkovala, upratala a ona stale spi🙂 Pri dalsom spanku planujem obed a zehlenie🙂 a potom mam volno....moze dojst muzicek🙂

A vase mimi si odgrgne vzdy po jedle? Lebo to moje moc nechce grgat a potom sa vyvracia :( teda posledne dni zacala vracat...predtym to nerobila :(

adel22
17. dec 2012

@janulka_s Ja od narodenia mimi pijem taky sirup z bioobchodu- Laktofyt sa to vola, mi to odporucila, ze vraj je to dobre a nebolo to ani drahe.....ma sa to aspon 3x denne brat ale ja beriem uz len dva, niekedy len raz......no a zatial s mlieckom nie je problem, musim zaklopat🙂

alyze
autor
17. dec 2012

@adel22 Ahoj, tak medovnicky uz napecene ? 😀 tak tento rok u nas napiekla svokra, aspon nejako pomohla 😉 nasa malinka tiez hned neodgrgne po kojeni, skor si trosku polezime a po cca 10 minutach ju dam odgrgnut, vtedy to ide, ale nie vzdy 😒

ivka228
17. dec 2012

@tinasc ahoj samozrejme, ze sa mozes pridat. Ako sa dari tebe s drobcom? Pekne spinka, papa?

ivka228
17. dec 2012

@moonlightka ja tiez nic nestiham. cez den som rada ked sa najem a co to poupratujem. A na vianocne pecenie si necham asi buduci vikend. Z coho mam strach su vianocne darceky. Maly je stale prisaty, poobede kazde 2 hodinky, takze behanie po obchodoch akosi nestiham a nechcem tahat maleho po centrach zatial. Ach jaj. Ani sa mi verit nechce, ze Vianoce su tu uz o tyzden...