Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@adel22 no my tiež viacej grckáme posledné dni... ale odgrgnuť nám ide lepšie, skoro zakaždým, po pár minutách ležkania ju zdvihnem a je grg na svete tak sa potom vytešujeme, najhhoršie však je že mávame každý den štiku a na tu na zaberá iba dalšie kojenie, taký kolotoč potom 😒
@janulka_s vidim ze mame uplne rovnake probemy. nenapises mi prosim s cim a ako casto dokrmujes? a kolko davas dokrmu a akou formou? prsim mozno si pomoeme 🙂))a v akom casee?
Moonlightka pocuj tvoje dieta ma uplne super rezim 🙂 Nasa ma presne ale presne opacny - teraz spinka do druhej potom pojdeme vn do 16tej a a potom sme hore do 2hej do rana. a zase nopak. Musme zenit krmenie aby sa jej to zas pretocilo, to je tymi dokrmami vecer uz nam to rz laktacka prehodila normalne a teraz sme tam kde sme boli 🙂)))
no a k tym homeopatikam. ne sa najviac osvedcila senovka a benedikt v tobolkovej forme. najprv som brrala 3x denne, ale terz beriem 4-5 krat....stoja spollu 20 euro a je tam po 90 tabletiek.
@sestricka1 Stikutku mame aj my, aj 2x denne🙂 a aj kychame..vlastne my mame asi vsetko🙂
@ivka228 máme sa fajn, drobec pekne rastie, pekne papá, so spinkaním je to horšie... neviem, či tu máte niekto skúsenosť s tým, že drobci si pri spaní zavadzajú ručičkami a pchajú si ich do tváre, ale ten môj drobec nevie kvôli tomu spať, čo stále šermuje ručičkami a potom sa škriabe alebo sa pichne do oka... nepomáha nič iné len ho zabaliť do perinky aj s ručičkami, lenže už je dosť veľký aj na perinku nohy mu trčia, takže neviem, dokedy ju budem môcť používať 🙂 😉 a večer máme problém zaspať, dlho to trvá, zaspí až niekedy okolo 23.00 jednoducho sa mu nechce spať.... a potom sa budí každé 2,5 - 3 hodinky na papanie 🙂 cez deň ako tak spí, aj keď nie vždy je to ružové...
@ingeborgnicol Ahoj, ja teraz Nutrilonom, zacali sme s Bebou, ale od toho mi nekakuskala pekne, kazdy druhy treti den. Teraz po Nutrilone v pohodicke, aspon raz za den. A ako casto? fuuha, zvyknem raz doobeda, okolo 10-11tej, 40ml, potom poobede, okolo 17 a 19 po 40ml a vecer o 21 60ml, aby mi zaspinkala pekne. Dokrmujem cez kanilku na prsniku, niekedy aj cez prst, ale vacsinou sa snazim cez prsnik.
najviac neznasam, ked pride zafajcena svokra, ze si chce popestovat malinku jaaaaaaaaaj 😠 😠 😠
baby tak dnes to bol des...10 minut zehlenie a finito so spankom...zobudil sa a odvtedy sa k tomu nemozem doteraz dostat...od 10 rano...som si fandila ze dnes padne cely kos pradla 😀 😀 😀 😀
@slady inak obdivujem ako to mozessdvoma detmi takto zvladat...ja som zajtra s nimi prvykrat sama no to bude hroza 😝 😝 😝 😝
@moonlightka co ja zvladam co si 😀 keby si videla aky mam dnes bordel 😀 nakupy sa nekonaly bo som isla so starsim k zubarke, este ze mam ten vak a nemusela som sa s kocarom trepat autobusmi 🙂 a dnes mi este volal klient ze moja nahradnicka je indisponovana a ci mu neprelozim nejake emaily ... mam stastie ze dnes su obaja fest dobri inak som dnes na kazajku 😀 my mamky si dako poradime, keby nasi chlapi videli ako kazdy den zonglujeme s detvakmi+domacnostou+pracou by sa poskladali 😀
jezis aka hrubka! nekonali.
@slady no ved vravim ze stihas 😉 este aj po sebe stihas citat...aj ja chcem byt taka sikovnica....rano sa rozbehnem a vecer zistim ze deti ma zase prekabatili 😀
Ozaj a co surodenecka ziarlivost...u nas uz zacala fungovat...pociatocna euforia z babatka u starsieho pominula a zacina nam vystrajat...hroza...mate skusenost s tymto? Ak ano dajte tipy ako to riesit.
@janulka_s No my ak dokrmujeme tak s mojim odstriekanym, alebo s nutrilonom. teraz ked ma prehodene noc a den tak dooludnia len tak cicka a vtedy skoro rano viem odsat, alebo ked zaspi v noci o druhej 🙂) tak potom viem ze zaspi do 08.30 do ana. ale dnes nam teta laktačka poradia ako jej nazad prehodit noc a den. My sme napriklad dnes este nedokrmovali az teraz o 23.00 mi zavreli mliekaren 🙂))tk dostla 60tku. ale robim vsetko preto, aby uz sme nemali ani jeden prikrm. my sme uz frajeri, na zaciatku sme prikrmovali po kazdom jedle a teraz uz iba raz, alebo dva krt vecer pred spanim cize cca 22.00 a 24.00....my sme aj zacali v porodnici s NutrilonomHA a sme spokojni. a dokrmujem tiez cez cievku na prsniku. akurat dnes ma laktacka ucila prilozit cievku do pusy jej cez prsnik, ebo my sme to vedeli iba s klobucikom. my sme totiz zo zaciatku kojili s klobucikom, tak aj civku sme zavadzali ku klobuciku. a teraz nemame klbuciky tak nechcela cievku, lebo ju to pichalo, ale snad to pojde. a ty si si ista ze potrebuje dokrm? cim, vazeim, alebo mas iba taky pocit? alebo ti dava signaly ze este potrebuje´?
len jej nezvys davky, lebo nam nejaka truba povedal nech dame malikej 120 a my se jej davali par dni a teraz mame problem kd jej dae 40 tak jej nestaci musime davat aspon 60 a to je vela. ale znizujeme stale. a dufam, ze spostupne vysadime.a to iste drzim palce aj vam!!!!
@moonlightka mne ziarli aj +9 rocny synator aj ked sa hrdinsy tvari nie 🙂)))))
Adel malicka je prekrasna.
Baby my sme si dnes od laktacky pozicali satku a vecer mi v nej malicka aj zaspala na hodku plno veci som si porobila, vrele odporucam, skvela vec a maicka bola strasne spokojna fakt je to super 🙂)
@ingeborgnicol prosim ta a aku si to mala satku, ja sa stale neviem rozhodnut ktoru...
@ingeborgnicol No moja niekedy ani 60 neda celu, asi ma dost, sama si urcuje...a preco prikrm? z mojho mi na zaciatku pochudla, potom nam nasa detska pozicala vahu na vikend a zistili sme, ze malo pije odo mna, tak pokracovat v odsavani a prikrme, lebo pekne pribrala potom. Ja pri nej ani nestiham odsavat (ked som predtym odsavala, tak to bolo tak 20-25ml iba), lebo je stale prisata a v noci ma natolko nepreberie 🙂....mozno sa to uz lepsie rozbehlo, neviem posudit, ale zo styroch prikrmov sme na dvoch-troch teraz. Najkrajsi vianocny darcek by bol vela mliecka pre malu, dufam, ze to tak bude coskoro.
Ja by som tiez rada skusila satku...aku odporucas?
A to ste fakt frajeri, ked uz ste z tolkych prikrmov presli na jeden, skvele.
No baby, tak dostali sme super napad, ze nakoniec ideme domov na SR....myslite ze som blbá s 2tyzdnovým 9hod. cesta? a keby dame pauzu v Prahe? To je tak polka cesty......podotknem ze by nebola vo vajicku, ale vo vanicke co sluzi ako autosedacka.....
ahojte mi sme mali 3700Kg a teraz mame 5 kg. 😀
@adel22 ja si netrufam ti poradit naozaj, ja by som asi isla ak mate vanicku, ale nie som si ista, lebo neviem si predstavit co by som robila keby zcala plakat ae je to na tebe a drzkam palce aby ste sa dobre rozhodli.
@janulka_s No poslem Vam fotku satky, ak pridem na to, ako sa tu davaju fotky. ak to pomoze. alebo sa opytam laktačky. ja ju mam zatial iba pozicanu aby som vedela, ci ju vyzujeme dostatocne. Nasa potvorka este stale spi a uz som ju tolko krat budila, porazi ma! a to sme uz boli rano na poradni pre rizikovych novorodencov a dva krat papkala. teraz sa zobudi a a bude hore do rana do tretej. na porazenie naozaj. a to sme na radu laktacky ani nesli popoludni vonku aby tam nespala. a ahaho ona spi ale doma....no a prikrmy. no vidis ako to je. nemam ju kedy krmit ked spi aj ked ju budim a potom zase od noci od 3tej bude spat do 8mej do rana minimalne a zas ju nebuedm krmit, te buh, budem musiet zase odsavat zacat.....lebo sa mi vobec nebude tvorit mlieko. mne dojde okolo 22:00 - 23.00 "zaverecna na didike" 🙂))) my mame dom vahu. Kolko je to ze u teba malo pakala? to je kolko cca ml?
No a my mame 6 tyzdnov presne a mame 4100 gramov. Z 2500-2600. a na poradni nam dnes rizikovej povedali ze ma zy sklon hlavicky, musime polohovat a neprejde pojdeme na rehabilitacie. dufajme ze prejde. a na operaciu soblickou nepojdeme!!!!!upravila sa nam a vsetko mame v poriadku.
Babeny, tak ten moj pokladik musim aj ja dokrmovat, pomaly pribera a Dr prikazala dokrm, tak som hned vyhaladala laktacku a zajtra mi co to poradi, aj ja uz chcem mat domka bambulku ktora dobre pribera.....drzte palce, mozno uz potom bude lepsie aj buvkat
my sme za mesiac dali rovne kilo, ked nas prepustali mala 3kg a teraz rovne 4 🙂 strasne sa tesim, lebo prveho som musela dokrmovat a cele to kojenie sa nam dako nevydarilo, teraz nam to zda sa celkom ide 🙂 ja mam na noenie zatial babyvak ktory je dost naprd a na vianoce mam dostat manducu tak dam vediet ci som spokojna 🙂 vcera som si vyrobila prirodny deodorant aby som nekrmila malu hlinnikom a dnes som ho testovala - vyzera ze funguje 🙂 a ozaj, moze clovek menstruovat aj ked koji? bo ma dako zacalo brucho boliet tak cakam ze co bude z toho 😀
slady aj my sme okukavali manducu u laktacky, ale dajaka nam este velka bola, tak sme spokojni so satkou. a ten edodorant som nepochopila 🙂
sestricka chapem ta, aj ja by som to strasne chcela. jasne ze bude buvinkat lepsie neboj sa, akonahle sa jej nastavi spravna strava. aj nasa ma prehodeny noc a den lebo mala zle nastavenu stracu a ked chceme ju dat nazad stale sa pretoci, troska nam to potrva, neboj bude dobre.
@ingeborgnicol v deodorantoch a antiperspirantoch je hlinnik a parabeny, ktore skodia nie len mamine ale mozu prechadzat aj do mliecka, v tehotenstve som nepouzivala nic ani som nic nepotrebovala ale od porodu uz zase potrebujem, tak som si vyrobila vlastny bez hlinnika a bez parabenov, len kokosovy olej, soda bikarbona, skrob a esencialny olej a je super 😉
@emmka9 @ingeborgnicol @slady dievcata, tak to vam drobci pekne pribrali. my sme mali za mesiac len 500g, ale posledny tyzden to bolo 250g, tak dufam, ze sa rozbiehame. Keby to takto islo aj dalej, tak za mesiac by sme nabrali kilecko a to by som bola velmi spokojna. Aj ked mam pocit, ze may ma reflux. Aj dnes mi grckal hodinu po kojeni ☹
@ingeborgnicol Odo mna vypila tak 20ml, ale to tak kazdu hodku, niekedy polhodku, raz sa jej podarilo 50ml a to som od radosti skakala.

@adel22 moja tiez zacala grckat tak tyzden dozadu, a coraz viac. v noci uz ju dojcim zase po sediacky, lebo ked lezi grcka cez nos... 😲 inak si najskôr odgrgne na sucho a potom si grcne.