Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@sestricka1 Drzim palce a potom sa ozvi ako to dopadlo s laktackou
@moonlightka aj my sme to mali dnes desné, len revy od únavy a spánok nikde... och... 😉
@moonlightka ako u nás, staršia už nie je taká nadšená z malého, predtým ako ma nepotrebovala, tak teraz si vyžaduje moju pozornosť oveľa viac, práve kvôli tomu, že máme bábo... a nepáči sa jej, že stále plače 😀 práve teraz mi ešte pridáva starosti... neviem ako na to, ale drobec asi musí vyrásť, aby sa vedela s ním zabaviť a bude to lepšie snáď 🙂
janulka pocuj to je vlmi velmi dbe ze ti vypije tak maicko dokrmu. my sme uroili veikansku chybu ze sme tak obrvsky zvysili dokrm, pretoze potom ked som dostala po mesiaci mliecko musime dokrmovat, pretoze ma roztihnuty zaludok a teraz musi mat vecsie davky. ale postupne znizujeme. dala nam laktcka vera tip ako znizit elkost dokrmov a aj podavanie dokrmov celkom tak na tom pracujeme. a to hlavne tak, ze jej teraz davam popoludni aj ked netreb malilinke davky dokrmov, aby bola prlna priebezne a potom nebude potrebovat velku davku vecer a tm padom bude spat kontinualne nie jednorazovo cez den ako teraz. cize ak ti mozem poradit nezvysuj davku dokrmov, kym nemusis, do tych 330 ml maximalne ak sa da....
No my sm sa narodili s rozsirenou oblickovou panvickou nadobudnbutou v tehotenstve a nastrasili nas ze ak to neprejde do 6 tyzdnov, tak pojdeme na operaciu!!!!! 🙂 a preslo
Ivka ty nedokrmujes, tak nemusis rovnomerne priberat, neboj sa to bude dobre 🙂))))) My sme dokrmovali aj doteraz iba jeden krat denne a to vecer po kupkani tak nam dnes povedali v nemocnici ze to nai neberu ako dokrmovanie. asi mam take tucne mliecko 🙂)))) Ja som rada ze ho vobec mam. ale nie je to lacna zaezitost 🙂 60 euro na mesiachomeopatika, kazdy 5ty den caj na kojenie za 3 ecka 🙂 a same lakocinky 🙂 a femibionza 20 eciek 🙂 a to nehovorim o jedalnicku 🙂 Zavidim vsetkym zenam, ktore kja bez vsetkeho a maju vela mliecka.....a prajem zaroven...
@tinasc a nespinkali ste vobec?
@ingeborgnicol tak snad sa rozbehneme naplno, lebo tie prikrmy fakt nie su lacny spas. Aj vy o chvilu budete iba kojit, verim tomu, lebo tolko usilia co do toho vynakladate musi priniest ovocie.
Inak chcem sa spytat ci pijete mlieko. Nemate strach, ze z neho naduva?
@ingeborgnicol ako sme išli s malou zo školy tak zaspal v autosedačke, to má rád natriasať sa v aute 🙂
@tinasc no to teda velmi nenaspal. 🙂))
no asi zacina fungovat rada laktacky, lebo nasa uz hodinu a pol spi. je mi jasne e pri mojom stasti sa za chvilku zobudi a zase mame sluzbu do 4tej do rana, ale uz len to ze sme si dali s chlapom spolocnu veceru po tak strasne dlhom cas a nebehali jest od nej na striedacku 🙂))) zacina sa nam prilpesovat asi 🙂)))
Ivka ja so pila mlieko ale fakt ma velmi naduvalo, tak som sa bala tak pijem minimalne. a poradili mi CARO na mliecko. a kupila som si s vlakninou tak bacha ziadne s vakninou nekupujte lebo ma roztrhlo skoro ak tak tak iba riadne! 🙂
@ingeborgnicol JJ, nad 200 sme ani raz nesli, teraz je to tak okolo 160, dnes dala iba 30+60+50, nenutim ju, skor ju len prikladam ako casto to ide. len nestiham odsavat
baby keby som vas tu bola mala takto pri prvom mohli sme dojcit, ale ja koza som len spanikarila ked ma pediatricka spucovala ze maly nepribera a hned sme isli na UM a 4 mesiace som odstrekovala a pili sme len z flase... doteraz je mi to trosku luto. ale vy ste sikovnice tak nech sa vam dari vsetkym co to nevzdavate, klobuk dolu!
dakujeme Slady 🙂))) Janulka pockaj ty ju dokrmujes odsatym ci jak? ja som ta nepochopila? aj ja som teraz doodsavala. normalne som ju zobudila, nakojila a odsala aj ked z kazdej didy iba po 10 , 20 aj to je nieco, ved to je jeden cely dokrm tak co 🙂))) Ja normalne cakam, kedy sa moja dcerka zobudi ludia, ved ona spi noralne cely vecer od 21.00 s malou prestavkou co som ju teraz zobudila. Obavam sa ze vstaneme o 2.00 a budeme hore do rana. Neverim ze si to pretocila nazad tak rychlo, ked do teraz sme mali nocne a cele dni spala.
Slady ja som pri prvom synovi zase mala "laktacnu krizu" a myslela som si ze mi doslo mlieko a tiez som okamzite zacala davat umele mlieko. Vtedy sa kojilo kazde tri hodiny a kazde kojenie z ineho prsnika medzitym ani bohovi....pred sto rokmi...slova ako laktacna poradkyna a pomoc pri kojeni tez zabudni 🙂)))) syn ma 19 rokov tak sa niet co cudovat 🙂))
@ingeborgnicol aka bola noc? mala spinkala?
@ingeborgnicol Aj odsatym ak stiham, ale aj Nutrilonom, tych 150ml cca denne
my sme pribrali za 3,5tt 800g... dufam, ze to co ona pribere, ja schudnem 😅 dokrmujeme len vecer 1x po 30ml aby si trochu dlhsie pospala ( a ja s nou) a aby sa mi dotvorilo vela mliecka, aby v noci nebol problem so spankom. zatial to vychadza. ja som si kupila homeopatika ricinus communis a su skvele ( a len za 3e)
so ziarlivostou zatial problem nie je aj ked pred chvilou ta starsia zapchala rukou usta malej s tym, ze uz nema plakat 😖 baby, v akom veku sa ma ist na sono klbikov?
@ingeborgnicol no to teda nenaspal, ale dnes je to lepšie... každý deň je iný 🙂
ahojte baby, idem si k vam po radu. Moja mala je stale vyhadzana na ritke, uz som zufala 😝 Som na to neni zvyknuta lebo pri starsej dcerke som toto nemusela riesit... Vylucila som aj vlhcene obrusky a umyvam ju len pod tecucou vodickou a potom osusim v latkovej plienke, ale po pokozke jej nesucham. Ritusku som natierala sudocremom, ale bola stale vyhadzana. Dokina mi predpisala jekorisovu mast, ale aj po tej bola ritka rovnako vyhadzana. Teraz mi predpisala borzinkovy olej a na neho mam dat este imazol ale ani to nezabera... ja uz neviem. Teraz som skusila dat bephanten tak uvidim. Neviete cim to moze byt? Mam skusit zmenit plienky? Pouzivam pampers premium care. Alebo mi poradte nejaky kremik, alebo mam vobec kremovat ritku? 😲
@alex1983 ahoj, aj my pouzivame sudocrem, no pocula som, ze niektore deticky neznasaju tu umelinu v papierovych plienkach a su pre ne lepsie latkove z prirodnych materialov - bavlny alebo bambusu, mozno by sa oplatilo vyskusat, aj ked to nie je lacne, no ak uz mas nejake stvorcove plienky staci k nim dokupit gatky, najlepsie vlnene, pretoze tie nechaju pokozku dychat, a mozes latkovat... 🙂 ja tiez latkujem, aj ked mala dobre znasa aj papierove, tiez pouzivam bavlnene stvorce po starsom a k nim som dokupila par nepremokavych nohaviciek a ficime 🙂
Baby malicka nam spla vcera§§§ aj terz spinka!!!! sice ideme teraz kupat ked sa zobudi, uz aj som chcela ju budit 🙂 takze neviem ako to bude dalej, uvidime. ale velmi sa tesim aspon vcerajsej noci. Sala d 21.12 o 24:00 som ju zobdila na papkanie a spala do 4tej , pocicala troska a spala do 6tej, potom zase pocicala a o 07.30 sa zobudila nadobro. ale kedze sme boli u lekarky a v meste a vonku ak prespala skoro cely den v kociariku tak uvidime aka bude dnesn noc. ak by nahodou spal aj dnes, tak si pretocila nazad reim na denny a ja budem skakat odzemok a tancovat kazačok, veraboze. uz aj ten vcerjsi jej nocny spanok, prvy po 6tich tyznoch bol na sampanske 🙂))))
Alex neviem ti poraidt, zatial sme nemali taky problem....a na kozne ste nesli?
Babeny tak sme boli u laktacky a bolo to super, ma teoriu ze je mozne,ze drnda pribera malo koli tomu ze pouzivam klobucik, tak sme sa vcera snazili toho zbavit Ale to bol boj a caka nas drina pretoze to vobec neislo, len plakala a jedovala sa chudatko male.... Vecer som uz na prikaz Dr dokrmila UM a malo to svoj efekt, hned zaspinkala a pytala az o 4 hodiny, co je u nas rekord....ja sa Ale mojho mliecka nevzdam takze dnes opat k laktacke a skusat a skusat.
My sme uz boli na klbikoch, vacsinou sa to robi tak okolo mesiaca po narodeni a potom opakuje tak o 3 mesiace, mu to mame zatial ok
@vicsstef my sme boli na sono klbikov vcera, vsetko je ok. Nam doktorka vrvela, ze sa to robi medzi 4 - 6 tyzdnom. My mame kontrolu o 6 tyzdnov.
@ingeborgnicol blahozelam k prvej uspesnej noci! dufam, ze to aj vcera pokracovalo.
@sestricka1 drzim palce pri kojeni, ani ja som sa nechcela vzdat svojho mliecka. Vecer sa maly pekne napapkal, vydrzal 5 hodin spinkat a mne zatial vytieklo mlieko. Ale hlavne je, ze ho mam. 🙂
No ahojte ja hlasim ze vcera sme vystrajali do 01.00 ale potom me v kuse spinkali do 07.30. Cize uz to nebolo take idelne ako predvcerom, ale uz sme neboli tiez do rana hore 🙂)) ale skoda ze uz t nebolo ako prvy krat redvcerom uvidime co bude dnes, zase mi spinka :( a uz je kolko hodin..te buh, ale aspon dopoludnia bola hore...
na klbiky sme boli aj my v 4roch tyzdnoch a ame ok .
Ivka je super ze mas tolko mliecka. vezmi si ze moja spinkala vcera v noci napriklad od 1-07.30 co je sest a pol hodiny a mlieko nejake gejziry nealo ani zeby sa lialo potomkom sa neda povedat. skoda keby som vedela ze s aneobudi odsala by som jej a dala vecer ak dokrm. cize ja nemam ani s petiny tolko mliecka co ty 🙂
Dnes sme boli na navsteve u kamaratky a te buh ake mala nepokojne dietatko cely den na rukach non stop a s placom, asi by som sa zblaznila, chudak baba.
Sesricka velmi drzim palc. Nezabudla si aj my sme pboli pred 3 tyzdnami u laktacky s tym, ze sme iba na klobucikoch kojili a malicka sa nevedela prisavat ale ze vobec a dnes nam to uz na 99% ide tak sa neboj! 🙂)) a my na radu laktacky dokrmujeme tak, aby nespala vela, neutlmime ju jedlom, ale aby sa budila co njviac, a sala mliecko mne, aby sa vytvaralo. ale vdis ze nie vzdy sa dari 🙂 vcera bola raz len za 48 hodin dokrmena, o 20tej hodine cca a aj to len 40 ml a zaspinkala nam o jednej na sest hodin.....ty kolko dokrmujes? laktacky radia co najmenej dokrmu, hoci aj kazdu hodku. nam radila aj 20, alebo 30. My sme zacinai s dokrmami 120 a znizujeme posupne uz sme na 40. a aj to sa snazim moje odsadte a ak nie tak ten nutrilon. ale uz iba raz denne po kupkani,
ahojte, my sme boli na kĺbikoch pred dvomi týždňami, je to ok, kontrola o 4 mesiace... to si už počkám až bude teplejšie 😀 inak my sme ešte ani jednu noc neprespali v kuse... a dnes o pol piatej budíček, také strašné revy 😉 potom bol hotový a spal dopoludnia 3 hodiny 🙂
my mame ist na kbiky o 3 mesiace. a sme hore, te buh....radost sa nekona..
babule vy ste nám museli ozaj dobre držať palčeky, lebo moja malinká sa prisáva krásne bez klobučíka, dufam, že som to nezakríkla ale je to šikula...dakujeme, sa teším k laktačke pochváliť sa .....
@ingeborgnicol ja som začala večer po kupkaní som jej dala 90 UM , ale od včera sa snažim cez cievku k prsníku dokrnovať, je to teraz nemotorné ale to sa naučím 🙂 čiže je ponuknem obidva prsníky a potom ešte k jednemu aj cievku a kolko si vypije tolko si vypije , neviem či to je dobre, poradím sa este dnes s laktačkou
Baby, tak sa hlasim zo SR. Cestu s mimi sme zvladli na 1! Ani pauza nebola, z 9 hodin prespala 8!!! Odporucam vanicku do auta, namiesto vajicka- super vec na taketo prilezitosti!!! Aj prebalovanie som zvladla v aute, raz ma aj ocikala celu🙂
Tak ak by som sa sem nedostala- pekne sviatky mamicky a nech nam babatka robia len radost a usmev na tvari🙂

@ingeborgnicol A drzim palceky, aby sa ten sklon napravil, a ako na to prisli? A coze mala s oblickou?