Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
či ty nie si zamestnaná, vy podnikáte, lebo to potom neviem
@lenkaoravcova Spravne si pochopila co sa pytam 😀 Tak to je super , ze je to takto.... 😉 V pripade ze by som chcela hned druhe...
teplota mi klesla po paralene, antibiotika som zatial nanasadila. Maly prso na dobru noc pekne vysal, aj ked sa niekolko krat odtrhol, ale stale boli ☹ . Tak idem do postele 😀 .
Bru noc kocky 😵
@tanija133
my sme tiez este moc neodniesli.Naposledy som to asi zle prilepila a v saciku zostalo na dno skumavky. To by ma asi lekarka nepochvalila 😅 . Tiez to chcem v pondelok spachat. Zajtra ide mm na sluzobku prilis skoro, chcem, aby to odniesol do tej 8:30.
Prso nic moc,ale teplota je aspon prec 😀
@emily3 Materska na SK sa vypocitava z platu ktory dostavas, a ta momentalne je 60 % platu ale iba 6 mesiacov, Maximalna hranica platu z ktoreho sa vsak vypocita materska je cca 1150 E, a z toho ti vypocitaju 60 %. T.j. ze aj keby si mala 2000 E mesacne , nebudes mat 60% platu. Maximalna materska je tu cca okolo 600 E, zalezi od poctu dni v mesiaci. Neviem ako to je, ci maximalnu ju mozes dostat aj ked si nieco priplacas na socialke....Mozno ano, ale musis si to platit v urcitom casovom odstupe pred otehotnenim..... 😉
joj letim spat..sak zachvilku kojim 😅 bru noc kocendy 😉
idem aj ja, tak dobre sa mi tu s vami kecá, odreagujem sa, ale aj ja zachvílu budem kojiť a o chvílu zase a zase a zase, ach kedy bude spať 🙂 , dobrú nôcku
inak dnes v dámskom magazíne niečo hovorili o spaní detí, ale nepozerala som to ak niektorá áno dajte vedieť/ poraďte, papa
@emily327 materska sa rata z vysky platu, materska je 55 percent z platu teda teraz uz 60,ale je tam vsak hranica nejakych 31 tisic, takze aj ked som mala plat vyssi viac som uz dostat nemohla a tam som mala tu hranicu z maximalne uznaneho zarobku
@me som zamestnana normalne takze ja nic podavat nemusim len manzel si na mna moze uplatnit ze som enmala ziaden prijem?
@tanija133 odporucam, podla mna je to takto lepsie ako sa na chvilu vratit do prace a zase ist na matersku, ja som velmi rada, ze som sa takto rozhodla, aj ked je to narocne ale uz teraz vidim ako sa velmi lubia 🙂
@tanija133 vyssiu uz dostat nemozes, iba zena ktora zaraba menej a chce mat vyssiu matersku moze si priplacat do socialky nejakych 13 eur mesacne a potom ma narok na tu hornu hranicu ale nejakych 250 dni pred porodom to musi byt
@vejinka toto je uzasne ta ich laska, ja sa z toho tiez velmi tesim 🙂
Baby
@me ked chces mam v pocitaci PDFko tej knizky kazde dieta sa moze naucit spat
dobré ránko
@lenkaoravcova - no ak si myslíš že mi tá knižka môže pomôct tak pošli / IP/
áno, mm podpíše vyhlásenie a zároven zaškrtne že si bude uplatnova nez. časť na manželku, ktorá nemala príjem, vydokladujete min rok / materská zo SP, rodič. z sociálneho/a oni mu to v práci spravia, ale už je najvyšší čas!
no do kelu, predpoveď sa im vydarila, u nás leje ako z krhly 😒 😒 😒
@lenkaoravcova a ny my nemame vzadu vlasky a podla mna uz musi mat modriny na patach od tolkeho kopkania
........................haha no tak asi 😀 😀
@emily327 tak super že sa to uško malej spravilo 😉
a snáď nebudete choručké
@vejinka no to je krásne!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
@lenkaoravcova ked chces mam v pocitaci PDFko tej knizky kazde dieta sa moze naucit spat
..................tak pošli.... 😉
@malemimi daj maila uz som poslala me 🙂

@lenkaoravcova ty asi nie, ale mm si má vo svojom daňovom uplatniť na teba keďže si nemala príjem, nie ? Tak napr. za min. rok mi spravia v práci, ale na bud. rok zdokladujem do mm práce že som nemala príjem / teda mala materskú - to príjem je, ale rodič. už nieje/ takže doložím doklad od materskej + doklad o rodič. a mm si na mňa uplatní tú zložku a vrátia sa peniaze