icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

me
10. feb 2011

@lenkaoravcova ty asi nie, ale mm si má vo svojom daňovom uplatniť na teba keďže si nemala príjem, nie ? Tak napr. za min. rok mi spravia v práci, ale na bud. rok zdokladujem do mm práce že som nemala príjem / teda mala materskú - to príjem je, ale rodič. už nieje/ takže doložím doklad od materskej + doklad o rodič. a mm si na mňa uplatní tú zložku a vrátia sa peniaze

me
10. feb 2011

či ty nie si zamestnaná, vy podnikáte, lebo to potom neviem

tanija133
10. feb 2011

@lenkaoravcova Spravne si pochopila co sa pytam 😀 Tak to je super , ze je to takto.... 😉 V pripade ze by som chcela hned druhe...

tanija133
10. feb 2011

@jana_toky Este nie ☹ Zajtra uz naozaj pojdem kupit tie sacky,a v pondelok uz naozaj to spachame...A ty? Ako prso?

jana_toky
10. feb 2011

teplota mi klesla po paralene, antibiotika som zatial nanasadila. Maly prso na dobru noc pekne vysal, aj ked sa niekolko krat odtrhol, ale stale boli ☹ . Tak idem do postele 😀 .
Bru noc kocky 😵

me
10. feb 2011

@jana_toky ale ak zajtrá nebude lepšie tak tie antib. už radšej neodkladaj aby nebolo horšie, neboj sa, ja som brala, mona brala i vejinka brala a mliečko zostalo 🙂

jana_toky
10. feb 2011

@tanija133
my sme tiez este moc neodniesli.Naposledy som to asi zle prilepila a v saciku zostalo na dno skumavky. To by ma asi lekarka nepochvalila 😅 . Tiez to chcem v pondelok spachat. Zajtra ide mm na sluzobku prilis skoro, chcem, aby to odniesol do tej 8:30.
Prso nic moc,ale teplota je aspon prec 😀

jana_toky
10. feb 2011

@me dik

tanija133
10. feb 2011

@emily3 Materska na SK sa vypocitava z platu ktory dostavas, a ta momentalne je 60 % platu ale iba 6 mesiacov, Maximalna hranica platu z ktoreho sa vsak vypocita materska je cca 1150 E, a z toho ti vypocitaju 60 %. T.j. ze aj keby si mala 2000 E mesacne , nebudes mat 60% platu. Maximalna materska je tu cca okolo 600 E, zalezi od poctu dni v mesiaci. Neviem ako to je, ci maximalnu ju mozes dostat aj ked si nieco priplacas na socialke....Mozno ano, ale musis si to platit v urcitom casovom odstupe pred otehotnenim..... 😉

emily3
10. feb 2011

@tanija133 hmm, mna sa to netyka,lebo nie som zamestnana, a stale som doma s detmi na rodicaku...uz 9 rokov...ale platim si DNP z maxima, takze by som mala dostat matersku. ale svagrina tak mala ze pracovala a ten rozdiel do maxima si doplaca.... 😉

vejinka
10. feb 2011

takto erik lubi vilka 😉

me
10. feb 2011

@vejinka zlatí sú 🙂

yvett14
10. feb 2011

@vejinka su krásny ako sa ku sebe maju!! krásny

vejinka
10. feb 2011

joj letim spat..sak zachvilku kojim 😅 bru noc kocendy 😉

me
10. feb 2011

idem aj ja, tak dobre sa mi tu s vami kecá, odreagujem sa, ale aj ja zachvílu budem kojiť a o chvílu zase a zase a zase, ach kedy bude spať 🙂 , dobrú nôcku

inak dnes v dámskom magazíne niečo hovorili o spaní detí, ale nepozerala som to ak niektorá áno dajte vedieť/ poraďte, papa

lenkaoravcova
10. feb 2011

@emily327 materska sa rata z vysky platu, materska je 55 percent z platu teda teraz uz 60,ale je tam vsak hranica nejakych 31 tisic, takze aj ked som mala plat vyssi viac som uz dostat nemohla a tam som mala tu hranicu z maximalne uznaneho zarobku

lenkaoravcova
10. feb 2011

@me som zamestnana normalne takze ja nic podavat nemusim len manzel si na mna moze uplatnit ze som enmala ziaden prijem?

lenkaoravcova
10. feb 2011

@tanija133 odporucam, podla mna je to takto lepsie ako sa na chvilu vratit do prace a zase ist na matersku, ja som velmi rada, ze som sa takto rozhodla, aj ked je to narocne ale uz teraz vidim ako sa velmi lubia 🙂

lenkaoravcova
10. feb 2011

@tanija133 vyssiu uz dostat nemozes, iba zena ktora zaraba menej a chce mat vyssiu matersku moze si priplacat do socialky nejakych 13 eur mesacne a potom ma narok na tu hornu hranicu ale nejakych 250 dni pred porodom to musi byt

lenkaoravcova
10. feb 2011

@vejinka toto je uzasne ta ich laska, ja sa z toho tiez velmi tesim 🙂

lenkaoravcova
10. feb 2011

Baby
@me ked chces mam v pocitaci PDFko tej knizky kazde dieta sa moze naucit spat

me
11. feb 2011

dobré ránko

@lenkaoravcova - no ak si myslíš že mi tá knižka môže pomôct tak pošli / IP/

áno, mm podpíše vyhlásenie a zároven zaškrtne že si bude uplatnova nez. časť na manželku, ktorá nemala príjem, vydokladujete min rok / materská zo SP, rodič. z sociálneho/a oni mu to v práci spravia, ale už je najvyšší čas!

me
11. feb 2011

no do kelu, predpoveď sa im vydarila, u nás leje ako z krhly 😒 😒 😒

malemimi
11. feb 2011

@me júúj škoda, dnes bolo krásne, tri hodky som ho kočíkala
...............no dnes je teda ,,úžasné,, 🙄

@vejinka takže to máš aj ako vibrátor haha 😀

malemimi
11. feb 2011

@lenkaoravcova a ny my nemame vzadu vlasky a podla mna uz musi mat modriny na patach od tolkeho kopkania
........................haha no tak asi 😀 😀
@emily327 tak super že sa to uško malej spravilo 😉
a snáď nebudete choručké

malemimi
11. feb 2011

@vejinka no to je krásne!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
@lenkaoravcova ked chces mam v pocitaci PDFko tej knizky kazde dieta sa moze naucit spat
..................tak pošli.... 😉

me
11. feb 2011

@nivejka ahoj moja, no čo ako sa má Lili

me
11. feb 2011

@jana_toky ahoj, ako prso a teplota?

jana_toky
11. feb 2011

@vejinka
to je krasne 🙂 . Inak Vilko je riadny valibuk 😀

lenkaoravcova