icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mona777
12. feb 2011

@sofia2008 však aj on v poslednej dobe flašu odmieta - včera sme pili 18 krát za den - len aby sa najedol ☹

mona777
12. feb 2011

@lenkaoravcova doktorka tomu lajtr rozumie - skôr mi laktačné poradkyne hovoria prečo to robí - majú stránku a tam je niekolko variant prečo prso odmieta dieta - jedno z nich je nejaký šok - a ja si myslím že to bude to - lebo ked mi rezali absces a prišla som domov bola u mna laktačná poradkyna-doktora a ona chcela aby som v ten den kojila z toho rozrezaného prsa - tak sme to robili - ale ja som bola v obrovskom strese a malý asi tiež - za dva dni prestal odmietal prsia uplne - pil len v noci z jedného a sem tam cez den a od vianoc úplne. INAK tomu nerozumiem prečo nechce - iné vystelenie nemam

mona777
12. feb 2011

@emily327 áno len odsávam a dávam z flaše

malemimi
12. feb 2011

@ziza55 babyyyyyyyyy..ozaj tak som rozmyslala..ja som taka truuuba spekulujem...myslite ze by uz bolo asi blbe..keby som maleho premenovala...hm
.........................čoooo a aké meno by si mu chcela dať?
nechaj mu to čo má a urobte druhé 😉

mona777
12. feb 2011

@malemimi 😀 😀 velmi dobrá rada pre zizu

sofia2008
12. feb 2011

@mona777 ja tomu nechapem, co tym detom je ☹ my sme jedli rano o stvrtej a az teraz, lebo vstala uz o osmej a jasne, ze nic nevzala do ust, tak teraz zaspala a vypila pol flase, tak este dotlacim v spanku dalsiu polku..ja som uz taka hotova, ze koniec a najhorsie na tom je, ze som si tu pisala s babami na konikovi, co maju taky isty problem a ze sa to casom vobec nemeni, ze to niektore maju aj horsie, ze im 5mesacne deti vypiju ledva 400ml na den, my vypijeme aspon 600ml, viac nie..ja sa desim, co bude, ked zacnem prikrmovat, lebo to sa v spanku neda a ked aj to bude odmietat, tak asi skoncim na praskoch..tebe aspon papa, ked je hore 🙂

malemimi
12. feb 2011

@mona777 dnes som vymastila s mojim Davidom ráno - som mu dala piť z flaše tak že som ležala pri nom a ked pil zavše som flašu vybrala z úst a dala som mu prso - a pil - ale ked zistil že pije z prsa tak sa uhol - takto to vyšlo 3 krát. Večer som to chcela znova ale ma prekukol - pre istotu si odvrátil hlavu odomna na druhú stranu a tak pil z flaše - betár jeden
.............................sranda že to prso odmieta...

malemimi
12. feb 2011

@mona777 na 6 týžnov mame narok všetci, ja mam skrátenú tú povodnu materskú už o par týždnov
........................jee tak to sa teším 😉 😀

@emily327 jeeeeee tak super že takto spinkala a že tebe je lepšie 😉

malemimi
12. feb 2011

@mona777 počuj a nemá pod jazykom krátku tu kožičku? možno sa mu zle pije ...

malemimi
12. feb 2011

@mona777 velmi dobrá rada pre zizu
.............hihi no ja chcem druhú babu Dianku 😀 😝
a chlapca Riška 😉

malemimi
12. feb 2011

holky mne opäť täto noc sa prehadzovala a keď som ju mala pri sebe ani a nepohla a spala a ako som ju dala do postieľky koniec....
inak ráno nás zobudila svojím vykrikovaním a bola total presratá a aj paplón 😀 😀 😀 jej sa asi páči byť pokakaná =D

mona777
12. feb 2011

@malemimi kožičku pod jazykom nemá krátku - bude to v niečom inom 😢

malemimi
12. feb 2011

@mona777 a nevieš v čom ...teraz neviem či som sa ťa to už pýtala....

mona777
12. feb 2011

@sofia2008 tak dúfam že mi tak neskončíme - už len mesiac a pol a budeme aj my prikrmovať - bude mať 6 mesiacov - tesím sa na to normálne

mona777
12. feb 2011

@ziza55 @jana_toky - škoda že ste neprisli po tovar s malými až hore ku mne - možno by dohovorili mojmu Davidovi že ma piť z prsa 🙂 🙂 🙂

sofia2008
12. feb 2011

@mona777 my uz zaciname o mesiac..verim, ze aspon to bude ok 🙂

emily327
12. feb 2011

@me super stranka, dakujem pekne, ked to bude aktualne, tak odtial Sonicke objednam nejake topanocky 🙂
a to ho tolko kojis kazdu noc,ze 6x???

@ejuska85 ach jaj moja, to ma velmi mrzi moja, no skus si kupit vitamin C, citron by som si do caju nedavala. No asi je fakt nieco vo vzduchu, neboj to prejde. Paralen, ak pisu 24 hod jeden,tak viac neuzivaj. Skus si dat horuci caj, zababus sa do perin daj si okolo seba deku a skus vypotit. Ja som sa po paralene nikdy nevypotila. Zvykla som si do caju dat stamperlik domacej, ale to ti neradim kedze kojis. No dufam,ze ti to skoro prejde. Ak nie tak chod k lekarovi. Ja som rada,ze mna len hrdlo a nos, ze nemam teplotu. Lebo to je zapal, ked clovek teplotuje ☹ skore uzdravenie cmuk

@ziza55 dakujem pekne, krasne si to napisala, ved ja som ako tak imunna, len niekedy je toho fakt vela, a dolahne to na cloveka. Ale ja nemam nast a viem, co je dobre a co nie, len niekedy kedze je to vsetko nove pre mna - ohladom dietatka a hlavne ta neskutocna zodpovednost. tak to cloveka stve a vela rozmysla,ci urobil dobre. Dakujem mamina 😉 cmuk nie nie ked velmi fuci,prsi alebo mrzne tak von nejdem. A je mi jedno,ze aj 3 dni som s nou doma, spinka pri otvorenom okne ma vzduch, ale neriskujem 😉

mona777
12. feb 2011

@sofia2008 no dúfam 🙂

jammka
12. feb 2011

baby, tie ktore odsavate viete mi poradit. Ja som odsavala len parkrat, ked som chcela zistit kolko vobec mala vypije a potom som jej to hned aj dala vypit. Teraz spekulujem, ze by som si odsavala (po kojeni) kedze sa mi zda, ze mam menej mlieka, nech sa rozbehne... Ako sa potom to mliecko uskladnuje? odsajem, dam vychladnut (otvorena, zatvorena flaska?) a viem, ze v chladnicke skladovat, len do 24 hodin. A ked si budem odsavat po kojeni a odsajem len trocha, mozem potom do toho odsateho mliecka odsavat aj pri dalsom kojeni? Aby som si zas neodkladala poldecaky...🙂 Vdaka za rady.

mona777
12. feb 2011

@jammka ja to nedávam vychladnúť -ved toho nie je vela - dlho to vonku nemôže byť - hned to dam do chladničky a zatvorím to - do odsatého mlieka ktoré je v chladničke nemôžeš dať práve odsaté nové mlieko - musíš ho dať vychladnúť a až potom ich môžeš zmiešať - ked budú rovnako chladné

jammka
12. feb 2011

@mona777 dakujem, to som potrebovala vediet, ci ich mozem zmiesavat. a ked sa mi naplni flaska, z chladnicky to potom mozem dat v pohode zamrazit, nie?

zuzana_m
12. feb 2011

@malemimi nie oni už rozoznávajú tváre a majú krátku pamäť ajnaša pLAčE KEĎ PRíDE NIEKTO INý NEž TATO..
takz to bude tym....len ked bol synček maly, toto nerobil, tak je to pre mna nove 😉

zuzana_m
12. feb 2011

@nivejka dakujeme za prianie hihi, rychlo to leti....že si hodila dudel do pece, no odpaldnem ake drasticke 😀 ...je som proste nedala,povedala ze deti v skolke nemaju dudlik,tak to pochopil....NOC BOLA BEZPROBLEMOV huraaa 😀 ,......no su podarene tie deti ze chcu len nas zatial , a ze sa ta zlakla s uterakom na hlave hihi, moja na mna hrozne civela ked som mala uterak na hlave 😀 ....fakt pravda, tie zmeny, teraz si ich viac uvedomujem ako pri prvom 🙂
@me jeej no zlata, že Nemovi 🙂 ja som sa bala že to bude hrozne, ale noc uz bola dobra, rano sa dokonca chvalil ze uz spal bez dudušky

zuzana_m
12. feb 2011

@lenkaoravcova jaaaj moja, plienky??? jednoducho: ked uz mal taky vek ze fakt sme chceli nech je bez plienky, akurat bolo leto, tak behal na holo 😀 začal si postupne uvedomovat že ma cikať von, nie do plienky,a nočnik mal stale pripraveny....na noc mal plienku ale rano som dala dolu, a posadila na nočnik a vždy ked sa vycikal alebo vykakal sme ho velmi chvalili....a zvykol si 😉 ale na noc mal plienku, to sme ho naučili tak, že sme nedali večer ked isiel spinkať,dali sme pod plachtu taky igelit pre istotu, a sme mu povedali že už nesmie cikať že bude mat mokru postel a tak,no a asi to pochopil lebo sa nevycikl, len asi dva razy sa stalo ........a rychlo sa naučil potom aj na zachod, bol rad že už chodi aj na velky zachod... ale chce to trpezlivost vela vela 😉 tak vela stastia

nivejka
12. feb 2011

@zuzana_m ....no teeeda až tak super to Filipko zvládol bez cumlíka?---perfektné ešte sa aj pochváli---je šikulka veru a aj statočný,ked to takto zvládol na 1 -tku 🙂 🙂

tanija133
12. feb 2011

@jammka tu mas celkom zaujimave info o uskladneni mliecka, aj ja som sa z tohoto naucila http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/odsava...

zuzana_m
12. feb 2011

@nivejka jaaaaj moja ale už má vek na to 😀 ale fakt som čakala že horšie to bude, lebo jeho:duduška, to ako zavislosť bola -dakedy hystericke zachvaty chytal ked sme mu nechceli dat hehe (ajked len na spanie).... 🙂

tanija133
12. feb 2011

@emily327
@malemimi Ja s Miskom takto fungujem uz od 2 mesiaca, spime spolu, v noci iba vytiahnem prso, maly sa napapa a spi dalej a ja takisto...Odkedy takto fungujeme tak sa vzdy celkom dobre vyspim. Predtym to bolo hruza, papanie, postielka , plac, utisenie, postielka, plac, utisenie, nechcel tam nikdy byt, ja vzdy nevyspata som byvala.... tak sme si uz zvykli a myslim ze budeme takto fungovat ,dokedy neprestanem kojit. A tato sa uz zmieril s tym ze spava v obyvacke.... 😀

zuzana_m
12. feb 2011

Baby vy ešte davate detičky do overalov? Ja už nemožem lebo ju tam nenarvem a pritom je to do 6 mesiacov a nechcem na tukratku dobu kupovat novy.....som ju tak fajne poobliekala: normalne niekolko vrstiev ale namiesto overalu vetrovku po malom-sice je na rocne dieta,ale je perfektna ,celu ju ovinie,tak ani overaln netreba 🙂 a take fane zateplene gatuše, fajne teple papuče....normalne sa vytešujem aka je paradna, sa už tešim na jar, ked už nebude vo fusaku.... 😉

mona777
12. feb 2011

@jammka možes to dať zmraziť - ale zmrazené mlieko chutí ako guma - upozornujem - nechutí to detičkám