icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mysenac
16. feb 2011

ahojte maminky, vidim, ze tu riesite ten casopis od mama a ja o vyzive....ja som si prave kupila februarove mama a ja, kde sa jedna pani v listárni na to pýta a dá sa objednat cez internet na www.mamaaja.sk (obejdnávkový formulár je pod hlavným menu vlavo kolonka redakčné info - strana 2 🙂 stojí 2,7 vrátane poštovného....aj ja si ho asi objednám.
Ja som Maťkovi varila polievocky presne ako pisala @me mrkvu, zemiak, trosku maska (lyzicka oleja) a petrzlenova vnatka (ked som mala). Tiez sme skusali aj kupovany prikrm (sme dostali) najskro som to ochutnala ja (nech viem co davam dietatu) a otras...teda mne to nechutilo, matkovi tiez nie, takze sme vyrastali na domacej strave 🙂
@emily327 sonicka je zlatucka....ale nam rastu tie deticky 😉

@me som nevedela, ze sa moze piskota uz od 6 mesiacov - ale dobre, ved piskotky deti lubia 🙂 (este pred styrmi rokmi som mala taku info, ze veci co obsahuju lepok az od 8 mesiaca - teda aj piskoty)

me
16. feb 2011

@mysenac no veď tak to aj bolo, aj ja som dcérke pred 6 rokmi dávala až od 8 mesiaca, ale teraz my vravela že sa dáva už od 6 lebo vraj treba črievka skôr tým lepkom zaťažiť vraj je potom menšia pravdepodobnosť celiakie, ja neviem, ale moja doki je veľmi za zdravú výživu a za kojenie, a toto má z nejakého nového seminára, tak je to asi novinka, veď uvidíme, čo nám ešte povie na najbližšej poradni

me
16. feb 2011

@mysenac no podľa mňa tie kupované zeleninové sú hnus, ovocné nepoviem to áno, ale zeleninové - bééé, ja som varila mrkvu zemiak troška oleja a sem tam aj to mäsko, keď som spravila viac tak som dala do mrazáku, nemusí byť každý deň čerstvé, no a uvarený žĺtok / vajce treba variť min 20 minút/ sa dáva tak dva krát do týždňa, najprv začať s týmto a až potom s ostatným

mysenac
16. feb 2011

@me ano presne aj my sme takto varili 🙂 a jasne ovocne vyzivy sme davali aj my

me
16. feb 2011

@malemimi - ja som tiež zoháňala pri Emmke ten sklenený, ale nevedela som ho zohnať, potom ho nakoniec mali v jednom obchode ale stál cca 300 Sk, čo sa mi zdalo veľa, tak som potom kúpila umelý 🙂

jana_toky
16. feb 2011

ahojte,
tak maly vecer nakoniec reval pol hodku a ked nevedel uz ani plakat od unavy, tak si este mliecka odomna konecne cucol a zaspal. Vstavali sme v noci dva-krat, papal pekne, normalne.
Aj som si vecer poplakala, normalne som uz bola v koncoch, lebo hrozne plackal a bolo zrejme, ze to bolo od hladu 😢 .
Zacal odmietat z nicoho nic, robi to vzdy ale len navecer, neviem preco. Ale je to odvtedy, co som mala taky bolestivy prsnik.
Emily, ked stlacim, tak mliecko kvapka, nestrieka. Mozno ho mam fakt malo ☹ .
Tak snad to bude dobre, alebo rastove spunty nas nepustia bez zacatia dokrmovania a to mame v nedelu 4 mesiaciky.
Ale nevzdavam sa, proste stale prikladam. Uz aj polohy som skusala menit, ale proste chce papat len tak, ako bol doteraz zvyknuty, na vankusiku vyvaleny 😀

me
16. feb 2011

@jana_toky tak super, zvládli ste to, a mliečko ti nemusí striekať, ani mne nie a mám ho dosť / klop-klop/ 🙂

jana_toky
16. feb 2011

@me
vdaka. No uvidime, co bude dnes navecer dalej. Ked je rozospaty v noci, je to ok. Horsie, ked je culy ☹

vejinka
16. feb 2011

@ziza55 kukni si to v joj archive jak ja

jana_toky
16. feb 2011

baby, u nas je taka brutal poladovica, ze dnes vzdavam prechadzku 😖

emily327
16. feb 2011

@sofia2008 fnuk mas pravdu, nasla som to tam,ze do mesiaca sa musi spotrebovat ☹ A to som myslela,ze ho este mozno vyuzijem, ale ked je od oktobra otvoreny, fnuk tak to uz mozem rovno vyhodit ☹ A to mam to najvacsie balenie, pojde cele do kosa ☹ dakujem za info cmuk
@adrika202 dakujem, no je to mala sikovnica 🙂

@me aha ja som nemyslela polievocku, skor som myslela len mrkvicku 😉 Ze ako sa pripravuje, ale dnes to kuknem 😉 Dakujem pekne cmuk

@ziza55 zlatko teraz to opakuju 🙂 o 10:00 na jojke 😉 pozeraj, zabavis sa 😀

@malemimi dakujem aj tvoja je podarena 🙂 cmuk podarili sa nam tie nase princeznicky 🙂 Inak mna Sonicka stale ked papa,, tak sleduje ako jem ani sa nepohne a jazyckom mliaska 😀 jaj milacik moj, hned by som jej dala 😀 vcera som jej dala olizat jablcko 😀

tanija133
16. feb 2011

@jana_toky Tak dnes rano som Miskovi zasa prilepila sacok a vsetko potom islo mimo, nechapem...Potom sme ho dali do kupelky a pustili vodu a striehla som s poharom,a super zadarilo sa... Tak aj my sme uz konecne odniesli moc 😉

Ja by som na tvjom mieste stale prikladala, mozno prezil nejaky sok a zacal prsko odmietat..No ale ved to nie je este definitivne, tak skusaj.... ☹

Citala som na nete ze je poladovica hrozna, nebola som este vonku a tiez asi ani nepojdem 😉

tanija133
16. feb 2011

@mysenac super, uz som tu knizku objednala z netu z mama a ja...tu je baby priamy link na to ,ak chcete tu knizku
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2749/vy...

emily327
16. feb 2011

@mysenac dakujem moja, je to zlaticko moje a rastu nam tie deticky, fakt ako z vody 🙂 To je super,ze sa da objednat mama a ja, viem,ze vela mamin to este chcelo aby sa to specialne vydalo este raz, tak super,ze si dala info,ze sa to da objednat cez net 🙂 Aj ja mam v plane, aby mala vyrastala na domacej strave, mozno sem tam skusim ten prikrm. Len ste mi tu nepovedali,ze aka teplota jedla by mala byt jedla pre dietatko, 1.prikrm je iba mrkvicka,ze? Cista mrkva.

ziza55
16. feb 2011

@vejinka diiikes..kuknem

ziza55
16. feb 2011

@jana_toky juuuj moja ani nevrav..akurat sa chystame do hypacu 😒

malemimi
16. feb 2011

@me hi to nejedla teraz ale cez vík 🙂 😀

ziza55
16. feb 2011

@emily327 diiiik..idem hned zapnut 😀

mona777
16. feb 2011

@emily327 na tvoje otázky sa snažím nájsť odpoved aj ja 🙂 🙂

malemimi
16. feb 2011

@mysenac to sa nedá na dobierku?

@me hmm hej he...

@jana_toky hmmm sranda...je možné že inak chutí to mliečko?
Aj u nás ľudia chodia po tráve a keď som videľa ľudí ktirí šli do auta p ceste(chodníku) tak som sa kukala ako puk...oni nechodili ale doslovne sa kĺzali ...možno sa to roztopí poobede....

@emily327 hihi no inak aj mňa sleduje hihi... inak to nemám odfotené ale ta potvorka mi chytila ten chleba a mala prsty od párku 😀 😀 😀

@ziza55 tak opatrne a žiadne šekle

emily327
16. feb 2011

@jana_toky fuuha zlatinko, to ma velmi mrzi moja s tym mlieckom a celkovo ako maly odmieta prsko. Este sa chcem opytat, ked maly potiahne zopar krat, tak citis, ako sa ti mliecko nalieva? resp. mliekovody a prsko sa naleje? Lebo mne po tej laktacnej krize sa takto pocas papkania nalievaju prska. Uz nemam ako kedysi plne prsia cez den,ze mi z nich tecie ale su uplne makke a malinka si musi zopar krat potiahnut, aby sa mliecko spustilo. Poviem ti,ze doteraz ked je velmi unavena bojujeme, lebo ona bola zvyknuta na to,ze hned ako si potiahla,ze jej slo silnym prudom a uz dlho to tak nebolo ☹ Tak ju ucim trpezlivosti, Stale jej hovorim,ze Sonicka moja musis si potiahnut a mliecko pojde 🙂 A akoby rozumela ale vzdy sa pri tom zlosti ☹ Moja ak by ti maly velmi plackal, tak sa tym vobec netrap, urobila si preto maximum, normalne na noc mu zarob umele mliecko, v noci ho zase prikladaj. Ale z mojej vlastnej skusenosti radim, prikladat ale nie moc casto. Ono sa hovori,ze castym prikladanim sa tvori viac mliecka, ano ale iba v prvych mesiacoch. Po 3.mesiaci to uz tak nieje. Aspon nie u mna. Ak nemam pauzu minimalne 1.5 hodiny, tak sa mliecko nestiha tvorit v dostatocnom mnozstve, takze mala ked si cucne, vycucne nejake ale len trosku a stale je hladna.... A tiez som zmenila polohu na polohu v leze, tak sa jej zacalo lepsie papat, len chudak moje krize ☹ Ledva sa ohnem.... ale co uz by som ja pre kojenie neurobila? Ja som si uz presla skoro vsetkym ( ale som rada,ze som nemala vaznejsie problemy ako vy s prskami) a preto viem,ze to stoji za to bojovanie, aby nase deticky boli kojene 🙂 Drz sa moja, nevzdavaj to, ak by si potiahla uz len 2 mesiace, tych prvych 6.mesiacov ked sa da kojit, je dolezitych pre babatko 😉 Drzim ti velmi velmi palce, cmuk myslim na teba 😉 Si skvela, obetava mamina. Nezufaj, ja to poznam, poplakala som si aj ja vela krat, viem aky je to pocit, ale ty to urcite zvladnes cmuk

emily327
16. feb 2011

@tanija133 sikulka, ako si to nasla,kde sa ten casak da objednat 😉 ja som na to nemala vcera cas.... tak som rada,ze to nemusim skenovat 😀 ani scan nemam tak to by bolo na dlhe lakte, fotit, kopirovat atd.

malemimi
16. feb 2011

@emily327 čo ja viem tak mlieko sa dopĺňa každé 3 hodiny teda sa doplní ....

emily327
16. feb 2011

@malemimi no ano ale ked kojis kazdu hodku, tak nie je ho tolko ako ked nechas oddychnut prsko tie hodiny co potrebuje 🙂 Ale su zeny co fakt koja kazdu hodku a babatku to staci, lebo je zvyknute,ze kazdu hodinku dostane to svoje mnozstvo a to babatku staci 🙂

malemimi
16. feb 2011

jaj holky moje dieťa zase spalo dlho ale nejak si to každý deň o hodinu skracuje 😀 najprv od kupania do 5 , potom do 4 a teraz do 3rána spala a predpokladám že zajtra to bude do 2 potom do 1 rána a takto 😀 😀 😀 😀

teraz mi haja na vankúši na nohách a treba mi brutál šťať je mi ľúto ale musím ju položiť lebo tu bude mláka ach mrzí ma to ale keď ju zdvihnem tak sa zobudí...

me
16. feb 2011

@emily327 nie čistá mrkva, polievočka

emily327
16. feb 2011

@me fakt? ja som si myslela,ze len mrkvicka sa dava ako prvy prikrm hmm a do toho mozno malinko mliecka z prska... no idem ja kuk do toho casaku mama a ja co pisu tam 😀

me
16. feb 2011

@emily327 nie, normálne to všetko varíš v troške vody a potom rozmixuješ, vám to detský nevraví čo a ako?
lebo moja mi celý postup povie

kika9449
16. feb 2011

ahoj maminy,tak aj my už sme ,,2" 🙂 a veru dlho som tu nebola.Po porode som mala otravu krvi a hned na to sme boli s malou na operacii - mala herniu ( pruh) s vajecnikom,ale uz sme ok,len zasa mame cervene licka a nejake svrbenie .

mona777
16. feb 2011

@malemimi aká je krána a tie oči mandlové - podobné oči ma moj david- vždy som chcela mať madlové oči a teraz ich ma moje dieta a tvoje ich ma po kom?