Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@ziza55 som ich tam kupovala minuly tyzden manzelovi tiez som nevedela nikde zohnat a tam mali tak snad este budu 🙂
@nivejka aj ja gratulujem ku skuske..........obdivujem ta ze to zvladas popri malinkej.......ja som mala co robit zvladnut to popri praci a starani sa o domacnost........pat rokov len robota, skola a domacnost........velmi som si vydychla ked som dorobila skolu........ale teraz rozmyslam ze ked bude mala vacsia tak si este urobim maly doktorat uvidime
už my došli prídavky 😉
@malemimi no mne tiež už došli a chvála Bohu lebo som mala pokazený elektrometer a napočítalo nám všetku el. do drahej tak mi došlo 358eury platiť, hned som to reklamovala, tak musela som zaplatit a pak mi vrátia.
písali ste tu že detičky dávate do vaku, to už nemáte mimi v zavinovacej perinke?? mne malá prvé spanie musí byt zabalená s rukami pri tele, potom ju musím rozviazať a prikriť perinkou.takou páperkou, a tretie spanie už máme v mojej posteli lebo v poslednej dobe o 4 tej ráno kecáme na plné hrdlo kým sa maličká neunaví. ale je to utešené počuvať ako sa snaží kecať.
@yvett14 ano, nasa mala uz takto v tom vaku spinka asi mesiac 🙂 Zavinovacka je jej uz kratka. A nikdy v nej nespala s rucickami dole - rukami pri tele. Ale to preto,ze mala zlomenu klucnu kost a nemohli sme ju tak viazat. Davali sme ju zo zaciatku spat tak,ze sme ju zakryvali sme ju deckou, ale kedze vtedy mala obdobie cestovania po postielke, tak sme jej dali vak a je cestovaniu koniec 😀 A je to krasne,ked si takto s nami deticky stebocu, je nam jedno,ze je to skoro rano,ze? 🙂 Clovek zabudne aj na unavu xixi
@ziza55 Tak, tak, nasi krpci su si trosku podobni a asi tu mame najtucnejsie deticky 😎 Ja idem na poradnu v pondelok,tak som tiez zvedava na to cislo... 😉 tak s tym cajikom uvidim, zatial nedavam, spytam sa v pondelok pediatricky , ze ci mozem, ale ona bude urcite proti 😒 .Ale viac nazorov bolo proti cajiku do 6 mesiacov.
@bonninka Tvoja uvaha o smade babetiek bola velmi logicka, podobne uvazujem aj ja, ci ked je moj maly taky tucniacik, nebude medzi papanim stacit od smadu aj cajik. Vascina nazorov bola proti cajiku,kedze materske mlieko obsahuje 87 % vody, alebo ked dietatko zacne lozit potom schudne. ...Moja pediatricka bude tiez urcite proti cajiku. Ja to budem este chvilku pozorovat, a ked bude stale priberat tak rychlo a vela, tak mu budem ten cajik davat, aby sa stale nenapchaval, vyskusam a uvidim... 😉
@tanija133 tak si potom napiseme moja po poradni aktualnu vahu 😀 ..inak ja cajik tiez nedavam...a ani som nemala v plane davat...ale vcera bol maly neznesitelny...cely den poriadne nespal...hru 😀 uza...tak mi viaceri radia ten cajik...asi dnes kupim a vyskusam..ale urcite nie cez flasu ale po lyzickach..2-3lyzicky...a uvidim ci bude pokojnejsi..potom napisem @nivejka😀 aj ja gratulujem ku skuske..bolo to tazke???musis sa ucit na tie skusky?alebo da sa radit a je to viacmenej kolektivna praca? 😉
@yvett14 jej aka fotecka krasna...dianka je uzasna 😉
@tanija133 dobré ránko dievčatá. No mne pediatrička povedala že ked už malú nebudem vobec kojiť alebo máličko tak už môžem dávať čaj-feniklový. a kedže mám denne takých 20 ml mlieka tak čaj dávam. ako som vravela maličká mi čikútkala ešte v brušku a zostalo jej to aj 2-3x denne a nepomôže mi len čaj aj to ju musím nechať vyčkať asi 5 minút a potom dať čaj až potom mi prestane- ak dám skôr tak sa len namádľa na čaji a neprestane. takže ja už čaj musím a ked mám nutrilon tak to vraj nevadí. a chvála Bohu priberáme pekne, tak uvidím. a vidím aj na stolici že je už pekná- raz do dňa. predtým sme boli také zapečené že som jej musela pomáhať s teplomerom. aj to ma doktorka sfúkla vraj nemám často používať teplomer do riťky lebo vraj sa tam može niečo poškodiť. jááj ako som sa rozpísala
@ziza55 jááj veru tá naša maličká je užasná ale to každé mimi. už začíname kecať,začala mi včera už žmurkať ked sa jej prihováram tak sa už tak smeje že jej vidno ďasienka ale len zvuk nám chýba až sa trasie ako sa smeje. mi sme načisto roztopení pri nej, uplne inak si to prežívame ako pri synkovi. usmievam sa na nej len čo na ňu pomyslím. Naše detičky - oktobrové sú také krásne, pozerám všetky foto čo sem všetki dávame a fakt dobre sme si detičky namiesili!! haha
@emily327
@hirunka
@malemimi
@tanija133
@ziza55
ahojte kočenky...dakujem za tú slávnu fyziku,ale bolo to skôr tak,že sa učiteľovi nechcelo skúšať,lebo mu práve začala hod. so žiakmi ,tak mi zobral referát a uzavrel mi to za 2 😀 ...keby som to ja koza vedela,tak sa ju neučím tak strašne dlho....tak som veľmi dobre obišla 🙂 🙂 --možno zavážilo aj to,lebo som mu povedala,že mám deti vonku a staršia kočíkuje pred školou--tak sa asi zľutoval 😅
@emily327 v carrefoure tam je zlatniíctvo a tam sme kúpili biele zlato 😉
@yvett14 no tak to poteší... haha no to musíte mať veselo... 🙂
@tanija133 no ono ak si dávaš foto tak to tam aj je ukázané že nesmieš ale som skúšala 😉
@ziza55 mne skôr pediatrička hovorí že mám skúsiť vodičku
@nivejka haha neva hlavne že to máš za sebou!!!
holky mne to dieťa ešte spí ráno o šiestej sa zobudila do siedmej sme boli hore a ešte spí 😀 to nie je dobré lebo keď budem chcieť ísť von do kočíka bude hore alebo plakať lebo nemá rada moc tesno.... 😠 tak uvidíme....
ale je krásne dnes... 😀
Teplota a dĺžka pobytu vonku
Príliš silný mráz by mohol bábätku uškodiť. S novorodencom nechoďte von, pokiaľ je teplota pod -5°C, so starším dojčaťom, ak je teplota pod -10°C. Dĺžku pobytu vonku v chladnom počasí prispôsobte veku dieťaťa.
dnes je -5 stupňov...tak môžme ísť von či ee? 😒

@nivejka gratulujem k skuske 😉 Sikovna cmuk