icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

bonninka
16. dec 2010

@nivejka tak z fyziky za 2 - to seš fakt dobrá, gratuluju, jen tak dál 😎

nivejka
16. dec 2010

@malemimi ...ja dnes nejdem--včera sme boli dlho a zajtra ideme do poradne,tak potom sa trošku poflákame po meste...
inak ani Lili neznáša tesno--je z toho na nervy a strašne jej vadí čapička--to je jedno akú má 😖

nivejka
16. dec 2010

@bonninka ....hi,hi---len keby som aj odpovedala 😀 ,ale nabiflená som bola--v stredu chcem ísť na biologiu--to už je lepšie 😅

bonninka
16. dec 2010

@nivejka jaj biologie, to je můj obor 🙂 kdyžtak zavolej, budu nápověda na telefonu 🙂 a kdybych náhodou nevěděla, tak vygooglím 🙂

malemimi
16. dec 2010

@bonninka no ty si to napísala lepšie než ja 😉

malemimi
16. dec 2010

@nivejka hha malej ako náhle dám čiapočku reve aj keď po kúpaní jej dám keď prechádzame z kúpelky do izby tak taký frev strašný a aj potom ako ju kojím po chvíľke jej ju musím dať dole....no my sme boli včera hodinu vonku....

bonninka
16. dec 2010

Hoky, tak už jsem tu hodněkrát četla o odmítání prsu, když dám dítěti pít čaj z láhve. Podle mě je to opravdu nesmysl a myslím, že mám víc než dost zkušeností na to, abych to tvrdila:
V porodnici jsem dala malému z prsu pouze první dva dny, tedy jen trošku mleziva. Třetí den jsem měla přes 40 a nasadili mi několik různých ATB - takže jsem nekojila a cca 10 dnů mi nosili dítě pouze na krmení s lahví, ve které byl nutrilon - lahev měla v dudlíku díru jako svět a malej to měl do 5-ti minut v sobě (cca 80ml mléka). Bohužel se mi tím nerozjela laktace a po odstříkávání v nemocnici jsem měla a do dneška mám pouze 20-30 ml mléka. Takže v podstatě pro malého jen na chuť. Malému celou dobu dávám pít z lahve čaj a dokrmuji dalšími cca 90-120 ml sunaru - obojí až po tom, co si vytáhne z prsu ten můj "malej předkrm" a do dnešního dne se mi nestalo, že by prs odmítl. Vzhledem k tomu, že ho to v podstatě vůbec nezasytí si myslím, že by k tomu to dítě mohlo mít důvod, ale mateřské mléko je prostě asi tak unikátní a pokud je matka i dítě zdravé, tak k tomu asi nemá žádný vážný důvod.

bonninka
16. dec 2010

@nivejka
@malemimi holky to je zajímavé, Maťko tu čepičku taky nesnáší,...a když už s ní usne, třeba venku v kočárku, nebo ve vajíčku a náhodou mu spadne trošku do očí, tak okamžitě řve jak tur,..
Tak mě napadlo holky, vy nosíte čepice? Já teda ne a ani ji nemusím, jestli prostě ty děti nejsou po nás 🙂

emily327
16. dec 2010

@bonninka zlatinko neber ten moj nazor, tak,ze neakceptujem tvoj. Kazde dietatko je ine a kazde inak reaguje ci uz na cajik alebo flasu. Ale s tym co si napisala mas pravdu, ja som malu kojila prve 3 tyzdne cez klobuciky a dokrmovala svojim odsatym mlieckom a davala som jej to z flase. Vobec sa od prsa vdaka tomu neodtahuje a ani nemala potom po oducani sa pit bez klobucika ziaden problem. Takze uplne s tebou suhlasim. Ci uz cajik alebo mliecko z flase nie je dovod na to aby dietatko odmietalo prsko. Hoci, su take pripady a su babatka, ktore su potom pohodlne a chcu radsej flasu ako prsko, pri ktorom sa musia viac namahat, ked si chcu vytiahnut mliecko 🙂
@malemimi ja dnes urcite von nejdem, myslim,ze je dost chladno na ist von 😢 Ale poviem ti,ze ked bude taka zima ako je ze fest minusove teploty, tak ma porazi, ked budeme celu zimu zatvorene doma ☹ Naposledy sme boli von v stredu ☹ Aj to len na nakup nie na prechadzku. Ale mam strach,ze sa nadycha toho fest studeneho vzduchu a ochorie, co by mi teraz najmenej trebalo. Som stastna,klop klop,ze od kedy sa narodila nebola este chora a nic jej nie je, tak to nebudem riskovat. Ale asi ju dam dnes do izby do kociara a otvorim okno. Aby aspon trosku bola na vzduchu. A ja sa nadycham vzduchu na balkone 😀

emily327
16. dec 2010

@bonninka No my tiez bojujeme s capicou ale uz ked ju ma na hlave, tak je dobre. A tiez ked jej spadne trosku do oci, tak sa zlosti xixi A ja capicu nosim celu zimu. Hlavne na prechadzky, urcite. Kedze mam chronicke dutiny tak by som bez capice sa prechadzat urcite nesla. Hlavne ked mrzne, je to velke riziko prechladenia dutin a ako vieme, cez hlavu unika najviac tepla ;-D Tak aj preto,nech mi nie je zima. Kedysi som capicu nemusela ale cim som starsia, tym mi je viac menej jedno ako v nej vyzeram, hlavne,ze mi je teplo a nemrznu mi usi 😉

bonninka
16. dec 2010

@emily327 ano, myslím, že až 80% tepla, kvůli krčním tepnám, které jsou těsně pod povrchem se takto bez čepice hodně tělo ochlazuje. Já už taky moudřím a dávám si aspoň kapuci, ale pořád nemůžu prostě sehnat čepici, ve které bych nevypadala jako mentoška, tak zatím mrznu. Ale když už je fest zima, tak si čepici taky beru,...
Jasně každé dítě je jiné, jen si myslím, že to kojení ta lahev neovlivňuje až tak fatálním způsobem, jak je nám ze stran pediatrů podbízeno. Kamarádka kojila cca 3 týdny svého kluka - nechtěl jí z prsu vůbec sát, byl línej, zkoušela klobouček a taky nic, chvíli ho žužlal a kašlal na to. Prostě jsou děti líné, které ten prs odmítají, ...a s tím už horko těžko radit ☹

emily327
16. dec 2010

@bonninka presne tak ako pises. Su lenive babatka, len my maminy si to nechceme pripustit,ze by nase babo mohlo byt lenive ☹ Inak s tou capicou, kasli na to ako vyzeras, aspon mne je to uplne jedno. Klasicka capica je ok, myslim,ze ziadna zena v nej nevyzera super ale hlavne,ze nam nie je zima a urcite nevyzeras ako mentoska 😉

nivejka
16. dec 2010

@bonninka ...jééééj no dakujem---ok budeš nápoveda cez tel 🙂

nivejka
16. dec 2010

@bonninka ...ja nosím čapičku 😀 😀 --mne je zima na hlavu 😅 ---ale moja malá ju doslova nenávidí 😢 --začne tak trepeť z hlavičkou a sa rozčuľovať že až..

ziza55
16. dec 2010

@bonninka
@emily327 baby ja mrznem tiez...ziadna ciapka sa mi nehodi..neviem zohnat...ale minule sme boli v hypernove a mali peknu hnedu chlpatu baranicu...ta nebola zlaaaaaaa..len mi to prislo dost extravagantne...ze vybehnem v teplakoch von a na hlave velka chlpata bbaranica...xixi

tanija133
16. dec 2010

@ziza55 jasne, dame si vediet o tej poradni,a napis mi ci st vyskusala aj ten cajik.... 😉

nivejka
16. dec 2010

ja teraz aj tak vyzerám otrasne a ked si dám čapicu,tak si to ani nikto nevšimne 😅
inak včera som kúpila malej ,že na vianoce hračku--no ale už ju má aj tak vo vajku,alebo v kočíku 😅 --kúpila som jej tú špiralovú žirafu s brmbolcami a dnes celý deň na to kuká--no je strašne zlatá a hlavne je ticho a neplače 😀 😀 😀

bonninka
16. dec 2010

Holky, tak podle fotek si myslím, že tu žádná z nás vůbec nevypadá špatně, spíš naopak, asi bysme si těma čepicema asi fakt neměly lámat hlavu a navíc, stejně už jsme zadané, tak co nám můžou ostatní 🙂

tanija133
16. dec 2010

@bonninka suhlasim, kazda maminka vie co je pre jej babo najlepsie.... 😉 a urciite sme krasne aj s capicami, ja mam rada capice....

malemimi
16. dec 2010

@bonninka no ani ja ja tiež nemusím čiapky radšej kapucňu...a dáždnik tiež nemusím radšej si dám kapucňu...
no ani ja neviem takú čiapku njjsť

@emily327 no ja som už bola oblečená a mala spustila strašný rev až vzlykala no strašné... som volala segre čo to mohlo byť a povedala že sa jej možno vrátil pôrod alebo bolo moc ticho alebo nechcela byť sama...tak som ju mala na rúčkach potom si cucla trochu asi na ukludnenie a teraz na mne spinká ale kde tu si vzlykne ☹ 😢 toto sa nám stalo aj prvý mesiac ale tiež len raz a bolo to kratšie a nevzlykala ako teraz

lenkaoravcova
16. dec 2010

Ahojte kocky, no tak nam je uz trosku lepsie, maly sice este stale vykasliava, ale uz je to ovela lepsie. Vonku sme s malym neboli uz od soboty, no co uz musime vydrzat, nech sme na vianoce zdravi. Aspon, ze uz mam vsetky darceky nakupene, uz len pobalit, vyzdobit stromcek a jeto. Tento rok nepeciem, sparvim iba tiramissu na prvy sviatok, mame babky tie vypekaju 🙂

nivejka
16. dec 2010

@lenkaoravcova ...jéééj ty máš novú fotečku--a veľmi peknú 🙂

tanija133
16. dec 2010

@lenkaoravcova Aka pekna fotka.... 🙂

malemimi
16. dec 2010

tak boli sme hodinu vonku...som vymrznutá...a mala spokojná ako aj hafoš 🙂 🙂

malemimi
16. dec 2010

@lenkaoravcova je pekná foto 😉
aj nám babka vypeká dúfam že lineckých veľa... 😉

emily327
16. dec 2010

@lenkaoravcova pekne foto 😉 No ja peciem sama, mna to bavi a jedna babka nepecie a druha je velmi daleko fnuk Ale nevadi, ja uz mam linecke, medvedie labky a este cez vikend upeciem medovniky a rumove gulicky a bude. 😉

@malemimi no nezamrzla si? Mala spinka v kociariku v izbe, je tam len 13 stupnov brr pri otvorenom okne. A inak dik za info k nausnickam 😉 cmuk lebo som pozerala na nete a nie kazde zlatnictvo ma detske nausnicky 😉

lenkaoravcova
16. dec 2010

@nivejka dakujeeeem konecne mame fotecky od fotografa tak sa tesim 🙂

lenkaoravcova
16. dec 2010

@tanija133 Dakujem 🙂

lenkaoravcova
16. dec 2010

@malemimi no to su aj moje najoblubenejsie, my si z nich vzdy aj zamrazime a ked sa vytiahnu tak 3 mesiace po vianociach mnam 🙂

malemimi
16. dec 2010

@emily327 no ja hej malá ee hihi som mala úplne červené stehná
za málo