icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

emily327
17. dec 2010

@ziza55 ahoj moja, vcera som ti uz nenapisala, lebo nam nesiel net, asi zamrzli kable 😀 Ak chces tak ti do IP poslem receptik na medovnicky, Je to fakt jednoduche, zarobis cesto, nechas 12 hodin odstat v chladnicke a potom z neho vykrajujes pomocou vykrajovatok 😀 ake slovo xixi a das do rury piect, ak sa ti nechce zdobit, tak len na medovnicek mozes dat kusok orecha alebo mandlu 😉

@hirunka jej tak to sa velmi tesim s tebou, je to uzasne, konecne ste sa dockali aj vy pozitivnej spravy cmuk Uz nech je malinka v poriadku a uz nech nechodite po nemocniciach cmuk drzte sa 😉

@ziza55 malinku ked mam na sebe alebo ked si odgrgava, tak drzi spriamene hlavicku krasne a na brusko ju davam iba pri kupkani, co je kazdy druhy vecer a drzi pekne ale nie dlho. Ale tak ako tu baby pisali, je to individualne a nerobila by som z toho paniku. Ale treba z casu na cas dietatko zaujat na brusku tak, aby tu hlavicku zdvihlo, posilnuje krcnu chrbticu a aj posilnuje chrbatik 😉 cmuk

@malemimi fuuha no ty si sa dobre rozbehla s tym vianocnym upratovanim, nas to caka zajtra. Dnes ideme na nakupy, tak sa aj tesim. Beriem aj vanicku pre malinku, nech sa vyspinka ked budeme chodit po obchodoch, lebo do vajicka ked ho mam tak mi don stale niekto buchne a hlavne don kazdy cumi co mi vadi. Len furt mam dilemu co malej obliect takto ked chodime na nakupy aby jej nebolo moc teplo hmm no nieco musim vymysliet. A to je fakt taka kosa dnes vonku? brrr este,ze mame auto 😀

@mysenac jej ahoj, uz som sa aj bala ci si v poriadku. Krasne ste pribrali a podrastli cmuk nadhera a to ockovanie brr ja mam z neho paniku uz teraz a ideme 12.1. a aj na tie miesta na nozickach prikladas nieco studene? Alebo nic? A aj Kristinka plackala? Davala si aj proti rotavirusom? Ach jaj uz nech to mame za sebou fnuk lebo ja sa asi viac bojim ako mala 😢 A ozaj budes davat malinkej prepichovat uska? Ci uz to mate za sebou? Boze nebola si tu chvilku a ja ta zasypem kopou otazok co? 😀 😀 to aspon mozes vidiet ako velmi si mi tu chybala 😀 😀 😉

nivejka
17. dec 2010

@malemimi ...chi,chi---pekne si poupratuj--ja som to stihla včera 😉 --dnes idem do poradne,takže von musím ísť a potom trošku pobehám po obchodoch--teda ak mi Lili dovolí a nebude plakať 🙂

ziza55
17. dec 2010

@malemimi
@mircova mozme robit vsetko nemozne...hracky hrkalky...sklanat sa nad nim...kasle na nas...rehoce sa nam a gagoce...ale dvihnut ani za svet...xi

ziza55
17. dec 2010

@emily327 jeeej no super tesim sa...ak budes mat cas ..mozes mi ho poslat jasneee...potom dam vediet ako to dopadlo....xi...a tie formicky?to take klasicke ako na linecke kolaciky?

emily327
17. dec 2010

@ziza55 ano ano take ako na linecke to nie su formicky co sa plnia ale vykrajovatka su take ako na linecke 😉 ok posielam do IP receptik 😉

emily327
17. dec 2010

Jej super, prave mi prisli peniaze Príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa - 700,45 centov jupiii to fakt potesilo 😉 A to su asi aj pridavky v tom 😉

ziza55
17. dec 2010

@emily327 no supeeeeeeeer...potesi..mne este nic..hm..kedy si to vybavovala?a vsetky prispevky spolu ?

emily327
17. dec 2010

@ziza55 no prvy vybavil mm v oktobri a peniaze prisli v novembri a ten druhy sme vybavovali tusim zaciatkom novembra a prisiel teraz a s nim som vybavovala aj pridavky 😉

bonninka
17. dec 2010

@lenkaoravcova no kráááásná fotečka 🙂

bonninka
17. dec 2010

@mysenac tak to je parádní, že jste tak dobře dopadli s tím očkováním, malá je šikovná. Co se fotky týká, určitě není povinná, ale jsme to tu tak nějak postupně všechny doplnily, asi to byla spíš otázka inspirace a motivace, když už jedna začne, druhá to vidí a chce to mít taky 🙂

@hirunka to je úplně supéééér, tak to mám radost a hlavně ať se to už celé spraví 🙂

@ziza55 Maťko na rukách už taky krásně drží hlavičku, sem tam se trošku zakymácí, ale drží. A na bříšku se mu to moc nelíbí takže to jsme na tom obdobně, já ho tak moc ani nedávám. Sem tam zkusím ale začne brzo brečet, tak ho netrápím, stejně takto nic nepocvičíme.

bonninka
17. dec 2010

@emily327 můžu poprosit i já o ten receptík na medovníčky? Já každej rok zkouším jinej a pořád jsem nenašla žádnej takovej, co by byl nějak ideální,...Manžel je sice nemusí, tak pořád váhám, jestli je upeču, ale nějak si bez nich neumím představit vánoce, tak je spáchám 🙂

ziza55
17. dec 2010

@bonninka no tak to som rada ze sme viacere..co sa detickam moc nechce 😉

jana_toky
17. dec 2010

ahojte, aj ja som tu po dlhsej dobe 😉

Sme boli dnes rano u neurologa (kvoli tomu, ze sa Adamko sam nenadychol, ked sa narodil). Maly ma trosku prelezanu hlavicku na jednej strane, lebo sa stale uklada spinkat na pravo ☹ a v noci to neviem ustrazit, inak samozrejme polohujeme, prihovarame sa z opacnej strany a podobne. Inak ale vsetko ok, tak sme radi, ze nemusi absolvovat dalsie vysetrenia.

Vidim, ze opat ste aktualizovali niektore fotecky, krasneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. 😵

Posielam receptik na jednoduche a hlavne mekkkkkuuuuuckeeeee medovnicky 🙂 :
400g. hl. muky, 200g. prask. cukru, 100g obyc. masla al. hery, 2 vajicka, 2PL medu, 1/2CL sody bikarb, 1CL skorice, stava z 1/2 citronu (ja som nedala kvoli citrusom) a vajicko na potretie 🙂. Fakt su dobre, mekke a nie velmi sladke.

No a so zdvihanim hlavicky je to u nas tak, ze ked je maly na mne, tak krasne drzi hlavicku, ked ho dam sameho, tak len malicko vydrzi, ale to neva, este je malicky. Dnes to skusal aj doky a ze v norme 🙂. Takze Zuzka nerob si s tym starosti, ale trenujte kazdy den aspon chvilocku, ved sa to naucia ti nasi drobcovia

malemimi
17. dec 2010

@mysenac ahoj tak super, že ste nemali žiadne teploty! 😉

malemimi
17. dec 2010

@emily327 je je ale je teplejšie -6 teraz 😉
a aj my chodíme radšej v kočíku aj malej to viac vyhovuje a tiež tie baktérie sa tak ľahko k nej nedostanú... a ako vravíš nik nečumákuje......
no nestihla som všetko ale spálňa a obyvka a taká veľká hala a chodia je ostatné len z časti lebo mimčo sa zobudilo 🙂
@nivejka no my ideme zajtra na nákup veľký tak sa teším sa tam budeme tlačiť ach jaj...

@ziza55 no ani malá a to ju dávam aj 3-4 krát aj viac na bruško ani za nič haha 😀 nevadí vravím mám brožúrku a tam je vek 3 mes ... 😉

bonninka
17. dec 2010

Jinak my jsme včera byli na kardiologii, protože doktorka slyšela šelest na srdíčku ☹ Poslala nás na Teslovu, v podstatě je to placené vyšetření, ale se stejným klidem jako na ty klouby. Takže doktor nám vše povysvětlova. Malý má v srdíčku takovou malou šlachu, která mu tam při průtoku čeří krev a je to slyšet jako šelest. Není to nic co by ho nějak omezovalo ale radši se to má hlídat. Po tom, co jsme byli na chirurgii s tou hydrokélou už mě to po pravdě řečeno doost naštvalo, co je to v porodnici za odborníky, když si během těch 10 dnů, co jsme tam strávili nikdo ničeho nevšiml a kardiolog se tomu opravdu dost podivoval, že se na to už v porodnici nepřišlo,... 😠

ziza55
17. dec 2010

@bonninka MOJA...TAK TO SOM RADA ZE TO NENI NIC VAZNE...na ruzinov.gyn.por oddelenie sa nevyjadrujem radsej...ved aj mne s tymi vajkami co povedali...no hruuuuza..iste by som tam ani rodit nesla keby som tam nepracovala predtym

malemimi
17. dec 2010

@bonninka no to je dobré že to nič vážne nie je....

mysenac
17. dec 2010

@emily327 ahoj, Kristinka chudiatko plakala o dusu...asi najviac doteraz...my pri nej totiz nevieme co je plac, takze aj mne bolo z toho nanic...neprikladala som jej nic studene uz doma...lebo ked sme vysli von, tak spinkala a viac-menej cely den prespala, tak som ju nechcela otravovat nejakym studenymi obkladmi...a ani nebolo treba. Pri Matkovi nam doktor kazal dat preventivne cipok po tomto ockovani a teraz nic...vraj len ked bude mat nad 38, inak len davat cajik....vlastne mala nieco cez 37 - to bolo asi o jedenastej vecer, tak som jej dala polovicu cipku, aby nedostala v noci vysoke teploty a rano uz ani stopy po teplote a aj ona uz bola veselsia 🙂 proti rotavirusom som nedavala - zatial (to este uvidim) ale isto ju chcem dat proti pneumokokom - to som dala zaockovat aj Matejka. A uska nam prepichli uz v porodnici 😉 zatial sa maj krasne, cmuk

lenkaoravcova
17. dec 2010

@nivejka Dakujeeem 🙂 su to moje zlaticka, este ze ich mam 🙂

lenkaoravcova
17. dec 2010

@hirunka Supeeeeer velmi sa tesim s tebou 🙂

lenkaoravcova
17. dec 2010

@ziza55 Neboj je to uplne v poriadku, to co hovoria tabulky je iba priblizne, kazde dieta je uplne ine, niektore su kludnejsie a lenivejsie, niektore zivsie a tym padom aj aktivnejsie. Urcite zacne dvihat aj on pekne hlavicku, len mu daj cas 🙂 To mas to iste ako s chodenim a s rozpravanim, to sa neda deti porovnavat, to vidim uz len na tych mojich dvoch. Mne sa napriklad Leo uz od porodnice vie otocit z brucha na chrbatik, sa hovori, ze deti to po anrodeni vedia a zabudnu to a zacnu s tym potom azse az okolo 5 mesiacov, no mne to Lelo robi stale, Ked ho dam na brucho a jemu sa tak uz prestane pacit, otoci sa na chrbatik. A prvy syn sa mi do 5 mesiacov neotocil takto.

lenkaoravcova
17. dec 2010

@mysenac Ahojky pneumokok je uz v povinnom ockovani, mal by byt v tom co ste mali teraz 🙂
http://www.zzz.sk/?clanok=3407

jana_toky
17. dec 2010

kocky, posielam link na super stranku, kde je popisany kazdy mesiac babatka, co sa tyka vyvoja, typov ako sa s nim hrat a pod. . Je to fakt superrrr 😉
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...

mysenac
17. dec 2010

@lenkaoravcova dakujem za radu 😉 zas som o cosi mudrejsia

jana_toky
17. dec 2010

Aj my mame novu fotecku 😀

hirunka
17. dec 2010

Caute baby dakujem vam za podporu.....je to také uzasne vidiet tie jej male nozky neviem sa ich nabazit.....dva mesiace som jej ich nevidela....ale chudatko ich ma strasne suchucke a este k tomu ju aj porezali na kolienku ako jej dali dole sadru

nivejka
17. dec 2010

@mysenac ....ako si to rýchlo napravila s tou fotečkou---krásne ste babulky 🙂 🙂

nivejka
17. dec 2010

ahojte.....
dnes som bola v poradni ,tak máme 5660kg..koľko meria to už neviem,lebo malá mi dostala taký hysák plaču ako sa jej doktorka pozerala do očí,že som ju ešte v čakárni dobrú chvíľu nevedela nijako utíšiť a od vtedy z ničoho nič aj doma začne strašne plakať ☹
mám s ňou ísť na tu neurologiu,čo som vlastne na kramároch objednaná na 3.2.2011,ale to ,že je neskoro,lebo koncom januára sa ide očkovať a ona musí mať výsledky v ruke...teraz mi zase povedala,že má aj očká blízko seba--no to som na ňu kukala ako puk,že ,čo to hovorí--ved na ňu pozerám denne a nič také som si nevšimla--práveže ich má krásne...
doktorka dáva do súvisu--ten jazýček čo stále vyplazuje a teraz k tomu tie očká--ako keby bola malinká nejaká ge,ge,alebo neviem čo.....posiela nás do Modry na tú neurologiu--na koniec sveta!!--tým myslím odtiaľ kde ja bývam...
budúci týždeň by som mala íst do PK na kontolu nožičiek,tak keby ma neurologička zobrala v ten istý deň,tak to by som už skočila --jednou cestou vybavila.....a ked nie tak ma mrdne!!

mona777
17. dec 2010

@hirunka si tu? ako to vyzerá s kojením?. Ja som po rozrezanom abscese a dnes zistili že mam tam ešte jeden absces - tak mi zase idú rezat prso už druhý krát - pár milimetrov od toho pôvodného - robili to na onkologii - sú to darebáci - urobili mi to zle a teraz ma poslali do ružinova - dnes som mala byť hospitalizovana ale doktor v ružinove povedal že mam príst v pondelok. A to neviem či tých abscesov nebude viac - rozrezu další a zase. Malý odmieta piť - tak odsávam a davam mu to tak a ked nestíham tak aj nutrilon - lenže ten nechce najme po mojom mlieku. Ako to robíš ty? ako stíhaš odsávať a zároven krmit z flase?