icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

eva2809
30. aug 2016

@lovely_choice a to pukanie je teda koli tomu,ze mas malo vody???😱😱a keď si bola na sono v 30tt,tak nič nespomínal,ze mas malo vody??lebo ja keď som bola na sono,vody som mala dosť...ja idem o tyzden tiez na prietoky...som zvedavá.ty kedy ides??

lovely_choice
30. aug 2016

@eva2809 to nepovedal, ze co to moze byt. Len sa mu to nepozdavalo. Vdaka tomu urobil sono a potom zistil, ze mam malo vody v 35 tt. Na prietokoch v 30 tt som jej mala este dost a mala sa nehybala nonstop ako teraz (co uz ma mat menej miesta). Preto som znepokojena.

lovely_choice
30. aug 2016

@eva2809 na druhy tyzden v utorok

obituary712
30. aug 2016

odo dnes oficiálne MD 🙂

mizuzka
30. aug 2016

@lienka182 ja som stavila na sudokrem na zapareniny, detsky olejcek aviril a detske mydlo s lanolinom bupi 🙂 a inak aj nivea veci su dobre, akurat v zimnom obdobi treba davat pozor na krem na tvar, vhodne je pouzit radsej olejcek, nevhodne su v mrazivych dnoch kremy s obsahom vody

seki11
30. aug 2016

@obituary712 teším sa s tebou 🙂

lovely_choice
30. aug 2016

No nejako mi to nedava zmysel. Ak by som mala malo plodovej vody, tak by som az tak nemala citit pohyby, ako ich citim a este aj to ckanie. Musim si pockat na vysetrenie.

florence33
30. aug 2016

@lienka182 ja som sa rozhodla, že si vystačím s detským bio olejom od Saloos a ak bude treba, tak na zapareniny Sudocrem. myslím si, že minimalizmus je na mieste 😉

tanikbb
30. aug 2016

ja vam neviem. Podla mna babo staci umyt cistou vodou a mastit by tiez nemalo byt treba. Pokozka babatka ma svoj maz a umyvanim mydlom ho len nicime. Moj maly mal atop ekzem od 2m takze ja som potom pouzivala co mi dali v nemocke. Neskor som pouzivala bupi mydla s lanolinom. Ani teraz ho nenatieram kremami po kupani a koza je v poriadku.

lukamka
30. aug 2016

@lovely_choice hmm a da sa množstvo vody ovplyvniť nejako? Inak ja s tým pukanim spájam rebrá, asi tam babo nejak narazí, alebo co.

eva2809
30. aug 2016

@lovely_choice a čo teraz??aj sa to nejako rieši alebo "len"sleduje alebo ako??

tina1512
30. aug 2016

@lovely_choice 😱 to vazne no vidis este ze si to spomenula aspon ta poriadne pozrel neboj sa aspon teraz budes viac pod kontrolou a radsej na nieco prist skor ako neskoro a keby to bolo take zle tak ta poslu hadam do-nemocky tak mysli pozitívne ja idem zajtra tiez na kontrolu tak sa spytam tiez ci ma dost vodicky pa

lindt
30. aug 2016

Baby, mate skusenost s tym, ze babo bolo od 28 tt otocene hlavickou nadol a este presne pred tyzdnom taktiez a dnes dr. zistila,ze je priecne, hlavicka v mojom lavom boku. Zevraj to niekedy zvyknu robit, mna skor zaujima, ci sa vrati spat, kde bola.

sarina5
30. aug 2016

@lienka182 Ja som pri prvom aj druhom synovi používala sebamed a teraz tiez budem. Krém som dokonca používala aj pre seba a vyhovovala mi táto kozmetika.

tanikbb
30. aug 2016

@lindt nuz moze aj nemusi. Skus cvicit mscaci chrbat cadto. Ak ale zostane priecne tak len cisarskym. To sa prirodzene neporodi iba sk by ho tymi speci hmatmi otocili.

lindt
30. aug 2016

@tanikbb no ved to. Aj dr. zostala prekvapena. A este aj lezim v nemocke,lebo to vyzeralo na rozbiehajuci sa porod.ale po infuzii sa mi polepsilo a lezim samozrejme...😑

lovely_choice
30. aug 2016

@lukamka tak to ti neviem. A rebra to u mna isto nebudu, do nich mi netlaci (asi berie na mna ohlad 😀). To puknutie pocujem, ked sa vypuci nizsie.

lovely_choice
30. aug 2016

@tina1512 dakujem za povzbudive slova. Tiez som sa docitala, ze vo vyssom stadiu oligohydromnionu by ma hned poslali do nemocky. Drz sa aj ty, a daj potom vediet, ako bolo na vysetreni.

lovely_choice
30. aug 2016

@lindt toho sa aj ja obavam, no verim, ze ostane dolu hlavickou. Tvoje nech sa umudri a vrati naspat 🙂
Aj doktori to diagnostikovali ako zacinajuci porod ci to boli len poslickovia? Davali ti aj injekciu na rychlejsi vyvin pluc dietatka? Mne tak dali pred rokom, ked som bola v 36 tt pootvorena a tiez hrozilo, ze porodim. Nakoniec sa narodil den po termine 🙂 Nech ti to dobre dopadne a si co najskor doma.

janifer
30. aug 2016

@mizuzka Nivea ma oerfektny krem do zimneho pocasia, detsky, mazali sme sa s nim aj dospelaci co kocikovali a super je. Weather and cold crene ma napisane. A mlieko od Nivea - po tom sa mi vysypal, dokonca aj ja. Ale sprchac od Nivea tiez super. Na ritku Sudocrem, Bepanthen, Rybilka tiez obcas. Ten Sudocrem je najsilnejsi a aj dost dobre drzi na kozi, zas kym nie je problem, staci aj Rybilka. Po kupani mazeme olivovym olejom obcas, alebk kokosovym, v DM maju od Alverde aj kokosivy v sklenej flaske, aj ten Mamagluck oil je fajny, starsi mi ho cely vyminul. Ja uz mam za sebou aj nakup v lekarni, Babycalm, Infacol, Ocuflash, Libenar, peroxid na pupok a Dcko od Jamiesonu.

lindt
31. aug 2016

@lovely_choice nik nevie,na monitore iba mini kontrakcie, srdiecko v poriadku. A tu injekciu mi nedali. Momentalne sa prechadzam po chodbe, lebo mam pocit, ze ma to zase chyta. Ja neviem, ci tvrdne brucho, al. je to kontrakcia. Raz silnejsie a raz slabsie to zaboli... ale dych menit nemusim zatial, tak je dobre.uvidime😊😊😊

lovely_choice
31. aug 2016

@lindt Poslickovia su, ak tie kontrakcie (nielen tvrdnutie brucha, ale aj bolesti) nie su pravidelne a nestupnuju sa. Hlavne, ze je male ok, drzte sa.

lovely_choice
31. aug 2016

Tie, co ste tiez opuchnute zospodu, nemusite sa obavat. Pytala som sa na to sv. dr. a povedal, ze to je normalne, telo sa pripravuje na porod a male tlaci hlavickou.

majush
31. aug 2016

Dievcata aj doma nejako cvicite pred porodom? Alebo nacvicujete dychanie? Ja som pri prvej chodila na cvicenie pre tehotne, tam sme nacvicovali aj dychanie. Uz to ale bolo davno, aj ked priroda to vie urcite zariadit aj nez nacviku 😊 Ale rozmyslala som, ze aspon cvicit podla nejakeho videa by som mohla doma. Mate nejaky konkretny tip?

pehavcek
31. aug 2016

@majush ja som hladala video a nic som nenasla

lindt
31. aug 2016

@majush nasla som tento text a to zhrnutie som si aj vytlacila😊http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/dych...

lindt
31. aug 2016

@lovely_choice budu to poslickovia.Dali mi doobeda infuziu. Poobede som sa musela prejst -k vytahu a z vytahu 20m k stolickam a spat a odvtedy zasa krize... snad ma pustia domov, podla mna som tu zbytocne...a aj ja som opuchnuta a ubolena tam dole...

tina1512
31. aug 2016

@lovely_choice tak sa hlasim vsetko je vporiadku mala stale hlavou dolu pozrela aj sonom ako vzdy a aj tej vody ma dost a vravela ze deticky ked maju malo tak praveze sa menej hybu vaha cca 2400g a uz dalsi tyzden sa mam hlasit na poradnu v nemocke a este mam aj dobrat ten macmiror lebo som tam nieco mala na tych steroch mykozu ale ja som nic necitila mala som len dost vytok tak mi ho vtedy dala a opuch tam dole ano to je tym tiez som-sa davnejsie nato pytala pa

annieh1236
31. aug 2016

žienky nebojíte sa pôrodu ?.. ja strašne :/ .. aj keď myslím na drobca že bude primne čoskoro

vik_i
31. aug 2016

Čaute kočky😊dneska som bola na posledný utz a malá je otočená dole hlavičkou, máme 2100g a celý čas si zakrývala rúčkami tváričku, tak sme tam boli 5 hodín😂😁