Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@tina1512 tesim sa s tebou, ze je vsetko ok. Mozno aj u mna nakoniec bude dost vody (je to subjektivny jav), ked sa tolko hybe. Vahu mas peknu, mne ju nechcel povedat, vraj je to zbytocne a nepresne a to som si tiez predstavovala, ze tolko ma a ze ju v pohode porodim (mozno sa dozviem v pondelok v nemocke).
Ahojte dievčatá, ja som Októbrovka z roku 2010 🙂 všetkým vám držím prsty, nech vám pôrod dopadne podľa vašich predstáv, zdravé a šťastné bábätká a veľa trpezlivosti a radosti s tými maličkými uzlíčkami 🙂 😉
@lovely_choice ako sa ti prejavuju poslickovia? Mne tvrdne brucho od 20 tt, cize teraz ani neviem, co mam cakat este...
@janka_mu tvrdnutim bruska, miernymi bolestami podbruska a v dolnej casti chrbta. Pamatam si, ze v 1. tehu som ich mala take silne, ze som myslela, ze uz rodim (tyzden pred terminom), no boli v nepravidelnych intervaloch a po teplej sprche mi presli.
@annieh1236 strach mam velky a to uz idem druhy krat rodit asi preto lebo viem co mam cakat. Ked som sla prvy krat nemala som strach len take obavy co toakko bude prebiehat a to som mala super porod si myslim 4,5hod bol od zaciatku po vytlacenie ale je to hlavne otej psychike tak treba pozitivne mysliet a povedat si ako ja ze ho 5hod bude po a aj tak bolo teraz mam skor strach s komplikacii a bolest znesiem rodila som bez epiduralu a neplanujem ani teraz.hlavne aby sme boli v piriadku a vratila som sa cim skor k syncekovy este sme neboli tolko odseba bude mi moc chybkat takze baby drzim nam palce aby sme sa tu coskoro teskali a pisali ake to bolo rychle chi my mame termin 5.10 pekny dnik
@lovely_choice. Pri syncekovy mi tiez tvrdlo brusko viac krat za den a v den porodu uz asi cely cas od rana je to podla mna dobre to telo sa pripravuje ja teraz praveze aj dk sa ma pytala ze ci mi uz tvrdne ze uz by malo a veruze nic tak hadam posledny tyzden mozno uvidime
@lovely_choice je to infuzia magnezia na upokojenie maternice a teba to uplne odrovna, akoby ti pichli nieco na spanie 😊
A moj termin je 3.10., takze asi
@tina1512 preberam stafetu 😊😊😊
@tina1512 ja som rodila uz 2x, ale teraz sa bojím najviac. Tiez 2x bez epiduralu, ale teraz si epi chcem dat. Pri tých predchádzajúcich pôrodov som mala prvý vyvolavany, to som mala velke bolesti a nemohla som sa ani pohybovať, len ležať a trvalo to cca 12hodin. Pri druhom, len pár hodín bolesti, ale potom to zasivanie, z toho mam nočnú moru. Aj pri prvom ma zasivali, ale to som nic necítila. Uvidíme, ako to bude teraz.
@tina1512 ja mam termin 6.10., zacala som 36 tt a tvrdne asi aj preto, ze som vysadila magnezium. No nemyslim, ze je to take caste, tak som to neriesila ani s doktorom. Skor sa obavam toho mnozstva plodovej vody a tiez toho streptokoka.
@lindt to som si presne vravela, len sa nedostat do nemocnice, lebo tam hned nasadia magnezium. Hlavne, ze vsade citam, ze od 35 tt by sa uz nemalo uzivat, nech sa telo pripravuje na porod.
@lovely_choice fakt? Dik za info, akurát som pozerala koľko mám v balení, že uz dokúpim... Len dúfam, že sa mi nevrátia tie nočné kŕče v lytku :/
@lovely_choice inak ten streptokok sa ako prejavuje? Pre mna je to tiez taký podvedomý strašiak, stále sledujem výtok a mám pocit, že ho je v poslednej dobe dosť... Ale snažím sa tým nestresovat. 8.9 mám mat výtery, tak si držíme palce 🙂
@anjelik2509 aj ja som oktobrovka aj 2010🙂
Baby prosím vás neviete mi poradiť čo robiť keď mám asi stuhnuty alebo zablokovaný sedací nerv? Boli to dosť už druhý deň a tá bolesť vyžaruje aj do nohy. Snažím sa to si trochu masírovať, ale to zaberie len na chvíľku ☹ a v noci som nemohla ani spat čo mi to vyrazalo aj do ľavej nohy. Nepomôže teplý kúpeľ?
@sarina5 tak sa necudujem ked si mala take skusenosti ja zi vravim ze ak to bude ako pri prvom tak super inak ani sitie si nepamatam mna to teda nebolelo ja som mala jedno vnutorne tak povedal a tri zvonku celkom dobre som aj chodila a sedela nuz ale kady porod iny tak teraz mozno bude inak 😀
@lovely_choice mne kazala magnezko vysadit uz davno ze to nieje potrebne uzivat uz aby som nahodou neprenasala lebo to ukludnuje a maternicu aj otvarat sa nemusim zacat a ano nemusia to riesit pokial teda netvrdne vkuse je to podla mna len dobre ved sa to pripravuje na finale chi a inak na toho streptokoka vybrala si nejake antib ci ako ved ak by ho preliecili a bolo ok tak sa-mozes tesit ze uz len krocik k normalnemu porodu nemusela by si sekciu ak teda bude vsetko postupovat a tak drzkam palce nech to mas dobre
@lukamka ja som sa tiez bala krcov, nastastie ich nemam 🙂
No a ten streptokok, asi u kazdej inac. Ja som mala vytok vo zvysenej miere, ale nic ma nepalilo ani nesvrbelo.
@tina1512 na streptokoka som brala 6 dni macmirror. Teraz cakam na vysledky (v utorok), ci nebudem este nieco musiet brat ☹
@seki11 presne toto som mala aj ja. Obvodna mi vobec nepomohla... nemohla som si davat maste pri masirovani,lebo ze aj to ide do krvi. Nakoniec som uz zo zufalstva volala zenskej,lebo uz som sa pomaly nevedela ani hybat. Chcela ma poslat na infuzie do nemocnice...ale kedze sme vtedy mali navstevu,nepripadalo to do uvahy...tak mi este odporucila guajacuran. Alebo tak nejako sa to volalo. Je tam napisane,ze tehotne by to nemali,ale ja som jej doverovala. Uz sme vo vysokom stadiu a ta bolest bola neznesitelna... vybrala som jeden blister. Cize asi tyzden som ho brala. Po dve tablety denne... takto bolest ustupila. Potom som ho dalej nebrala. Potom mi ona sama vravela,ze toto sa dava zenam na povolenie bolesti...
@lovely_choice ja som velmi zvedava, ci vobec spoznam poslickov ci tvrdnutie brucha. Ja mam rozne stavy, ale takto zatriedit to neviem. :( dufam ze kontrakcie spoznam.
@seki11 ahoj ja som týmto trpela asi v siedmom mesiaci neskutočne tri týždne ani sa pohnúť .... Pomohol mi až ortopéd v nemocnici ktorý mi vďačí akéhosi cvičenia a hmatu tento nerv povolil a do dvoch dni všetko pominulo. Masírovanie ani mastičky nič take nepomáha...len zmierňuje 😉
od budúceho štvrtka veľmi pekná kolekcia v lidli ;)
http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?id=1113
@jersey87 kontrakcie spoznas urcite. Budu to pravidelne stahy v skracujucich intervaloch.

@lindt uz aj ja som dnes citila poslickov. Co to bolo za infuziu (co obsahovala, aky ma plnit ucel)?