Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@alicazazrakova. Pokial som dobre videla co pisal doki tak bolo to cislo 3...ale nekomentoval cislom len som kukala co pise...tak mne povedal ze normalny porid neprichadza do uvahy. Hmm tak 3,5 zrejme tiez nie je vela skus sa na to spyytat. Ja strasne uz citin tu jazvymu tak ako ked sa hojila ked skrcim nohy tak citin akoby mi daco nedovolovalo celkom skrcit...presne tak ako po sekcii
Naozaj tu nikto nerodi na Myjave?
@krekacsmarika. Tak som po kontrole.vsetko je ok. Pytala som sa na to pichanie.povedala som mu ze prejdem 200m a uz ma picha odspodu. Tak sa ma pytal preco chodim 200m. Ze mam sa setrit. Nic to nie je. Som uplbe zatvorena krcok tuhy teda nema to nic spolocne so zacinanim porodu...bud kludna.skus co najviac lezaat a vykladat hore nohy. To je zrejme tou vahou co nosime.. Odhadom mi povedal vaha 3600g a 2 tyzdne este predomnou...
@kutikyhore hahahahha ze naco chodis 200m. Dalsi srandista. Vsak mas aj zvysok rodinu a aj o tu sa treba starat. Nakupy, skplka, skola atd.
@tanikbb. Typicky chlap.. No co uz.. Ved doma sa same vsetko robi aj ked moj manzel sa zlosti na mna ked beham po byte s prachovkou a tak... Zakazuje mi pratat ale on nepoprata🙂)))
@kutikyhore dakujem za odpoved.no aj mne to iste povedal.ale doma musim varit,upratat,neide to tak jednoducho🙂 aj ja som uplne zatvorena,vraj vsetko ok,zajtra zacinam 37tt.
@lenka2589 skus viac oddychovat. Ziadne prechadzky, lezat na posteli. Ja som pri prvom ani smeti ku koncu nevladala ist vysypat a teda az tak velmi ma dole nepichalo. Rodila som 36+4 a do nemocnice som dosla uz otvorena na 4cm, zacla mi pomaly odtekat voda. A rodila som az za 15hod po oxytocine. Ale kazdy porod je uplne iny. Neboj babo je uz velke, aj keby si isla hned uz sa nic nestane. Poznam deti co sa narodili v 30.tt a su sikovnejsie ako donosene
@kutikyhore dakujem. Mne na zaciatku tehu vysvetloval, ze jazva by mala mat tak cca 6 mm hrubku, ale ze teda moze byt aj tenka a napriek tomu pevna... Potom ma okolo 25 tt zacal strasit, ze jazva je uz moc tenka- tych 3,5 mm, niekde aj 2,5 mm a poslal ma na ambulanciu patolog.gravidity. Odvtedy sa jazva nestensila, ale najprv vylucovali prirodzeny porod a teraz zas mam rodit prirodzene... Babenko je sice male, ale aj tak sa bojim, aby sa mi to tam neroztrhlo
@alicazazrakova. Hmm divim sa ze beru na seba tu zodpovednost... Z akeho mesta si?
Dobré ránko baby😊akurát idem z poradne. Prietoky sú v poriadku a už le čakať na výsledky zo sterov na streptokoka. Bolesť slabín môže naznačovať aj skorší pôrod...tak mi Dr. vravel aby som sa šetrila😊
@kutikyhore @alicazazrakova vcera som sa bavila s kamoskou co rodila pred 5t. prvy porod bol cisarskym a druhy dala prirodzene. dr jej povedal, ze v jej pripade do toho pojde len vtedy, do prirodzeneho, ked sa jej porod nebude vyvolavany a musi ist bez epiduralky. inak bude cisarak.
tak jeden vecer jej odtiekla voda, sla do nemocky, nechali si ju uz tam. celu noc sa vyspala, ziadne kontrakcie, rano prisiel dr pozrel, nic otvorena...tak ze teda daju na 14.00 cisarak nech zavola muzovi.
o cca 1230 jej prisla riadna kontrakcia a ona vam do hodiny porodila aj s otvorenim na tych 10. akoze nechapali. a dali to.
davala si nejake homeopatikum pocas porodu cely cas, tak ze mozno aj to zabralo na otvaranie. cakam ze mi posle co to bolo.
@lukamka ja som ho vyvarila pred prvym pouzitim, teraz umyvam v horucej vode a intimnymi antibakterialnymi obruskami ho utieram este. To robim vzdy pred aj po pouziti. Nepouzivam s kondomom ale moj gynekolog mi odporucil pouzivat kazdy duhy vecer vaginalne cipky, ktore pomahaju prirodzenej mikroflore. Ale teraz po dakych piatich, siestich pouzitiach ho zase dam vysterilizovat.
@lukamka presne tak isto som to citila aj ja.. ze 20 cm..a konec..neboj, ja chcem dnes sa zase posunut, mam zatial 25,5. Ale taky tlak na konecnik, ked to nafukam, ze predychavam veru. A tiez si musim uplne uvedomit, ze sa mam uvolnit.. a nie byt v jrci.. vlastne viac ako s hradzou pracujem s vlastnymi pocitmi a hlavou 🙂
@janka_mu @lukamka baby ja som na prvykrat dala len 17,5 cm, len raz ze nejdem to silit a myslela som ze ma porazi. 🙂 a dnes co som cvicila, asi 6-7 cvicenie, tak islo to na tych 27,5 cm. A to som si pri druhom raze povedala, ze pre dnesok az az. Posun oproti vcerajsku o 1,5 cm. Ani som nedufala a vobec necakala. Takze ak som to dala ja, vy to date urcite tiez. 🙂 ja mam termin o dva tyzdne a vsetko ma katadtrofalne boli, takze to moze prist kedykolvek. A uz mi prisli aj hnacky, tak len ostava cakat.
Inak som sa vzdy citila tak pokojne, nevadilo mi ist kupit kocar aj vecicky a tak..a teraz ako sa blizi porod, mam taky strach.. uplne ma chyra panika, ci je dietatko zdrave, ci nema postihnutie, ci hento ci toto..uz mi muz vynadal, ze ci mi za posledny tyzden siblo... a ja sa vobec neviem upokojit :(

@lukamka vzdy na vodnej baze. Ci s kondomom ci bez. Silikonovy moze rozleptat kondom.