Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
my sme tak maly minuly rok plavecky 😉
Ja som tiez tak, ze ked ma "iba" teplotu, tak do 38 nedavam nic. Ale ked vidim, ze ho nieco boli, dam, aj ked ma menej ako 38, nenecham ho trapit sa, no nie? Inac niekde som citala, ze po ockovani by sa nemalo davat na teplotu nic preventivne (az nad tych 38), pretoze sa tym znizuje ucinok ockovania? Ktovie...
Tilly, no ten je sikovny. 😅 Kebyze mojho posadim na bicykel, no neviem, neviem... asi by len kukal.
a Dominika chodili do plaveckej skoly ale kvoli zistenej epilepsii ma zakaz fyzicky narocnych sportov 😒
no dnes pisem jak hotentot- bud same hrubky alebo nesklonujem-sorry 😝
chudiatko, to ma tazke, ked nemoze nic fyzicky narocne... su to hnusne choroby 😔
deini, on bol ťahaný okolím, tu všetky deti robia všetko... my sme taká divoká ulica 😀
tilly ona ma nastastie tu lahku formu, ze jej skor psychicke veci mozu vyvolat zachvat ale ten uz nemala 3 roky klop, klop, aj tak to je vsetko len kvoli jej ,,materi" 😠
tilly kde to byvate? prestahujem sa... 😀
ja by som bola rada, keby bola tiez terezka vsestranna, ale ja tak akurat korcule a bicykel...a plavanie, ale lyze a celkovo zimne sporty ee... 😕
hehe dokopala som sa k uprataniu...dietko buva tak si idem uvarit kafo... 🙂
deina aj ja som hento pocula tak preto som si povedala ze lieky budu len taka poistka keby sa to nedalo inak...a zvladli sme to a uplne v pohodke... 🙂
ukulele henta choroba je hrozna svina... ☹ aj stryko to ma... ☹
boze, to je strasne, vlastna mater... otras, ale aj take su.. 😔
ukulele prepac ak som vlezla ale co s jej materou? co sa tam vlastne stalo? neviem ci su v obraze ostatne...ja nie... 🤐
no najsmutnejsie je, ze ta mater je moje mladsia segra
to hej, ale pre dominiku je to stastie, ze je to tvoja segra, kto by sa o nu postaral, keby nemala teba 😉
Ahojte,
my sme dnes boli na očkovanie do obidvoch nožičiek, tak čakám na reakciu, či bude alebo nebude teplota. Ale plač bol teda riadny, skoro som plakala s ňou 😔
Tilly, Sakura vy máte ale šikovné prvorodené detičky. Mne sa Laura vôbec nepretáčala, ona sa z ľahu pretočila možno v 9.mesiaci, tak to by som sa načakala keby si sama sadla. Bez opierania sedela od 6,5 mesiaca, tak som ju na chvíľu tak dávala, lebo ležať mi vôbec nechcela, len vrieskala. Lozila od 9,5 mesiaca a chodiť začala v 13. mesiacoch.
Včera nám prišiel nový kočík tak sa tu vytešujem, už aj Laura aj Linda sa na ňom po dome vozili 😅 Vy kupujete nejaký menší kočík na leto?
Adka no to je pribeh jak z telenovely, a uz ma nikto nepresvedci, ze telenovely su napisane bludy 😵
Aďka aj my máme dnes 3 mesiace 😉
chcem sa opytať či sam vam priťahuju deti do sedu ked doktorka skuša ťahať za ručky, že vraj na 3mes by sa mali priťahovať, moj je zatial lenivy
nakolko mam len hlboky, tak sportovy sa kupovat bude Uz mam aj vyhliadnuty CHIPOLINO ultra 2009 alebo Pierre cardin Step lux oba maju prehadzovaciu rucku, co som aj chcela
ahojte, vidim ze riesite ockovanie, nas ockovali minuly tyzden a veru vecer po ockovani nam vystupila teplota az na 38,5 a tak som dala polovicu cipku, co nam doktorka predpisala a preslo to, na druhy den potom mala uz len 37,5 a to uz som nic nedavala
skybaby tak to vam riadne ta teplota vyletela... 😒
ja kocik nebudem riesit...mame trojkombinaciu a predsa este bude malicka, tak bude v nom viac kryta...aj ked pojdeme do prahy tak berieme henten...je sice velky ale kaslat na to...bude to pre terezku pohodlnejsie... 🙂
adka veru bolo to dost, ale barborka to strasne statocne znasala, skoro vobec neplackala len chcela aby som ju pestovala, tak sme sa pekne mojkali
my mame tiez trojkombinaciu, teda vlastne dvoj, bez vajicka, mame bumbleride indie a som s nim maximalne spokojna 🙂
babulky, k tomu sedeniu, viem ze za noralnych okolnosti by bolo skoro, ale chcela by som pocut mozno nazor niekoho kto ma babo s refluxom. My sme totiz "iny pripad". Nase deti su od narodenia vo zvislej polohe, cize vpodstate sedia na jednej ruke a druhou sa pridrziava chrbatik. Navyse Adam musi byt uplne zvislo, ziadne take ze 45 stupnov. Lekar mi kazal po kazdom jedle ho zvislo nosit hodinu!!! (ja vydrzim tak 15 minut a dost) No a ked ho tak nosim, tak nie je na mne nalepeny ale odsunie sa rukami uplne do sedu a kuka, a otaca hlavu, len mu pridrziavam chrbatik aby sa nahodou neprevalil do zadu.
Inac hlavicku dvihal uz v porodnici (ked som to ukazovala sestricke tak len sucho odvetila ze dnesne detii to robia) a v 3 tyzdnoch ju dvihal a otacal, hlavu nepodopieram od 1 mesiaca, proste nebolo treba a teraz uz vobec ani pri dvihani do lahu, proste len za chrbatik a dost. Nikdy nebol v perinke, mal rad pohyb, kopcoval nohami a posiloval chrbatik a brusko. Takze nie ze je velky ale je strasne silny... Navyse kvoli refluxu sme stale v podstate v sede, a uz vyse 2 mesiacov ho len vo vsetkom brzdim ze je este skoro...uz mi to pride blbe. Ale samozrejme nechcem mu znicit chrbticu tak ho budem dalej brzdit... len uz sa to neda, uz je silny. No co uz...
Takze baby s refluxom, ako to riesite vy aby vam deti nesedeli?
joj, som sa rozpisala... idem vas docitat...
no Zuzu neviem sak mi mame grcajucu barbie doma 😅 Aj ja maleho mam opreteho o jednu ruku a druhu mam medzi nohami A to aky doktor je? dobry tupec bud nema deti alebo to nikdy nerobil sak aj moj muz by mal dost keby mal hodku drzat maleho zvislo 😠 a neviem ci je to dobre aj pre Adamka byt hodku našponovany na stojaka 😒 a reflux to len trochu zmierni, ved ho maju pretoze este nemaju zostupeny pazerak Ked im zostupi tak by reflux sam od seba mal zmiznut Zuzu ved koniec 4teho mesiaca je tu coby-dub a ked mu zacnes davat tuhu stravu tak to hadam ustupi Nech si tiez o mne mysli kto chce co chce ale ja mu uz tiez na zaciatku 5teho zacnem davat gebuzinky, aj kvoli refluxu, zas za kazdu cenu len cisto kojit do 6mesiaca 😒 ale kojit budem dalej dokedy sa bude dat
ahojte, my sme dnes boli na ockovani, chudacik sa usmieval a potom ho pichli taky rev spustil, slzicky vsetko....,potom spinkal cestou domov a doma taky rev znova, ho to bolelo, nevedela som ho utisit, dala som mu cipok, potom zaspinkal, napapal sa, a teraz som mu dala druhy...nech netrpi, snad teda teplota vyskoci na noc...nam ppovedali ze mozeme dat cipky, aj ked nema teplotu, ze ked su mrzuti a lebo ich to boli...snad bude vsetko ok...
A k tomu ockovaniu tak Alexej to tiez neznasal dobre mal nohy ako pampuchy a cervene, ho to bolkalo ☹ este ze som mu hned dala sirup, lebo potom neviem dokedy by mu zabral ojojoj
inac vosli sme dnu a sestricka sa ma pyta, ze pekne, druhe ockovanie...a ja ze nie, prve, on este nema ani tri mesiace...ona ze coooooooo?a kolko vazi? ja ze 7 kil, a to uz ma aj nieco viac, sa zacala smiat, vsetky deti tam okolo pat kil v jeho veku...az som sa hanbila, a bol jediny plne kojeny... 🙂
ukulele, vsak to, ze na stojaka hodinu!!! inac vsade na internete sa pise pol hodinu, aj to je vela. Ja niekedy vydrzim len 5 minut a dost. Alebo kym si odgrgne (tak minutku). Vsak Adam po hodine zase zaspi, to by len sedel... a dovidenia chrbtica ! Ale vravim ze je to ine ked nase deti vpodstate tak ci tak stale sedia. Ja ho niekedy posadim na koleno a pridrziavam ho pod pazuchami trosku do vysky, aby nemal vahu na chrbtici, ale ked ho pustim tak ostane v takej istej polohe aj on sam, len sa trosku spusti nizsie, samozrejme (neviem ci som to dobre opisala...) Gulaty chrbatik mal len prvy mesiac, odvtedy ma pekny rovny (len ked spinka tak sa zase zagulati )
a s prikrmamy aj ja zacnem skorej... tiez nebudem cakat do 6m... vsak pekne po troske 😀
bambolina, tvoj drobcek je krasny velky a zdravy, ostatni mozu len zavidiet. Aj my sme boli u pediatra najvacsi, deti tam boli mensie od neho a uz stali rodicom na kolenach, a nas Adamko len 3 mesiace, henti mali urcite vyse pol roka... Ale u nas vela zien plne koji, tu je to v mode.
tu to vsetky skoro vzdaju, pri prvej krize, ja som sa natrapila tiez aby som vydrzala... 🙂 ale dobra moda.... 🙂
bambolina tak ty si potom pre nich jak nejaky prizrak ked tam jedina plne kojis, myslim to v dobrom 😉 Zuzu ved volakedy ked bol len Sunar a decka z neho zapekalo tak uz 1 mesacnym zarabali uplne riedke pudingy, ci krupice moja najmladsia segra ficala na pudingu, furt bola nenazrana 😀
ano, a dnes mi jedna mama mojej kamosky co ma rovnako staru dcerku ako ja zadrela, ze ukaz, ved ani prsia nemas, ako je to mozne ze este kojis... 😉 hovorim, ze male ale kvalitne mliecko produkuju 😀

chcem ho dat na plavecky od marca 😀 je to od marca do juna a v juni sa uz moze kupat bez rukavikov u ns v bazene 😀