icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

monkey3
5. feb 2010

tilly ja to myslim vazne sama nemam odvahu..tak o rok. dam si pripomienku do mobilu.

icerna nemas za co rado satalo 🙂 berieme ta. kto sa prida ?
tilly akciova cena ako ski pasy 😀 😀 😀

ukulelembo
5. feb 2010

😀 Ahojte mamulky Vy tu teda riesite kozenky hned od rana 😀 prvom rade:Kwatka a Icerna kaslite na tabulky pokial je babo spokojne, prespi 5-6hodin, neplacka furt a ma pocikanu a pokakanu plienku, tak je to o.k. Moj maly je najlahsi zo vsetkych novembrovych deticiek v ako 2 mesacny vazil 4120g a narodil sa 3110g- normal , a od 1 do 2 mesiaca pribral len 360g a doktorka mi neradila davat UM, ja len kojim, akurat sme zacali zahustovat NUTRITONOM kvoli grckaniu. Proste, ze pokial je maly spokojny, nereve od hladu, a vyvyja sa fyzicky podla tabuliek, tak, ze to bude taky maly chrustik 😅 a po druhe: baby nechcem provokovat, ale ja zasa snivam o zmenseni na take kulturne trojky, z tych mojich 5 ci 6stiek, ci co to vlasne mam za obludy 😀 lebo gravitacia to je svina 😀 uz budem vyzerat s kozami jak z nejakeho kmena az po kolena

ukulelembo
5. feb 2010

Baby aj u vas tak hrozne fuci, hadam je aj + vonku, ale zas ten vietor 😒

monkey3
5. feb 2010

takze sa musime zhromazdit take co chcu ubrat s takymi co chcu pridat a budeme vsetci spokojni. bude v nas kus z vas a nebude to umelina. 😀 😀 😀

tilly
autor
5. feb 2010

jasne, prenajmeme si cele oddelenie, alebo celu kliniku, ja k tomu teda pridam aj liposukciu, nech to uz stoji za to 😀 ale este predtym pojdem vylupit banku 😀 aspon budem v base pekna, stihla so silikonmi 😀

tatinko nam prisiel domov, adusko spinkal, domusko v skolke, juuuj, tu sa diali veciii 😀

teraz je to super, ked bol domco maly, tak sme tatina poriadne nevideli, makal, aby zarobil a mohol robit, co ho bavi, teraz to uz robi a popritom sa nam venuje, aj ked teda od jari ho zas poriadne neuvidime, hned ako sa otepli zacne zas stavat a to bude 😝 teraz staval 6 km od nas, takze chodil dost casto domov, len teraz ide stavat 15 km odtialto, takze to ho neuvidime poriadne...

uz sa tesim na leto, ideme si urobit taky kryty altanok, tak tam budem travit cele leto 😀

monkey3
5. feb 2010

tilly ja kojim a mozu sa diat veciiiii a ja nic. sexualna hluchota. 😠

deina
5. feb 2010

Tilly. 😀 😀

Jooj, som na tom ako Monkey, skoda... chudak chlap. 😒 Ale tak maly mi dava zabrat, velmi narocne babetko to je. Misulo bol poklad, furt len spal alebo jedol, no uzasny. 😅

Ja sa pridavam na liposukciu, nepaci sa mi toto brucho. 😝

monkey3
5. feb 2010

ja mam nenarocne babatko a aj tak chudak chlap 😲 😲 😲

deina
5. feb 2010

No ze to s nami vydrzia, co? 😅

monkey3
5. feb 2010

a kto nas vypol, sak len oni za to mozu 😀 podla mna to tak zariadila priroda aby sme nedosli k dalsiemu .. 😀 myslim babatku

pudo
5. feb 2010

ahojte maminy... tak to su hlasky tu ze dovi 😀 ... ja sa pridam do kolektivu, akurat by som brala nejaky zakrok typu: vezmem ti z brucha a vyplnim ti tym vrasky na tvari.... ja neviem, ale mne sa zda, ze som total zvraskavela ako sa baby narodilo... a to mam 28... koniec... a uz mam aj par sedivych vlasov... koniec 2x
ozik: k tomu bruchu, babule, co ste mali CR, mozem uz zacat cvicit na brucho? lebo uz obleciem vsetko, len to nezapnem cez brucho, a ako ho poznam, inak mu nedohovorim, len ho musim znicit brusakmi

Tilly - dnes sme boli v Hainburgu kupit Pampersky, tak som zvedava... a inak sme vazne zacali uvazovat o domceku niekde tam v okoli (len asi uz bude pomaly neskoro)... vy byvate priamo v hainburgu?

Strapco, Kkiki - ja mam pocit, ze som ako svihnuta Viktorka na splave z Babicky - vlasy rozlietane, make-up naposledy pred porodom, nohy sa mi podarilo vydepilovat asi mesiac po porode - to uz som rovno mohla zobrat kosacku... vivat 80te roky

Zuzu - keby si videla ako polohujeme Tami my! Ona mam pocit, ze od narodenia robi vsetko "na stojaka" - papka, spinka... a to ju nosim po nakojeni min. hodinku aj dlhsie, akurat, ze nechce byt ani v tej satke, max. 15 min. A ja ju nosim podla knizky " Nezna naruc rodicov" http://www.martinus.sk/?uItem=19854, to znamena, co najvyssie hlavu a hrudnik, ale pritom v klbku opreta o rameno a kuka sa dopredu.

Deina - nam isli tie koniky tiez predtym lepsie... ja sa utesujem, ze je to styl vyvinu: viem to - vratim sa do predchadzajuceho stadia, ked som to este nevedel a robil som to inak - utvrdim sa v tom, ze to nove, je lepsie - robim nove znovu a lepsie
😀 😀 😀

Icerna - uplne v pohodicke priberanie, vobec sa nestresuj!!!! Precitaj si blog tej lakt. poradkyne Annag, ktoru tu casto spominame http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...

pudo
5. feb 2010

ozaj Tilly - teba si jedinu pamatam 😉 , uz sa vam podarilo Aduska presvedcit na cumel? Lebo my nic... zaspavame nacucnute kazdy vecer...

kkiki
5. feb 2010

ja si hovorim ked som taka chlpata olgoj chorchoj 😀 😀 😀
a to aka som bola chlpata ked som bola tehotna paaaaaanenka ... preto ma olino asi take vlasy ....

mayka
5. feb 2010

ahojte, ani si vas nejdem docitat lebo nemam sancu. AKurat tuto stranu som si precitala. 😀 Veru ukulelembvo pridavam sa ktebe . Cecky az po kolena budem mat ked to takto pojde dalej. 😀 Sranda ze gate pozapinam co som predtym nosila ale s vrchom je to teda tragedia. Chystam sa na nakup podprseniek lebo ja neviem ci som nejaka divna ale tie kojenecke mi vobec nesedia. Cakam kedy nabehne prispevok za narodenie baba a letim ho minut. Dokupim co terezke treba a budeme mat pokoj. Ja uz jej teraz kupéim aj stolicku na papanie. Chcem ist kuknut do toho noveho obchodu brendon.sk Je to kusok od detskej lekarky tak tam zbehnem. Boli ste tam uz niektora kuknut co ste z BA?
Na stranke maj celkom siroku ponuku a zda sa mi ze aj prijatelne ceny. Tak som zvedava.

tilly, a co da takeeee u vas dialo??? 😀 Blesk z jasneho neba udrel?

No ja som tiez na tom biedne s tymi vecami. Neni chuti.

😅

A teda aj som pekne zanedbana. Pokosim porast sporadicky ako sa podari, vlasy nevideli noznice od leta a chystam sa uz od porodu ze zbehnem ale furt som sak tomu nedokopala. Teda hanba mi. Vsak moj muz za chvilu olutuje koho si zobral za zenu. Do kelu. A cvicit by som mala teda lebo som uz riadna masina. Od porodu som nie schudla ale pribrala 2 kg. Prd sa z kojenia chudne pribera sa z neho. teda aspon u mna.

slovakia13
5. feb 2010

pudo
mia tiez ani satka ani nosic 😝
deina
mia je tiez trosku narocnejsie babo 😝predstavovala som si to trosku inak ,no co uz. hadam mi to chrustik v buducnosti oplati 😉

ja sa pridavam na silikony 😀 😀 😀
no tak u mna by aj chut bola ,ale zas neni s kym 😀 😀 😀

slovakia13
5. feb 2010

baby vy mi tu vzdy super zdvihnete naladu 😀 😀 😀

deina
5. feb 2010

No ja som asi divna, ale bez make upu rano nezacnem den. 😀 Ani smeti by som nesla vyniest nenamalovana, takze... kazde rano sups Matesa do lehatka a umyjem sa, zuby, tvar, nakremujem, namalujem, vlasy vyzehlim - to uz vacsinou zacina protestovat, tak zryyychlim, obleciem sa a hotovo. 😅 Misulo tu medzitym pobehuje hore dole, pyta si zubnu pastu a tak... Ale to brucho nic moc. 😝

tilly
autor
5. feb 2010

zavidite, cooo 😀 😀 😀 😀

pudo, nebyvam v haine, len tam chodim nakupovat, byvame 20 km od BA opacnym smerom... kebyze byvam v ba, tak tam chodime castejsie nakupovat... inak aj my sme uvazovali nad pozemkom v haine, teraz sa tam pod tym kopcom robi slusna vystavba, len neviem, kam by sme dali deti do skoly... vraj oni maju dost zly vzdelavaci system a hlavne v haine je strasne vela turkov, to je ako cigani u nas... len oni teda pracuju, ale tie ich zeny zahalene... 😝

a cumel nehrozi, ja som cumel 😅

sakura77
5. feb 2010

ahojte,som sa pobavila na vasich prispevkoch teda 😀
ukulele,aj ja by som brala take "kulturne trojky"-len ja opacne,ty zmensit a ja zvacsit a co keby sme to dajako nakombinovali ? 😀 takze sislikace aj mne hrozia,lebo ked este daco schudnem tak neviem co mi tam ostane 😠
deina.ja tioez bez make upu nezacnem den 😀 sama sebe som si cudna a skareda,takze sa proste musiiiim namalovat
ja som uz aj zacala cvicit trocha doma po veceroch,kedze nemam sancu sa niekam dostat-akoze fitko nehrozi,nie je kedy,tak uvidim ci nieco z toho bude,lebo ta koza na tom bruchu tak to je pekny hnus,fuj!!!!
mayka,tebe este nedosiel ten prispevok? ja ho uz mam davno minuty 😀
a my byvame tak na okraji mesta,je to vlastne uz jak keby dedina,aj mame svojho starostu-ale pritom sme spojeni s mestom,proste je to tak v kope,dalej by som nesla,na taku origoš dedinu samu o sebe ani nahodou...predtym sme byvali v meste v centre v byte-akoze vsetko blizko,ale dom je dom ze ano..takze to mame tak fajn,ticha ulica a blizko mesto,chodi mi sem aj MHD a aj take tie dedinske autobusy,ale mam auto,takze nie je problem-ale vlastne nebol by ani keby nemam

catalin
5. feb 2010

caute baby,

ja sa idem zas vystazovat ☹ ☹

ta moja Mia proste nespi cez den...vcera spala 7(!!!!!) minut za cely den, od 7 rana do 8 vecer...dnes spala 2x 15 minut, takze pokrok. skusam vsetko, nosenie, hojdanie, len polozit do postielky, satku, kocik, tmu svetlo sero uplne ticho, jemne zvuky...vsetko... a nic...to by nevadilo ze je hore ale ten plac co spusti, oci ledva drzi otvorene a nezaspi ani nahodou...mne to trha srdce a uz nevladzem psychicky, manzel pride domov tak vidi uplakane dieta a uplakanu mamu...vcera sme boli u osteopata, prezrela ju a vravela ze citi napatie vo svaloch, kedze sme mali tazsi porod a koncil cisarskym...chudak moje dieta, je tu 2 mesiace a este si to poriadne neuzilo. jedine rano ma hodinku jasnu ked sa aj na mna smeje a sa vykecava a z toho sa snazim cerpat silu ist dalej...a som tu sama jak stlp, ziadna rodina, kamosky v praci...no hrozne to je...neprajem nikomu...musim ist, place ☹

zuzu1980
5. feb 2010

no baby, dnes srsite humorom 😀 😀 😀
ja mam teraz take "kulturne trojky" ale tie asi pojdu coskoro... Mne sa najviac pacilo takto pred rokom, este som bola chuda ale prsia uz boli velke, len som si to nejako neuvedomovala ze som bola kocka, lebo mi furt bolo nagrrrrrc... teraz klasika, este par kil navyse, brucho otrasne (a teda brusaky robim ale nepomaha)... Plet sa zlepsila takze make up ani netreba ale ked raz za tyzden vyjdem z domu tak na seba trosku hodim, hned sa lepsie citim. Vlasy otras, zacali padat ale neviem odkial ked su stale v gumicke...
Jedina ciastocne pozitivna vec je ze uz zapnem vsetky rifle aj nohavice, ale stehna su v nich natlacene ako jaternice a cez pas visi pneumatika. Ale po porode som ich vytiahla len po kolena, takze predsa len pokrok 😀

zuzu1980
5. feb 2010

catalin, juuuj, neviem ako by som ti poradila, len vydrzaaat !!!

tilly
autor
5. feb 2010

ja by som uz uplne do mesta nesla, byvame na okraji malinkeho mesta, v pohode sa dostanem do centra peso s kocikom, nakupim si a tak, aj do skolky sa dostanem peso, ale tu je to dedina, klidek, decka sa hraju na ulici pred domom, je tu obytna zona, cize 20tka, aj ked teda vacsina vodicov to moc neakceptuje... ale je tu pohoda, to je hlavne, a hlavne sme v dome, lebo ja by som v byte asi tazko prezila, hlavne by nas asi vyhodili 😀 sme taka hlucnejsia rodina... 😅
vyrastala som v dome, potom sme chvilu byvali v byte, asi po dvoch rokoch sme zacali stavat a potom som sa uz nemohla dockat stahovanie, vlastne sme sa stahovali tak, ze dom uz bol postaveny, vacsina domu uz bola zariadena, len sme este nemali predany ani prenajaty byt v BA, ja som robila v BA, tak sme si hovorili, ze sa este stahovat nebudeme (bolo to v novembri), ze sa prestahujeme na jar, ale raz vo stvrtok som prisla vecer domov z cvicenia do bytu a tak som sa nasr, lebo som pol hodinu kruzila po sidlisku a nedalo sa nikde zaparkovat, tak som spotena isla asi tri ulice peso, dobre som sa bala, lebo ved tma a sidlisko, tak som dosla domov, ze ideme odtialto prec 😀 do druhej v noci sme sa balili a v piatok doobeda sme sa prestahovali 😀 😀

to.beruska
5. feb 2010

Ajojte tak ja som len nakukla,.
catalin.no toto sme mali aj my.nakoniec sme zistili ze maly si nemohol prdkat to bolo prvy krat.a teraz sme zistili ze mame maly reflux.ale zacalo to tak ze nemohol vobec spinkat len sa trhal stale a kazdu chvilu hore

bambolina
5. feb 2010

ahojte, akurat kukam na fb ze ako je nas vela februarovych mamiciek 🙂

sakura77
5. feb 2010

juuj,catalin,to ti verim ze si na nervy,my mame dneska taky nejaky blby den,kiko mi ju zobudil uprostred jej denneho spania-ona si raz za den hodi taku 3-4 hodinovku,ale vrieskal a ona uz potom nemohla zaspat,narusila si svoj rezim a a doteraz mi od tretej revala co sa nevedela ulozit a aj prdiky nas veru trapili-potom zacala poprdkavat tak uz bola pokojnejsia...teraz som maleho s tatikom doslovne vyhodila z domu aby isli aspon na hodku k dedovi,nech si aspon troska pospi a veru hned zalomila,inak by som isla ja s nou von v kociku ale desne fuka u nas,hruza
amoj synator tiez bol taky nervozitko,uz som si pomaly zajednavala izbu v blazninci...no a ostalo mu to doteraz 😠

dida81
5. feb 2010

Cafte,, 😉

tak ja som tiež taka, že bez make-upu nevyleziem mimo bytu...presne ako Deina písala... rano sa dam dokopy, malemu pustim kolotoc alebo ho dam na chvilku do vibracneho kresielka...
..no nie vždy je tam spokojnučký , ale naucila som sa také "rýchlovky"... vacsinou len vrkoc..nie ako v minulosti, raz som si vlasy žehlila, raz natácala... no neni kedy... 😅 😅 😅

Dnes som bola u kadernicky... Jakubko je dobrucky, len malinko spinka... on vobec nespi ako nejake babo.No evidentne mu to staci.Juuj, len my rodicia by sme pristali viac... vlastne ani sekundu nemame free...a zaspava stale okolo pol noci.. ja som už total K.O. a on kukuckuje na mna tými krásnymi očkami a ešte hádže kludne usmevy... no sraaanda velikááá...

Ja ked vsade čitam, že babo spi 16-20 hodin.. že haha... nas tolko nespal, ani ked sme z porodky prisli..nie teraz. 😵

A presne si myslim, že od kojenia sa priberááá!!!😠 ja stále 5 kg plus a ani deko dolu... no aj sa mi stale chuti niečo chrumat. Ale ved sa vyhovaram, že ako mam zacat s dietou, ked kojim???😖
A o prsiach sa nevyjadrujem...hm... asi to už nikdy nebude co to byvalo,, cooo...
Dufam, že aspon velkostou sa vratim potom spat...bo teraz je to už dost.😒

Ja som zase sla z dediny do mesta.. zatial mi to vyhovuje,, ale zase len 5 km je to. Idealne je mat byt a na dedine chatu..hehe... že to by bolo! Tam my chodime k nasim a leto tam asi budem s malým denne. 😎

adka_praha
5. feb 2010

ahojte...

tilly ANO ZAVIDIM!... 😀

ja dnes cely den ledva zijem...desne som sa nevyspala...neskoro som zaspala, bo som mala stres z gyndy, na ktoru som nakoniec nesla, bo som sa do rana (asi z toho stresu ze by som mohla ist do nemocky a nebola s terezkou... 😅 ) zastavila...ale este den dva pockam radsej kym mm znasilnim... 😕
rano som vstavala o pol piatej a medzi tym este mala papala...takze ako mrrrtvola dnes...ale zbytocne hovorit, ze pojdem dnes zavcasu spat, bo ostanem vzdy len u reci... 🙄 😅

idem sa najest, okupat malu a potom sa vyvalim na gauc...ked zaspim, zaspim, ked nie tak co uz... 😅

inak silikony a liposukciu beriem aj ja... 😀

dida to my sme ten ucebnicovy priklad... 😀 klopy klop...my este stale vacsinu dna prespime... 😅

mayka
5. feb 2010

no dieta mi buvka, tak som tu. O chvilu pride kamoska a dam si veru pohar vinka. 😀 malinka aj tak sa nezobudi skor nez po dvanastej. Teda dufam ze sa nerozhodne to menit. 😀 Inaki bude pod vplyvom alkoholu aj ona. 😀
A ked uz riesime tie kilecka, prave som dotlacila kus pecenej svine co mi muz poslal z firemnej akcie. od piatej sa tu na mna usmievala len nebolo casu sa do nej pustit. Ale uz je po nej. heh A potom chudni. Este by sa zislo cosi sladkeho.
Fuj hanbim sa ale je to silnejsie nez ja.
😎

catalin, nezavidim. Ale snad to coskoro prejde. Nasa sa tiez moc neusmievala a bola opistana dlllho .Ale od tohot tyzdna je to take slniecko. 🙂

cez dem spi 3x. A ma to rozdelene,ze doobeda si da slofika v lehatku, na obed v kociku vonku a okolo pol siestej mne na rukach. To spanie na rukach som sa pokusala zmenit ale nejde to. Ale to spi tak maximalne tristvtre hodinku tak sa to da.

slovakia13
5. feb 2010

catalin
to veeeeeelmi dobre poznam :( niekedy hotova psychiatria 😔