icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

zuzu1980
9. feb 2010

catalin, presne tak, asertivitou na nich! ja som vcera marne volala na konzulat tu v M, nebrali mi to ani na mobile. Dnes som sa dovolala a ujo konzul si az vcera vecer vsimol ze mu ktosi volal. V papieroch mal vacsi chaos ako ja, tak som si radsej este zavolala do Ottawy, tam mi lepsie poradili. Aj u vas sa zaroven s RL vybavuje aj osvedcenie o statnom obcianstve? Lebo na vybavenie RL potrebujes osvedcenie a na vybavenie osvedcenia potrebujes RL, tak tomu celkom nechapem, ale ubezpecili ma ze sa to da vybavit naraz a treba na to tie iste papiere, takze uuuplne odveci.
Navyse ja este musim prekladat manzelov rodny list z Francuzstiny a Kanadsky je tiez tak obojako popisany. Len sa bojim ci mi tie preklady uznaju, dufam ze ma nebudu nutit dat to prelozit tej tetuske co tu preklada, len aby jej dali zarobit... Inac mame vsetko. Hoci fakt je to na hlavu postavene.

Neviem naco mame v M konzulat ked to aj tak musim do Ottawy potom posielat. Ani uradne hodiny nema konzul, len mu mam zavolat kedy pridem, asi aby sa zobudil a oholil v ten den, inac si len sunky vala!

zuzu1980
9. feb 2010

strapco, muzi si vacsinou beru za zeny tie sede mysky 😀

strapco13
9. feb 2010

zuzu..mne sa to zapaluje aj mimo strihania..ale ked som si citala tu temu, tak som sa ukludnila..tam niektore rezali a strhavali im nechty 😖 😖 tak dufam, ze tam sa nedopracujeme

no ale nestrihaj si nechty...budem nielen chlpata, plesiva, ale este bude mat drapy jak kuracia nozka..no mozem ist hrat jezibabu do mrazika..len parochnu mi daju

zuzu1980
9. feb 2010

bleee, aj ja som to citala, az take zle to nemam. Vlastne ma to az tak netrapi ale tiez nevydrzim nestrihat si nechty. Teda na nohach myslim... na rukach prave naopak, striham si len kvoli malemu aby som ho neskriabala, inac mam vzdy dlhe.

strapco13
9. feb 2010

zuzu..som myslela ze len na slovensku je bordel na uradoch...ale asi existuje univerzalna forma na uradnika 😠

hej sede mysky v beznom zivote ale po svadbe kralovne...aspon svojho palaca

zuzu1980
9. feb 2010

catalin, ja uz som sa na jednu taku kozu na jednej nemenovanej ambasade stazovala normalne na ministerstve, lebo ma tak nas.... ze sa to neda ani opisat. A to ja som clovek ktory sa nikdy nestazuje, vsetko predycham a kaslem na to. Ale raz som im volala len sa opytat co potrebuje mm (vtedy este nebol moj manzel) na vybavenie viz do SR, a ona sa ma len opytala ci je to moj manzel, ja ze nie, a ona ze nech tam ani nechodi, ze ona mu viza neda. Nakoniec som z nej vymamila zoznam dokumentov, ale nezabudla mi viac krat prizvukovat ze ona mu viza neda. A ked tam osobne dosiel, tak sa na neho osopila ze ci mi to jasne nepovedala do telefonu, ze ona mu viza neda. A to bez jedineho pohladu na formular a papiere, tak som sa na nu stazovala, a este sa mi to potom duplom vypomstilo ked sme nieco potrebovali... uf, ale co uz !

strapco13
9. feb 2010

ba rukach som mala vzdy kratke..vzdy som robila sport, este na vyske som hrala volejbal za skolu..no a potom na operacke som musela mat kratke nechty, raz v zivote som mala gelove..na svadbe..prve dni som si ani zadok nevedela utriet 😀 😀 a silonky na svadbu mi museli obliect, nezvladla som to 😀 😀

zuzu1980
9. feb 2010

strapco, ja gelove nikdy, vlastne mam dlhe a pevne 😀 striham ich az ked sama seba skriabem... inac mi to pripomenulo ucitelku telocviku, co mi pri volejbale vynadala ze ako s takymi nechtami mozem hrat, ja jej na to ze som si ich akurat ostrihala (fakt boli kratke) a ona to zavrsila tym ze: ale ved su modre! No argument jak svina, takze s namodro nalakovanymi nechtami sa volejbal hrat neda 😀

catalin
9. feb 2010

ved aj moj mm, jasne pouceny a pripraveny 😀 tam dosiel a tetuska nanho skodoradostne ze: ale to nie ten formular ste mali doniest!!! a on ze: tak ste poskytli zle info manzelke ked tu v pondelok volala a na stranke mate chybnu info tiez. co sa s tym da urobit?( samozrejme slusne) nakoniec sa dalo vsetko urobit aj to teta vytlacila...ja viem, ona je tam chudinka 3x do tyzdna 4 hodiny denne, musi sa s takymito ludmi stretavat, lutovat by sme ju mali, nieeeeeeeee??
zuzu, ano aj tu sa osvedcenie vybavuje zarovno s RL, no na hlavu...
strapco, neboj tvoji chlapi ta budu chciet aj plesatu, chlpatu 😉

strapco13
9. feb 2010

zuzu..no fakt s modrymi to nejde 😀 😀

catalin..hlavne moj drobec ma chce plesatu a poctivo na tom pracuje a trha mi vlasy 😀 😀

no idem spat dobru noc

zuzu1980
9. feb 2010

catalin, presne tak. ja uz len cakam s cim ma poslu do kelu, lebo ja mam tooolko casu tam chodit osobne... ale radsej osobne ako postou, lebo to kym ti vratia ze to nie je kompletne tak sa drobec aj ozeni. Pas slovensky som uz vzdala, to je uplne zbytocny prepych. staci ten rodny list pre zaciatok.
a na co vlastne sluzi to osvedcenie? to som tiez celkom nepochopila...

zuzu1980
9. feb 2010

strapco, brunoc

monkey3
9. feb 2010

cau zuzu, smejuci adamko mi neprisiel :( ani na ten druhy e-mail...

strapco - aj ja som hravala volejbal, celkom aktivne

baby - pruser - mam este stale nasiroko balit, tamarka to nema take ake to ma byt. ja som ju nezaballila doteraz ani raz a zatial to mala na kontrole vzdy ok, teraz ze kontrola o styri tyzdne .. a balit. myslite ze dostanem v obchode take velke ortopedicke nohavicky ? 😀

strapco - co povies ty ako orl - obe ruky lave 😀 .. ked ma tami stafylokola v nosteku mame si dat spravit vyter vsetci ?

dik
a dobru noc, zuzu tebe pekne popoludnie 😀

catalin
9. feb 2010

zuzu, neviem naco to je dobre, ja chcem RL kvoli tomu aby mohla mat Mia na Slovensku pediatricku, a chcem aj vybavit tie prispevky ak sa bude dat..
SK pas tiez nevybavujem, staci ze ma irsky...ked bude cas tak dam urobit aj slovensky, ale to neponahla

zuzu1980
9. feb 2010

monkey, z tvojho sa mi to vratilo ale na ten druhy to preslo, tak neviem teraz... dobry maii si mi dala? nie ze som to poslala niekomu inemu 😠 😀

monkey3
9. feb 2010

super, vypatram to tam ... 😎 mail bol dobry.. dam vediet

bru noc ze siva mys.. srandistka

gashtanka
10. feb 2010

780 pozehlenych plienok, 420 bodyciek a dupaciek pozehlenych. Dobru noc, idem si na chvilku pospat, aby som sa o dve hodiny zasa zobudila na nocne papanie 🙂 Drzte sa!

bleelka
10. feb 2010

ahojte kocky,
chcem vas len pozdravit, lebo mala toho cez den moc nenaspi, tak sa venujem a s netom som skoncila... no aspon cez noc mi pekne spinka 😉
najnovsie objavila svoj hlas, tak pisti a pisti 😀
chcem sa este opytat, kolko vasi drobci priberaju za mesiac? moja prvykrat 1100g, potom len 500g a teraz sa mi zas zda, ze to bude tak pol kila iba... nie je to malo? dokina povedala, ze sme pekni a netreba prikrmovat, no mne sa to nejako nezda... nie je pochudnuta, ale aj tak...

a na ritje sa jej urobili biele pupaky a ma to cervene... vraj je to z plienok, ale ja pouzivam 3-4 druhy, striedam to, tak netusim z ktorych... co na to pomoze? mate skusenosti, ktory krem zabera?
vdakaaaa

mayka
10. feb 2010

caute baby,
ja vas fakt nejako nestiham. Iba na FC kukam vase fotky. 😀
Idem si po radu.
Mame zapalene ockvoanie proti TBC co este v proodnici je pichali. Ako su na tom vase deti? Neviem ci to je nromlane. Minuly mesiac nam na to dala dokyna masticku taku tmavohnedu taky dlhy nazov to ma a podoba ca to ichtamolovej masti. Aj nam to zabralo vtedy ale vcera som si vsimla ze zasa to ma okolo cele cervene . 😠 Vasim detickam sa to uz zahojilo?

bleelka ahoj,
aj my tak priberame. Prvy medsiac najviac, druhy len 400 g a treti 800 g. MNe dokyna ten druhy mesiac povedala ze to je v norme. Riesila by to len vtedy ak by vobec nepribrala alebo by schudla. Tiez len ju len kojim.

a neviem aky kremik na ritku pouzivas ale najlepsi je aspon pre nas sudocrem. Aj rybylka je dobra ale sudokrem ma taku inu konzistenciu. Teraz mi dosiel tak som ncala indulonu na zapareniny ale teda nic moc. Musim ist do lekarne a kupit sudocrem. Este mam sice vzorku z porodnice tek ju otvorim. Este ze som si na nu spomenula. Musim ju najst.
Ake plienky pouzivas? Nam sa najviac osvedcili pampersky. Tesco sa mi napr vobec nepacili ani tie hugies nic moc. Este baby love boli celkom fajn. Ale DM-kiu nemam po ruke. Tak chodime do Metra na pampersky. 😀 Tam sa aj cenovo oplatia.

adka_praha
10. feb 2010

caaaute baby... 😀 ja som dnes vybuvana do ruzova... 😀 vcera sme vecer hrali s mm zolika a mermomocou sa chcel o daco stavit, tak som mu povedala, ze ked prehra, ze ma nechaju v noci s terezkou spat a pekne sa napapaju spolu... 😀 a vyhrala som... 😀 a rano ma to moje slniecko nechalo spat do pol deviatej... 😀

bleelka ja som pouzivala nivea na zapareniny...nam ten sudocrem akosi nechcel zabrat, tak som skusila nieco jednoduchsie a zabralo... ale nebol to nivea sos ale v takej tubicke normal na zapareniny...

mayka my sme boli minuly mesiac na pampersky v metre ked mali v akcii... 😀 tak mame doma plienok akoby sme mali trojicky... 😀

a neuveriiiiiite!!!!!!!!! moje nekonecne kraaaaaamy debilneeeeeee konecne nabrali koncaaaaaaaaaaaaaaaaaa... 😀 😅

miminko mi spinka a ja idem asi vymysliet daco na obed a spravit daky kolac, bo nemame nic sladke... 🙄 😅 a mohla by som veru dozehlit to, co mi vcera moja lenivost zakazala... 😅

adka_praha
10. feb 2010

jaj a k tomu TBC som zabudla...my to mame tiez trocha zapalene ale doktorka vravela, ze pokial to nehnisa a neni to vacsie ako 1 cm tak je to ok...

janka1874
10. feb 2010

zas ste sa činili večer tak u nás soplíkujú už obe babula 😢 😢 a to som uvažovala že pôjdem so Sendy na karneval dnes

adka_praha
10. feb 2010

ach jaj...prajeme skore uzdravenie...

baby vrta mi v hlave: ked beriem antiku a urobim tu 7-dnovu pauzu, som aj pocas nej chranena, ze? ci ako to bolo??? boooze ja uz si to nepamatam... 😅

bleelka
10. feb 2010

kocky, dik
adka, si chranena aj pocas pauzy 😉

sakura77
10. feb 2010

ahojte babulky!
no teda,mate to tazke s tymi uradmi,co ste v zahranici,neazavidim,ja nenavidim vybavovacky po uradoch totalne 😒
bleelka,a ktory krem pouzvas? ja od narodenia tiez sudokrem,je super
😉
adka gratulujem ku koncu mrchy 😀 a neboj,ta pauza je ok,mozes vseeeetko
😉 🙂
sofinka tiez dneska spinkala do pol 9 -ale je mi to tak prd platne ked musim s kikom vstavat o 7-mej,ze ano 😠
jaaj,ze som si ja nekupila ten kolotoc s tym ovladanim,sakraaa,takto jej to dohar ,tak normalne tym chudakom macikom nadava ze co si to dovoluju 😀
no,idem dovarit obed

adka_praha
10. feb 2010

hehe dakujem... 😀 vecer mm zoderiem... 😀 😀 😀 😀
my tiez nadavame ked sa kolotoc zastavi... 😀
jaaaj idem dnes spravit dukatove buchticky... 😅 nech zije "dieta"... 😅 ale ked ja mam na to desnu chut... 😅

sakura77
10. feb 2010

ja varim slepaciu polievku,kuracie prsia mam nalozene v marinade,to len plesknem na panvicu a opekane zemiacky a kikovi asi uvarim k tym zemiakom brokolicu,to ma rad-hlavne ze pride zo skolky rovno z obeda-a doma obeduje zas 😀

bleelka
10. feb 2010

sakura, sudocrem mi nezabral, od narodenia pouzivam pastu s rybim olejom - taku nam dali aj v porodke, ked bolo zacervenane dala som Niveu SOS, ale ta teraz nezabera a ani Sudocrem ☹

bleelka
10. feb 2010

plienky pouzivame Huggies, Babylove, Tesco Essentials (zelene), Pampers

ajkaag
10. feb 2010

adka zaaavidim nesmierneee, ale v dobrom 😉 my sme mali dnes dvojhodinovu noc - kazde dve hodiny hore 😔 a teraz si krasavec spinka a mne sa neda, ale som rada, ze aspon on chrni 😉
u nas ked je ritka zaparena jedine sudokrem. Ked nie je tak mozme capkat co chceme, ale akonahle trosku zcervena, hned treba nasadit sudokrem - ale zase tu niveu co adka spominala nepoznam voboc 😅, a blelka, na chvilku by som asi presla len na pampersky, tie asi zaparuju najmenej... a este ma napadlo, ak kojis, nemozes mat mykozu na bradavkach? z toho sa vraj zvyknu robit pupaciky na ritke
jo adka samozrejme chranena si aj pocas pauzy 😉 mozte na to skocit 😅 - jo gratulujem ku koncu kramov, ja som si dala dat teliesko, takze uz dva tyzdne spinim a ako sa poznam este dva budem 😢
TBC sme mali zapalene tak na konci prveho mesiaca, teraz uz dobre, ale vtedy nam doktorka vravela, ze na to nic netreba davat, treba len pockat, kym sa to zahoji
janka tak sa rychlo uzdravte 😉