Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
ahojte kočky
vôbec vás nestíham ani čítať a ani písať, Tomik je v poslednom čase strašne zarevaný, stále si vyžaduje pozornosť, keď sa mu nevenujem, tak mrnčí alebo plače, nemôžem skoro nič urobiť, len keď spinká a to spinká asi takú polhodinku a je hore a o dve hodinky musím zase uspávať, lebo už reve od únavy a tak stále dookola. Ale už sa vieme pretáčať z chrbátika na bruško, minule mi manžel hovoril a ja som mu neverila ale už asi asi 3x aj pri nme takto otočil, no sme happy.
Tak pekný zvyšok dňa prajem
mayka my sme mali najprv natahovaci a to ak hralo 2 minuty aj s nakrutenim tak je to vela...tak som kupila pekne na baterky...
moja dcera dnes odmieta hodit svojho 3-hodinoveho sloficka a momentalne sa snazi zjest podbradnik...a pred chvilou mi ptesne mierenou tyckou trafila rovno do vystrihu... 😕 🙄 😅
no sofnka sa naucila krasne zaspavat sama-vecer sme nacvicovali nejaky ten tyzden,ale super si rychlo zvykla-a aj cez den,tak v kociku jasne ze hned vytuhne a ked ju dam do postielky-po prve zlozim kolotoc nech nanho nevycumuje a ked nahodim spaci vaka dostane dudulku proste hned vie ze sa ide spat a nemusim vobec pri nej byt,vytuhne hned tiez,obcas ale maaaalokedy ze behnem este raz cumlik dat..
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6121084
jaaj,baby ,keby ho nrvem do auta,hned by som ho brala na leto 😖
kwatka,tominko je sikula teda 🙂
a aj terezka 😀
Mayka- mna teda chrbát boli veru... vecer zomieram... to z toho kojenia,Kubko papá straaasne dlho 😅
no take daco mame aj my... 🙂 len obcas ked nevyzera zrovna na spanok pustim ten projektor s hudbou a hned zaspinka... 🙂 akurat ze s cumlikom musim pockat, kym si nezacne rucicku cmulat bo ho potom vypluva a zbytocne sa prebera...ale to je otazka maximalne minutky ked pustim tu somarinu... 😅
ahoojte
ale ste toho popisali, nestiham to docitat,travim vela casu na fb, dnes mam zlate dieta klop,klop.....len papa, spinka a hra sa, dnes neplace....pridala som nejake nove foto do albumu....tak pa zatial 😉
baby chcem sa opýtať, už dávate svojím drobcom niečo olizovať? nemyslím papať alebo príkrmy ale len tak niečo olíznuť napríklad piškotku alebo banán a podobne aby si zvykali aj na inú chuť ako chuť mliečka?
ja nedavam nic a ani neplanujemaz po ukoncenom stvrtom zacnem s prikrmom aj to zeleninovym a piskotku urco nedavaj-obsahuje lepok 😉
ja som dala malej jablko olizat....a nijako nereagovala ale bolo to take smiesne jak s tym jazyckom sa snazila si to chytit ako cicku.. 🙂
no ja tiez tak nejak, az prikrmy...dovtedy nic...sak si zvykne postupne a pokial je mimi kojene, tak chut mlieka sa meni v zavislosti na tom, co mamicka jedla takze by som si s tym hlavu nelamala... 😉
ja sa len pýtam, lebo moja mama ma straší, že keď mu nebudem nič dávať olizovať, tak keď príde na príkrmy, tak to bude boj, tak teraz neviem. Všade čítam, že kojeným deťom až od ukončeného 6 mesiaca, nás prikrmovali už od tretieho-štvrtého mesiaca, aspoň tak mi mama hovorila, prečo je to teraz až od 6?
ahojte,
carmen krásne fotečky, pekne sa preguluje 😉 ....
ja budem dávať príkrmy až od ukončeného 6 mesiaca pokial teda budem mať dosť mliečka, ved tam má všetky živiny.
pridala som foto malej
aj tak to bude dietatu trvat kym si zvykne na nove chute, a ja zacnem asi pomaly prikrmovat lebo mojej malej uz mliecko nestaci niekedy a hlavne v noci sa mi zacala budit posledny tyzden vzdy okollo tej druhej tretej chce papat a predtym vyspala 6-7 hoodin vkuse,a niekedy cez den si pyta aj kazdu hodinu, aj mne mamka vravela ze uz od 3 mesiacov sa moze prikrmovat...tak zacnem experimentovat od buduceho tyzdna.... 😉
kwatka hej prikrmovali nas od tretieho a tatino sa mi doteraz smeje aka som bola tlsta (a doteraz s tymi mojimi tukovymi bunkami aj bojujem 😅 ) a neboj, mojmu starsiemu som davala prikrmy az od ukonceneho siesteho a spapal vsetko co som mu dala (obcas som mala dojem ze zje aj lyzicku) 😉
baby ja som rozmyslala ze niektore kasicky a presnedavky su uz od ukonceneho 4. mesiaca ze by som to malej po troske skusala davat...samozrejme po ukoncenom 4. mesiaci...???
Adka ja si myslím že to nebude problém, ved ak dávaš umele mliečko tak to by sa malo začať prikrmovať po otm č mesiaci a ak kojíš tak po 6 mes.
ahoj baby, takže po ukončenom 4 mesiaci môžme skúšať papať zeleninku a kašičky?
babule, dnes ste toho popisali, uz som to vzdala, nestiham citat, tak len poslednu stranu a hotovo 🙂
kwatka, ja niekedy posucham prstom jablcko, hrusku alebo banan a dam malemu obliznut moj prst. Straaasne mu to chuti, oblizuje sa potom jedna radost. Neviem ci sa to ma alebo nema, len tak som chcela skusit ci mu to bude chutit a chuti. Aj tak vsetko papa teraz, hracky uz su vsetky ozuzlane. Ozajstne prikrmy zacnem asi az od ukonceneho piateho mesiaca. Ja viem ze pri kojeni sa ma cakat 6m ale poznam mamicku co ma rovnako stareho syna ako Adamko, plne koji a uz dava prikrmy, a je to jej 4-te dieta.
K obleceniu uz sa nevyjadrujem, aj by som chcela vediet kolko mame v byte stupnov, lebo mame brutalne teplo. Navyse tu celu zimu svieti slnko a to este viac vyhreje byt, hoci vonku je minus neviemkolko. Ja beham v tielocku a kratasoch a potim sa, maly tak isto. V spalni sa pokazil radiator, tak mame chladnejsie, normalne som rada, nedavame to opravit.
Inac Adamko sa este stale odmieta pritiahnut do sedu za rucicky, teda pritahuje sa, ale tesne pred tym ako si sadne urobi podrep a postavi sa a tesi sa z tohooooo. Normalne vydrzi stat, ani ho nedrzim, len za prsteky a dost. A najviac ho bavia podrepy, ide hore dole s takou silou ze az. Nemala by som mu kupit nejake dobre topanocky? Lebo takto si znici chodidla...nie?
teda ste sa rozbehli
no obed som mala výborný a plastové mafíny sú proste pecka to musíte niekedy ochutnať ale už ma aj stihla poriadne vytočiť otrhala mi tu kúsok ozdobnej tapety ma skoro piclo od nervov a Viky ani za svet nechce spať ja to nechápem doobedu spí aj 3 hodiny niekedy aj viac a od obeda nič pól hodinu uspávam a spí 10min a dosť za celé poobede ja nechápem
a príkrm tak pokiaľ budem stále kojiť nezačnem skôr ako od ukončeného 6 mesiaca tak som robila aj pri staršej a nič olizovať sme jej nedávali a krááásne papala tak dúfam, že aj teraz budeme mať také šťastie (aj keď pochybujem lebo zatiaľ všetko je naopak) 😒
zuzu za chvilu ti drobec bude utekat za frajerkami... 😀
jani my tiez dnes nespime ako mame... 🙄
no ja si tiež myslim, že s prikrmovanim mame ešte dooost casu 😀
A pokial budem kojit, tak to budem riešit tak okolo 5.-6.mesiaca.
Ja som dnes nesla von, inak chodim denne,, sa mi nechce, je tak vlhko 😠 . Jakubko spi na balkone.
My sa pretácame iba z bruska na chrbatik..opane sa nas ešte vobec nechceeee...
adka, veruuuu... inac uz som sa rozhodla ze ho nebudem brzdit. ked chce sediet, nech sedi. ked chce stat, nech stoji. nasilu ho nedavam, ale ked on to sprravi sam, tak nech. lebo ho od narodenia vo vsetkom len brzdim, ze toto este nie, hento este nie... on asi vie sam ze kedy je dost silny aby nieco spravil, a par sekund denne nezaskodi (fakt tu nejde ani o minuty, len o sekundy)
mnam, nerobte mi tu chutky na sladke... baby, to nikto uz nechudne? len ja sa trapim?
aha, este ste riesili autosedacky. my mame Maxi Cosi tusim do 10 kg, zda sa mi dost velka. Drobec ma teraz asi 7,5 kg a este v nej ma miesta az az, zmesti sa mi do nej aj s hrubanskym overalom, a potom na jar bez overalu v nej bude este aj plavat 😀 ja len dufam ze vydrzi tych 9 mesiacov v nej, aby sme zvladli cestu na Svk, inac neviem ako to budeme riesit...
zuz ja sa k tebe pridávam, este by som chcela schudnúť ť kg uvidíme ako teraz som za posledný mesiac zhodila dalšie 2 kg ta sa celkom teším ked neprší tak aspon kvapká....
cipus, aspon niekto 😀 mne uz tie kilecka idu dole veeelmi pomaly...minuly mesiac len 1kg...
zuzu, ja chudnem nekontrolovane, uz ani nechcem, uz mam o 2,5 kg menej ako pred otehotnenim, cize -20kg odkedy som rodila... normalne sa zacinam bat aby som neprisla o mlieko... ale je to tym, ze mala mi dava zabrat a nestiham sa ani poriadne najest... i ked posledne dva dni mam take zrave...
zuzu držím s tebou veď ja sa napchávam plastovými mafinmi tak z toho asi nepriberiem 😀 😀 😀 aj keď ja nejako či jem či nie nepadnem pod váhu 71kg už som z toho na nervy a cvičiť už nemám silu 😢 😢 😢
no lúčim sa moje dieťa sa už asi samo nezahrá musím sa jej ísť venovať a podarilo sa mi uspať menšiu len na ako dlho 😒

baburky 132 plienok za 17,145 eura, aka som tesiva? nech zije DM-ko 😉 A teraz Vas idem docitat 😅