Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
tilly ale vtedy kvapkáš zbytočne lebo D vitamín sa inde nerozpustí len v mlieku a len na lyžičke
janka, to fakt? vsak ja mam na flasticke napisane ze sa to ma kvapkat priamo do pusinky alebo primiesat do flase s mliekom...
no mne tak vravela dr. a aj v dámskom magazíne to nejaká dr. vravela tak ja neviem ale ja idem podľa toho mne to dosť zdôrazňovala dr.
a napríklad sa dosť aj rôznia názory do kedy to treba dávať niektorí dr. hovoria do roka niektorí (napr. ako moja) do 2 rokov a alergológovia odporúčajú do 3 rokov a sú krajiny kde sa to podáva do 18 rokov lebo je to dobré na kĺby
tak a teraz si vyber 😀 😀 😀
...aj my kvapkáme rovno do pusinky vitamin D a hned zapíja s mliečkom, ved je uplne jedno či ho dostane do bruška na lyžičke s mliečkom alebo do pusinky a zapije s mliečkom, este na tej lyžičke mu niečo môže zostať a takto ho vypije celý....
aj nám sa zmenil troška režim tak som zvedavá čo sa z toho vykluje už druhú noc sa chcel hrať a rozprávať a zaspal až o jednej a o pol druhej 😒
zajtra ideme na poradnu tak dúfam že už pekne priberáme lebo ide nam to pomaly, papká a negrcká a predsa nepriberá tak ako by mal, teda nie je to najhoršie ale sme na spodnej hranici.
Stretli ste sa s tým niekto???????
dúfam že budeme mať aspn 4500, pred dvomi týždnami sme mali rovných 4000, tak uvidíme, som sa s tým trocha trápila ☹ ☹ ☹ ☹
kessy nie celkom lebo hovoria že priamo do pusy sa nalepí len na vnútorné ďasienka a nedostane sa do bruška a keď ho kvapneš na lyžičku s mliekom tak ostane všetko v strede toho mlieka to som mynule sledovala aké je to srandovné
ale žienky nechcem sa nikoho nijako dotknúť ja len píšem čo mne vravela dr. ale každá robte ako uznáte za vhodné
kessy..dieta by malo priberat cca 200g tyzdenne..my mame okolo 4700g ale uvidim o tyzden v pondelok na poradni..doma ho vazime raz za tyzden..sa postavim na vahu ja a potom s malym, takze len odhadom..mne ide hlavne o to ci mi pribera, nepotrebujem sa stresovat tym, ze kolko presne
didiana..ja mam tiez ploche bradavky..mali sme s tym problem, maly sa len vrtel a nevedel prisat, ale nevzdali sme to a teraz uz ploche nie su..maly mi ich vytvaroval 😀 😀 😀 ..on totiz ako sa vrti, tak urobi to, ze sa odo mna odtiahne aj na 4cm a zabudne pustit bradavku..auuuu...boli to ako fras, ale aspon uz ich nemam ploche 😀 😀
a konecne nemusim odsavat ani pred ani po kojeni, co som mala tolko mlieky..maly pije viac a saje silnejsie, ale este sa mi zakucka, ked mi strieka mliecko
dat psom materske mlieko 😀 😀 ..ja by som nemohla..nasho vzdy mlieko prezenie..ale je to dobry napad
ja som ho raz ochutnala...dobre sladke..ani sa nedivim malemu, ze ho stale pyta 😀 😀 😀
zuzu ..ze -15..by som kojila mrazene kocky mlieka len pri pohlade na teplomer 😀 😀 ..aj ked zvyk je zvyk..ale to musi byt blbe ked ides s malym a vsetko je vykurene, len ho oblikat a vyzliekat
my rukavicky mozme, ale ciapka je pre nas asi trest..len sa jej dotknem, ze upravim uz mrnci, ale nastastie len chvilu
nam sa zatial drzi nocny rezim..vcera zaspal o pol9, zobudil sa o pol2 do pol hodky spal a potom sa zobudil az okolo stvrt na 6...len cez den spi pomenej a este k tomu rehabilitacia, doma cvicime..tak nestiham domacnost...a ked mam cas tak si radsej pospim alebo konikujem...sa my tak nechce upratat a zehlenie priam nenavidim..varenie je OK, len mi dochadzaju napady co mozem a co nie...brokolica bude asi v pohode...som spravila kremovu brokolicovu polievku a malemu nic nie je
...ved jasné každý lekár hovorí inak a každá mama si robí ako to jej vyhovuje alebo babatku.....no a bola som kuknut návod a je tam ako hovorí janka bud na lyžičke alebo do flašky ale potom dbať aby sa zjedla celá flaša 😉
vitamin K patri k vitaminom rozpustnych v tukoch..takze jedine spolu s mlieckom ..ja davam na lyzicke s odstriekanym mlieckom ale az po kojeni..takze s tym zadnym tukovym a sup do pusinky ked vystihnem otvorenu..a cakam ci nevypluje..ked ano, tak zhrname lyzickou spat...minule my ale ruckou trafil lyzicku..tak sme museli od zaciatku 😀 😀 ..manzel sa smeje, ze maly je vypravca vlakov..tak rozhadzuje rucickami
no my sme pribrali naposledy 150 za týžden a to bola ta spodná hranica, že min.je 150, norma 200 a max.250 za týžden, tak preto som zvedavá či už priberáme normálne, nechudneme to je podstatné ale ked vidím okolo seba tie babatka čo sú mladšie od nás a sú o dosť väčšie tak mi je to lúto 😒
ahojte!
my sme dneska spinkali dobre,sice az od pol 12tej ale len jedno papanie o piatej a zas zatvrdla do pol 10 🙂 no,len skoda ze o osmej zas uz kiko buntosil...ten bol dneska jak take certisko 😠
zajtra nam ocino ide do nemocnice na tyzden,alebo mozno len do pondelka-dufam v to teda,horsie je ze az do bratislavy,takze sa neuvidime,kiko bude rucat jak pavian ,hlavne vecer,on je na nom strasne zavisly...
deini a ty nedavas hypoalergenne mlieko?ja zatial hej,kvoli predideniu alergie,u nas nok nema nastastie,tak ale aspon toto zaciatocne davam taketo
s kocikom som aj ja zatial spokojna,hlavne tiez ako deina pisala-potrebujem ovladatelny jednou rukou,druhou drzim kristianka,a tento sa fakt lahucko ovlada aj otaca,rychlo a lahko sklada do auta,takze zatial som spokojna a tiez uz rozmyslam nad sportovym,mam k nemu a este aj po kikovi,no ale jak sa poznam asi budem zas vymyslat volaco 🙂
vitamin k aj my od mesiaca uz len jedenkrat mesacne dve kvapky mame davat,vigantol kazdy den na lyzicke s mlieckom,v pohode vypiji,davam jej to tesne pred jedenim,tk cuca jak o zivot
s tou herniou na pupceku sa ma vraj pockat do roka,ze to v 90% prejde same,aspon pri kikovi nam tak bolo povedane a aj tak bolo veru,zmizlo to casom same..ale mozno zalezi v akom stadiu je to,neviem..
zajtra ideme na sono na nozicky a aj poradnu mame mat ,tak som zvedava kolko pribrala za tie dva tyzdne,lebo uz sa zacina zaokruhlovat aj ona veru 🙂
no a ciapocku aj my neznasame vrcholne... 😉
Ahoj mamulky Vcera sme mali poradnu a pred mesiacom 50cm 2860g a teraz 53cm 3760g😀 Tvaricku mame pupacikovu a drsnu vraj seberoicka dermatitida ze babetka to mavaju Mam potierat Sudocremom a ak sa to zhorsi tak na kozne☹
Neodolala som a dam to sem aj pre vase pobavenie..teda aspon mna pobavili
Vedecký poznatok:
V Japonsku, kde je spotreba tukov minimálna, je ukazovateľ srdcových
onemocnení a záchvatov nižší, ako v Anglicku a USA.
· Na druhej strane vo Francúzsku, kde je spotreba tukov veľmi vysoká,
je ukazovateľ srdcových onemocnení a záchvatov tiež nižší, ako v
Anglicku a USA.
· V Indii, kde sotva pijú červené víno, je ukazovateľ srdcových onemocnení
a záchvatov tiež nižší, ako v Anglicku a USA.
· V Španielsku, kde pijú červené víno vo veľkom a konzumujú
veľa rôznych paprikových klobások, je ukazovateľ srdcových
onemocnení a záchvatov tiež nižší, ako v Anglicku a USA.
· V Alžírsku, kde sa minimálne milujú, je ukazovateľ srdcových onemocnení
a záchvatov nižší, ako v Anglicku a USA.
· V Brazílii, kde sa veľa, ale veľa milujú, je ukazovateľ srdcových
onemocnení a záchvatov nižší, ako v Anglicku a USA.
Resumé: Jedzte, pite a šústajte, pretože sa zdá, že to čo zabíja, je angličtina.
Vynálezce vozu Porsche umře a dostane se do nebe.
Svatý Petr ho přijímá a povídá: "Za tvé zásluhy pro
motoristiku, je ti dáno jedno přání. Co by sis přál?"
Ferdinand Porsche chvíli uvažuje a povídá : "Dobrá dovol mi
rozhovor s Bohem." Svatý Petr ho tedy představí Pánu Bohu.
Porsche se ptá Boha : "Milý Bože, když jsi tvořil ženu, kde jsi
byl myšlenkama?"
Bůh: "Co tím chceš říci ?"
Porsche: "No jo, tvoje dílo má mnoho chyb. Podívej:
1. Předku chybí aerodynamika.
2. Hlučnost je silně nad únosnou hranicí.
3. Náklady na údržbu jsou moc vysoké.
4. 5 až 6 dní v měsíci je mimo provoz.
5. Zadní část visí volně dolů.
6. Neustále se musí přelakovávat a upravovat.
7. Výfuk je moc blízko sání.
8. Světlomety jsou moc malé a směřují dolů.
9. Spotřeba je moc veliká.
Bůh chvíli uvažuje a odpoví:
"Ferdinande, Ferdinande, máš jistě pravdu, ale podle statistiky
používá více mužů můj vynález než tvůj."
strapco 😀
Strapco. 😀
Sakura, nie, nedavam HA. Zozaciatku som davala, ale 😀 kedze nemame v rodine ziadne alergie, nie je to potrebne. Napokon toho UM davam malinko, nie kazdy den, teraz to bolo len 1x do tyzdna.
Ja tiez tak viem, ze Vigantol sa ma davat na lyzicke, pretoze je rozpustny v tukoch. Ked sa da do ust, nemusi sa vsetko dostat az do bruska.
mne dr hovorila, že sa dá aj priamo do pusiny, ale ak to nemá význam, tak mu to budem dávať na lyžičku...
už sme zas hore, som zvedavá dokedy
ahojte.
no my sme tu dlho neboli. mali sme rusne noci. mlady mal cez den noc a v noci den. tak sme sa to snazili nejako otocit. a dnes ma prijemne prekvapil. konecne prespal celu noc s jednou prestavkou pol hodinovou. inak mal aj trojhodinovu prestavku, to som uz bola zufala. a zaspal vtedy, ked sa zobudila nasa sara a musela som ju vychystat do skolky, takze si to fajn podelili a ja brutal nevyspata.
a dnesnu noc mal maly super, ale zato ja som bojovala s horuckou a rano som to uz nevydrzala a dala som si paralen. to uz bola 39. mam zapal prsnika a k tomu aj tato horucka. ale ako som si dala paralen, uz je dobre. hadam ten jeden paralen neuskodi malemu...
tilly, no co, dokedy maly zuroval?
mayka, co sa tyka tych cervenych fliacikov, tak sme nezistili, z coho to je. Ale pani doktorka vcera na poradni povedala, ze to vyzera tak, ze mame velmi citlivu pokozku. Poslala nas na kozne. Ale nechcem to riesit teraz pred Vianocami, asi az v novom roku.
zusska paralen mozes ... len neber lieky s koncovkou FEN ...
Jasne, paralen sa moze. Ibuprofen obcas tiez, ale ten naozaj uz ked velmi, velmi treba.
No ja mam maleho opat u babky, aby nenachytal nieco od Miska, ten je stale strasne soplavy, chudiatko. Je to strasne divne mat odrazu jedno dieta, to je normalne ze nuda. 😀
kkiki ... viem, ze Nurofen sa urcite pri kojeni moze, dokonca 2tabletky naraz...
zusska, tuším do jednej, potom bol o štvrtej tak trošku dlhšie hore a potom nás tatino zobudil o 7.30 😠
tak baby dik. bez toho paralenu by som to nezvladla. len mam doma len paralen plus, tak hadam to nie je nejake silnejsie od normalneho paralenu?
mayka, mna ked svrbeli bradavky, mala som ich zacervenane, tak mala mala v puse kvasinky, takze kukni malej do pusy ci tam nema biele bodky na jazycku, lickach ci pere.
tilly,a ako to riesite s dominikom? bracek ho v noci nezobudi, ked je tak dlho hore? lebo aj nas tri hodinky v noci nie a nie zaspat a ked chceme aby nemrncal, tak ho nosime, sa striedame s muzom po hodinke... len dufam, ze taketo noci uz skoncili...
ja by som tie fenove veci neuzivala ... v niektorych statoch su dokonca len na predpis, dokonca fetaci ich pouzivaju na varenie pervitinu ... tak je to svinstvo si myslim ...
ahojte, tiez prispievam len sporadicky, lebo nejak nestiham.
Vcera sme boli na kontrolne prevazenie v poradni, a mame 4510g, takze sme za 2 tyzdne pribrali 490 g, tak som rada.
ste tu spominali, ze sa moze aj Caro pit, tak som si ho vcea kupila a vyskusala to macchiato, co maju na obale, a je to fantasticke.
Znova sme na tyzden u rodicov, kedze manzel siel na sluzobku, ale to balenie zo srdca neznasam, inak je vsetko ok.
Konecne mi maly zaspal na rukach a som ho dala dok ocika. K teme spokojnosti s kocikom sa hlasim, ze som vlemi spokojna, lebo oproti starsiemu Steggi, je tento Cam x3 omnoho skladnejsi, lahsi a lahise sa snim manipuluje a kocikuje, akura ta stabilita je kvoli trom kolesam niekedy mensia, ked napr prechadzame na vyssi obrubnik, musim drza rucku oboma rukami, aby sa neprevratil.
Strapco, tak tie vtipy nemaju chybu teda
😀
My druhu polku noci nejak nespinkamie ale prvu zvykneme pekne prespinkat, klop klop klop.
Zatial kojime, bradavky si na striedacku natieram tym kremom na bradavky z dm market a s ciciadermou, ta je super.
Co sa tyka jedenia, jem obcas aj cokoladu /ale bielu uprednostnujem/, jogurt s coko gulickami kostici, vcera som jedla cviklu s chrenom, nejako sa neobmedujem, akurat tu kapustu sa neopovazim jest, neviem ci trebars mozem kysle uhorky, tak jem kompoty. Myslite, ze avokado by som mohla?
ahojte babule -
potrebujem SURNE PORADIT!
Vcera som kupila tie probiotika Infants Dophilus a dala vecer malemu tu davku ako treba - lenze mne moje dietatko uz tretiu noc skoro VOBEC nespi a medzi kazdym kojenim (2,5-3hodky) sa budi v krcoch ☹ skusala som espumisan a v celku aj zabral na bolesti bruska, ale stale sa nemohol vykakat, tak som sa rozhodla pre tie probiotika - mal velmi hustu stolicu. NO a teraz neviem, ci MOZEM KOMBINOVAT: espumisan L a dat mu aj tu jednu davku PROBIOTIK?
DAKUJEM VEEEEEEEELMI KRASNE, ak dakto zareaguje! budem velmi vdacna!!!

didi, keby len do 6 tyzdnov... ja som si uz myslela ze aky mame super rezim a teraz sa nam to vsetko s...rie 😀
ked tak nad tym rozmyslam, ten reflux sa nam zhorsil odkedy mu davam nove lieky na koliku. tda myslim ze tichy reflux mal aj pred tym, ale nikdy mi negrckal, len odkedy berie tie nove kvapky. Sice na koliku zabrali okamzite ale asi viacej provokuju zaludok. Kurnik sopa, si nevyberiem, ze? Asi ich skusim na par dni vysadit, uvidime ci sa to zlepsi. Len aby potom nemal aj koliku aj reflux naraz, lebo sa zblaznime obaja 😠