icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

pudo
16. dec 2009

ahojte maminky... ja mam po dnesku fakt dilemu... v BA bolo -4 stupne a ma byt este chladnejsie... ja fakt neviem, ci je ok ist s malinkou von...
dnes spinkala len pri okne.
ako obliekate deticky do kocika? my mame fusakotasku a v nej fusak, nemame vanicku, tak neviem, ci ju poriadne nababusit, alebo skor poprikryvat dekami vo fusaku este ☹

to.beruska
16. dec 2009

Ajojte!ja len tak narychlo.chcela som sa spytat,niekto tu daval link na tie supravy do postielky.bola to holka co predavala aj postielky sa mi zda.
co sa tyka obliekania ja ho davam do overalu,v zavinovacke a do fusaku a cely fusak davam este do takej deky aby mal aj hlavicku zakritu.inak s malym von chodime.prespi aj tri hodinky vonku.a ked ho vytiahnem nie je ani studeny ani s poteny

zuzu1980
16. dec 2009

kkiki- kuk IP 😀

pudo, ja idem s malym v piatok na ockovanie, bude - 15 😀 aj ja mam len fusakotasku...

ja maleho skor poprikryvam, lebo potom by sa mi vo vnutri spotil. Davam mu bud dlhe teple body, alebo kratke + svetrik, na nohy teplaciky (su teplejsie ako nohavice), v piatok dam vynimocne aj pancusky... teple ponozky urcite !!! tak ho supnem do overalu, mam taky hrubansky teplucky, aj s kapuckou...ciapku hrubansku zimnu usianku... v kociku mam velku hrubu hunatu deku, nie babatkovsku ale ozajstnu dospelacku, zlozena na 2x pod malym a este je nou prikryty na 2x, tak do fusakotasky a na to este umelohmotny kryt ptoti dazdu aby nedychal tu zimu. Zatial mu nikdy nebola zima

deina
17. dec 2009

No ja som este fusak nevytiahla, ale asi by sa uz patrilo. 😅 Otuzujem ho. 😀 Ale ma deku, teply overal a nezda sa mi, zeby mu bola zima. Len teraz nejako prituhlo, tak aby mi neprechladol...

Jooj a volali mi zo skoly, ze v utorok mame vianocne posedenie, sa tesiiim. Vypadnem medzi ludi (aj ked s Matkom, nevadi, Misko ten cez obed spi, tak bude s babkou), pokecame s kolegami, no parada.

Mne kedysi doktorka hovorila, ze do - 5 stupnov sa kludne moze ist s babetkom von. A ked je viac, tak neviem... 😒 To sa mi nezda, ved nachvilku by snad aj tak mohli ist von, nie? S dudlikom, nech nedychaju ustami ten studeny vzduch. Tych - 5 stupnov, to by sa Zuzu ani nemohla pohnut z domu. 😅

tilly
autor
17. dec 2009

do fusakotašky ešte fusak? a to načo? ja keď idem s kočíkom s fusakotaškou, tak overal + tenučká deka a keď idem s vaničkovým kočíkom von, tak overal a španielska deka, tá je strašne teplá a krásne hreje, keď malého vytiahnem, tak je teplučký, včera som natiahla na vaničku aj pláštenku a mal aj tváričku teplú...

chruminka
17. dec 2009

deina ja som citala,ze taketo male babetka este nevedia dychat ustami ze dychaju len nostekom 😉

tak ja asi najmenej obliekam deti,maju bodycko z dlhym rukavom na tom ten pyzamko-overal (alebo dupacky a tenke tricko z dlhym rukavom) takto idu do overalu,lezia na deke vo fleesovom fusaku,ale ten zapinam len ked je menej ako 2 stup. inac na nom len lezia a potom ten kryt na kocik to je vsetko.
ked prideme domov tak su vzdy teplucke,ked im je moc teplo tak sa mi len vrtia a nevedia spat mrncia.

janka1874
17. dec 2009

Ahojte
deina zuzu to má iné ona žije v inej klíme tak tam sa to snáď tak prísne neberie ale tiež tak viem že pod -5 by sa vonku nemalo chodiť s takým bábom len neviem do kedy sa to berie ako veľmi malé bábo 😀

tilly
autor
17. dec 2009

ja som tiež tak počula, že pod -5 by sa nemalo s dieťaťom chodiť von, ale mne domčo spával vonku aj keď bolo -15... teda nespal úplne vonku, spal v garáži, ktorá bola do polky otvorená... ale uspávala som ho vonku, čiže takých 15-20 minút bol určite vonku... a bol zdravý ako repa, tuším do roka sme ani soplík nemali a prvé atb mal keď mal 3,5 roka a aj to len preto, že sme ho nechali príliš dlho bez liečby, tak sa mu zapálili priedušky...

janka1874
17. dec 2009

no ja sa tiež veľmi v tom neorientujem lebo staršiu mám síce tiež decembrovú ale my sme chodili vonku stále každý deň teraz z dvomi je to horšie nie vždy sa vonku dostaneme každý deň no uvidíme

tilly
autor
17. dec 2009

inak, obdivujem vás baby, čo máte doma obe deti, ja sa hrozím prázdnin... keď budú obaja doma, tak sa asi zbláznim... takto mám aspoň do tej tretej pol štvrtej na krku len jedného a ten druhý aj keď je doma, tak je minimálne v jedení a obliekaní samostatný, čiže s ním nie je problém, len teda treba sa mu venovať, lebo sám sa nezahrá ani za boha...

janka1874
17. dec 2009

tilly mne by to obliekanie najmenej vadilo a je už sama tak to neriešim len jej to treba dať na stôl a už sme aj bez plienok tak aj to je v pohode len začína asi žiarliť na malú lebo tá často plače kôli brušku tak potom aj staršia cirkusuje za všetko lebo sa neviem obom naraz venovať ale keď na striedačku spia tak je to super len nemám vôbec čas na seba a upratovanie a podobne

deina
17. dec 2009

Tak u nas je bordel ako v tanku, ked mi nahodou obaja spia, tak si lahnem k nim a pospim si, nebudem sa tu nahanat s vysavacom. Aj teraz som spala trosku pri malom a pokracujem v oddychu s odsavackou. 😅 Nuz, moj Misko este veru plienky nosi, nocnik totalne ignoruje - chalani su asi fakt lenivsi. A najlepsie je, ze jest chcu vzdy naraz. Tak casto jedavame tak, ze krmim Miska (aj to sa mu samemu nechce, obcas sa pokusa, ale to je potom vsade bordel a takto to mam rychlejsie) a pritom krmim aj Matka, mam ho na kolenach a pripadne este jem aj ja (ranajky), no vesele. 😀 Vacsinou je to take, ze da sa, ale uz rozmyslam, ze starsieho predsalen poslem buduci rok do skolky, aby som sa mohla viac venovat krpcovi.

Poznate Cybex kociky? To ja len tak, vymyslam... 😅 Ale su zlate, take vesele farby. Bud takyto golfac: http://www.malvik.sk/Kociky/golfove-palice/Cybe... alebo takyto sportiak lahky: http://www.malvik.sk/Kociky/golfove-palice/Cybe...

sakura77
17. dec 2009

ahojte!tak my mame za sebou poradnu,tak ten nas žrutik Sofinka pribrala 630 g za dva tyzdne 😅 takze mame uz 3710g a uz zacina byt baculka konecne 🙂

inak vonku je hrozna kosa,boli sme aj s kikom v meste,su tam vianocne trhy,tak poprve som myslela ze odmrznema po druhe som ho vkuse musela nahanata avytahovat odniekial,ludia moji to co je za dieta tento moj synator,uz aj sestricka s doktorkou mali dost,kym sme odvazili malu,tak rozobral pol ordinacie a stihol totalne vsade nakuknut ...

tilly,veru,keby bol v skolke,lepsie by sa mi "dychalo" aj ked chodi len na pol dna ale lepsie jak nic,tak uz sa tesim na januar,ked nastupi zas..mala uz zacina byt taka zivsia,uz nespi stale cele dni,takze niekedy veru pachtim s vyplazenym jazykom...teraz mam chvilku kludu,kiko papa polievku a mala spinka,tak je tu ticho
deina cybex kociky nepoznam ale mame cybex autosedacku,nedavno som kupovala pre kika

sakura77
17. dec 2009

a dostali sme recept na bebu ,takze som doplacala len okolo 5 eur za jednu,dali mi recept na tri...

zuzu1980
17. dec 2009

ahojte mamulky,

hej, u nas je to ine 😀 u nas odporucaju chodit von do -12, ale tiez si myslim ze sa v zime vonku moc nedostanem. Tak maximalne na balkon na par minut 😒 Aj som rada ze je drobcek takyto malicky teraz v zime, este mu nevadi ked je cely cas vo vnutri. Uz keby bol starsi, tak by mu viac chybali prechadzky... a tak od 1 roka uz budeme chodit von tak ci tak, vsak bude chodit do jasliciek 🙂

na zajtrajsie ockovanie som zmenila plan, ma byt -22, takze ani tych 10 minut s kocikom nebudem riskovat (vsak za 10 minut by som aj ja zmrzla ). mm nas hodi autom pred kliniku, pojde domov odparkovat, a potom nas vyzdvihne. Akurat ze bude meskat do prace, ale ma to na haku 🙂 neviem ako to robia ostatni rodicia tuto s tymi babatkami. Co ked sa babo narodi do -25? Ako sa dostanu len do auta z nemocnice? Ved aj tych par metrov je vela... a potom ockovania, poradne...

inac u nas teplota skace hore dole aj 20 C za den, dnes moze byt -20 a zajtra aj v pluse...

catalin
17. dec 2009

zuzu teba som sa chcela spytat ako sa rozpravas s adamkom.po slovensky? ako to budes riesit? nas tiez toto caka, my sme obaja slovaci, mm vie po madarsky a rad by aby aj mia vedela a potom anglictina bude v skolke ci mam s nou aj ja hovorit po en?

tilly
autor
17. dec 2009

janka, tak to je veľmi šikovná, keď sa už dokáže sama obliecť a ešte nemá ani dva rôčky, klobúk dolu 😉

tie cybex kočíky mi pripomínajú maclareny

ja sa desím prázdnin, keď budem mať domča celý deň doma, aj keď teraz ho vyberám zo škôlky, máme to asi 15 min. pešo a pekne sme sa rozprávali, majú anglinu v škôlke, tak mi hovoril, čo už vie, lenže keby som ho mala doma, tak by bol znudený rozdivočený, tak dúfam, že si ho naši nechajú aspoň dva tri dni cez prádzniny, lebo onu začínajú až 11.1. so škôlkou 😝

kokso, že -22, brrr

zuzu1980
17. dec 2009

catalin, normalne ti zavidim ze riesite "len" 2 jazyky. U nas uz sa celkovo deti vychovavaju dvojjazycne, kedze sme vo francuzskej casti kanady, tak Angl a Fran musi !!! Keby som ho mohla dat do Anglickej skoly, to by bolo super, ale neda sa (su tu na to take zakony ze ak aspon jeden z rodicou ma ukoncenu anglicku skolu tak len vtedy, a my nemame). Takze doma ja sa snazim po slovensky, ked sme spolu vsetci 3 tak po anglicky, drahy by chcel po arabsky, a do skoly pojde do francuzskej. Teraz uz len zalezi od skolky, prve roky by som chcela anglicku ak sa podari, potom francuzsku aby sa naucil pred skolou... No neviem ako to budeme riesit, hadam drobec ani rozpravat nezacne, chudatko

zuzu1980
17. dec 2009

catalin podla mna na nu hovorte po slovensky, a niekedy jej to iste co povies po slovensky zopakuj po anglicky. Aj telku maj zapnutu anglicku, to pochyti. A v skolke sa nauci rychlo, ani sa nenazdas...

sakura77
17. dec 2009

zuzu,tak to bude riadne hatlanina ked sa adamko pusti rozpravat 😅 ale uz ked sa do toho dostane tak to bude super,tolko jazykov vediet 😉

tilly
autor
17. dec 2009

inak o tej dvojjazyčnej výchove je tu aj téma...

u nás (nás sa to netýka, ale pár susedov je dvojjazyčných - maďarčina) sa tá dvojjazyčná výchova rieši tak, že jeden rodič hovorí s dieťaťom len jedným jazykom a druhý druhým jazykom...

janka1874
17. dec 2009

tilly ona si len tepláky a gaťky vie dať sama dole a ponožky a papučky s tričkom je to ešte horšie ale to zvládam aj jednou rukou ju obliecť lebo ráno sa jedným ťahom vyzlečie do hola má tptiž také overalové pyžamá(tie z tesca) a to jedným ťahom rozpodne až po nohy 😀 😀 😀 a to jej tatik len raz ukázal že pozri ako to ide ľahko a potom sme vstávali s tým že stála holá v postieľke (ale to ju našťastie už trošku prešlo 😀 😀 😀 😀 )

ona sa rýchlo učí takéto veci ale rozrpávať sa jej teda vôbec nechce tam sme značne slabé no čo už

a dvojjazyčné no mňa strašne mrzí že už som všetko zabudla a nič ju neviem naučiť budem sa asi s ňou učiť anglinu 😀

sakura77
17. dec 2009

juj,baby prave som zistila ze mi ti magori poslali rodicovsky prispevok aj matersku...to budem musiet vracat 😠 😠 -ten rodicovsky myslim,kedze od oktobra uz nemam narok nanho,co su tam uz ozaj na hlavu? 😠

catalin
17. dec 2009

zuzu,no tak to mam lepsie ako ty. aj ked na druhej strane, ked pojde do skoly, bude mat okrem anglictiny aj irstinu...takze budeme riesit 4 jazyky.

citala som nejake clanky na nete, tak ja s nou budem rozpravat vylucne po slovensky, aj vonku, mimo domu, mm by rad rozpraval po madarsky, a spolocne po anglicky, aj ked mne sa to zda neprirodzene. a anglictinu bude mat od 6 mesiacov v skolke, kde bude 8 hodin denne..

tilly
autor
17. dec 2009

opýtaj sa, lebo možno za november ešte máš nárok na rodičák, nie? alebo neposlali ti ten príspevok pri narodení dieťaťa? lebo tam posielajú najprv nejakých 160 eur a potom ten zvyšok...

janka, tie pyžamká aj my zbožňujeme...

domčo má anglinu v škôlke, ale je to taká anglina... ako pre škôlkarov, to sa asi inak nedá, ale aspoň vie zvieratká, farby a tak... aspoň niečo

zuzu1980
17. dec 2009

tilly, aj taka anglictina je lepsia ako nic 😉 vsak co sme my mali v skolke?

catalin, tak podla mna anglictinou sa doma netrap, ked bude od 6m v skolke, to sa na nu rychlo nalepi.

ja by som tiez chcela anglicku skolku aspon zo zaciatku, ale je ich malo, neviem ci sa podari. Ale je tu tolko pristahovalcov, hlavne i z indie, filipin, ciny... ti sa s detmi rozpravaju len ich jazykom a potom ich surovo daju do skoly ked nevedia ani slovo po fr/aj, a zvladaju to. Deti su ako spongia 🙂 Mne uplne bude stacit ked maly bude rozumiet po slovensky a rozpravat aspon take zakladne veci. Ale slovencina je taka zlozita ze ked sa nenauci od malicka tak uz potom nikdy. Arabcina je lahucka, ziadne sklonovanie ani casovanie, ja viem dokopy asi 100 slov a vpohode som tam komunikovala bez problemov (a gramaticky spravne 😀 😀 😀 )

mayka
17. dec 2009

ahojte baby, mate niektora baby satky lebo vaky? Vyuzivate ich? Akurat nejaku vyberam a neviem sa rozhodnut. Slecna by sa len nosila a mama potom nic nestiha... 😒

pudo
17. dec 2009

caute maminy... dnes sme mali vela vyjazdov a asi nam to veeeelmi prospieva 😉 , takze sa asi uz nejdem moc obavat zimy... lebo ked sme von, spime ako drak, vratime sa dnu, napapkame a spime ako drak dalej... normalne som si myslela, ze po tolkom spani bude vecer rosambo, a to mini zaspala po kupkani uz pocas papkania. Chuda, uplny odpadlik od unavy.
Zuzi,Catalin - uplne v pohode aj 4 jazyky.... deti to dokazu vstrebat jedna radost, vobec s tym nemaju problem, aj ked vela ludi strasi "ze ked pojde do skoly, ako to bude, a co citanie a pisanie...." . Uplne blbosti. Najlepsi prekladatelia a jazykovo zdatni ludia su ti, ktori mali minimane bilingvalnu vychovu. Takze ja vam len zavidim.
Tilly, Jani , Sakura- fakt klobuk dole, ja som presne nad tym dnes uvazovala, ze ako by som vychovala dve deti? Ledva stihame 1 mini. Asi to chce fakt skusenosti, mna vie vystresovat a unavit hocico, co sa mi nezda v poriadku s nou.

pudo
17. dec 2009

Mayka -caves...
Ja som akurat vcera kupila jeden baby vak tu na modrom koniku, lebo aj my sa radi nosime... Ale potom som zistila, ze nam bude coskoro len tak tak... Malinkej sa moc nepacilo, aj ked neplakala, ale asi som si ho zle dala, lebo som na nu nevidela... Budeme praktizovat, ked bude plakat - uvidime potom.
A vysiel ma skoro uplne novy 15 Euracov, tak sa tesim...
Od 5teho mesiaca sa da v nom nosit baby posediacky.
Ako Gesslein? My sme super spokojni, mame Vision, tasku C-lift a v nej fusak. Nakoniec sme kupili uz pouzivany od jednej nemky, tak nas suprovo vysiel. Ale kebyze kupujem novy, tak urcite vyberiem farbu aku mate vy... 😉

sakura77
17. dec 2009

tiily,vidis to ma nenapadlo,to bude asi ten prispevok pri narodeni,na rodicak uz narok nemam,posledny som mala mat minuly mesiac,tak asi to bude to,na to som uplne zabudla...ale sak potesi,noo

my mame babyvak od segry,teda taka ta klokanka ci ako to vojlaju,ale ja neviem,to uz v tom moze byt?to je tam v tom tak "nastojaka" jak keby...este som ju ani nevytiahla,ale asi vytiahnem,dneska aj my mame taky den ze len co ju necham samu,uz po mne vykrikuje...