icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

mamacat
2. jan 2010

🙂 no raz sa to vsetky deticky naucia! ten prvy rok vsak urcite budu medzi nimi dost velke rozdiely.

pudo
2. jan 2010

slovakia13 - my sme mali to iste na oboci aj nad cielkom na vlaskoch - je to podla mna forma soborei, doktorka nam na to dala emulziu EXCIPIAL U LIPOLOTIO http://www.docsimon.sk/tovar/excipial-u-lipolot..., je to na extremne suchu plet... a lupinky nam presli behom jedneho dna.
na ten kaslik ti neviem poradit.
A verim ti velmi, ako sa trapis, ked si sama s baby. Ja som bola tak par dni a uz som nevedela ani aky je den, cely den (okrem prechadzky) v pyzame a 24 hod s baby. Jedine, co mne fakt zabera, su prechadzky von...malinka vzdy zaspi, ja prevtram hlavu a som kludna.

bodzlomu - skus napisat postu ANNAG - ona je laktacna poradkyna, urcite ti poradi, co je so stolicou, ked je taka husta. Je skvela a pride na vsetky mozne finty.

Mamcat - gratularos k takym pokladom... my sme presne polnoc prepapkali - takze ako na Novy rok tak po cely rok ????

slovakia13
2. jan 2010

este baby riesite nosice? ja asi musim kupit ,len neviem aky,rozhodujem sa medzi :
http://www.amazon.co.uk/dp/B0013NDZFU/ref=asc_d...
touto satkou,alebo tento ergo nosic:
http://www.ergobabycarriers.com/
mate skusenosti? neviem co je lepsie 😕 ergonosic ,alebo satka?

slovakia13
2. jan 2010

inak ta satka uz je poskladana ,jednoducho sa babo do nej uz iba vlozi,fakt neviem 😕
pudo
za ako dlho to malej preslo?
vo stvrtok ide ku lekarovi ,tak budem nieco pytat,excipial vam dal doktor?

bleelka
2. jan 2010

ahojte maminky, vsetko naj do noveho roka prajem, hlavne vela zdravicka vam aj babatkam

chcela by som sa opytat ci mavate niektora vecerny plac nesposobeny bruskom. nasa mala kazdy vecer na cca 2 hodky spusti taky rev, kt. trva az kym od unavy nezaspi... spi potom sice celu noc, ale tie dve hodky stoja za to... brusko ju neboli, napapana, prebalena, len z nicoho nic plac... neda sa jej asi zaspat, neviem co to je, preco to je a kedy a ci to prejde...az pupok jej vylieza az sa bojim hernie.... nemate s tym niektora skusenost?

k plienkam, nam najviac vyhovuju Babylove z DMky, su makkucke, dobre saju, neprepustaju, odporucam 🙂

a na suchu pokozku nam detska dala Excipial U Hydrolotio a Lipobase krem. tvaricku a pokozku ma opat krasnu babatkovsku.... my sa este nepretacame 😔

deina
2. jan 2010

Ahojte maminky. 🙂

Slovakia, neboj, deti maju cas pretocit sa do 6.mesiaca, tusim taka je "norma", samozrejme, to je len orientacne, deti predsa casto nejdu podla tabuliek.

Mne sa maly tiez nepretaca, to by asi bolo skoro (take to vedome pretacanie), ale hlavicku drzi pekne, aj koniky mu idu past, hoci este sa musi namahat, usmieva sa, ale nahlas sa este nesmeje, kuka po hrackach, kolotoci, na vsetko reaguje, zboznuje byt v spolocnosti... myslim, ze je taky akurat na svoj vek (korigovany, teda minus tie tyzdne, o ktore sa skor narodil). Nejako extra to nesledujem. Miska som velmi sledovala, potom ma z toho clovek len stres, ze toto este nevie a kamoskin maly to uz vie... 😝

Bleelka, deti vecer casto placu, nevedia si este spracovat vsetky tie zazitky, ktore cez den zazili. Je to len nezrely nervovy system, neskor bude lepsie, uvidis. 😉

Idem dat papat tomuto hladosovi...

deina
2. jan 2010

Ozaj, som tak nahodou natrafila na nasu staru temu a nasla tam Sasku_20, tak ona ma prve novembrove babetko, malicka sa jej musela velmi skoro narodit, ma uz 6 mesiacov. 😕 https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

zuzu1980
2. jan 2010

mamacat, myslis ze to pretacanie fakt nie je vedome? Lebo Adamko sa nepretaca za hlavickou, ked ho dam na brusko tak chvilku je uplne bez pohybu a caka co bude, potom zacne zurit a plakat, a ked ho necham tak, tak nozicky supne pod seba, a vystiera ich, akoze zadocek ide hore, ako keby cvicil jogu, do V-cka, (sa bojim ze spravi kotrmelec 😀 ) ked sa mu nedari pretocit tak je cim dalej tym viac zurivejsi, z kym nezisti ze musi kopnut silnejsie len jednou nohou, to ho prekoprcne. No a ked ho dam znova na brusko, tak uz presne vie co robit, a trva mu to asi 2 sekundy. Takze zakazdym sa prvy krat vytrapi a potom uz vie ako na to a je spokojny.

Ale zase tym padom koniky past nebude nikdy 😠 vadi to??? hlavicku a chrbatik drzi krasne...

Slovakia, na lupienky v hlavicke a oboci mi pomohol Johnsons olej do kupela, aj je to na nom napisane ze staci tie miesta potriet a pomaha to.Mne zabralo na prvy krat.

Bleelka, tiez sa mi zda ze vecer mame 2-3 hodinky take urevane, nervozne, maly neie co so sebou... inac je cely den dobrucky, uz 3 noci prespal 6 h vkuse a potom este dalsie 3-4 h navyse 🙂 aj cez den pekne spinka, drzi si rezim. Len ten vecer od 9 do 12 je ako vymeneny

mayka
2. jan 2010

zdravim vas.
slovakia a moja mala sa total zacala olupavat. supinky ma vsade na tvaricke, vo vlaskoch a olupuje sa jej aj chbatik. A zasa mame cervene vyrazky na telicku pre istotu . 😠 Ale v pondelok ideme na poradnu tak ti dam vediet co nam dokyna odporuci. Ale tiez i myslim ze ten excipial lipolitio neublizi. ALe uz pockam.

mayka
2. jan 2010

bleelka aj my mavame taky cplac ako vy. A neviem z coho ale myslim ze od unavy. Aj doobeda nie a nie zaspat tak som ju supla dokocika a v mlmente bolo ticho. Vonku sa jej spinka super asi jej tam postavimše nejaky stan a bude tam nonstop. 😀

kkiki
2. jan 2010

ahojte baby tak po dlhej dobe vas zdravim ... chcem vam popriat vsetko najsamlepsie do noveho roku ... kym som vas precitala to mi chvilu teda trvalo ... prezili sme krasne vianocne sviatky, stale sme nieco vymyslali tak ani nebol cas sem ist ... idem postupne k temam ... kocikovanie ja mam super, byvame na dulovom skolku mame 5 min, ihrisko pri skolke velke a uz sa tam pozname vsetci ... soferovat soferujem, ale minimalne, lebo mame vsetko pod nosom ... to skor ja sa zoberiem a idem si zajazdit doslovne sa vyvetrat ... ako mala som jazdila na motokarach 🙂 otec bol zavodnik ... no plienky pampers 3, ale nie tie biele sensitive ... paradoxne sa mi znich vyhadzal, ta jemna latocka co ma dierky sa mu prilepila na zadok a bolo po snsitive ... pokozku mame stale krasnu ... len raz sa stalo ze sa vyhadzal tak som mu to natrela sudocremom a na druhy den zas a bolo po vsetkom ... inak pouzivam avent krem ... uzasny je ... vaha no po prvom mesiaci sme pribrali 1,3kg a narastli 5 cm ... to bol plne kojeny ... teraz ideme na poradnu az 15 lekarka je na lyzovacke ... tak uvidime ... medzitym mi pomaly odchadza mlieko, presne sa opakuje scenar ako pri stelke ... ale teraz som nevahala a od mesiaca uz prikrmovala nutrilonom HA. k dnesnemu dnu mu moje vystaci uz len 2krat za den ... s umelym nemame ziadne problemy ... oliver si krasne drzi hlavku, je to super uz ked je na stojaka na rukach je to pohodlnejsie ... smeje sa vela a aj vyska a blaboce si ... je to velka zmena ... no a uz asi dva tyzdne spi uplne celu noc ... zalahne 12-1 a spi do 7-8 ... a cez den je hore hodinu a pol a potom spinka ... co ste este preberali ani uz si nepamatam ... keby viem ze taketo dobre dietatko sa i narodi aj dalsie idem do toho ... pridam sem aj nejake nove foto tak kto chce kuk 🙂

mayka
2. jan 2010

kkiki ako si zistila ze ti odchadza mlieko? Ja uz vobec nemam take naliate prsia. Je to normalne? A mala je pricucnuta maximalne 10 minut, niekedylen 5 minut tak son zvedava na prisrastok u dokyny ked nas bude vazit.
Aj nasa terezka si krasne derzi hlavicku a obzera sa kade tade ked ju mam na rukach. Taka je srandovna. 😀

deina, fiha to s tou saskou. To musela rodit aj v piatom siestom mesiaci nie? Sa mi to nechce pocitat ani. Dufam ze su v poriadku.

tilly
autor
2. jan 2010

jeej, tá diskusia je super, som sa tak začítala čo nás v marci trápilo 😀 a chcela som už riešiť kočíky 😀 sranda

slovakia, ja mám ergo nosič, uvažujem nad šatkou na leto, v manduce by nám bolo asi obom strašne teplo, ale šatky sú vraj najlepšie "zanosené" teda zabehané...

slovakia13
2. jan 2010

tilly
a si spokojna s ergonosicom? teraz som docitala ,ze su pre vacsie babetka 😢 tak ja s ergo este musim pockat a kupujem satku.budem aspon trosku mobilna aj s malou 🙂

sakura77
2. jan 2010

ahojte babulky!
kkiki krasne fotocky 🙂
slovakia ja sa v tom veru tiez nevyznam,mam aj nieco doma,take to co je tvarou ku mne,neviem,klokanka zeby?ale este som neskusala ju tam dat,neviem ani odkedy to tam moze byt... inak ten ekzem aj malej zacinal na vlaskoch hore na cele,ale som jej to rychlo poriadne premastovala a zatial sa nerozsiril dalej,ja som davala normalne olejcek johnson cim ju natieram po kupeli a do kupela davam ten oilatum
nasa mala sa dneska rozhodla ze nebude spat,od rana dala nejakych 10 minut snad,teraz kooonecne zaspalaale nevim nakolko zas,najlepsie by sa jej spalo vonku,ale dost tam fuka,tak nechcem riskovat...
bleelka,to vecerne revanie aj my mavame...nie kazdy den ,ale dost casto teda...

juuj,ta saska,teda ta nas riadne obehla,take drobciatko malinke ma,snad su v poriadku...ze 6 mesiacov,to je sila..

kkiki
2. jan 2010

mayka prsia prestavali byt naliate, lave uz nic neprodukuje uplne min ... iba predne ... malo bol na prsniku a potom sa jedoval aj s bradavkou v puse ... a plac ze je hladny ... tak som tp skonzultovala s doktorkou a zacali sme prikrmovat .... stellka mi takto schdla druhy mesiac ... teraz uz som vedela co sa deje ...
zuzu budem sa snazit ti coskoro odpisat na postu :(

no teraz su tam vsetky fotky ... kuk

kkiki
2. jan 2010

a uz viem co ste este preberali ... nosenie na rukach a pod ... ja olivera cicikam na rukach ... on je strasne univerzalny 😀 zaspi na rukach , zaspi sam v postielke , zaspi ked ho len hladkam po celicku ... zaspi na mne dole bruskom ... ked place vezmem ho na ruky a mojkame sa ... ved 9 mesiacov bol u mna v brusku a neda mi teraz po mesiaci a nieco ho nechat sameho ... ked je napany, vykakany tak sa chce len tulit a potom je z neho uzasne spokojne babo, ale niekedy naopak vobec nechce byt na rukach chce si lahnut na postel a kukuckovat na jeden obraz co mame ... ten ho strasne bavi ... spinka sam vo svojej postielke, ale rano ked sa zobudi a napapa vezmeme si ho medzi seba , alebo ked muz spi v druhej izbe, ked je velmi unaveny a musi skoro vstavat tak spi oliver so mnou celu noc ... a k nosickam ... mam doma jednu , ale este tam nechce byt ... dudle nechce ...

tilly
autor
2. jan 2010

slovakia, ja používam manducu skoro od narodenia... a som spokojná, až na jednu vec, manduca sama o sebe je dosť ťažká + dieťa... teraz je super, lebo perfektne hreje, ale neviem, čo bude v lete...

aďko je nejaký nervný dnes, aj málo spal, aj sa dosť skoro ráno zobudil, no neviem, či je to zmenou počka alebo čo... ešte chvíľku počkám a pôjdeme na prechádzku, už sme dnes boli v meste s kočíkom, teraz pôjdeme len tu po okolí...

zuzu1980
2. jan 2010

ja mam tiez ten nosic co sedi tvarou ku mne. Vyskusala som doma 2x, hned mi tam zaspal. Ale zda sa mi to skoro nechavat v tom dieta sediet, hoci moja kamoska co ma letne babo v tom maleho nosila vonku na prechadzky ked mal 2 mesiace... ale mne sa to nezda dobre na chrbticu este.
Ale je to riadna vaha vlacit tych 6 kg, vydrzala som par minut a uz ma bolel chrbat!

Kikki, vpohode 🙂 ja viem ze nestihas 😉 to len ja som cely den nalepena na nete, lebo maly stale spi, vonku -15, manzel v praci, tak co mam od radosti robit? 🙂
idem kuk fotky

Adamkovi uz konecne preslo to obdobie pazravosti 😀, teraz papa tak normalne, dokonca ovela menej ako v prvom mesiaci. Vtedy stiahol kludne aj 150 ml, teraz ledva 100 (kedze uz len odsavam, tak viem presne kolko papa). Aj tak uz je z neho gulicka 😀 😀 😀

zuzu1980
2. jan 2010

Ozaj, a vyskusala som nove plienky, ze Pampers Dry co maju vydrzat 12 hodin. Dala som mu na noc, po 6 hodinach bola komplet ocikana a mokra, neviem ako by v tom vydrzal este dalsich 6 hodin !!! A to ani nekakal... Ale inac su krasne, cele modre 😀

tilly
autor
2. jan 2010

do klokanky by som ho asi nedala, ale ergonosič, alebo šatka je podla mna v poho...

zuzu1980
2. jan 2010

kikki, krasne fotky. najlepsia je s mickey mousom

kkiki
2. jan 2010

ano mickey vyhrava ... aj ked je viac vidiet mickey mousa ako oliho 😀

adka_praha
2. jan 2010

ahojte... 🙂
my mame za sebou navstevu dalsiu a este zajtra pojdeme ku mojim dedkovcom a smitec... 😅 malinka teraz rozmysla ci ide spat alebo nie...lezi v postielke a chodim ju pozerat...raz sa tvari ze spi, za chvilu ma zas oci jak baterky... 😅
inak tie plienky sa hrozne precikavaju... 😒 co uz...minule som skusala tescovacke a zadocek sa nam hned zaparil...a uprimne som to aj trocha cakala ked som videla ako su pogumovane... 😖 a aj ja som rozmyslala nad nejakym nosicom ale asi si radsej vystacim s kocikom...teraz v zime ju nosit nebudem, to je pekne zachumlana vo svojej kaaaare 😀 a v lete uz bude drobatko tazsia a neviem si predstavit ako by som ju nosila bez toho aby som prisla o chrbat... 😅

adka_praha
2. jan 2010

kkiki aky je oliverko krasny... 😀 a sikovnyyy... 😀

ukulelembo
2. jan 2010

Ahojte mamulky... Tak dufam, ze Silvester dopadol nad ocakavanie dobre. My sme mali Silvester cellkom v pohode MM o 21 zalomil a zobudil sa po 23hod... Este stale ho trapia pupaky co ma uz som o tom pisala po vianociach Dostal dvojo liekov a mast a ze infekcne to nie je a ani nevedia z coho to moze byt ...ale po tyzdni sa mu to este dost zhorsilo tak dnes bol na pohotovosti a dostal dve injekcie...a v pondelok musi zas na kozne aby zistili co a z coho to je ☹ chudak stale sa len skriabe a sucha o sedacku, steny co ho tak brutalne svrbi 😒 Inak maly sa zobudil az po polnoci na novy rok a hodku si poreval a potom spal od 2 do 9tej Teraz sa mu dari pekne spinkat vydrzi aj 6, 7hod bez zobudenia 😅 Inak aj mi mavame taku hodinku aj dve bezdovodneho placu a potom ako keby utalo a je klud KKiki- fotecky mas krasne 😅 paci sa mi ta so slnecnym svetlom a tienom 😉 A nad nosicom resp. baby vakom som aj ja rozmyslala Moji favoriti su; PREMAX a Lodger 2v1-baby vaky

mayka
2. jan 2010

no som tu zasa. Malinka je okupkana a ulozena a uz len chodim dudlik podavat. V koliske je od pol osmej a stale pomrnkava ked jej vypadne. Dnes ma nejaky blby den. od pol siedmej je hore a tahala do dvanastej uz pekne vynervacena a ja s nou. Potom si pospinkala do do 4 tej a potom sme sa rozpravali a hrali.

kikkii, krasne fotecky mate. AJ ja chcem take. ja mam taku unku stary fotak ze ma ani nebavi s nim fotit. Minule mi z aj zamrzol pocas fotenia. 😀 Ale uz riesime novy fotak aj s kamerou tak snad sa manzel poponahla s kupou.

Inak co sa tyka toho mliecka tak ja som si tiez neni ista. Myslim ze Terezke mliecko staci . Papa tak kazde 2-3 hodiny a v noci menej casto. Ale ked je pricucnuta tak je za 5 minut napapana a viac nechce. Nie je to kratka doba dojcenia? Vacsinou ma zltu praznicku ale niekedy aj trosku do zelena ale to malokedy. Som zvedava kolko bude vazit v pondelok na poradni.

mayka
2. jan 2010

baby inak ja uz slintam nad jarnou kolekciu next oblecenia. Tale krasne vecicky tam zasa maj na webe. O tyzden nieco objednam. 😀

tilly
autor
2. jan 2010

mayka, to dojčenie je v pohode 😉 tak to má podľa mňa byť...

bleelka
2. jan 2010

kocky, dakujem, ukludnili ste ma, ze v tom nie som sama s tym placom... nieze by som vam to priala, ale ved viete ako to myslim...

dnes som si povedala, ze s tym skusim nieco urobit a nedovolim jej plakat, tak som ju hned od piatej zacala uspavat, trosku pospala, potom znova hore, ale klipkali jej ocka, no potom zas zacala sebou metat, tak som ju dala manzelovi a ten ju nosi a kolise pri hudbe a zaspinkala mu v naruci... uvidime dokedy takto vyrzia 😀

mayka, aj moja papa tak 5 minut, ale zato casto, ja kojim aj viac ako 10 krat denne... v noci vydrzi aj 6-8 hodin v kuse spat, ale to len tu u svokrovcov, v pondelok ideme prec, uvidime co bude u nas 😉
prsniky ani ja uz nemam take naliate ako som mavala, snad jej to staci, lebo ked som to stopla ako dlho pije z prsnika a kolko z flasky, tak naraz vypije okolo 40 ml len... jeden vecer stiahla odsate z flasky 110ml, ale to nebyva casto, ona papa aj kazdu hodku-dve po troske... tazko robit nejaky rezim, hlavne ked sme ako kocovnici a stale behame po Slovensku (nasi, svokrovci, podnajom...)