icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

gabika7706
27. júl 2010

@marika13 moj nevie, co je to caj a vodu sa mu snazim ponukat, ale driape sa na mna, takze sa kojime na poziadanie,. jogurty budem az po roku, keksiky nedavam, nevidim zmysel 😉 Ale proti svojmu presvedceniu povodnemu som dnes dala kasu na veceru, nemliecnu jablkovu, co sa len s vodou rozraba 🙂

marika13
28. júl 2010

@gabika7706 a ako mu chutila kasa? spal ti dlhsie?

gabika7706
28. júl 2010

@marika13 kasa mu chutila (on ale zje vacsinou vsetko, co dostane, len maso velmi nemusi) ale na spanok (kvalitu, ci dlzku) to nemalo vplyv vooobec.

marika13
28. júl 2010

@gabika7706 moj drobec je tiez taky papkac,zje vsetko co mu dam.normalne sa tesi,ze ide papat 🙂 zboznuje sunkovy chleba

gabika7706
28. júl 2010

@marika13 a tak zase sunkovy chlieb ... to Katka jedla niekedy po roku, Martin zrejme tiez tak bude.

marika13
28. júl 2010

@gabika7706 ked som si pozerala do tabuliek,tak chlieb moze a hydinu tiez,tak som to takto dala dokopy,chlieb s hydinovou sunkou 🙂
ale ty si tusim pisala,ze ste alergici,tak tiez by som bola opatrna.

sakura77
28. júl 2010

@gabika7706 to je aka kasa,ze nemliecna len s vodou? to som este nevidela,aj take su? 😕 poucte ma 😀 ale vazne,nevidela som taku,dajte tip
my po kasi vobec dlhsie nespime,skusala som aj kasu,aj bebu dobru noc ci ako s to vola a nic,stale chce v noci papat,tak co uz s nou 🙂
jogurty som zacala minuly tyzden zatial len activiu ale baby chvalia ze aj zvolensky je fajn,tak uvidime,cistu bielu mi nechcela,tak hanbim hanbim ale davam bielu sladku...ide sa dorazit za nou 😅
sunku my eee este,mne sa to zda este moc soli na nich....ale viem ze davaju uz baby viacere

mima595
28. júl 2010

sakura - my sme mali tiež vcera 1x jogurt - bielu Activiu - ale nepresla - som ju dojedla ja... ale ani sa necudujem, že mu nechutila, bola taka nevabna.... som si tam dala skoricovy curkor
dnes skusim Activiu s ovocim- ale asi skoro prejdem na smotanove jogurrty- Ako je Zvolensky, resp. u nas Sabinovsky

gabika7706
28. júl 2010

@mima595 Activia nie je jogurt vhodny pre deti,urcite nie do 3 rokov, na stranke activie to tam aj maju napisane v nejakej diskusii to Dr (zrejme nimi platena) aj vysvetluje.

@marika13 tabulky su tabulky...hydinovu sunku napr. ja osobne nedam do ust, ked si predstavim, co vsetko tam je pomlete, ale to je o inom, ja neznasam operence 😉

@sakura77 ano, je to nemliecna bezlepkova kasa, zaraba sa s vodou, Humana a tiez alnatura, prikladam foto (sorry, nechce sa mi to upravovat, tak mi to zoskenovalo)

mima595
28. júl 2010

gabi- aha, dik za info... som nevedela...
ked som zavadzala prikrmy u dvojok, tak sa prave doporucovalo zacinat s Activiou, nie so smotanovymi jogurtami.... preto som siahla automaticky po nej....

marika13
28. júl 2010

@gabika7706 to je ok sto ludi sto chuti...ked to malemu chuti,tak dam ale samozrejme s mierou.

gabika7706
28. júl 2010

@mima595 moja Katka ma 4 roky a uz vtedy mi pediatricka dorazne kladla na srdce, ze ziadna Activia...Ked si precitas, stranku activie, zistis, ze je to viac-menej liek na zapchu a nafuknute brucho..to nase deti nepotrebuju. Okrem ineho, do 2 rokov by mali jest plnotucne mliecne produkty.

@marika13 jasne, kazdy ako uzna za vhodne 🙂

mima595
28. júl 2010

@gabika7706 v podstate vsetky jogurty obsahuju prirodne probiotika a napravuju crevnu floru... nielen Activia.....
a co viem ja, tak sa preto odporucalo zacinat Activiou - lebo nie je smotanova - a na tie smotanove sa ma prechadzat až po 1 - 2 mesiacoch - kvoli predchadzaniu intolerancie laktozy....

nemyslim, že Activia sa odporucala pre nizky obsah tuku, ale pre tento dovod.....

gabika7706
28. júl 2010

@mima595 nemyslela som to tak, ze pre nizky obsah tuku, to len na margo, ze by deti nemali jest nizkotucne produkty. Vsetky jogurty obsahuju probiotika, ale activia ma nejake tie speci, teraz to nebudem hladat, dost na tom, ze je to v podstate, nadnesene povedane, jemne prehanadlo. A ked to rovno na ich stranke pisu, ze do troch rokov nie, tak na to je asi nejaky dovod 😉

sakura77
29. júl 2010

tak dilema actiavia vyriesena,som prenurala ich stranku aj poradnu a lekarka tam dokonca uprednostnuje activiu pre klasickymi plnotucnymi a smotanovymi jogurtami 😉 no a teraz si vyberte 😀
aj to som si nastudovala,ze aby ic hz toho neprehanalo,ale vraj tie bakterie vyrovnavaju rovnovahu medzi tymi-po lopate povedane-co sposobuju hnacku a naopak zapchu,takze je to ok
tak neviem,ja davam aj nadalej

gabika7706
29. júl 2010

@sakura77 no neviem, na viacerych miestach som na ich stranke citala, ze detom az od 3 rokov, skor len pri traviacich problemoch (a to asi nemate). Ale ved je to Tvoje dieta 😎

gabika7706
29. júl 2010

mna okrem ineho od Activie odradza nizky obsah tuku a dlha doba spotreby a na temu Activia uz asi koncim, kazdy nech dava svojim detom to, co uzna za vhodne, pre mna Activia vhodna pre male deti nie je 🙂

deina
29. júl 2010

@gabika7706 a kde na ich stranke si to videla? Hladam, hladam a nic nevidim. 😕 Sice Activiu tak ci tak nedavam, ale zaujima ma to (Matko zatial len malinko jogurtu zje, tak mu kupujem tie ako Humana, Nestle a pod, male kelimky).

gabika7706
29. júl 2010

@deina napriklad aj tu:
http://www.activia.sk/online-poradna-pre-zdravu...

Ako dlho musím jest activiu aby sa mi upravilo trávenie a mám 9mesačného syna a môžem ju dávat aj jemu dakujem

Ing. Judita Kobzová
Dobrý deň, pri pravidelnej dennej konzumácii Activie môžete už po piatich dňoch pozorovať prvé známky zlepšenia trávenia, ak však chcete trvalo zlepšiť trávenie, vyskúšajte aspoň 30 dní. Activia nie je špeciálne vytvorená pre deti, odporúča sa od troch rokov života. Ale kedže Activia neobsahuje žiadne umelé konzervačné látky ani farbivá, nie je pre Vaše dieťatko nebezpečná. Ak už konzumuje kravské mlieko alebo iné mliečne výrobky a nevyskytli sa u neho problémy súvisiace s ich konzumáciou, nemusíte sa báť mu ju v prípade potreby dať. Prajem pekný deň!

mozem podavat activia napoj alebo jogurt aj svojej dcere ktora ma 3.roky?ak ano v akych davkach a ako dlho,bez toho aby jej to neposkodilo.ma problem s tvrdou stolicou.dakujem

Ing. Judita Kobzová
Dobry den! Probioticke jogurty a napoje Activia su vhodne aj pre deti od troch rokov. Preto ak Vasa dcera nema problemy s mliecnymi produktami, moze ich konzumovat denne, odporucam 1 jogurt alebo 1 napoj. Viac zatial nie, uvidite, ako na ne bude reagovat. Prajem pekny den!

dobry den chcela by som sa opytat ci moze konzumovat activiu uz aj dieta od troch rokov

Ing. Judita Kobzová
Áno, deti od troch rokov už môžu Activiu konzumovať bez obmedzenia.

a ina lekarka v inej poradni (ale ta radi tvaroh 8 mesacnemu, takze....)

dobrý deň pani doktorka..Chcem sa Vás opýtať, či tieto jogurty (ak áno, tak ktoré)sú vhodné pre 8 mesačné dojča, nakoľko v tomto vekovom období sa odporúča zavádzať do stravy probiotický biely jogurt..ako jediný z rady mliečnych výrobkov, pretože hrozí vznik alergie..Ďakujem Janka
Dobry den, ak dietatko toleruje mliecnu bielkovinu , je biela akctivia aj tvarohova biela activia vhodnejsia ako ine mliecne vyrobky, ktore castokrat obsahuju viac tukov, cukrov a roznych aromatickych latok , pricom probiokultura v nich nie je temer ziadna. Je idealne, ked sa dieta nauci konzumovat biele jugurty / aj ked tie ochutene su tiez dobre/ - pripadne mu skuste dochutit domacim dzemom bez konzervacnych latok, aby sme minimalizovali moznost vzniku alergie..Smiskova

chcem sa spytat,je activia vhodna pre deti?Dcerka ma 1 rok,neustaly problem so zapchou,uz sme vyskusali vselico,no ziadne vysledky.mozete mi pomoct?dakujem
Pokiaľ Vaša dcérka nie je alergická na mliečnu bielkovinu, konumuje až aj inak pestru stravu, activia je pre ňu taktiez vhodna , ale treba pocitat s pravidelnym dennym konzumom. Inak by efekt bol len slabá a krátkodobý.

tinika
29. júl 2010

@deina ahoj, pozeram ze sa ti obaja drobci narodili predčasne, som rada ze ste ok .) a su krasni

aeouliana
30. júl 2010

@sakura77: napr. aj Sinlac od Nestle - bezlepkova, bez bielkoviny kravskeho mlieka, vhodna pri intolerancii laktozy. obsahuje ale sacharozu. a rozraba sa vo vode. 😀 co sa tyka prikrmov, sme na tom ako Gabika. ziadne jogurty, sunky, keksiky, chlebiky 😀 len: masko kuracie a kralicie, zeleninka, ovocie a bezlepkove cestovinky. 🙂

gabika7706
30. júl 2010

@aeouliana 😎 sme to my matky

aeouliana
30. júl 2010

@gabika7706: krkavcie.... 😀))))) ani len caj nedame 😀)))

aeouliana
30. júl 2010

@gabika7706: ale poznam aj taku co dava malemu pazitkove natierkove maslo s fajnym rozkom 😝

gabika7706
30. júl 2010

@aeouliana 😕 😝

deina
30. júl 2010

A ja som si myslela, ze som prisna. 🙂 Jogurty davam, sem tam aj keksik (Sunarku, tu totiz zboznuje starsi, tak je vzdy doma), aj lepok... ale sunku som este neskusala. A cestoviny len bezvajecne (ale s lepkom). Mate v rodine alergie alebo nejake vaznejsie ochorenia? Pri starsom som bola prisnejsia, ale on mal ako 4 a pol mesacny zapal priedusiek (obstrukcna bronchitida), s cim sme skoncili na JISke v nemocnici, potom sme neustale chodili k imunologicke, ja mam imunologicke problemy, tak sme boli opatrni. Ale inak mu nic nie je, ziadna potvrdena alergia, ani problem s imunitou. Mozno to vtedy bola nahoda a mozno mal pravdu primar, ked povedal, ze za to mohla byt reakcia na Prevenar.

No ale samozrejme sa vyhybame takym veciam, ktore su vyslovene neodporucane ako alergeny - bielok, kravske mlieko, citrusy, niektore druhy zeleniny...

mima595
30. júl 2010

praveže teraz sa odporuca zacat skor s lepkom - už aj od ukonceneho 6. mesiaca - aby si dieta zvykalo na lepok, este kym pije MM

takže to, že sme "skusene" mamy je nam asi naprd - stale musime studovat, aby sme boli in 😉

gabika7706
30. júl 2010

@mima595 ano, ale ak mas v rodine alergie, pripadne je aj dieta samotne alergicke, tak ten lepok nie je dobre zavadzat skor, ci uz pije mm alebo nie

deina
30. júl 2010

Uz pri mojom starsom sa o tomto hovorilo, ze lepok skor. Vraj cim viacej mm dieta pije, ked prvykrat dostane lepok, tym bude lepsie chranene. Ale vtedy to bol len jeden z nazorov, dnes sa mi zda, ze je to uz viacej odporucane. V niektorom cisle Dietata bol o tomto dobry clanok.

gabika7706
30. júl 2010

@mima595 a to ja teda mam nastudovane dost...a nie preto, aby som bola "in"...