icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

marika13
23. aug 2010

ahojte baby,potrebovala by som poradit.asi pred tromi tyzdnami mi drobec zacal hrozne tazko zaspavat.pripisovala som to zubkami,kedze mu isli von tri naraz.kedze su uz prerezane,stale mi zle zaspava.neutisim ho ani na rukach.zacne plakat este viac a prehyna sa.neviem si vysvetlit preco je to takto.zaspaval mi sam v postielke.uz zo zufalstva ho uspim vo vajicku a potom je klud.

adka_praha
23. aug 2010

ahojte...

marika aj mne to terezka jeden cas robila a nejak som nepochopila, ze co to vlastne bolo, ale ono to akosi prestalo samo od seba... 😕

a blahozelame adkovi k 10 mesiacom... 😉

jamajka31
23. aug 2010

ahojte, dlho som tu nebola, chory muz a notebook v posteli, ako inak, pracovat sa musi, och joj.
no ja pridavam obycajnu vodu z vodovodu, predtym ze este prevarenu, ale uz som s tym skoncila - lenivost.

maly nie je velky papkac(okrem mlieka teda) a ked mi spapa pol davky som stastna, bo do 7,5 mes. nejedol ze vobec, vvidel lyzicku tak uz sa mykal do strany. takze kase zje tak 50 _ 60 ml, co to povylievame, takze este menej.takze ja som mala zozaciatku trpezlivost na celu davku mlieka, potom ze 50 a voda, a skoncila som na 30 a voda. no a cez vikedn bolo perno, nestihala som nic odsat, tak si vravim, skusim len vodu, co to da. a dalo. tak som stastna, uz neodsavam.
ked pridam do kase trochu hrusky(to je top ovocie u drobca), tak to zje - skor zozerie 😝

inak s odsavanim nemam problem (i ked teda zeby to bola nejaka zabava), momentalne mam nadprodukciu, bo maly mi teraz vstava v noci kazdu chvilu a uspavame sa pri kojeni, takze cosi nažužle, kym zaspi. ale hlavne ta noc urobila vela (uz nech to skonci a zacne spavat normalnejsie....)... musim si poklopat, s mliekom som nemala problem. ale je to asi rodom, minule som sa dozvedela, ze moja babka normalne mala tolko mlieka ze jeden prsnik odstavila 😲 😖

marika13
23. aug 2010

adka dakujem,skusim pockat ci ho to prejde.dufam,ze je to docasne a prejde ho to... ☹
jamajka chybala si 😉

icerna
23. aug 2010

ahojte ,mozem sa pridat 🙂
marika13 mi mame preesne toto iste 😒 trva to asi tyzden a tiez ked ju uz po 10 minutach idem na rukach uspat,tak sa zacne vystierat 🙄
jamajka aj ja malu kojim len z jedneho 😉

jamajka31
23. aug 2010

@icerna hej, viem ze sa da v pohode z jedneho, ale schvalne odstavit jeden sa mi zdalo take "drze" 🙂 lebo ktovie co bude za par mesiacov ...
@marika13 ja som mala podobny problem, trvalo to asi dva alebo tri tyzdne, akoze brutal. normalne som malemu vtedy upravila spanie na dva spanky cez den, bo to jedno uspavanie navyse bolo pre mna uz moc. dost taka kriza, uspavanie hodinu asi, vyskusane asi vsetky polohy kojenia, hojdania, spievania a neviem co, keby pomohlo, asi sa postavim aj na hlavu 😀

icerna
23. aug 2010

no jamajka tak to ano,lebo ja som v lavom stratila mliecko asi 2 mesiace dozadu ,a teraz to bohovo vyzera,v jednom košiku 2 vypchavky a z druheho kypi 😖 ale co narobim,hlavne ze malej chuti 😀
a s tim upravenim na dva spanky,to som akurat dnes nad tim rozmyslala,tak to asi tak spravim zajtra 😉

strapco13
23. aug 2010

@icerna a neskusala si ten nefunkcny este rozkojit?

icerna
23. aug 2010

strapco skusala,odsavat mi neslo,len par kvapiek a mala chvilu pocucala a potom sa zakazdym z nervami otacala,co jej asi neslo dost mliecka. Ale z praveho v pohode,mam dost mliecka,tak mi to nevadi,len ta rozdielna velkost 😖

strapco13
23. aug 2010

@icerna lebo existuju lieky, ktorych vedlajsi ucinok je podpora laktacie..Costi..ak by ti bola obvodacka ochotna ju predpisat..a dostatok castiu na rozpumpovanie bez pomoci malej..lebo kym jej nepotecie tak sa Ti asi bude zlostit..netrpezlivka
mame 9 mesacne deti..nebolo by nacase aby uz pochopili, ze od hladu za 3 sekundy neumru? 😀 😀 😀

icerna
23. aug 2010

uz to neham tak,sme si zvykli na ten jeden a bohvie ci by chcela z toho druheho zas...lebo pri nom mi strajkovala sem-tam ,nedopijala ho cely a pod...

strapco13
23. aug 2010

@icerna jasne..netreba silit 😉 ..hlavne, ze je mliecka dost 😉

icerna
23. aug 2010

tak mliecka je dost,aj tak som rada ze ju tolko kojim,lebo prvu som len 2 tyzdne ☹ dostala som silny zapal a mliecko bolo fuč

marika13
24. aug 2010

@jamajka31 drobec mi spi 2krat za den.niekedy zaspi ukazkovo,ale teraz je to brutal.dudlik nechce(co som aj rada,nemusim oducat).v noci o okolo 3 hod. ho hodinu uspavam,no normalne mam stresy.vcera mal horucky cez 39.bola som dnes u dr. a vraj su to zubky.som zvedava,co bude pri stolickach ☹ je mi ho luto,ze takto trpi.
teraz ked je takto uboleny,tak castejsie si pyta mliecko.kojim z oboch prsnikov. 🙂 .vodicku alebo caj moc nepyta.

icerna
24. aug 2010

marika chudacik malinky ☹ nasa este zuby nema,a tiez plakava v noci 😒 kojim ju okolo 1-2 a potom o 6 niekedy skor...
vodu mi tiez vobec nechce,vypluva 😖

marika13
24. aug 2010

@icerna to mas dobre ked kojis len o 1-2 a potom az rano.to som uz davno nezazila...teraz mi vecer krasne zaspal,tak dufam,ze bude kludna noc.

tinika
24. aug 2010

ahojte, trocha pozadu budem odpovedat ale k sedačke asi toto, tiez som chcela romerku ze boli v testoch najlepsie ale stala asi 100eur viac ako napr. Carerra od Zopa a pani predavačka, hoci je platena mozno aj od trzby mi sama povedala ze ten cenovy rozdiel je hlavne v tom, ze nie vsetky firmy si davaju robit tie drahe testy, takze su lacnejsie aj ked mozu byt rovnako bezpečne, tez som chcela kupit to najlepsie, ale som sa potom zamyslela že ma asi aj pravdu a kedze 100eur viem vyuzit aj inac kupili sme carreru
a vodu pouzivame dojcensku lebo je u nas tvrda voda velmi ale u nasich z vodovodu

tinika
24. aug 2010

a za tu cenu je to sedačka 9-36kg čo ako uz bolo pisane pri romer by sme museli dat teraz 200 a potom na dalsiu ktovie kolko eur

tinika
24. aug 2010

@jamajka31 hej čo sa tyka toho ze je napred aj mne vadi, ako pises keby bol opačne je chraneny sedačkou a su aj take čo sa daju dat opačne ale su draaaahe a ani sme taku nenasli len znamy spominal ze taka existuje

tinika
24. aug 2010

a s kasou problem nemame, papame sunarku, hami, hipp mali sme aj nutrilon ale ten je drahsi a nestle v pohode, nie je vyberavy
a topanocky zatial neriesime, my cvičime vojtovku tak asi to chvilu potrva hoci uz sa stavia na nohy ak sa ma drzi ale len občas, a ked budem kupovat tak jednoznačne nove, nie pouzite, lebo kazda topanka sa prisposobi danej nozke a s pevnou patou a po členok, ma ide rozhodit ked vidim male deti čo sa učia chodit v tych sandalkach s ramienkami s volnou patou ale je to kazdeho osobna vec 🙂

tinika
24. aug 2010

no a este kojenie - to uz davno nepoznam :( kojili sme do 4m. aj to tak ze posledne 3tt uz len odsavanie a z flase, od začiatku bol prikrmovany, nechcel sa prisavat a potom uz odmietal prsnik uplne, myslim ze prva chyba bola uz v nemocnici, rodila som na sc a ked mi ho prvykrat priniesli o 3h. krasne sa prisal, hned hladal, ale potom 3 kojenia ho nedoniesli a uz bolo a mlieko som aj tak dostala az o 2 dni, a kedze mam vpadnute bradavky, kojila som cez klobučiky a to sa chlapec namakal pre par kvapiek, takze som potom rezignovala pre svoj aj jeho pokoj, ved nie sme prvy čo nekojime aspon do pol roka, moja svagrina kojila len mesiac, mama len 6tt lebo ked po sestonedeli hned dostala menstruaciu prestalo mi mlieko chutit. co uz, ale jedno pozitivum z toho je, ze od 3 mesiacov spinkal krasne, s jednym papanim, potom bolo dlhe obdobie ze spal celu noc a terza tak od 6-5alebo 6 čize myslim ze uplne super, a este pred mesiacom mi spaval 3x do dna, teraz tak 2x po 1,5h, resp. ak rano spi malo tak naobed aj 3h. pospi a tretie uz nestiha kedze o 18tej ide spat 🙂 akurat zuby lezu, dva uz mame, tak je nepokojny a občas sa budi, dame čajik, cumlik a haja dalej

tinika
24. aug 2010

tak tolko dnes moj monolog 🙂 drzim vam palce, nech kojite čo najdlhsie, prajem vam to ked uz mne to nevyslo dufam ze pri druhom to bude lepsie 🙂 vobec som netusila ze to moze byt taky problem, ja som si povedala ze budem kojit a hotovo, ale nebolo hotovo :/

maca79
24. aug 2010

caute, vidim že podobné problémy so vstávaním, kojením a papaním máte aj vy 🙂
@marika13 aj mne sa začala malá občas hádzať dozadu. Včera v noci sa zobudila a neplakala, ale zjapala... ale tak na etapy..minutu zjapala a minutu spala na rukách....až som sa zlakla 😖

Malu som odstavila cca pred 3 tyždnami, lebo ma začala kúsať pri kojení ( prvé 4 zuby som zvladla..ale už som rezignovala) a tiež ma už nebavilo stávať tak 4-5x za noc.. Niekedy som mala pocit, že ma má namiesto cumlíka 🙂 Odkedy ju nekojím, ale dávam mliečko, spánok sa upravil na vstávanie 2x za noc, tak sa vytešujem...

marika13
25. aug 2010

@tinika ja som si tiez myslela,ze kojenie je hracka,ale maly sa mi v porodnici nechcel prisat.mal zltacku a stale spal.a potom nechcel mm,ale len tu sladku vodu.naucil sa na flasku.. prsia som mala opuchnute jak balony,ploche bradavky,tak som sa pokusala odsavat a nahrievat pri lampe.aj som si davala teplu sprchu.sestricky mi dali nejake kvapky aby mi prsia trosku odpuchli.bol to tazky boj.nakoniec sa prisal az v posledny den ked sme odchadzali domov.odvtedy uz problem nemame akurat si stale neviem odsat mliecko,ale uz to neriesim.drobcek stale cucka a sme spokojni obaja.
@maca79 mna zatial nehryzie.obcas sa mu to sice sem-tam podarilo,ale nebolo to take hrozne.uvidim neskor 😀
mm mu davam,ked ma ist spat mozno preto.
tuto noc som bola hore len 3krat,tak som sa mohla vyspat 😎
a prisla som teraz na nieco...okolo pol 4 rano mi hrozne ziapal.nedal sa utisit.tak som mu vyskusala dat trosku chlebika a ono to zabralo 😕 a normalne mi zaspal... je mozne ze aj pri nocnom kojeni je taky hladny a potrebuje nieco ine?

lucida
25. aug 2010

ahojte,
tinika mi s kojenim presne to iste,cez klobuciky a vydrzalo nam to aj s odsavanim 5 mesiacov....
Tiez spavala od 3mesiacov celu noc a posledny tyzden okolo 2-3 musime davat mlieko a tiez stale precita s placom...to sa vzdy aj s manzelom tak zlakneme,ze sa div netreskneme o seba 😀 ale trva to uz asi 3 týždne,tak zuby to asi nebudu...
tinika a preco cvicite vojtovku?mne mala tiez nelozi ani sa nestavia no nozky...dnes mame poradnu tak sa opytam,ci to nevadi 😝
marika tiez si myslim,ze mala je v noci hladna,tak sme posledne 3 vecery zacali davat pred kupanim 150ml kase a po kupani este 150ml mlieka a aj tak sa budi a vypije v noci 210ml mlieka a o 7 je uz hore....

jamajka31
25. aug 2010

marika13, icerna tak to ti podla mna v pohode spi, mne sa teda upravilo to zaspavanie na uplnu nadheru(ved nie na sto percent, ale na 98🙂 ale spanie v noci, no pomoc, som sa nevyspala ani nepamatam. normalne mi neprespi viiac ako dve hodiny, a to je akoze horna kranica, kludne po pol hodine, hodine, hodine a pol...ako sa mu zapaci, tak musi spavat pri mne, bo to nezvladam. ale pomaly sa to zlepsuje, tak dufam ze to plynule pojde stale k lepsiemu. ach, kde su tie casy ked mal dva tri mesiace - to som dvanasthodinovku nocnu mala na 3 kojenia, ako som sa vtedy tesila ze v deviatich mesiacoch snad povacsine prespi noc, no houby.

jamajka31
25. aug 2010

@tinika inak co sa tyka tych testov, zase ak si niekto nezaplati tie testy tak ako vie ze je bezpecna, vies ako. verim ze niektore su ok, ale teraz ktore. i ked verim, ze je to aj o reklame. da sa kupit aj pouzivana, ale to je tiez diskutabilne.
najlepsie je nahavarovat .... bodaj by tak bolo...

evkajojo
25. aug 2010

@tinika, Ahoj..Ja by som sa ta chcela,opytat ze ako si spokojna s tou autosedackou Zopa Carerra? Tiez sa mi paci,ale dost ma odradza ze neni na nu crash test,a nie som si ista ci je bezpecna...Lebo, co si citam skoro vsetci su za, britax evola...budem ti vdacna za info... 🙂

tinika
25. aug 2010

@jamajka31 ved to vsetko je aj o peniazoch a reklame a potom sme uplne zblbnute ze čo je najlepsie pre nase deti, mysdlim ze lepsia nejaka sedačka ako ziadna a ked kukam tvary niektorych tych "dobre otestovanych" ze ani z boku nie su poriadne chranene tak neviem ...

@evkajojo ja som spokojna, da sa polohovat trocha do lahu, maly tam ma pekne chranenu hlavičku, neviem mozno som mala kupit tu drahu ale nie je tolko koruniek a aj to nie je zaruka ze su fajn, vsade je to o peniazoch a ma teraz napadlo, ked ich ma niekto vela, kludne si zaplati aj za to aby boli testy dobre, ale to uz je asi extrem, fakt neviem čitala som kopu diskusii a aj tak som si nepomohla, kazdy ma iny nazor, takze sa musis rozhodnut sama .) a ako uz pisala jamajka, najlepsie je nehavarovat

marika13
26. aug 2010