Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
no to prebalovanie aj my riesime tazko, len daco do ruky, a to sa musim trafit do takeho, co ho zaujme. no je to boj.
no a boli sme tead u doky, tak ze hrdlo ok, dychanie ciste, tak som happy... super...doliecime zvysky a hadam to zazehname. Juchuu.
inak o vigantole ano moja doktorka nevedela, nepocula nic.
ahojte k tomu vigantolu moja tvrdi ze mu mam davat stale, a dve kamosky ze nedavat to kazda lekarka inac :( akoze sila davajme detom čo nie je dobre a ktovie čo este nie je dobre
🙂 ahojte,tak mi sme boli na poradni a mala ma 70cm a 7kg😕 a porodna vaha2,6kg a 46cm,takze tak 😀 oproti vasim je drobunka 😅 ,tak vravela mi dr,ze jej mam davat ranajky:rozok-maslo-detska sunka 😕 potom ovocie-piskota a obed zelenina-masko,mozem jej davat tvrdy syr,ze aj taveny 😕 tak som ostala prekvapena,nezda sa vam to skoro?mne ta sunka... a na vigantol,ze 3tyzdne nemam davat a potom ak to dovtedy nevymenia,tak nam da dake kvapkadlo 😝 no uvidime,hadam nebude mat nasledky,skusala jej hlavicku a ze ma ok po lete(slniečku) 😉
ahojte, uz je ockovanie za nami,dalsie bude az v 15 mesiacoch.chvilku si poplakal,ale uz je dobre.nesie to statocne.
mame 11kg a 75cm...porodna vaha 3200g a 50cm 😵
strapco vy ste ale velki.
icerna u dievcatiek je pekne ked su take drobunke 😉
na ranajky davam maslovy chlebik a priznam sa niekedy aj so sunkou...,ale ten syr sa mi zda este skoro
@marika13 tak to mate fajn, nas to este len čaka, akoze moj zamrnci a hotovo ale po druhom mal dva dni horucky tak toho sa obavam 🙂
a sunku mi tiez kazala lekarka ze uz sa da hoci mne sa zda slana pre take, a syr tiez ze mozem, ja som este len raz dala sunku a syr este nejak nevyslo 🙂
no moj sa vie aj dlhsie pohrat s hračkami občas a ked ta si sam vybera z krabice čo v nej ma vsetky a ten papier dnes asi usetril bo zvyčajne na rezance hihi uz aj knihu chcel trhat svoju ale ta je gumenna ta mal smolu 😀
@icerna sunka a taveny syr 😕
som dost prekvapena, ze dnes este niektore dr o tom vigantole nevedeli, ked rozhodnutie vydal SUKL uz v piatok...Citala som to za cerstva este v ten vecer. Kamoska nasla, ze ten vinylneviem co je karcinogenna latka, ale muselo by sa toho zjest urcite na kila, aby sa nieco stalo...
Ja som nejako pravidelne Vigantol v lete nedavala, od dovolenky v juni velmi sporadicky..Katke som to musela do 2 rokov (mala zle vysledky) a mali sme aj dlhsie brat, ale som sa na to vytoto a Martin je zatial snad ok, neboli sme v poradni od jula..
Martinko sa pusta sam chodit, dnes som ho tajne sledovala 😅 tak na tri kroky si sam prebehol od stola ku gaucu, ale ked to chceme my, aby presiel odo mna k mm alebo opacne tak ani za svet, len sa rehoce 😀 No a s prebalovanim a obliekanim to je des aj u nas.
no my sme tiez maly, na to ze sme sa narodili 3780g a 53 cm, mame 71 cm a necelych 8kg. ale tak aspon sme vrtkí 🙂
mne tiez kazala uz sunku, ze dietnu a aj netucny syr (to je aky, tie odtucnene sajrajty?), ze jogurt netucny (ved nizkotucne sa nemaju???) ...no mam dost proste.kazu nam nesolit, aby nemali zatazene oblicky a potom nam odporucia sunku, ja otmu nerozumiem. myslim ze maso mu bohate staci, a neviem co je v sunke take prevratne aby nam ju odporucali.
ale samozrejme,kolko ludi, tolko nazorov. tos len tolko tomu mojmu... 😕
@jamajka31 ono sa toho vela napise,co by sa malo a nemalo.je vela protichodnych nazorov odbornikov.myslim si,ze kazda matka vie najlepsie,co jej dieta potrebuje a je pre neho najlepsie 😉
gabika mas sikovneho chlapceka,moj maly sa zatial stavia stale na nohy a podopiera sa o nabytok a tak chodi.
@marika13 samozrejme ma s pravdu, kazda matka vie co je najlepsi, preto som napisala ze ake su odporucania protichodne. kamoska dava dieta do chodaka, a tiez som ju na ti upozornila, ale ked to nepovazuje za nespravne, nic viac jej k tonu nepoviem, je to jej nazor.
inak aj my chodime o nabytok... 🙂
@marika13 dakujem, ide v slapajach svojej sestry, ta uz ako 10,5 mesacna chodila sama bez pomoci http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=76519
@gabika7706 aka je tam kocka 🙂 vidiet ako sa z toho tesi
@jamajka31 my tiez chodak nepouzivame.boli sme u ortopeda a drobec ma tendenciu chodit na spicky.ked som ho chytila za rucicky,tak nedoslapoval dobre na chodidla a ked som sa ho spytala na chodak,ci mame kupit,tak vobec nedoporucoval.vraj by sme chodili po rehabilitaciach a zato nam to nestoji.
aj teraz ked sa stavia a chodi okolo nabytku sem-tam slapne na spicku,ale uz je to ovela lepsie.
dobre ranko 😉
veru kazda matka vie co je pre jej dieta najlepsie 😵 a aj tak si spravi po svojom,aj ked dr. vravi ine 😝 aspon ja tak robim,ale nie vzdy 😀
gabika maly je sikovny 😵 a aj ,moja starsia chodila sama od 10 mesiacov,ale lili asi nebude,aj ked chodi popri nabytku,ale este nema taku rovnovahu dobru 🙂
ako vam dnes drobci buvali?ta nasa rebeka mala sa casto budi 🙄 tak som nevyspataaaa 😨 🙂
@marika13 no tak jasne, este ked ma tuto tendenciu, tak by bolo trufale davat do chodaka🙂 ale tak, kym nechodia, aspon ich lahsie dobehneme, nie? 😉
@icerna dobra otazka takto poranu, ja uz dva mesiace poriadne nespim, a to mi maly spaval od zaciatku relativne ok, tak 2-3x za noc, ked bol malicky a teraz je hore snad tisickrat. no cakam kedy to uz prejde, uz som sa sice naucila relativne spat popri kojeni, tisenia a pod. ale nie je to ono, darmo. uz od polky noci nemam nervy, spi pri mne, pomaly sa to zlepsuje, ale tak tato noc, no brutal, rano som muza budila nech mi ho na hodinku vezme, lebo kriza🙂 ved raz to prejst musi...
@jamajka31 zatial ho stiham dobehovat,ale ide ako strela 😀
s tym spankom to mame to iste.do 9mes.mi sam zaspal v postielke do 10min. som nemala problem,ale teraz sa len v nej postavi a koniec.
najhorsie su tie krizy....mm mi vtedy radsej nic nehovori,lebo som hrozne usomrana a schytal by ako prvy 😀 😝
ahoj maminky..možem sa Vám sem pripliesť..občas Vás čítam a kedysi som aj písavala, ale popri mojich obludkách nejako nemám času ani síl..moja Sonka tiež spinka dosť zle..niekedy fakt nevládzem..Celú noc sa kojíme, potom nám je ťažko tak sa nosíme a tak dookola..bodla by dovolenka 🙂 ..ale už iná ako materská🙂

@marika13 - to už mate 3. davku hexy?