icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

cipuska_
2. jan 2010

Ahojte, bleelka aj moja papávala každu hodinku dve ale ked už bola vätšia avedela som že už ma vääčší žaludok takk som ju naučila že nemože papať skor ako za dve hodinky, sice to trvalo dvadni ale sa naučila že si musí potiahnuť viac abyvydržala lebo ona sa stále len po troškách cuckala, teraz už sama prechádza pomaličky na troj až štvorhodinový.

kkiki
2. jan 2010

dakujem 🙂

mayka pokial sa ti babnko necerti a neplace ze preco uz netecie tak je to v pohode ... ja by som tiez bola najradsej keby stale len kojim, ale zatial to tak nevyzera ... raz sa mi uz toto stalo asi v 3 tyzdni, ale po dvoch dnoch to preslo .. teraz to vsak uz trva dlho a vyzera, ze sa to uz nenapravi ... ale tak aspon dva krat ma plnohodnotne moje mliecko, tak by mu to mohlo pomoct ...

kkiki
2. jan 2010

jej baby zabudla som sa vas spytat ... oliver ma strasne dlhe vlasy uz, uz aj 6cm niekde a vobec mu nevypadavaju, uz mu rastu nove (blondave) a dost huste 😀 (narodil sa tmavovlasy, prvy tyzden orysavel) no ale k problemu ... ja mu musim kazdy druhy den umyvat vlasy samponom, lebo potom ich ma mastne a smrdia mu tie vlasy jak dospellemu chlapovi 😀 presme vonia ako jeho otec ... pouzivam biodermu alebo avent ... tak len ci je tu este nejake taketo vlaate babo a ako to riesite ...

mayka
2. jan 2010

a zasa som tu. 😀

fu tak to som rada ze to krmenie je u nas v norme. ved od hladu neplace a sice neraam kolkokrat ju kojim ale 6-7 x cez den minimalne. plus este 3 x v noci.

kkiki, aj ja som dnes pozerala ze je ta nasa hviezda nejaka vlasatejsia. 😀 ja jej umyvam so samponom klorane vlasky tak raz za tyzden . inak len cistou vodou. Ale ona ma velmi suchu pokozku vsade tak zato pouzivam momentalne mydlo len na ritku.
a ciapku pouzivas aku ked idete von? bavlnenu? lebo nasej sem tam smrdi hlavka ked jej dam taku s umelu kozusinkou zvnutra. 😅

mayka
2. jan 2010

no idem spat tak dobru noc vam prajem.

adka_praha
2. jan 2010

dobru noc... 😉

mamacat
2. jan 2010

jasmin tiez mala ten vecerny plac ked bola miminko kazdy vecer ako hodinky od 7pm do 9pm. potom zrazu to same od seba prestalo a zacala chodit spavat uz o 7-ej uplne kludnucka. nam pomahalo s nou sediet v tmavej izbe, a hojdat ju v hojdacom kresle. aj nejaku ukludnujuci hudbu sme zapinali. leo to nastastie vobec nema! on je este vacsi kuldas ako jasminka bola.

zuzu, tvoj adamko je teda sikovny ze tak pekne cvici! urcite ho nadalej davaj na brusko vsak mozno sa mu to zapaci alebo nauci sa prevratit naspat🙂

leo sa vie otocit, na bok z chrbta, takze musim nanho uz davat pozor ked je polozeny na prebalovaku a na gauci. na brusko ho nejak nestihame davat🙂 po jedeni hned nechcem aby to nevyvrackal a potom vzdy ide uz spat🙂 ale u doktorky to kontrolovali dali ho na brucho, a leo si krasne drzal hlavu ako nejake vacsie dieta. doktorka nas pochvalila ze vidno ze s nim cvicime. my sme s muzom na seba len kukali, ani sme si nevedeli spomenut kedy mal leo naspoledy tummy time. ale myslim se ze mu pevnuje chrbatik aj to ked len lazi na muzovi v polosede, alebo ked ho nosim vo zvislej polohe.

ja mam Moby satku, a celkom som s nou spokojna. je to taky velky kus latky ktory na seba mozete naviazat asi na 100 sposobov🙂 je to velmi verzatilne a pre kazde dieta sa tam najde dobra poloha. negativum vsak je to ze to trva trochu dlhsie kym to na seba nastelujete;) ja mam v aute vzdy so sebou este aj klokanku babybjorn (tu novsiu verziu pevnejsiu), a tu zase pouzivam ked musim vbehnut do obchodu a mam so sebou aj jasminku napriklad. (ta klokanka je velmi jednoducha, takze si ju viem dat na seba za par sekund aj ked drzim lea na rukach, co je super) este mam aj baby vak, ktory som velmi vyuzila pri jasminke, teraz este moc nie kedze mam tie druhe nosice.

leo ma stale suchu pokozku. ale to vycesavanie supiniek pomocou olejceku fakt zabera. len na tvaricke nad obocim sa mu to vzdy vrati.

deina
3. jan 2010

Toto som nasla o pretacani: http://www.mamaaja.sk/Activeweb/Poradne/Otazka/... Asi sa najprv deti pretacaju z chrbatika na brusko? Ja sa uz nepamatam... 😅

My mame tiez satku, ale nejako sa v nej malemu v poslednom case nepaci. Bud preto, ze nema vyhlad alebo ho tam neviem dobre dat odkedy narastol. Ked bol dvojkilovy, tak to bolo v pohode, aj mi tam spinkal. Mame doma este Ergo, ale ten je tusim az od 4.mesiaca, tak este pockame, nech mu sa mu svaly na krku viac spevnia, potom ho vytiahnem.

My ideme zajtra na taky mensi nakupny vylet bez deti. 😀 Uz sa tesim. Len teraz musim naodsavat dost mlieka, aby maly nehladoval, kym budeme prec. Snad sa podari... mozno plus k tomu jedna davka nutrilonu, uvidime.

zuzu1980
3. jan 2010

mamacat, dala som ho dnes na brusko vo velkej posteli a nedarilo sa mu prekopat sa na chrbat, lebo je matrac strasne makky + este perina... Tak chvilu trucoval na brusku a potom som to vzdala. Ja si niekedy bojim ze si pri tom dvihani zadocku zlomi chrbticu alebo krk, strasne to vyzera co stvara... Ale bude z neho futbalista, ma strasne sine nozicky, vsak kope nonstop uz od 20 tt tehu, a ostalo mu to. Nohy sa mu nezastavia, niekedy mam pocit ze rozkope postielku, ked ho dam blizko steny. Zato rucicky su mu zatial zbytocne, vsetko skusa chytat nohami, ako opica 😀

deina, tiez som citala, ze deti maju byt navolno, ziadne zavinovacky a vankuse, ale na rovnej podlozke a najlepsie naholo, aby sa mohli tocit.

zuzu1980
3. jan 2010

ozaj, deina, matko ma este "pazrave obdobie" ako ja to volam (rastovy spurt 😀 )? Nas uz to preso, chvala bohu! Stacilo ze sa razdogrckal z tolkeho mlieka a hned bolo po pazravosti 😀 😀 😀

mamacat, sikovneho mas Lea, a poslusneho 😉

zuzanka.h
3. jan 2010

Ahojte. Trochu oneskorene, ale všetko dobré do nového roka 2010 🙂

pudo
3. jan 2010

ahojte maminy...
velmi pekne su vsetky deticky z novembra, konecne som popozerala albumy.
mayka, kiki - k tomu kojeniu... ja som mala nieco podobne v 3 tyzdni... uplne plne prsniky a zrazu behom hodinky NIC... makke ako handricky... ja total zufalstvo, hned som nabehla do lekarne a podho - homeapatika, caj na dojcenie...
volala som s lak. poradkynou a ona mi povedala, ze to je uplne normalne, ze sa objem prisposobuje malinkej. A ze taketo obdobia su typicke pre 3,6,9 tyzden a potom 3, 6 a 9 mesiac... tak neviem... potom sa mi to trochu produkcia zvysila a jedine, co fakt zabera, je caste prikladanie (hlavne v noci, ked je produkcia najvyssia - no ale budem ja budit baby, ked tak spokojne spi ??? 😉 ).
Ale je to fakt sranda s tym kojenim... ako to je na tom svete zariadene... aj vy tak citite, ked sa vam produkuje mliecko? ja som najprv malinko, ale teraz to je normalne silne tahanie po stranach pri pazuchach...
my papkame dost casto - zapijame kyselinku a zahu, asi aj preto dost priberame 😉
ale by ste nechapali ten rev, ked je hladna.... ona sa po dlhom spanku prebera, este je tak v polospanku, zatvorene oci a uz placeeeeeee ako keby nejedla 100 rokov... ja kukam na nu, vsak otvor oci a pozri sa okolo seba, ved sa nic take nedeje a uz ides papkat... brusko mame ako maly somalcan...nechapem, kde sa to do nej vojde

sakura77
3. jan 2010

ahojte!
tak my dneska v noci len jedno papanie o pol 5 a potom sme spinakli do pol 9 este,zato vcera cez den nie a nie spat a dneska tu zas vycumuje na mna a nechce sa jej lezat,tak konikujeme,hlavne ze mamrozrobeny obed,dokelu,ale muzik nieco majstruje tak nemoze byt pri nej teraz..no tak obed pocka nooo
kkiki aj my mame vlasaticu,neumyvam kazdy den vlasky samponom,takze tiez chodime s mastnou hlavou 😅 ale zas masnejsie je lepsie aby sa netvoril ten ekzem,tak co,do leta uz budu ok,jaj,ja sa strasne tesim jak budem cesat copiky 😀

deina,akurat som rozmyslala dneska v ncoi,ze nasadim dietu a za nejaky mesiac,ked sa unormalnim,zoberem sestru,decka nechame manzelom na krku a totalny cely den od rana vypadneme nakupovaaaaaaaaaaaat asi do nitry alebo do trencina...uz sa tesim na to,len musim trocha zhodit este,nech mam normalnu velkost 😀

mayka aj my sme vcera tiez nemohli tak zaspat,v postielke bola snad hodinu co pomrnkavala a nie a nie zaspat,zakazdym som nabehla,strcila dudku a tak asi 10 krat kym zaspala-ale nechcem ju uz vytahovat a nosit pripadne hompalat,nech si nezvykne,aby sa naucila ze je vecer,je v postielke po okupkani ,tak treba spat 😉 kiko sa to naucil celkom rychlo,tak snad aj ona bude taka,dufam...

sakura77
3. jan 2010

no a este k tej diete,tak prave peciem kacicu,k tomu kapusta a knedla a vcera som robila slivkove gule s makom 😀 😀 no tak ako takto asi fakt neschudnem..
ozaj baby ,nezacali vam uz padat vlasy,mne uz hej trocha,tak uz som nabehla do lekarne a kúrujem sa,snad zaberie,lebo prave mam take dlhe vlasy uz konecne,nerada by som strihala.. 😒

tatuska1
3. jan 2010

sakura az mi je smiesno lebo to co pises to ako keby som o nasej citala nasa cely den kuka a kuka zdriemne si na 15-20min a ked je v kocaru 😀 na prechadzke tak vie prespat aj 3-4 hodky a vecer okupeme,napapame sa a potom uspavame na sest krat.noc bola v celku v pohode o dvanastej o pol stvrtej o pol osmej zakazdym pekne zaspala no len ako ju naucit nech zje viac aby sa tak casto nebudila tak to neviem zakazdym vypije 100ml viac neeeeeeeeeeee.

sakura77
3. jan 2010

tatus,no su jak cez kopirak,krpci nasi 😀
a ved styri hodky ked ti vydrzi,to je celkom fajn,mne sa kiko budil kazde dve,to boli soky teda 😠
no a vecer,oni si musia zvyknut na to,ale su sikovne takze sa urcite naucia,len treba vydrzat a nepovolit 😅 ja len dam dudulku,pripadne ak je moc nepokojna tak chvilku pohladkam po hlavicke alebo dam par pusiniek a vacsinou sa ukludni,a potom odidem-ale idem ked nie je este uplne uspata,aby vedela ze uz idem ale treba spinkat 😉
mne pije tych 120ml ale rano bola nejaka hladna,tak som jej este 30ml dorobila,vycucla to jak nic,ale potom to aj vygrcla 😒vsetko mi to dala na plece a na podlahu 😀

tatuska1
3. jan 2010

kazde styri saku to len vynimocne inac kazde tri preto som pisala ze noc ok ze som sa az cudovala 😕 no tvoja vypije tak ako ma vypit tych 120ml nasej staci 100ml a castejsie tym padom.

sakura77
3. jan 2010

no tak to je jasne,skor vyhladne 🙂 😉 ono sa to spravi casom,neboj,ja este musim vychytat to denne spanie,ale stale mi to nejako nevychadza,aj s tymi prechadzkami,aj ona spi jak drevo v kociku,ale neda sa mi kazdy den ist von na tri hodky,tak byva len tak na terase,ale ked neciti ze sa hybe kocik,tak sa skor zobudi ako ked chodime..no ale snad si zvykne aj na to-no a este druha vec-vsade psy okolo,takze kazdu chvilu nejaky vystekuje,tak to mam nervyyyyyyyyyy

mayka
3. jan 2010

zdravim vas. My mame dnes spavy den. Ani neviem ze mam dieta. cakam kedy sa zobudi a ideme von. 😀 Spst na vzduch. SOm zvedava co bude vecer.

pudo, ja viem o tom ze existuje ta laktacna kriza tak dufam ze to je ono . Ale snad hej. Malinka je buclata a pekne vypapana. 😀

sakura, ani ja uz vecer malu neberiem na fruky ako ju ukozim nastaastie to nie je nutne a ako keby uz vedela ze je noc a ma spat tak sa snazi. Len niekedy to dlhsie trva. 🙂

A vlasy mne este nepadaju ale vcera ja koza som prikladala do kozubu a ako so otvorila dvierka tak na mna vyslahol plamen a oplail mi obocko a tie kratuck vlasy na cele. 😀 Fu este ze mi mihalnice nechytilo. Obocko mi nezhorelo celkom ale netrebc ho u komzeticky pristrihavat. Takze dievcata ak chcete usetrit na uprave obocia sup sa prikladat drevo do kozubu. 😀
a co sa tyka chudnutia tak ja som riadne rozozrana. Uz aj muz skonstatoval ze vsetko co si nalozim aj zjem . To predtym nebolo a vzdy sm nechala nieco. Teraz zjem aj viac nez on. Do kelu. A za sladke by som zivot dala veru.

ja ani neviem kolko ta nasa vypije kedze kojim ale tiez sa tak budi ako vase deticky tatuska a sakura. Tak asi vypije to co vase. 😀

ukulelembo
3. jan 2010

Ahoj mamulky Tak mi tiez nevieme kolko vypijeme, ale pred tym sa vzdy dobre natlaci, aj kazdu hodku papa, ale potom vydrzi spat v kuse aj 6-7hod aj ked chodime spavat az okolo polnoci Ja mam od vcera navarenu slepaciu polievku, urobime bryndzove halusky so slaninkou 😝 a este mame aj kuracie pecienky na studeno, tak aspon nemusim varit 😀 A aj mi mame supinky v hlave a davame Balneum hermal do kupela Sakura moja a ty chces z coho chudnut sak si jak fifipierko 😀 uz na porodke si bola kocka 😀 Inak aj mne maly stale buva jak sipkova ruzenka-volame to mliecna koma s MM ze mam spave mliecko 😀

chruminka
3. jan 2010

ahojte aj my umyvame vlasy len raz za tyzden samponom,tiez sa dost potia a potom im smrdias vlasky,ale citala som ze by sa castejsie nemalo umyvat samponom.
Nase jezibabky vypiju tiez tych 130ml,uz maju ako taky rezim cize piju cely den priblizne v rovnaky cas,len by sme im to chceli posunut vecer,lebo teraz kupeme okolo 21:00-21:30hh a krmime tak 21:30-22:00h a okolo 22:30h je u nas uz klud do cca 5:00h potom sa napapaju a spia do 8:30-9:00h dokonca vcera spali do 9:30h,takze by sa hodilo aby sme kupali okolo 20:00h a papali okolo 21:00h najneskor,len sa nam to nedari.
A vsimla som si ze uz cez den vobec tolko nespinkaju,doobeda spia necelu hodinu,ale co by som chcela ked vyspavaju do deviatej a poobede tiez spia tak po 30 min. na striedacku az do vecera,najlepsie spinkaju v kociku tam vydrzia spinkat aj dve hodinky ked sme tak dlho vonku.

gabika11
3. jan 2010

ahojte kocky, tak ja vas stiham len citat a prispievat vobec, lebo po docitani uz vypinam pc, co som taka unavena.
Ja tiez plne kojim, zatial... ale dnes som uz zhanala v lekari homeopatika ricinus comunis 5 ch, ale v lekarnach maju inventuru a tiez si chcem dat objednat kapsule na podporu tvrby mliecka More milk plus lebo mam tiez pocit, ze mam prsia ako dve handricky. Sice ked sa snazim vytlacit z nich mliekoc ide, ale z praveho nejako tzsie, z laveho je to lepsie. A maly sa tiez zacal niekedy pri kojeni, hlavne cez den ked ho kojim v sede bud cukat alebo plakat, tak neviem, ci z toho, ze nejde mliekco, ale ked skusim stlacit a strieka, i ked je prsnik ako handra, tak predpokladma ze asi tam nieco je.
My mame dve vacsie spania pocas dna. Zalomime tak pred obedom okolo 11-12 a zvykneme poiahnu do tej 14-16 niekedy i dlhsie. Potom spinka ak po pol hodke, hodke, ak aj doobeda. Potom sa szanim kupa kazdy vecer, potom ho nakojim a spiaceho ho znesiem z horneho poschodia do kocika v obyvacke a tam spinka, teda od tej 19- do takej 23-01. Ja drichmeme na gauci vedla neho. A potom idemem hore, ho ulozi do postele vedla seba, a vtedy sa bud zobudi alebo spi dalej, co sa nesava tak casot, tak ho rovno dam pricucnut k rpsu a ak zapsime vedla seba, a ked sa zobudim, ho prelozim na vankus napolohovany vedla mna a spime dalej a potom asi sa kazdu hodku, ve budi s cmulavymi zvukmi, ze je asi hladny. Viac necakam, lebo by mohol zacat plakat, a to by zobudil Kajku. Tak ho dam pricucnu znova k prsniku a psime znova dalej, takze do tej 7ej rana takto prerusovanym spankom spim, az kym sa nezobudi nasa prva ratolest a mam po spani.
zachvilku zacneme riesit spanie v postielke, zatial som v nej nechala spat kajku, ale chcem aby si zvykol ze musi spat v postielke, lebo sa dlho nevypsim teda.
Chudnutie, och, tak pri kajke mi zliezli kilka ani neviem ako, ked sme o dva a pol mesiaca krstili, tak som bola na vahe, skoro ako prd tehotenstvom a teraz sa akosi rzia na mne prilepene. Dietovat nechcem, lebo kojim a na cvicenie zatial nemam cas. Tak budem musiet zahajit asi tvrdu drinu, lebo sa na seba nemozem potzera v zrkadle.

gabika11
3. jan 2010

aj my mame vlasky, su kratke, ale zosvetlievaju, a ja pridavam do vody na kupanie taky sampon od johnson, ktory je vraj taky ako voda, a s tym umyjem maleho elicko aj vlasky.

carmen86
3. jan 2010

ahojte babenky
jak vas tak citam tak vidim ze viacere mame problem s dojcenim, ja mam tiez posledne dni malo naliate prsniky, mala sa mi prisaje hned papa tak 10 min. a potom zacne otacact hlavu a hneva sa a place pri cicke a ked si stlacim cicku tak mi mlieko strieka, ale mala sa hneva, papame kazde dve hodinky cez den, zatial pekne priberame, ale uvidime v najblizsej poradni ako sme pribrali, no a noci mame stale super spime 6-8 hodin vkuse, obcas place vecer bez priciny a potom zalomi, inac je zlatucka krasne sa smeje a rozprava sa s nami 🙂

kkiki
3. jan 2010

este k vlaskom ... jemu ze nesmrdia to nie, ale ma uplne rovnaku vonu hlavky ako jeho tata 😀 taky maly ... strasne sa na seba podobaju a vlasy maju rovnake aj farbu, aj kvalitu a este aj ta vona ... ja mu musim kazde dva dni umyvat, kazdy ho hladka po vlaskoch, leno ich ma dlhe a nikto neveri ... tak keby mu ich po dvoch dnoch neumyjem mozeme si chleba natriet ... ale pouzivam tu biodermu abc a velmi je dobra ... to je aj na telicko na tvaricku aj na vlasky .este stastie ze mu stale stoja tie vlasy ... same pekne od seba inak by uz mal slusnu ofinu 😀
a on si ich stale chyta tiez ... s prstekami sa hra , robi si vlnky ... s pusy rovno do vlasov... potom je to mastna hlava ... ciapocku mam nike , najlepsia zo vsetkych , die detske co sa viazu mal len jedy ... tuto ani necekne ... taky ten obycajny strih ...

mamacat
3. jan 2010

no my asi tiez mame rastovy spurt odvcera. maly sa tvari ako keby mu nikto nedaval jest uz tyzdne. vrhne sa na prso a ked vypije z jedneho pyta si este. doteraz mu stacila vzdy iba jedna strana, teraz kojim vzdy trochu aj z druheho prsnika. v noci tiez bol hore cudne, a nie tak ako doteraz ze v polospanku si pocucol ale on sa prebral uplne a dost vela a dlho jedol. samozrejme rano mal kakanicu az po usi. nastastie manzel prebaloval a prezliekal. (nastastie sa mu podarilo vybrat oblecko ktore k sebe ladilo, on s tym babatkovskym oblecenim ma niekedy problem 😀 )

leo je takmer holohlavy 😔

gabika11
3. jan 2010

Kajka pred pol hodkou konecne zaspinkala, oducame ju od cumlika defintivne, a plakala aj kvoli tomu a aj preto, ze sme zabudlo rusnika tomasa u babky.
Maleho som dala opet pricucnut k prsu, lebo sa mrvil a ja sa asi znova nedostanem k tej kope pradla na zehlenie, lebo som ko.
Davidko je pricucnuty na prse niekedy aj pol hodku, tka neviem ako pije, ale asi berie cici ako uspavadlo. Ale asi mu to staci.
Ja po kazdom kupani Davidkovi pretriem ksichtik jarischovou vodou, a zatial je jeho pokozka na tvaricke clekom peknucka, akurat mame supinky v hlavicke, ale nie vela.
V utorok idemem do poradne, tak som tiez zvedava, kolko sme pribrali.

sakura77
3. jan 2010

gabi a kajka spi s vami v spalni?
lebo kiko je vedla v izbe,a tiez som sa bala ze ho malinka bude krikom budit,niekedy stihnem urobit mlieko a v pohode caka a niekedy uz veru vrieska jak pavian-ale maly sa na to este ani raz nezobudil 🙂

a dudulku som ja zrusila uz pred letom-kvoli malej,chcela som to stihnut pred narodenim este-v pohode za jeden bolo po tom...aj ked je pravda ze potom dlhsie zaspava-predtym lahol,dostal cumlik,pusu a bolo-teraz musime hovorit rozpravku 🙂

zuzu1980
4. jan 2010

ahojte mamulky,

konecne sa mi podarilo premoct Adamkovu lenivost a prinutila som ho past koniky 🙂 najprv som ho namotala na blikajuce slniecko s hudbou, a ked uz sa velmi bavil tak sups na brusko, slniecko pred neho a zabralo. Prvy krat len na chviocku, zdvihol hlavicku a povedal par veeeelmi skaredych slov a zaryl sa do matraca a prekoprcol na chrbatik 😀 😀 😀 druhy krat uz vydrzal niekolko minut a rozpraval sa s tym blikajucim cudom. Taka som bola rada !
No, vsak to je len vdaka vam tu, ze sa takto podporujeme. Lebo ja by som to uz davno vzdala, ze ked nechce tak nechce. Ale vidim ze sa to da, len treba rpezlivost. Takze pokracujeme aj zajtra, dufam ze uspesne 😉

janulla35
4. jan 2010

ahojte maminy, kde ste kto. konečne som sa naučila zmenšovať fotky tak som pridala par mojho pokladika.inak stale len papame, pribral za od narodenia už 2kg, mal 3,30 a teraz 5.30.len sa kojime ale velmi často, hladoš jeden a malo spinka