icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

hegina
4. jan 2010

Sakura,
ja mám pocit že som už bola príliš zvyknutá na zabehnutý život aj s Gabikou, samostatné dieťa ktoré ti dá pokoj keď ju poprosíš a prespí celú noc a vieš ju "odložiť v prípade potreby" k starým rodičom a užívať si bezstarostný život. A do toho mi prišiel človiečik ktorý mi to celé prehádzal hore nohami a nemám žiadne súkromie a pokoj aj keď mm sa ma snaží odbremeniť ako sa len dá ale aj tak niekedy by som od nich "ušla" na neznáme miesto nech mám pokoj ... No ale už to inak nebude a silu mi dodáva aj to keď sa malý na mňa usmeje a uškrnie to je strašne milé a neviem sa dočkať aj toho aby som videla ako bude vyzerať keď vyrastie, akurát mi napadá neviete dokedy sa môže zmeniť farba očí? On má strašne krásne tmavomodré (viem že väčšina detičiek sa rodí s takou farbou očí) a tešilo by ma keby mu to zostalo. Už mu vypadávajú aj tie prvé vlásočky, má ich tmavohnedé až čierne tak som zvedavá aké mu narastú.

hegina
4. jan 2010

Mayka,
ja tak málo sem chodím odkedy sa malý narodil že som si to ani nevšimla tak sorry, už som to opravila.

janka1874
4. jan 2010

tilly ďakujem za vysvetlenie fakt som netušila čo to je

adka daj potom vedieť čo sú to za kvapky a ako sa volajú aj keď tieto pokusy budem robiť až keď prestanem kojiť a neschudla by som dovtedy

hegina presne viem ako sa cítiš som na tom podobne

hegina
4. jan 2010

Tak malý ťahal búvanie s malou prestávkou na jedenie 5,5 hodín, dopredu sa "teším" na noc. Zatiaľ sa lúčim, držkajte sa

adka_praha
4. jan 2010

baby vy vravite ze su deticky viac menej vacsinu dna hore...a my skoro stale spime...aj v noci...zacinam mat pocit ze mame doma sipkovu ruzenku... 😅

janka1874
4. jan 2010

adka buď rada moja staršia bola také zlaté dieťa tak teraz mi to Viky vynahrádza 😀

ukulelembo
4. jan 2010

Ahoj mamulky Adka- aj nas maly posledne dva tyzdne cez den dost pobuvkava a aj v noci potiahne 6az7h Ale prde tym mal obdobie ze spal len tak naoko Som zvedava co bude ked decka pojdu do skoly budem musiet trosku rezim poposuvat Aj teraz tu pri mne v autosedacke chrapka 😀

ukulelembo
4. jan 2010

... ZE ,,prde" som napisala 😀 😀 to ma byt ,pred"

adka_praha
4. jan 2010

aha takze ak budem mat druhe tak sa mam na co tesit, hej?... 😀
akosi mame ale poslednou dobou problem so zaspavanim...bez placu to vobec neide...ci cez den alebo v noci...vacsinou sa napapa a hned zalomi ale ked je hore a hrame sa tak potom sa place pred spinkanim resp. pri zaspavani...a vecer to iste...

janka1874
4. jan 2010

veru adka ja som sa nádejala do poslednej chvíle že to tak nebude a predsa je 😀 😀 😀

ukulelembo
4. jan 2010

Adka tak nas maly mava pred spanim tiez vystupy Ale to nie , ze place reve ako keby ho z koze drali a potom to s nim sekne a zalomi ako keby sa nechumelilo 😠

zuzu1980
4. jan 2010

babulky, to ma mrzi ze vas drobcekovia takto trapia 😠
Adamko je teraz hotovy pokladik. Dnes v noci prespal 8 h vkuse (ja som isla spat neskoro, keby som to vedela tak zalahnem s nim!!!) potom sa napapal a tahal este 3 hodky navyse. Cez den si drzi rezim, doobeda si hodinku zdriemne aj sam, tak ho neuspavam. Poobede ma jeden dlhsi spanok, vtedy mu treba trosku pomoct ked sa budi po 10 minutach, aby sa uplne neprebral. Len ho drzim, necham ho stale v postielke, ziadne na ruky ani hrajkanie! A vecer ma take kadejake kratsie spanky, snazim sa ab spinkal co najviac. Vcera sa mi to podarilo a bol menej nervozny.

Tilly, ja som sice po MA nechodila do tej temy, lebo som do 2 tyzdnov zas otehotnela. A vlastne prve babo sa malo narodit 15 septembra a len o mesiac neskor som mala Adamka 😀

Ja keby som vedela ze aj druhe babo bude take dobre, tak sa do toho pustim aj hned 😉

zuzu1980
4. jan 2010

A este k chudnutiu, pridavam sa. Dnez uz len voda a polievka a polystirenovy chlieb 😝
Chcela som od noveho roka zacat, ale este na mna kukala z chladnicky cokoladova torta co dostal mm k narodeninam, tak som ju musela najprv dorazit 😀 😀 😀

adka_praha
4. jan 2010

no zuzu my mame este vianocne kolace tak som zvedava kto a kedy ich zje... 😅

janka1874
4. jan 2010

no zuzu ja začnem hneď ako zjem všetky vianočné koláčiky predsa ich nevyhodíme ale už nemám veľa a potom aj ja budem len na polievke kuracinke a plystirénovom chlebe a hriankach 🙂

adka_praha
4. jan 2010

ach jaj...terezka stale iba podriemkava a mrnka... ☹ uz ozaj neviem co jej moze byt...ani sa poriadne nenapapa...poobede spala 3 hodky a aj potom zjedla len nejakych 80 co vzdy zje aspon 120... 😒

miska2220
4. jan 2010

hegina aj ja citim to co ty ,hoci mam len jedno dieta...mam uz 31 rokov a asi som bola prilis zvyknuta si uzivat zivot bez povinnosti...tiez mam pocit ze by som niekedy najradsej usla od maleho ,aspon na jeden den alebo ho na jeden cely den a noc niekde,niekomu odlozila...mam pocit viny za taketo myslienky,asi som neni dobra mama ked takto rozmyslam 😔

anikag
4. jan 2010

Miska aj ja sa pridavam. Tiez by som niekedy najradsej zutekala ale nie je kam. Aspon ze niekedy malu postrazia babky a krstna takze mam kusok oddych ale nie je to ono 😒 Myslim ze nas je tu takych viac co mame taketo myslienky

zuzu1980
4. jan 2010

tak mne maleho nepostrazi nikto, iba manzel, ale zato zvlada to na jednotku. Ja obcas idem sama von sa vyvetrat. Aj teraz som bola v sobotu aj v nedelu na nakupoch 😀 inac uz doma zapustam korene, lebo vonku -15, takze ani s kocikom sa neda 😠 😠 😠

jaj, to sa neda chudnut ked na vas tie kolace kukaju z chladnicky... ja tam mam este zmrzlinu, ale ta je v mrazaku, to aspon nevidim. Inac uz tlacim treti tanier polievky, a asi 20 pohar vody co som furt hladna, hmmmm, teraz som sa namotala na tu zmrzlinu.... hadam odolam 😝

mamacat
4. jan 2010

baby, hlavu hore. toto obdobie prejde velmi rychlo, zachvilu tu bude jar, bude sa chodit viac von, deticky sa dovtedy urcite naucia dobre spinkat a vy budete zabehnute maminky 😔
ja chapem ze to mate niektore tazke;( mne staci ked ma leo umrncany 1 den a hned sa mi zhorsi nalada. (a ked sa k tomu este zle vyspim...) on je normalne dobrunky, tak si nestazujem, len sem tam mame blby den. a este mam to stastie ze tu mame krasne pocasie. pozriem von z okna a svieti slniecko, netreba si obliekat kabat, ani deti zababusit aby sme isli von.
miska aj ja mam 31🙂

deina
5. jan 2010

Hegina, ja som na tom podobne, uz sme mali taky pokojny zabehnuty zivot. Misko sice len teraz bude mat 2 roky, ale to je uzasne babo od malicka, od 5.mesiaca mi prespal celu noc, nikdy nebol nejaky uplakany, o zubkoch sme ani nevedeli, sam sa vedel aj zahrat, pekne spinkal (teraz uz zacina vymyslat a nechce spat cez den, asi uz nepotrebuje tolko spanku) a do toho sups druhe babo a este k tomu v case, ked ani to prve este nie je samostatne. 😝 Ale hovorim si, ze bude lepsie, uz teraz je to lepsie, ked maleho netrapia koliky. 🙂 A kedze odsavam, viem ho obcas supnut k babke a ist si hlavu vyvetrat. Ale uz som myslela na to, ake by bolo super vratit sa do prace, ved uz 2 roky som doma a min dalsie 2 ma cakaju...

Vidim, ze ste riesili buducnost. Tiez sa tesim na to, ze budem mat 40. 😀 To budu mat deti 12 a 10 rokov, pohodaaaa... (alebo ani nie a zacne puberta?). Vlastne by mi stacilo, keby uz bolo leto alebo jar.

Ja budem mat 30 zanedlho, vo februari. 🙂 Myslela som, ze ma z toho chyti nejaka depka, ale akosi mi je to jedno, hoci to je uz take, ze vazny vek. 😀 Naozaj dospela zenska. A k tomu dve deti...

zuzu1980
5. jan 2010

Aj ja budem mat 30. Vzdy som dufala ze stihnem prve babo do 30-ky, a podarilo sa 🙂 Druhe by sme radi coskoro, tak do 32 ..., a potom este takeho chrustika maleho ked prve 2 deti trosku odrastu, tak v 37-38, ale to sa este uvidi 😉 mozno si to posledne este rozmyslim, mam nocne mory ze sa zadaria dvojcata a budem mat doma na krku 5 chlapov 😠 😠 😠 😀

gabika11
5. jan 2010

ahojte, vcera som mala v plane reagovat na tovj prispevok sakura, lael vobec mi to nevychadzalo. Maly spinkal po troskach, a po prechadzke sa mi zobudil. No, v noci nastastie spinkal, klop klop klop.
Sakura, Kajka spinka v takej priechodzej izbicke pri nasej spalni. Ja spim teraz s malym sama v izbicke, ktoru sme pripravili kajke. Takze u nas vssetko pocut, co sa suchne, Aj teraz mi maly spinka napriklad v kociku, ale to nepracem v kuchyni, on sa budi na rincanie riadu a tak, ked nespi hlboko. Ale aspon mozem teraz aj prispiet, i ked v kuchyni je ako po vybuchu 😀 .
Vcera tu bola svokra, maleho som predtym nakojila, a spinkal ked osm ho dala do kocika, le on vaj vobec nepospal ked som bola prec, som sa zdrzala asi hodku a pol. Uz mam znova tie kapsule milk more plus,lebo s tymmojim mlieckom to nejak hapruje, i ked maly nepalce od hladu. Tilly, joj, keby som bola taka "mliekarka" ako tu pises, ze ti az mliecko strieka z bradaviek. Mne sa to stava kaurat v noci ked maly spinka dlhsie. To mas pred kazdym kojenim take prisa na prasknutie? Ja mam asi mliecka lentak akurat pre maleho. I ked sa v duchu vytesujem, ze uz ponmaly druhy mesiac plne kojim.
Dnes idem s malym na porandu, tak som zvedava, kolko sme pribrali. A tiez mame supinky v hlavicke, tak nieco na to opytam. S cim by som to mala malemuvycesat, teda akym hrebenom? takym beznym alebo detskym_-_

gabika11
5. jan 2010

a skocila som do HM, pre maleho som tam kupila taky set, bodynko ako kosela s motylikom a motmu nohavice zamtove take sivocierne v zlave, maly to bude mat na krste, i ked to nebude vidiet, ale snad mu to bude este dobre, lebo mali uz len 2-4 mesiace.
Dnes je znov akosa vonku. Vcera osm poriadne vymrzla naprechadzke s detmi, sme boli asi hodku, brrr.

gabika11
5. jan 2010

zuzu, ja som oslavila moje 31 narodeniny spolu s malymn a porodnom stole, tak to si zapamat, a Kajka sa zase narodila denm pred narodkami mojho brata.
Tiez by som rada este tretie babo tak v 37-38, ale manzel nechce, kvoli financiam hlavne. S cim aj ciastocne suhlasim, ale bude mi chybat ten stav, ked som bola tehotna, lebo je to najkrasjie obdobie v zivote zeny 😉 .

gabika11
5. jan 2010

Uz ste boli na tej kontrole u gynekologa po sestonedeli?
A dnes si pisem zo sebou. Asi vsetky dospavate alebo sa venujete svojim malickym milacikom.

meliska
5. jan 2010

ahojte babulky,
snad ste na mna este nezabudli 😅 ale ja pri malej nestiham ani jest 😕 tak velmi je na mna naviazana... ale konecne som pridala foto do albumu, tak ak chcete, tak kuk
https://www.modrykonik.sk/album/album.php?vAlbu...

kessy11
5. jan 2010

aj mne maly spinka tak môžem popísať 🙂
ja som este na kontrole po šestonedelí nebola a ani neviem kedy sa tam dostanem, papiere tam odovzdal mm ked išiel pre potvrdenie pre malého že som chodila do poradne, problemy nemam, všetko funguje tak jak má, prvý menzes som mala v polke decembra, trval 5 dní a bez bolesti, priebeh ako predtým tak nejako ma tam nič neženie viem že by sa to malo......ale... 😒 😒 😒
..konecne priberame včera sme mali 5130g ale na to že už máme 2mes a 1 týž. no ale nevadí, režim mame dobrý len posledne 3 dni sa budí okolo 4-5 a už vôbec nevie pekne spať, očká zavreté, len sa hmýri, kope nožičkami, ručičkami a mrnká si ako keby sa mu niečo snívalo a dokáže to robiť aj hodinu v kuse ☹ ☹ ☹ ☹
..zakrytý s paploníkom nám nehrozí, deka ako tak ale aj tak ju vždy skopne, no tak dnes ideme skúsiť spací vak, bo sa bojím že mi v noci nachladne, ked sa stále odkopáva.
...šupinky v hlávke máme aj my, používame detský olejček a po kúpkaní vyčesávame detskou kefkou ide to krásne preč, len by to chcelo pravidelnosť a to sa nám nedarí ☹ ☹ ☹ tak raz je to lepšie raz horšie.

miska2220
5. jan 2010

ahoj gabika-nic si stoho nerob,ja si tiez pisem casto sama zosebou a to som tu zriedkavo 😀

miska2220
5. jan 2010

tak ty si rodila na svoje narodky??? super ze ti to tak vyslo 🙂