icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

brumca
4. aug 2010

@edita84 jeej dakujeme za radu, mam doma mineralku Magnezia, tak si idem hned dat 🙂 a mohla by som si dat aj tabletku magnezium, nie? mame ich doma, moj drahy berie sem tam magnezium 🙂

edita84
4. aug 2010

no to by som si ja nedala radčej tá voda ti pomôže určite 😉

brumca
4. aug 2010

@edita84 doobre 🙂 dakujem

timejkaa
4. aug 2010

Uuu chvíľu tu nie som a jak sa tu rozbehne diskusia xD

Díki za tú radu s magnéziom, ale teraz či musí byť Magnesia alebo stačí hocijaká voda s vyšším obsahom magnézia?

edita84
4. aug 2010

@timejkaa podlamňa stačí voda s vyšším obsahom magnéziia 😉

timejkaa
4. aug 2010

to je fajn, dúfam že nejakú objavím aj tu 🙂)

timejkaa
4. aug 2010

A ozaj baby, výbavičku už obzeráte? Či ešte moc nie?

edita84
4. aug 2010

@timejkaa no ja kočík už mám dávno vybratý a výbavičku mám po dcérke takže budem len dokupovať ale to až neskôr

maahuliena
4. aug 2010

@timejkaa no nieoč pre radosť sme kupili.. ale je to len pár veci... nieoč sa podedí po synovcoch...a budeme postupne kupovťa, aby toho nebolo naraz veľa.. 🙂 😉

timejkaa
4. aug 2010

no ďakujem že tu nie som sama čo už kupuje 🙂

edita84
4. aug 2010

@timejkaa ty už kupuješ? nie je ešte skoro? a ked sa môžem spýtať čo pekné si už kúpila? 🙂

timejkaa
4. aug 2010

my sme zatiaľ objednali zariadenie do izbičky, v albume je fotka..
s kočíkom počkáme keď budeme vedieť čo to bude..
a potom pár neutrálnych vecičiek typu biele a tak xD

minius
4. aug 2010

Vsetkym aprilovkam 2011 prajeme len to najkrajsie najlepsie a prekrasne tehulkovanie. Ja si este pamatam ked som ja bola vo vasej pozicii a tie stresy 😀 a hlavne radosti 😉 a teraz si uz stiskame krasne zdrave aprilovciatko 2010 (sice narodeny v marci) tak nech vam to vsetulinkym tak isto dopadne a coskoro uleti. 😵

timejkaa
5. aug 2010

A super, práve za mňa osud vyriešil dilemu kde rodiť.
Smer Amerika... Uvidíme ako čo dopadne, držte palce, teraz je to raz také ťažké kvôli Bubble..

leanela
5. aug 2010

ahoj kocky tak uz to mam od vcera potvrdene aj u dr 😵 hura bude druhe 😵

brumca
5. aug 2010

@leanela ahojky 🙂 veeeelmi gratulujem 😵 joj musi to byt uzasny pocit, uz aby som to aj ja mala potvrdeneee 😀 nech mimi v brusku krasne rastie 😉

edita84
5. aug 2010

@leanela gratulujem.

leanela
5. aug 2010

@brumca a ktory si tyzden?

leanela
5. aug 2010

dakujem baby

leanela
5. aug 2010

ked budete mat niekto obrazok ukazte nech si porovname 😵 ja este nemam 😅 zatial

brumca
5. aug 2010

@leanela ahoj, to vobec neviem, este to nemam ani potvrdene, zajtra idem zase testovat, neviem ani kedy presne bola ovulka 🙂

maahuliena
5. aug 2010

@leanela juuuj, krasne 😵 😵 gratulacia 😵 😵
@brumca bazalku nemeriaš? ja som ju merala cca 3 roky... zajtra isto urob testik 😎 už by mali svietiť krasne // 😉

maahuliena
5. aug 2010

kočky, mam otazočku.. ja som blondina.. vlasy farbim každy mesiac...myslíte, že v tehu to nebude vadiť... lebo už mam tyky ich nafarbiť.. 😒 😒 nemôže to nejako uškodiť, ako to budete riešiť vy?? 😉 Fakt mam dilemu čo spraviť, či ešte počkať.. 😒 😒

cathy77
5. aug 2010

ja sa tiež farbím na blond a v prvom trimestri nepôjdem v žiadnom prípade, nech vyzerám ako cigánka, to je jedno, život je otázkou priorít 😉

mirip
5. aug 2010

Farbiť vlasy počas tehotenstva?

Jednou z otázok, ktoré trápia niektoré budúce mamičky, je aj farbenie vlasov počas tehotenstva. Môžu alebo by radšej nemali tehotné ženy absolvovať farbenie vlasov? Na túto otázku však stále neexistuje jednotná odpoveď.

Niektorí lekári sú opatrnejší a neodporúčajú používať farby na vlasy minimálne počas prvých troch mesiacov tehotenstva, teda počas prvého trimestra, čo je spravidla najrizikovejšie obdobie a kedy sa vytvárajú dôležité orgány dieťatka.

A prečo by vlastne farbenie vlasov mohlo nejako škodiť?
Farby na vlasy obsahujú rôzne chemické látky, ktoré prechádzajú cez pokožku hlavy a aj keď tieto za normálnych okolností nie sú pre organizmus človeka škodlivé, nie je isté, aký účinok by mohli mať na nenarodené bábätko (plod).

Ak chcete byť maximálne opatrná, potom bude zrejme lepšie farbenie vlasov odložiť na neskôr. Samozrejme, môžete využiť prírodné farbivá ako henna, čo je určite bezpečnejšia alternatíva.

Jedným z dôvodov, pre ktorý sa niektoré budúce mamičky rozhodnú s farbením počkať, je tiež to, že hormonálne zmeny v tehotenstve môžu spôsobiť odlišné reakcie vlasov na farbu a výsledok nemusí byť práve taký, aký by ste očakávali.

Farbite opatrne
Pokiaľ je však farbenie vlasov neoddeliteľnou súčasťou vášho života a nechcete sa ho vzdať ani keď čakáte bábätko, snažte sa najmä prvé tri mesiace, voliť jemnejšie farby. Je dobré si nechať poradiť od skúsených kaderníčok, ktoré vám môžu odporučiť šetrnejšie varianty farieb.

Ak si vlasy budete farbiť sama, nezabudnite použiť ochranné rukavice a nenechávajte si farbiacu zmes na vlasoch dlhšie ako je nutné. Ubezpečte sa tiež, že miestnosť, v ktorej s farbou narábate, je dobre vetraná a po skončení si vlasy dôkladne opláchnite vodou.

Aj teoretické riziko je riziko
Napriek tomu, že o škodlivosti farbenia vlasov v tehotenstve sa stále polemizuje, zatiaľ nebola preukázaná žiadna priama spojitosť medzi farbením a možným poškodením plodu. Chemikálie vo farbiacich zmesiach sú obsiahnuté v bezpečných množstvách, takže by nemali predstavovať reálne riziko.

Je teda na zvážení každej tehotnej ženy, či s farbením vlasov bude pokračovať aj počas tehotenstva alebo s touto procedúrou predsa len radšej počká, pretože „čert nikdy nespí“.

brumca
6. aug 2010

dobre raaanko su taaaaaaaaaaaaam dve kraasne ciarky jupiiiiiiiiiiiii...hned ako som ponorila testik sa ukazala krasna druha ciarka joj sa tak s drahym tesime inac som sa zobudila na hrozny sen, ze som dostala mrchu, tak som hned bezala cikat a su tam dve nadherne palicky potom pridam fotku 😵

edita84
6. aug 2010

@brumca teším sa s tebou gratulujem 😀
no a ja saom nevedela včera zohnať mamatest 10 ☹ 🙂

brumca
6. aug 2010

@edita84 dakujem moja 😀 inac ma dost boli podbrusko a najviac na pravej strane, tam ma bolelo inac aj pri ovulke...dufam, ze je vsetko ok...dnes sa objednam k doktorovi 🙂 tak skus aj iny testik, ci chces este hladat mamatest?

edita84
6. aug 2010

no ešte skúsim tu u nás na sídlisku či nemajú a inak aké tehu vitamíny berieš ja rozmýšľam na mamavite lebo teraz beriem femibion a ten je drahý a femibion 400 bude drahší 😖 ale inak ma to testovanie už neláka len pre istotu si chcem ešte spraviť 😉
@brumca a tú magnéziu si skúšala piť nepomohla?