Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
dobre ranko, ja som dnes bola na akupunkture na posilnenie imunity ked uz ide ta jesen nech nic nelapim, by ma porazilo. 😝 aj tak som vdaka akupunkture nebola 5 rokov vobec chora tak len aby mi vydrzal nastoleny trend. 🙂 ja uz sa tak tesim ked nam potvrdia dievcinku 😀 (si fandim? 😀 ) Ja na bruchu este spim veselo aj ked pouzivam uz koleno na nadvihovanie, akurat vcera som zistila ze som uz pribrala 2 kg 😒 ale tak bude to este horsie tak sa na to musim nejak psychicky pripravit. Ja mam vlasy teraz krasne leskle, akurat umyvam kazdy druhy den ale to uz od 15tich rokov takze som akurat rada ze sa to nezhorsilo. Plet raz tak raz tak. Vecer si spravim zemiakovu polievku sa velmi tesim 🙂 Inac tie co uz mate deti ako ste stihali varit zo zaciatku? resp ako to mate casovo teraz zharmonizovane s varenim ked mate dieta?
@atreyu Mne bruško vybehlo pred týždňom v priebehu 3 dní, a predsa len som o týždeň pred Tebou. Tak sa vôbec nestresuj 😉
@amanda683 Ja som už objednaná na 15.11. Je to naozaj dosť peňazí, v mojom prípade 70,- eur, ale aspoň budem vedieť, či je mimi zdravé. Na druhej strane, nechodí tam každá a pokiaľ je nejaký veľký problém, tak to lekári vidia aj na obyčajnom 2D 😉
@danka.chomka ked bola Ninka malinka, tak som varila ked spinkala.. co bolo skoro stale.. aj ked som veci robila v takych intervaloch, napr som si rozkuskovala cinnost po 10 minutach, aby som hned mohla skocit. Spinkala mi v postielke tu dole v obyvke pri jedalni, takze som na nu pekne aj videla.. A ked bola vacsia a kym som bola pred operaciou, nosila som ju v nosici, ked som nieco surne potrebovala. Spolu sme krajali, supali, miesali 🙂 ale niektore babule si kupili take lehatka s nejakou hrazdickou a tam deti pekne lezkali napr na linke polozene a baby na ne hovorili, spievali a tak..
@sunday1 jejda a ty ides kam? tiez holanovi? 😕 Inak to morfo sono sa robi normalne 2D, len akurat ten pristroj je silnejsi, je to normalne sono.. 3D je akoby vyrenderovane tie body, co tam to 2D sono vidi.. 3D su tie take zlatistovyzerajuce fotky, akoby vypukle. A 4D je to vypukle vyrenderovane v pohybe
@atreyu netrap sa vobec, ja brucho nemam ziadne este stale, asi ani do Vianoc nebudem mat 😀 uz sa nepozastavujem nad tym 🙂
@sunday1 @danka.chomka viete ja mám problém s tou genetikou a potom sa bojím či sa bábo vyvíja ako má ☹ božeeee nech už mám po tej amnio a nech je všetko v poriadku lebo sa zbláznim do vtedy...
@strihalka nemas zac, urcite vyskusaj.. mm na ten ekzem mal normalne hormonalne maste, nic ine mu nezaberalo.. a ked sa mu znova objavil, tak sa mu nechcelo ist cakat na kozne 4 hodiny, tak toto skusil. Malej som s tym natierala licka, lebo od kojenia, od mliecka tam mala taku draplavu kozicku.. a krasne sa im to obom upravilo. Tak snad aj tebe zaberie. Daj vediet potom. Inak tusim ze aj @carrie84 s nim ma nejake podobne skusenosti
Baby ti co promeskali 3D v 11tt-14tt, se ted uz neoplati jit na 3D, a je lepsi si pockat na 20tt-24tt, kdy toho bude nejvice videt, ted je tam taky pomer plodove vody a babo, ze to nebude dobre videt, tak ja si pockam na 20tt, na ten velky 3D, s tim, ze kdyz mi dela dr kalsicke sono, tak mi neco aj ukaze v 3D...
Inak baby, nechcem mudrovat, ale rozmyslala som, ako upresnit ten rozdiel medzi tymi nazvami, ze 3D a 4D a pod.. a prisla som na toto:
Klasicky UTZ taky ciernobiely, je akoze 2D, pretoze zobrazuje v podstate prierez tkaniva rovinou. Cize zobrazi rovinu, ale tiez to dokaze v case, teda na tom priereze rovinou vidime aj pohyb babatka. Takze teoreticky ak sa na to pozerame rovnako komercne, by aj toto malo byt 3D, ale nie je, lebo 3D sono, je iba sposob zobrazenia tkaniva, ktory zobrazuje priestor, nie len rovinu. ALE morfologicky UTZ sa robi normalne ciernobielo, cize klasicky, akurat na silnejsom zariadeni, ktore dokaze ist "do vacsich detailov" . A tieto stroje maju okrem klasickeho "2D" zobrazenia, este aj to 3D, take to zlatiste priestorove. Ale kedze tiez je to v case, cize vidime aj pohyb, tak je to akoze 4D. Proste pridali dalsi rozmer. A co sa tyka medicinskeho hladiska, 3D/4D (kedze to je to iste) je cisto komercna zalezitost, aby mali na com vykesovat. Ale vacsina dr tento 3D/4D utz riesi tak, ze vam vlastne urobia ten morfologicky, cize pomeraju babo uplne od hlavy po paty, vsetky kosticky, dutinky, organy a pomedzi to zobrazuju babo 3D, hlavne ked meraju tvaricku, pohlavie a pod.. a toto je potom aj ten zaznam na dvd.
Dufam, ze som vas moc neotravila a mozno niektorym objasnila.. 😅
@strihalka V Gyn-fiv to robia do 17tt, okrem toho Ty podľa ovu a veľkosti mimi ešte nie si v 14tt. Bude lepšie, ak sa nebudeš riadiť ms a povieš v poradni, nech Ti to tam prepíšu, lebo s tým neskôr budeš mať len problémy a budú Ťa posielať kade-tade, lebo si budú myslieť, že mimi zaostáva vo vývine 😉
@atreyu Treba sa opýtať, ale ja silne pochybujem, že by to náš super zdravotný systém preplácal. Ja som raz už na amnio mala ísť, mala som riziko Edwardsovho syndrómu 1:35 a ak by sme sa k amnio dostali, tak by som si FISH musela zaplatiť sama, poisťovňa preplácala len klasickú metódu. Ale to bolo ešte v 2009, možno sa stal zázrak a veci sa pohli 😉
@sunday1 ja si pockam na morfo sono v 20tt, ci kedy se presne robi a tam se ji uz zeptam, ci termin porodu stale souhlasi, sak uvdim jak babo poroste...
A prreco bych prosim te nebola v 14tt?, hm?netusim jak si na to prisla...dle poseldni mrchy jsem dnes 13tt, tzn, ze zaciname 14tt, bo 13tt je uz ukonceny... a tydne se pocitaji dle posledni mrchy....
Vim presne co a kdy bylo , aj doki to ma u sebe poznacene a vi, ze ovu byla posunuta o deset dni a presne to ja na babo sedi......presne ten desetidenni rozdil tam je , zadny jiny.... .)takze pro me je to ok..
ja jsem spokojena
A jeste co se tyce 3D......mozno robi do 17tt ale viditelnsot je mnohem mensi, bo uz tam je dost plodove vody...jen jsem rekla ze ja si radeji pockam..
@strihalka inak ja keby sa riadim PM (a teda aj moj dr) tak mam termin 19.3. 😕 a to kebyze nemam v knizke realny termin, podla sona do 12tt tak by mi o dost skor uz vyvolavali.. kedze v BA nemozcniciach (a hlavne na kramaroch) ta moc prenasat nenechaju a neskor je uz velmi babo ovplyvnene genetikou, cize vacsie alebo mensie podla rodicov a predispozicii apod.. ALE na tom morfo sone aj mne ten iny dr nepozeral do tehu knizky a pytal sa na posledne kramy a sam mi povedal (teda pri Ninke bol rozdiel az 5 tyzdnov), ze podla MS by musel napisat zaver, ze tazka diskrepancia, teda zaostalost vo vyvine,ale ze vidi, ze babo je zdrave, vyzivene a prietoky su v poriadku a podla mozgovych struktur stanovil termin velmi podobny tomu, co moj dr podla sona v tych zaciatkoch 🙂 Takze ak to tvoj dr ma poznacene a vsetci vsetko viete, tak po tom morfologickom uz budes uplne na istom, len si to prosim nezabudni dat zmenit, lebo v porodke uz tieto veci riesia len podla tehu knizky.. vynimocne, ak je velky rozdiel, tak vidia aj na UTZ ale ak len dva tyzdne, tak tam nic neuvidia. Ale ved ja viem, ze ty vies.. 😉
pozdravujem vas zienky citam si stale vas e clanky a slzy mi kvapkaju po klavesnici pozeram ako ste sa uz krasne posunuli dopredu nemozem zabudnut boli ma velmi vnutrajsok je to snad sen ☹

@sunday1
@atreyu a vy na to niektora idete???Ja aj rozmyslam,lebo chcem strasne vediet uz pohlavie babetka,ale zase je aj zbytocne ozarovanie a dost penazi,tak neviem 😒