icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
11. okt 2011

@kukucka26 ☹ 😔 draha snad to raz preboli.. mozno ked sa podari zamiesit 😔

kukucka26
11. okt 2011

asi tak to bude ten najlepsi liek a necakam vobec proste som povedala ak bude bude ideme naplno furt a inak ja sa neviem ani cim riadit M som nemala spinila som asi 3 dni po MA tak neviem
@maxara

sunday1
11. okt 2011

@kukucka26 Viem presne, ako sa cítiš, ja som si to odžila niekoľkokrát, ale verím tomu, že čoskoro otehotnieš a hneď bude svet krajší 😉

maxara
11. okt 2011

@kukucka26 urcite sa vam zadari a veru zatial sa neriad nicim, len si uzivajte sexiku a nemyslite na plodenie 🙂 urcite to coskoro pride 🙂 davam smajla, lebo tomu verim

kukucka26
11. okt 2011

dakujem aspon trosku povzbudenia vdaka pekny den

zuzub
11. okt 2011

ahojte,

@kukucka26 neboj sa určite bábo príde v pravý čas, viem, že je to hrozné prežiala som to 2x, ale neboj sa ono to časom nebude tak bolieť aj keď zabudnuť sa nedá....
inak ako kočky? unás hrozné počasie chorý sme boli všetci a ešte mi býva stále strašne zle 😝
inak podľa testíka čo som robila v sobotu vychádza dievčatko tak ako to tuším od začiatku, tak bude super, ked to tak ozaj bude 😀

strihalka
11. okt 2011

@maxara hej, ja se chystam to resit, ale az pozdeji, navic budu mit dohozeneho znameho porodnika a verim, ze kdyz mu reknu, ze termin nemam posunuty dle veliksoti pres posunutou ovu, tak mi tam babulkujeste necha ten nejaky den po terminu, pokud mi ho teda dr nezmeni sama...

teleranka
11. okt 2011

caute holky...chcem sa opytat, ake mate skusenosti s tym kombinovanym testom (neikto to vola aj screeningovy test) v 12tt?
kolko ste platili? ake vam vysli vysledky?
ja som bola dnes a lekar mi nepovedal ani bé ani bú, ci je babatko v poriadku, ci ma velkost dobru, no nic... :(((
akurat som si vsimla, ze oproti predoslej kontrole spred tyzdna sme akoby pozadu o 3 dni..aj TP mi posunul o tri dni..nerozumiem tomu, nemoze mat na to vplyv, ze som bola chora a beriem antibiotika? :(( samozrejme, pod dohladom lekara.

strihalka
11. okt 2011

@teleranka vse by simala mit zapisane v tehu knizce pod zaznamem NT a BT myslim, NT je sijove sporjasneni, BT nosni ksutka....ver ze je vse v poradku

teleranka
11. okt 2011

@strihalka
no vysledky budu az o tyzden...ale z tohto ultrazvuu mi do knizky nezapisal nic...akurat mi dal nalez, kde sa pise, kolko babatko meria, jeho srdcova frekvencia a termin porodu....to je vsetko :((

amanda683
11. okt 2011

baby zajtra poradna 🙂 🙂 🙂 🙂 ja snad uz ani nedospim,velmi tesim a drzte mi palec 😉

strihalka
11. okt 2011

aha, tak mozno ti udela zapis az s vysledkama z krve

strihalka
11. okt 2011

@amanda683 drziiiiime, ale neboj, vsetko bude ok

sunday1
11. okt 2011

@teleranka Ja mám výsledky prvého skríningu v poriadku a neplatila som za to nič. Včera mi brali krv zas a tieto výsledky sa skombinujú s výsledkami z 12tt, s vtedy nameranými hodnotami CRL a NT a s mojim vekom. Podľa toho sa vypočíta pravdepodobnosť niektorých porúch. Veľkosť plodu môže ovplyvniť veľa faktorov, môže, ale nemusí to nič znamenať. Tak ako písala @strihalka, treba veriť, že to bude v poriadku 😉

amanda683
11. okt 2011

inak vodu z kyslej kapusty pijem na litre,myslite ze mam nejaku nadej na dievcatko??? 😒 Lebo vraj ked je chut na kysle,tak chalan 😒

teleranka
11. okt 2011

@sunday1 čo je to CRL a NT????
ja som platila 30€, ale to asi za 3D ultrazvuk..ktory mimochodom trval asi 5sekund, inak robil normalny :((
ja verim, ze ej vsetko v poriadku, len sa permanentne bojim..lebo som prve dni tehu brala antibiotika, a nevedela som, ze som tehu... a odvtedfy som uz dvakrat bola chora :(((
furt daco, raz mi najdu hematom, raz zapal moc. ciest, raz zapal priedusiek.. :(

atreyu
11. okt 2011

@amanda683 ja som toto tiež počula, jem oooooveľa viac sladkého než som jedla čiže by to malo byť dievčatko, ale zas som vraj opeknela zuby, vlasy pleť mám super takže toto sedí na chalana...no vyber si 😀

atreyu
11. okt 2011

@sunday1 vidíš a toto som chcela vedieť ja idem tiež na ten druhý odber budúci týždeň...takže z toho prvého odberu sa nedá zistiť nič?treba počkať než sa tie výsledky spoja?

sunday1
11. okt 2011

@teleranka CRL je dĺžka mimi od hlavičky po zadok, NT sú hodnoty namerané pri šijovom prejasnení. Obe by si mala mať zapísané v knižke.

sunday1
11. okt 2011

@atreyu To je taký prvý filter, mne to spomínané riziko na Edwardsa vyšlo už pri prvom a nedopadlo to dobre. Ak sú výsledky v poriadku, tak je to dobré znamenie 😉

atreyu
11. okt 2011

@sunday1 počkaj teraz pri prvom odbere alebo si už bola pred tým tehu a si potratila? ☹ a Edwards je osemnástka, že?ja mám spojený 13 a 14 chromozóm takže mi hrozí trizómia 13 a 14 ☹

eviko25
11. okt 2011

@amanda683 tak to s tou chuťou na kyslé som ešte nepočula 🙂 ja na kyslé vôbec nemám chuť, takže baba? 😀 Je tu vôbec niektorá, čo chce chlapca???? Ja ale aj tak to staré otrepané,ale úprimné: "hlavne nech je zdravé 🙂 "

teleranka
11. okt 2011

@sunday1
ja v knizke nemam napisane skoro nic. ale v tom zavere mam NT 1,37 mm. to je dobre? ak porovnate so svojimi vysledkami z 12tt...

sunday1
11. okt 2011

@atreyu Ja som tu rekordér, ja som tehotná už 7x 😀 To bolo v poradí druhé, teraz sú výsledky negatívne 😉 Áno, je to 18, ale nakoniec sa to aj tak nedalo doriešiť, takže dodnes nevieme, či to bolo ono. Máš veľkú šancu, že je mimi zdravé, hlavne tomu ver 😉

sunday1
11. okt 2011

@teleranka 1,37 je super, to znamená, že nie je vysoké riziko downovho syndrómu. Ja som napr. mala 2mm a je to ešte stále super.

atreyu
11. okt 2011

@teleranka ja som mala NT 1,4mm a to je výborny výsledok...
@sunday1 ježíííš moja to mi je strašne ľúto ☹ a aký máte problém ak smiem vedieť?a ideš na amnio?ale tentokrát to obe dotiahneme do toho úspešného konca, uvidíš 😝
@eviko25 ja chcem chlapčeka lebo tým manželovi splním sen a on si to naozaj zaslúži...ale zas potešíme sa obaja aj babe, hlavne nechje zdravé

sunday1
11. okt 2011

@atreyu Nemáme zistený žiaden problém, a to sme boli na všetkých možných vyšetreniach tu aj v ČR, vraj sa s nami len trošku pohrala príroda. Pri každom tehu bol problém niekde inde a v rôznych týždňoch, preto na amnio nepôjdem, jedine že by zle dopadol skríning alebo morfologický ultrazvuk. Ja tomu verím, že teraz budeme obe ok, inú možnosť ani nepripúšťam 😉

katkarv
autor
11. okt 2011

@amanda683 no mozem potvrdit 🙂 Ja ked som cakala syna tak som kazdy den zjedla flasu sladkokyslo zavarenych hub 🙂 no teraz mam chut viac na sladke,aj minule som vravela manzelovy ze musime ist na zmrzlinu tak len kukal 🙂 ze musime 🙂

teleranka
11. okt 2011

@sunday1
oooch, dakujem, ani nevies, ako som si teraz vydychla..
tak teda pockam na tie krvne vysledky a o tyzden uz idem k svojmu lekarovi...
citam, ze si mala v minulosti nejake problemy...nic mi do toho nie je, ale vie sa, ze preco?
teraz si na rizikoom? a tiez ta kontroluju tak casto ako mna?
mne totiz roky hovorili, ze neotehotniem prirodzene nikdy... a teraz som vraj rizikova :(

katkarv
autor
11. okt 2011

@eviko25 moja svokra 😀 😀 😀 lebo vraj aby rod nevymrel,ale potom nezabudla dodat to otrepane hlavne nech je zdrave,tak som sa pred nou usmiala na manzela a povedala som mu:pocul si musis robit kym nebude chlapec tak asi pochopila ze mi to vadi.