icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
14. okt 2011

@stassa no, ja som z týchto vecí tiež mimo. lebo baby na nete vravia paralen a ibalgin vôbec nie a mne dve lekárky a jedna lekárnička zásadne povedali, že paralen nie, že max tak ibalgin v nutnom 😝 radšej si nič nedám, lebo asi nik nevie, čo sa ozaj môže 😝

strihalka
14. okt 2011

@amanda683 ved ja jsem to rikala ironicky, bo j se tu asi jeste s jendou ci dvema porodu nebojime😀

sunday1
14. okt 2011

@stassa Ďakujem 🙂 Najlepšie vraj ten najobyčajnejší Panadol, ten neobsahuje efedrín. Ibalginu by som sa určite vyhla, ten "šikovné ručičky" používajú ako drogu 😉 Ak už, tak radšej Paralen, ale ten by sa tiež moc nemal.

maxara
14. okt 2011

@strihalka 🙂 to ano.. pocuj ja som vcera varila a dostala som po dlllhej dobe na nieco chut. A konkretne to bol chlieb s maslom a cibulou.. a hned som si ho aj urobila a uplne som si ho vychutnala 🙂 🙂 a povedala som si, ze jeeeej druhy trimester, to je supeer 😀 konecne mozem jest aj ine ako rozky.. dokonca uz davam aj ovocie a po troske aj zeleninu 🙂 sa tesim normalne.. aj ked vraciam stale kazde rano, ale cez den je mi uz super
a presne, porod je pohoda.. vobec sa ho neboj. Akoze ked sa ta niekto bude pytat, ako porod, tak ty uz ani nebudes si zakratko vediet vybavit bolest alebo nieco.. proste to tak razom opadne vsetko. Babo vyjde a vtom pokoj a klud.. ani naznak bolesti, nikde.. A navyse porod obvykle trva tak max jeden den, takze to je fakt malina 😉

@stassa a to si mala kolko rokov? ja som bola na tej korekcii dioptrii a tiez som mala tri dni zalepene, najhorsie bolo ist na velku 😅 ved som nevedela, ako si utret zadok.. boze ved ja sem nepisem o inom, iba o vyprazdnovani 😅

rene82
14. okt 2011

no, tak aj na mna uz daco lezie. malu mam choru uz tyzden, tak som to asi od nej nachytala. ale lieky si nedam ziadne.

strihalka
14. okt 2011

@maxara presne tak to beru, ja se naporod horzne tesim a chci si ho uzit jako jediny okamzik v zivote, kdy na svet pirjde nas potomek., urcite si to chci uzit a asi bych byla velmi zklamana, kdybych musela rodit cisarem

maxara
14. okt 2011

@strihalka ja som mala presne take pocity.. dr mi v 36tt povedal, nech sa pripravim na 99% na cisarak a ja som vsetkym vravela, ze chcem rodit normalne.. ved chcem aspon vediet, ake to je 😅 a kedze moj zazitok napriek vsetkej mojej radosti a tesbe, bol viac nez otrasny, aj tak chcem opat rodit normalne.

sunday1
14. okt 2011

@maxara Už to bude len lepšie a lepšie. Ja som sa nikdy v živote necítila tak dobre ako teraz. Určite tomu prispieva aj to, že som úplne bez stresu, ale celkovo fyzicky je mi veľmi dobre. Dúfam, že to tak ešte dlho vydrží 😉

strihalka
14. okt 2011

No ajeste super, ze mi konecne prestali ty nalady hadaci s muzem, ze uz tolik nevybuchuju, konecne hormony se mozna malinko zklidnili, i kdyz ted zase zacina ta cast hormonu, ze porad bych plakala :D

maxara
14. okt 2011

@sunday1 no vydrzi to tak minimalne do siedmeho mesiaca 😉 ja som vravela, ze druhy trimester je najkrajsi z celeho tehu.. uz je aj brusko, ktorym sa mozeme chvalit a zaroven nie je take velke a tazke a zavadzajuce.. Babo zaciname citit, je to super.. vracia sa chut do jedla..
potom treti trimester, este tn siedmy mesiac no da sa, ale potom uz ani do jedal chut nie je, lebo mame pocit, ze to nemame kam strcit.. babo sice citime, ale je to niekedy aj pomerne dost huste, hlavne taka kopacka do zaludka alebo do mechura.. hlavne znenazdajky 😀 a to ani nehovorim o fucani pri minimalnom pohybe, poteni.. spanie je utrpenie.. nespanie este vacsie.. 😒 vtedy uz kazda by najradsej rodila 🙂

stassa
14. okt 2011

@darinkazv veď práve že aj ja som čítala že lekár radšej ibalgin. Mne sa zdá že ibalgin je teda väčšie svinstvo ako paralen. No tak radšej si nedám nič 😉

stassa
14. okt 2011

@sunday1 moja mám aj Panadol, ten novum čo "šetrí telo" tak skúsim. Veď možno jedna to nejak napraví a potom hor sa k zubárovi. ☹

sunday1
14. okt 2011

@maxara To si ma potešila, to si ešte budeme užívať poriadne dlho a ten koniec už nejako pretrpíme 😉

sunday1
14. okt 2011

@stassa Aj ja mám pocit, že sa mi robí kaz, tak zisti, prosím Ťa, či sa môže lokálne umŕtvovať. Nemám chuť trpieť v kresle, hoci človek niekedy nemá na výber 😖

stassa
14. okt 2011

@maxara ja som čakala do tej 18-tky tiež aj kvôli korekcii dioptrií...lebo som mala až 4,5 ...no a teraz nenosím nič 😎

zlatulienka
14. okt 2011

@sunday1 myslím, že druhý trimester je na zubára najideálnejší, a vraj môžu dať aj lokálne anastetikum, samozrejme je najlepšie sa tomu vyhnúť ak sa dá

stassa
14. okt 2011

@maxara no vidíš aj tak všade čítame že je to najkrajšie obdobie v živote ženy. A ja verím tomu že je, ale musíme si to všetko čo si napísala odmyslieť.... 😀

strihalka
14. okt 2011

@zlatulienka fakt muzou dat?super🙂idems e obejdnat k zubari .-D

maxara
14. okt 2011

@sunday1 ale zas az tak trpiet nebudeme 🙂 len sa uz budeme veeeelmi tesit na april

@stassa ja som mala asi 24 a urobila som dobre, ze som isla na obe oci naraz 😅 lebo by ma asi drbloooooo, mna to dost teda stipalo, jak ked mi sampon vlezie do oka.. ale nevyplavitelny 😅 nastastie to trvalo len den. A hlavne ze tiez teraz mam pokoj a okulky nenosim 🙂

danka.chomka
14. okt 2011

@strihalka ja som na tom rovnako ako ty s tym porodom. Velmi sa na nho tesim, verim ze to bude uzasne posilnujuce a zazracne. podla mna zena co porodi uz je navzdy inou zenou musi to byt nadherna skusenost. takmer kazdy den si predstavujem ako sa s miminkom prvykrat zvitam, jak na mna bude pozerat tymi mudrymi ocami dusicky, ktora tu bola s nami od zaciatku. Jak budem revat od stastia a jej hovorit ze ju milujem a ze bola uzasna cely cas ako mi pomahala a ze aka je pekna a nasa 🙂 a moj muz bude na větvy uplne lebo pre nho to zacne mat realny rozmer fakt az vo chvili ked ju prvykrat uvidi. presne ako ty vnimam aj cisarsky- bolo by to pre mna obrovske sklamanie. By si mal u mna osud co zehlit 😀

carrie84
14. okt 2011

@strihalka - suhlas s @maxara 😀 Asi chodis inam ako ja 🙂 Ale mne to vychadza az 😀 podla dvoch stranok 😀 😀

stassa
14. okt 2011

@sunday1 no moja celoživotná hrozba je zubáááár ☹ Neznášam tú bolesť. Ale keď musíš tak musíš. Zistím ti či sa dá, lebo ja bez toho ani tam nesadnem. Minule som zdrhla z kresla 😀 😀 😀 neviem čo si o mne myslel. Stará kofa a nevie vydržať ale ja radšej hocičo iné ako totooooo

strihalka
14. okt 2011

@danka.chomka krasne a jak z mojich ust 🙂

strihalka
14. okt 2011

@carrie84 vsak napis kam chodis na jake stranky a ja se mrknu, at vim🙂ze ci uz davno nejsme v druhem T

stassa
14. okt 2011

@maxara ja som tiež bola naraz a mňa to tak hrozne rezalo a bolelo aj štípalo tie celé 3 dní. A ako si hovorila tlačiť na záchode...no to bola iná sranda 😀 😀

sunday1
14. okt 2011

@zlatulienka To je super, tak sa k dokimu objednám 😉

maxara
14. okt 2011

@stassa 😀 ja som strasna, co?? vam sem pisem take hrozne veci.. ale akoze aby som to upresnila, tak tehotenstvo je najkrajsie obdobie zivota zeny, ale to skor pre vnutorne pocity.. tie fyzicke zalezitosti sa vdaka tym pocitom potom lahko pretrpievaju.. A! z tychto troch casti tehulstva prva je povacsine otrasna (napriek tomu je sucastou najkrajsieho obdobia zivota zeny 🙂 ) a posledna je uz taka .. nazvime to zatazujuca 😅 ale o to sa viac potom clovek tesi na porod, tak asi preto je to tak.. taka motivacna cast skratka.. treba sa na to tak pozerat, ze keby bola taka uzasna, ako je druhy trimester, tak by sa nam ani rodit nechcelo

carrie84
14. okt 2011

@maxara - nestraaaaas!
Ja som I.trim. viac-menej prespala, II.som si pekne uzila a III.mi zbehol ani neviem ako, lebo sme sa stahovali. A porod som mala absolut v poho. 😉 Velmi zalezi od zeny, ale aj tehotenstvo od tehotenstva sa moze lisit - jedno moze byt super a druhe uplne ze cele zle 😉 😀 A najkrajsie obdobie je to skutocne kvoli tym pocitom - ja som milovala, ked sa maly v brusku hmyril 😵 Co tam potom po krcovych zilach, hemeroidoch, tehu cukrovke, pokazenym zubom, 200kg naviac, ze????? 😀 😀 😀 😀 😀

maxara
14. okt 2011

@carrie84 😀 😀 😀 😀 trupka, ja ze strasiiiim????? a ta tvoja posledna veta?? 😀 inak ja som mala len tazke brucho a funenie a ziadne hemoroidy, krcove zily, tehu cukrovku a vahovy prirastok.. 😉 len v deviatom mesiaci som sa napila vodou ako spongia a zvysil sa mi tlak.. ale inak uplna parada.. az na tu moju kondicku..