icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

stassa
14. okt 2011

@danka.chomka ja zase patrím do inej skupiny. Ja sa strašne bojím pôrodu. A to z toho dôvodu že od 14 rokov som mala bolestivú menštruáciu ale takú hroznú že 3 dni som ležala, no ležala ako ležala. Strašné krče v bruchu, neskutočná bolesť, zvracala som, preháňalo ma, aj som pravidelne odpadla. Plazila som sa po zemi, škrabala po stenách. Každý boží mesiac až kým som sa nevydala. ČIže 9 rokov hrozných bolestí 😢 😢 😢 A keď si predstavím že niečo podobné resp. ešte horšie ma čaká, tak radšej cisarák ako pri prvej. To som už deň po behala po oddelení jak laň. No uznajte baby, musíííím sa báť. 🙂

carrie84
14. okt 2011

@maxara - dnes srsim humorom, no 😀 😀 😀 Ja som mala bproblemy s chrbticou a bolenie noh - to mohlo byt aj z toho chrbta - ale tak, s tym mavam problemy aj normalne 😉 Funenie a brucho je snad standard, nie? 😀

danka.chomka
14. okt 2011

@stassa ja som tiez velmi trpela pri kazdej ms. Vraj zeny s bolestivou ms su z porodnych bolesti menej vykolajene ako tie co bolestivu ms nemali, lebo si co to s tym uz vytrpeli. Ja som si uz jeden ,,porod" na skusku raz zazila ( myslim kontrakcnu cinnost). Ked som mala ako teenagerka problem ze sa mi asi rok nevylucovala vystelka maternice a potom jeden cyklus si telo povedalo ze teda si s tym ide poradit a rozhodlo sa asi tu kilovu hmotu ,,porodit". Ked som dosla do nemocnice s ukrutnymi bolestami a lekarka ze teda mi spravi ultrazvuk aby videla co sa tam moze diat a ajak raz mi stlacila brucho- tolko skaredych slov som je ustedrila, ze mama sa isla pod zem prepadnut 😀 diganoza bola vylucenie vystelky maternice porodnou kontrakcnou cinnostou abo nieco take. Ja som sa naucila casom s tou bolestivou ms pracovat dychom, trvalo to asi hodinku velmi sustredene jogove dychanie do brucha a uzasne to pomahalo. Co som niekedy trpela dva dni bolo najneskor do hodiny prec. Takze z tejto mojej skusenosti usudzujem ze sa s kazdou bolestou da pracovat pokial nie je patologicka ale dosledok nejakeho fyziologickeho procesu.

maxara
14. okt 2011

@stassa moja ale ja si skor myslim, ze ak si mala silnu a bolestivu MS, tak prave naopak, porod bude malina, ved to nie su ine bolesti.. to su ako silnejsie kramy.. mozno to trva dlhsie, ale urcite nie tri dni.. takze ak si si toto co si popisala prezila uz ako 14 rocna, tak hadam to dnes das lavou zadnou 😉 cisarak je predsalen velka brusna operacia..

@carrie84 😀 veru srsis.. si pojedla vtipnu kasu na ranajky? 😀 ved to, ze funenie a brucho je standard, takze ja som nemala nejake dramaticky zaver tehu, teda ak neratam ten deviaty mesiac, co som sa naliala.. ale to tiez bolo v pohode, len som strasne vyzerala 😀 od pol stehien po chodidlo som mala rovnaku (stehna mam dost tucne) sirku nohy 😲 uplne piliere.. som si obula zabky ako na dva vankuse 😀

maxara
14. okt 2011

@danka.chomka presne tak.. takze ty si uz uplne pripravena.. a to dychanie je to velmi dolezite.. 😉

urma
14. okt 2011

@maxara ja vobec neviem dychat do brucha, asi by som to mala zacat trenovat od teraz ? 😅

stassa
14. okt 2011

@maxara moja si máš pravdu. Tak ešte máme pár mesiac k tomu aby ste ma teda 100 % presvedčili. Ten strach je prirodzený to je jasné no zistila som aj to čo písala @danka.chomka že sa treba naučiť pracovať s bolesťou. No uvidíme akokoľvek....je mi lepšie. Díky baby.

eviko25
14. okt 2011

Taaakze uz mam po kontrole v 16tt a zase som sa dozvedela od doktora velkyyyy prd. Videla som ako malinkej/emu/ bije srdiecko a asi aj ako sa tam prekrucalo 😀 ale on ten monitor ledva na mna natocil. Nieco pomeral, az teraz mi tam zapisal NB+. A ze je vse v poriadku. A ked som sa ho opytala na 3D sono, takze az v 24 tyzdni. Tak sa idem na to sono objednat k inemu doktorovi co mi odporucila znama. Zobrali mi krv a vysledky az o 10-12 dni. Aj vy ste tak dlho cakali???????????

danka.chomka
14. okt 2011

@stassa ono prave tie bolesti su niekedy hlavne vysledkom toho strachu- obzvlast pri porode Ked sa clovek boji miesto oxytocinu, ktory telo uvolnuje sa vylucuje adrenalin, ktory napina a stuhuje. Obzvlast tym ze mas zle skusenosti s ms bolestami sa ti ten strach mozno viac umocnuje. Mam nadhernu knihu vola sa hypnoporod, dostat ju v kazdom e-knihkupectve. A mala by byt podla mna povinnou vybavou kazdej buducej mamicky. Uzasne pomaha pracovat so strachom. Nenechaj sa zmiast nazvom nie je to porod v hypnoze alebo tak, ale specialny pristup prace s bolestou a strachom pri porode, ako sa uvolnit, ake ulavove techniky pouzit, opisuje fyziologiu porodu a tehotenstva podla mna by ta zbavila velkeho dielu strachu ak s nejakym bojujes. Mas este stale dost casu ho porazit 😉 Jeden zahranicny odbornik raz uzasne opisoval negativum epiduralu. Povedal ze epidural je cadilac medzi anesteziami, a mal by sa volat happydural 🙂 Ale ze ,,bolest-cit" pri porode ma obrovske opodstatnenie. Dava mozgu signaly k vylucovaniu potrebnych hormonov k privedeniu babatka na svet, hlasi mozgu: je tu dieta, ktore je pripravene sa narodit a ty, telo, mu v tom musis pomoct! Musis zabezpecit aby pozdlzne svaly maternice otvarali s kazdou kontrakciou krcok, musis zabezpecit aby hrot maternice svojou cinnostou posuval babatko nizsie do porodnych ciest, musis dat matke signal aku polohu zaujat aby sa ti co najlahsie rodilo. Tato ,,bolest" sposobuje vylucovanie prirodzenych opiatov, ktore nase telo dokaze vyprodukovat aby tu bolest robilo znesitelnou. A tato bolest nahovara mozgu ake vsetky hormony ma pre porod zabezpecit aby prebiehal tak ako ma. Ked si zena da epidural celu tuto hormonalnu komunikaciu prerusi a porod je odsudeny na to aby ho musel riadit niekto z vonku- riadene tlacenie na povel, tlacenie na brucho, zvon, klieste, nastrih.Popripade dojde k zastavenie porodu, preto sa aj definuju normy na kolko musi byt zena aspon otvorena aby jej mohol byt epi podany.
Ako zena si schopna uzasnych veci, o ktorych si vzdy na zaciatku myslis ze su neuskutocnitelne. Ale preto rodime my a nie chlapi 😉 lebo na to mame od prirody 🙂 drzim ti palce aby vsetko dopadlo tak ako si zelas a prajes 😉

sunday1
14. okt 2011

@eviko25 Netreba sa nechať odradiť, treba ich doslovne zasypávať otázkami. To máš ísť na klasické 3D alebo morfologický ultrazvuk? Mne brali krv v pondelok a sestrička mi povedala, že výsledky budú už tento týždeň, že keby niečo, tak mi zavolá (už im skončili ordinačné hodiny, tak je snáď všetko ok 😀 ), inak mi povedia v pondelok v poradni. Ten čas asi závisí aj od laboratória, každopádne to ide aj rýchlejšie 😒

aprilovky2012
14. okt 2011

Pratelstvi potvrzene🙂, posilejte informace na APRILVOKY 2012 a o vikendu bude tabulka hotova.)

eviko25
14. okt 2011

@sunday1 no ci mam alebo nemam ist na 3D/4D to mi doktor nepovedal, to iba ja chcem, lebo on by mi to neponukol. Ja som sa ho dnes opytala, ci sa mozem objednat na 3D resp. 4D utz a on mi povedal ze az v 24 tt. On to vsetko nechava tak, ani datum dalsej poradne mi nepovedal, az ked pridu vysledky - tak mi zavolaju a povie mi termin kedy sa mam ukazat.

anabelleee
14. okt 2011

Ahojte baby....este sa nebavte o porode....zbytocne nas to bude stresovat, a myslim, ze dobra je aj predporodna priprava a ta sa realizuje mesiac, dva pred porodom. Ja osobne zatial len cvicim, myslim, ze ked budem pruznejsia, bude sa mi lahsie rodit. Ja som to tak mala aj pri kramoch, ked som sa hybala menej, tak som mavala aj bolesti a ked som sportovala, ani som nevedela, ze som to dostala. Urcite to ma iba pozitivny ucinok. Dokonca, ked mi bolo divne v prvy den kramov, tak som si isla zabehat a preslo to, vsetko sa mi to zacalo uvolnovat a iste aj to dychanie a chodenie pri porode ma vyznam 🙂

atreyu
14. okt 2011

@aprilovky2012 aké info mám písať?

atreyu
14. okt 2011

Baby chcem sa vás opýtať, ja nemám skúsenost tak neviem...je potrebná vanička ku kočiaru?ak chcem športiak?ak dám bábo napr. do zavinovačky bude to zlé ak bude od narodenia v športovej časti?ďakujem za info dám si určite poradiť 🙂

aprilovky2012
14. okt 2011

@atreyu v tech tabulkach jsou nazvy jako mesto vek jmeno apod.....tak ty doplnujici informace. teda pokud se je jiz neposlala 🙂

aprilovky2012
14. okt 2011

@atreyu urcite hluboky......uz jen proto aby se mu nekrivila pater, bo te dobe jenejcitlivejsi bych rekla a zavinovacka to bohuzel uplne nezachrani☹vim, ze ty vanicky jsou snad to nedrzsi a oni to vyrobci vedi,ale jsoui dsot dulezite, taky jsem uvazovlaa o satce, ale asi je fakt lepsi tak hluboka vanicka🙂

strihalka
14. okt 2011

A konecne varim tu uzasnou cesnecku🙂nmka se nemuzu dockat😀

danka.chomka
14. okt 2011

@anabelleee co teraz cvicievas? ja som chodila pred otehu do posilky no teraz nemam velmi odvahu lebo cvicila som zvycajne nohy a zadok s vyssimi vahami a teraz mam k tomu respekt. Chodievam teraz na jogu, celkom ma to oslovilo a v sezone hravam golf. ja by som tiez rada este nieco pridala k tej joge lebo uz je unava prec a som fit tak by som to chcela vyyuzit kym mi pupek nezavadzia 🙂 by si ma mohla niecim inspirovat 😉

anabelleee
14. okt 2011

@danka.chomka Cvicim doma podla videa pre tehotne a asi pred mesiacom som chodila na zumbu, ale potom som troska spinila, tak som to cvicila len tak doma-opatrne, ale dnes chcem uz ist normalne do telocvicne, je tam super atmosfera a ta hudba ma nabija, samozrejme, vsetko cvicim opatrne a s respektom. Pred otehu som dost behala, tak 10 aj viac km za den, ale to samozrejme nemozem, tak idem pokracovat v tej zumbe, ja som tam jednoducho stastna 🙂

takitak
14. okt 2011

ahojte

konečne piatok... dve veci som nestihla a už na to se...
vidím že tu dnes riešite dve veci ktorým ja vôbec nerozumiem - pôrod a cvičenie ...

ale minule som našla leták na svičenie rpe tehotné - tak som sa na to dnes pozrela a pre BA a okolie prikladám link ... ak máte tiež niečo tak dajte vedieť.
http://www.snop.sk/centrum_zdravia_-_cvicenia/r...

a ešte jedna otázka to cvičenie na správne dýchanie sa chodí kedy?

ináč si hovorím že to všetko budem riešiť až po dobrých afp a morfo testoch ale tak pre istotu to študujem. a objednala som si tričká s krásnymi bábätkami na brušku a vykúkajúcim bábom a pod. srandy ... už aby to došlo

takitak
14. okt 2011

@maxara prosím Ťa Ty si spomínala že si si z Bonprixu objednávala nejaké veci. Nevieš koľko im trvá kým to dodajú ? ja idem o 10 dní do kúpeľov a zabudla som že nemám plavky ... a v bonprixe som našla - ďakujem

strihalka
14. okt 2011

@takitak ahoj ja mam zksunosti, ze jim to trva uz zze dvou stran, nekdo ceka i troi tydny, tak nevim jake ma zkuseno maxmara, ale sestrenka cekala na pleosve saty i dva mesice, no pak to vzdala a mela je az na nasi svtbe po pul roce😀

strihalka
14. okt 2011

@takitak aj ja jsme na ty tricka v nonpruixu koukala, ale hledam take tricka, kde je napsano vidime se v aprili a pod, nevis nahodu stranku, nepotkala jsi ji?

takitak
14. okt 2011

@strihalka to som nenasla - ale našla som fotoshop, to si dám urobiť na silvestra ale normálne kúpim obyč tričko a dám si to tam našiť alebo nafotiť ... 🙂 a text si môžeš dať aký chceš ... alebo popros @maxara a tá Ti to tam napíše
😀 alebo veď aj Ty si taká šikulka - kup fixku a kresli 😀 😀 😀 bude to 100% originálne a určite kráááásne - možno by si mohla dať do tajných tém či čo to je, aby sme si to povinne všetky spravili a potom vystavili naše diela na našich krááásnych bruškách 🙂

strihalka
14. okt 2011

@takitak ved to navrnhi v teme bruska🙂

janka273
14. okt 2011

@ivetka1981 mne jednu časť odvádza zamestnávateľ, a druhú platím ja 22,50 eur mesačne / aby som dostávala úplne tú najvyššiu sumu tak mi chýba mesačne dákych 2,50- 3 eur doplatiť /.....mne to vlastne vyrátali v soc.poisťovni, len tú celkovú sumu som si zadávala sama - a pani, ktorá mi to vyrátala, tak ma neupozornila, že môžem ísť o 2,50- 3 eur nahor.....lenže, keď už som to zistila ja , bolo by neskoro vypovedať zmluvu, a znovu založiť, lebo by mi tesne vychádzalo 270 dní do pôrodu....a takto mám ešte 6 týždňov k dobru, tak to hádam stihnem 🙂

takitak
14. okt 2011

a len pre všetky ostatné čo majú kratu dm a majú tehu knižku( @darinkazv si niečo písala o tom) posielam link

http://www.dm-drogeriemarkt.sk/Master_CMS/_site...

strihalka
14. okt 2011

@takitak co to je zac?zatail nemam nic takeho, k cemu je to dobre, dmku mam pod barakem

sunday1
14. okt 2011

Doupratované, môžem si na chvíľu vyložiť nohy 🙂