icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

beuska88
26. mar 2012

ahojte maminky čakateky 😀, dnes večer sa stal zazrak, kamoška mi poradila na tie opuchy davat zazvorové obklady a ono to fakt funguje 😀 nohy mi odpuchli a ja sa konečne viem znovu obut, sice neviem do kedy mi to vydrži... 😝 chcem sa spitat, mate niekto problem z trpnutim ruk?

strihalka
26. mar 2012

@beuska88 m obcas trpnou nohy.....tak jakoby od kycli pres stehna, je to neprijemne,ale chvilkove...tak se to da vydrzet

beuska88
26. mar 2012

@strihalka mne v poslednej dobe dost často trpnu ruky a hlavne v noci sa budievam na to 😝 e to dost neprijemne...

renca99
26. mar 2012

@beuska88 mne trpnu uz niekolko mesiacov, najviac rano a vecer, ale musim povedat ze sa to zlepsilo ked to porovnam pred par mesiacmi som nevedela ani do ruk nic chytit.... tak hadam ze po porode to nejak prejde samo....

beuska88
26. mar 2012

@renca99 aj si na to niečo brala - neake vytaminy, či to prešlo len tak samo od seba?

renca99
26. mar 2012

samo to pomaly prechadza .... ale trpnu mi stale, len uz to tak neboli, pred tym som sa aj v noci zobudila na bolest.... asi to chce fakt len vydrzat, vraj to do par dni po porode prejde, aspon tak mi povedal neurolog, tak mu verim, lebo inak by to bol docela problem starat sa krpca takto....

barbora84
26. mar 2012

@beuska88 mne trpnu asi 2-3 prsty na pravej ruke, niekedy ma to az boli...snad to prejde

elfka.elfka
26. mar 2012

vidim ze vsetky trpime, kazda mame svoje.....
mala by existovat realna a pravdiva knizka o tehotenstve, kde sa vsetky neduhy spominaju, lebo mam pocti, ze sa clovek len docita ako ti je prvy trimester trosku zle od zaludka a potom uz nic az do 9 mesiaca kedy trosku mozes puchnut... 😀 v knizkach sa to idealizuje, rozprava sa len o vahe mamicky, akoby to bolo to najdoleziejtsie, pritom si ja osobne myslim ze prave vahu vie mamicka najmenej ovplyvnit a len sa tehotenstve tak povediac zucastnuje 😀 😀
no a potom mamicky nevedia co ich caka, respektive ci je normalne kolko problemov v tehotenstve moze nastat... mali by sme celu nasu diskusiu vydat ako knizku, bol by to bestseller 😀 😀

adik109
26. mar 2012

@renca99 ja mám toto isté - karpálne tunely, tiež mi povedala neurologička že po pôrode to prejde, vraj najneskôr do mesiaca tak dúfam lebo s tými stŕpnutými rukami mám problém si zapnúť gombík nieto ešte postarať sa potom o malú :(

adik109
26. mar 2012

@elfka.elfka :D len neviem či by si to pár žien aj nerozmyslelo keby sme dopredu vedeli čo môžeme čakať :D Takto je to sladká nevedomosť aspoň pri prvom bábätku 🙂

elfka.elfka
26. mar 2012

mne prve tehotenstvo odisiel hlas,pekne postupne z mesiaca na mesiac, na porodnej sale som len sepkala, no ale podla Dr. to predsa nie je mozne... a mam o cislo vacsiu nohu do dlzky co vraj tiez nie je mozne a hľa 😀 a hlas mi ostal hrubší a noha sa spat nescvrkla, takze nie vsetko po porode prejde... az sa divim, ze teraz nemam ziadnu absurditu 😀 😀

mily7
26. mar 2012

@elfka.elfka mne sa to paci, mas pravdu, pretoze napriklad by mi to pomohlo vediet, ze to a to patri k tehu a ze nie som nenormalna, alebo ze sa teda nieco deje, napriklad. Ja sa napriklad nemozem poriadne hybat, ledva chodim, nevladzem a to som clovek velmi akcny.. sama zo seba mam pocit, ze to nie je v pohode a ze to je tym, ze mozno coskoro porodim, hoci by som mohla az v aprili, (pocity su ze to bude kazdu chvilu). Na druhej strane si vravim, ze je to mozno uplne normalne (aj ked poznam babenky, ktore ficia az do porodu, tak neviem) . Takze zostavam doma ako vazen a cakam co bude🙂) nastastie u mna je to raz lepsie, raz horsie. niekedy boli niekedy je pohoda.

mily7
26. mar 2012

@mrka2 ako to ze potvrdili termin? podla coho? ja by som sa tiez chcela dozit, ze vedia kedy by som mala rodit, nech nestresujem, ze je skoro. Takze viacere sa citite tak, ze uz aby to slo, to je dobre, aspon nie som sama🙂)

mily7
26. mar 2012

inak baby, ako to zvladate fyzicky? vladzete chodit a robit bezne veci, alebo ste na mraky? neviem co je normalne a co nie. ale ako som citala tehotenstvo nema ziadnu logiku a kazdi je na tom inac🙂) mna taha brucho, je tazke ako olovo niekedy, maly sa prevaluje, bucha a taaaazko sa mi chodi, kvoli panve.

mrka2
26. mar 2012

@mily7 no podla ultrazvuku,ked mi meral babo,tak mu to vychadzalo podla babatka na ten 13.april. ale to ja uz neviem,ako to on meria. asi maju tie svoje tabulky a podla toho.. 😕 aaale prosim ta, mne by mohol dat aj na marec termin a aj tak to isto budem tahat ktovie do kedy 😝 este ani naznak,zeby nieco... 🙄 priznaky mam presne ako ty, maly sa strasne vrti, to som pri dcere nepoznala. aj som to lepsie prezivala ako teraz 🙂 dnes som bola na pasy - monitor v nemocnici a tam akurat jedna rodila a ja som to 20 minut pocuvala, no mala som dost 😲 normalne stresy som chytila,ze ja za chvilku tiez 😕 😕 😕

mily7
26. mar 2012

@mrka2 podla ich ultrazvukov ked ta to potesi vraj je to uz nepresne merania neskôr. Tak mozno to pride skoro. a nemusis mat ani priznaky, neboj🙂) moj krpec az teraz zacal tento tyzden tak vystrajat. citit, ze uz nema vela miesta asi. ale neboj, mam kamosku ktora plakala, ci jej maly zije, lebo bol taky kludny v brusku a je to nadherne zive striebro, ktore neobsedi ani sekundu pri mame. a ma troska vyse roka len. tie monitory kedy robia ako? ja som prvorodicka. inak nestras s tym porodom sa ukludnujem uz tak ale na mna to tiez blbo vplyva utrpenie inych a este ked si predstavim, ze aj ja mam takto byt. ja aspon epiduralom sa chcem poistit.

mrka2
26. mar 2012

@mily7 no mne prvu dceru vyvolavali,nechcelo sa jej ist von,tak to vidim aj pri tomto prckovi podobne 🙄 ja nechcem epi, nejako to prezijem.najhorsie boli tie kontrakcie a potom to uz slo raz dva 🙂 len trosku dlho trvali ( u mna 12,5 hodin) - no ale nejdem ta strasit. 😀 len ta pani tam tak cez tie kontrakcie vzdychala,ze som mala dost, normalne mi az slzicka vyskocila,ze ako trpi, chudera ☹

mily7
27. mar 2012

mrka2 tak vravim, skus ovplyvnovat, dat ananas, umyt okna, povysavat 🙂) clovek nikdy nevie. Nechce sa im na ten svet, vela som pocula, ze prenasaju baby. no jo, drzim prsty.

katkarv
autor
27. mar 2012

baby chcem sa opytat ze ako je to stym prispevkom na kocik,ake mate info?Treba prefotit tehu knizku alebo vam da gynekolog potvrdenie ze ste navstevovali poradnu?Kolko krat musite navstivit poradnu aby ste mali nanho narok?Neviem to najst nikde na nete.

pata31
27. mar 2012

@katkarv o takom prispevku som este nepocula 😕

strihalka
27. mar 2012

@katkarv ani ja 😀 nemas na ymsli kocikovne? ze to ej klasicka podpora od statu?tech 850€?

evaharg
27. mar 2012

@pata31 @strihalka @katkarv baby tomu sa len hovori ze "na kocik" v skutocnosti je to ten prispevok pri narodeni dietata a ten priplatok k prispevku pri narodeni dietata 😉 žiadosť o príspevok sa vydáva na matrike - najjednoduchšie pri vydaní rodného listu dieťaťa (potrebujete kópiu Rodného listu, OP matky - žiadateľa, číslo účtu na ktorý vám príspevok bude vyplatený)
K ziadosti o ten priplatok k prispevku potrebujete:
OP, rodný list dieťaťa (originál a fotokópiu), číslo účtu na ktorý vám príspevok bude vyplatený
potvrdenie gynekológa, v ktorého starostlivosti je matka dieťaťa, že dieťa je prvo až treťo narodené
potvrdenie gynekológa, v ktorého starostlivosti je matka dieťaťa, že ste absolvovali dané preventívne prehliadky (vyplní sa vraj do daného tlačiva)
potvrdenie pediatra dieťaťa o dožití sa 28 dní života dieťaťa
potvrdenie zdravotnej poisťovne, že matka dieťaťa bola pred narodením dieťať najmenej 270 dní povinne (alebo dobrovoľne) verejne zdravotne poistená v SR

pata31
27. mar 2012

@evaharg jaj, no tak ten ano, to poznam samozrejme 😉

katkarv
autor
27. mar 2012

@strihalka ano toto som mala na mysli.
@evaharg dakujem 🙂

pata31
27. mar 2012

ja mam takuto stranku ulozenu, ze co treba po porode vybavit... http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...

inac prislo vam uz rozhodnutie o materskej? mne este nie a cakam, ze to mozem ist na UP odniest...pri prvej dcerke mi to prislo, az ked som bola v porodnici 😠 tak dufam, ze teraz to skor dojde, ze to stihnem vybavit,...

evaharg
27. mar 2012

@pata31 no vsak ho chce nasa skvela nova vlada zrusit..... 😠

katkarv
autor
27. mar 2012

@evaharg toto sice bude moje stvrte dieta ale druha dcera sa nedozila 28dni takze ju asi pocitat nebudu.

pata31
27. mar 2012

@evaharg to fakt? 😠 nieco som zapocula, ale som nevedela, ze to je toto....no hadam to este aspon my stihneme 😕

evaharg
27. mar 2012

@katkarv myslim, ze nie, lebo vetdy si na nu prispevok nedostala....tak nan logicky narok mas....ale nie som "od fachu" tak neviem isto.....ja mam info z tejto stranky http://www.detska-vybavicka.sk/clanky/co-vybavi...

strihalka
27. mar 2012

@evaharg ja vim 😀