Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@janci27 keby si mala horucky, tak to by mohlo byt zle pre babo, ale inac nie, horsie je ist nachladena rodit, lebo to by si nevladala dychat....kamoska tak isla a nakoniec jej cisarak museli robit...
@mily7 ako doteraz to bolo fajn a teraz uz ten posledny mesiac musime fakt vydrzat, uz sa tesim na tu ulavu, ako malu vytlacim 😉 😝
pata31 presne tak🙂)
zuzikak, strihalka
Čaute baby som tu nová aj ked Vás čitam už sakra dlho, len som nikdy nemala dôvod niečo napísať ale akosi sa to už blíži tak tiež naháňam čo najviac info a akosi mám aj viac času až sa divím. Tiež sa chystám rodiť na kramároch tak uvidíme či tam niektoru nestretnem. Kedy máte vlastne termín? Ja v utorok v pondelok idem na monitor tak uvidime čo mi povedia ale vidím to tak, že budeme prenášať lebo ani len jediný náznak, že by sa blížil pôrod nemám tak fakt neviem. Ako ste na tom vy?
@mily7 oooch ☹ ked som citala ze u prvorodiciek babatko moze zostupit aj mesiac pred porodom..... ☹ Ja som prvorodicka- maly mal v pondelok (26.3.) podla uzv uz 3600gr. a vraj mam krcok este tak vysoko ze doktor ho skoro ani nedociahol a cervix skore 2 . A to som mala pocit, ze je nizko a kazdy mi hovori ze uz mam dlho nizko brusko.... tak neviem 😒
@vajanika27 ďakujeme...
evaharg 4 tyzdne pred porodom ano. Inak neviem, ja neviem ako moje cervix skore, doki bol ticho, vsetko o.k. no to tak cele co viem. ja mam pocit tlaku na panvu ale inak som cakala, ze po zostupeni sa mi ulavi pri traveni, dychani a nic!!! no ale to tehotenstvo vobec nema logiku!!!
@mily7 😀 jaaaaj. ja uz by som bola rada, keby bol maly vonku.....mam pocit, ze porod je taky bod zlomu - ze este tam sa vela veci moze pokaslat a tak mam strach....mam pocit, ze ked uz tu bude s nami tak "budeme za vodou" 😀 Tak predstava ze by som prenasala je momentalne nocna mora 😒 no aj ked akurat vcera som muzovi vravela, ze si to neviem predstavit, ze uz u nas doma nebudeme len dvaja ale zrazu traja, pride mi to neuveritelne .... 😉
evaharg hovoris o mne. Aj ked ja sa bojim, ze ten strach len zacina. Ci bude v poriadku po odberoch, ci nebude chory napriek vsetkemu, len aby bol zdravy.... hrôza. a uz sa toho nezbavime, chapes? na komplikacie pri porode ani nemyslim. vobec. ja to beriem tak, ze dojdem do nemocky a zlozim sa🙂))) ja mam strach z nemocky, ludi a tak. tak neviem ako to bude🙂) Tam sa ale pripravujem na to, ze uz budem cakat na jeho prichod. a tiez ma chyta panika ze zrazu sa to zmeni, hoci na to cakame, ale ked to pride, neviem si to predstavit, zrazu tu bude a bum uz nic neurobis ale ides.
@evaharg ja som bola u takej mladej,ale vraj tam ani buduci tyzden ona nebude,tak musi ist tak ci tak k inemu.malu som rodila pred skoro siedmimi rokmi,pri porode bol Korbel ja Cierna alebo Cerna,neviem presne ako sa volala,ale to bol porod na 1ku.tak si fandim,ze aj maly tak pojde.dufam.o pol 12 mi pustali plodovu,do stvrtej take v pohode bolesti,o stvrt na 5 vyvolavacku dali a za necelu pol hodku bola malinka na svete,tak uvidime.snad to bude aj teraz tak🙂
@kukucka1982 prosim ta chcem sa ta spytat co potrebujem pre maleho ked budem este na oddeleni, myslim ako ciapocku, rukavicky, olejcek...
no do terminu mam ešte 28 dni a lekar mi dnes na poradni hovoril - vraj čakajte už každu chvilu.... tak som ostala trocha prelaknuta 😝 no ved malinky vie najlepšie kedy je čas 😀
@beuska88 ja to mám za 30 dní 🙂 tak som zvedavá tiež kedy sa naša malinká vypýta na svet 🙂
@bambulka1010 naše detičky si najdu spravny čas... len dufam, že sa mi malinky nerozhodne na velku noc - vtedy byvaju v nemocniciach len stary lekari, aspon taku mam skusenost... 😖 a vy ste už otočený dole hlavičkou?
@beuska88 Keď som bola na poslednom sone, tak bola dole hlavičkou, no dúfam,že sa neotočila, gynekologička povedala, že už by sa nemala, no stále má dosť veľký priestor, tak aby som dúfala, že nebude taká akčná a celá sa nám neotočí 🙂 Ja sa ešte necítim, že by to na mňa išlo alebo niečo. Síce kŕče mávam v noci aj tvrdé bruško, ale tak hádam ešte vydrží 🙂
@bambulka1010 no my sme otočený zadočkom a uz je malinka šanca, že by sme sa otočili - už ma malinko miesta 😝 a tie krče a opuchy noh uz som z toho na nervy 😠 už aby blolo po tom, budem spokojna až ked bude malinky pri mne a budem vediet že je všetko v poridku... dufam, že este vydržime aspon tyžden...
@vajanika27 ahoj, do nemocnice pre babo si vezmi plienky, aj dake obycajne latkove, ked bude papat (na odgrgnutie), vlhcene utierky, cumlik, ortopedicke nohavicky, a daky krem na zadocek proti zapareninam. ja som mala aj ponozticky, ciapocku a rukavicky, ale nepotrebovala som ich, az na cestu domov. olejcek ti netreba, lebo sa tam s kupanim babatiek moc nestvu, zavolaju ta raz za cely cas na kupanie, aby si sa to naucila. neviem, ci aj mimo toho kupali, ale pochybujem. oblecenie babatku daju, ale take derave, s rukavmi dlhymi ako slak. v podstate male bude cely cas zabalene v perinke, v nej je este mala deka a plienka pod hlavickou. a oblecenu bude mat len tu kosielku nemocnicnu a na sebe bude mat este pampersku, malu plienku, ortop.nohavicky a ponozticky nemocnicne, co sa stale zosuchuju...v nemocnici dostanes aj balicek s kremikmi, pracim praskom, domestosom, luckou 0,5l, dake casopisy, a brozurky o dojceni atd. a este taku tasku od mama a ja, tiez so vzorkami...aspon nieco potesi...ak ta este nieco zaujima, kludne sa pytaj...
chciela by som sa spitat, neviete mi prosim poradit... ako vlastne vyzera ta hlienova zatka - lebo ja som na internete našla že byva hneda alebo ružova, no ja mam niečo take biele.... a chcem sa spitat, ked odtečie plodova voda, odtečie naraz alebo len tak pomalinky?
@beuska88 ahoj, mne dla mna odisla hlienova zatka presne pred tyzdnom a stale nerodim.....ja som to mala take priesvitne, rosolovito-gelovej konzistencie, doobeda aj vecer minulu sobotu...na nete som nasla, ze tam byva aj primes krvi - cerstvej alebo starsej, ale ja som to mala cire az biele...
inak aj vy mate pocit, ze drobec sa uz nehybe tak aktivne ako kedysi? viem, ze sa pise ze je to normalne, lebo uz nema tolko miesta, ale som istejsia ked ho citim, kedysi byval ovela-ovela aktivnejsi a teraz je z neho lenoch 🙂 vyzera to tak, ze uz budeme aprilovi, len snad nie prvo aprilovi 😀
no ahojte ...takze aj mne sa to uz blizi este mame mesiac, ale uz nevladzem babo tak tlaci na mechur, ze tato noc to teda bolo🙂 ale uz dako vydrzime...
my to mame za tri tyzdne, ale uz dnes by som isla rodit.. moja mala bude asi tučik, minuly tyzden mala uz 3300 gramov, mam pocit, ze mam v bruchu tehly zo stavby 🙂 a pritom je este aj akcna, priestor nepriestor, ona si problem nerobi ..uz aby bola vonku jaštericka moja 🙂 drzim palce vsetkym buducim mamickam, nakoniec sa to cakanie a trampoty hlavne v poslednom mesiaci oplati 🙂
ozaj mamicky, kedzde osm prvorodicka, tak to co dole citim take ako keby pichanie sem tam a take tvrdnutie bruska to su tie falosne kontrakcie? som aktualne v 37 tt

@mata128 aj ja chodim na Antolsku....chodim v pondelok k Oravcovi (c.dveri 25), on tam byva v pondelok a v piatok....ja som na neho mala dobre referencie a aj mne sa pozdaval....je taky, ze nic nezanedba....tak skus mozno buduci tyzden piatok jeho 😉