Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@kukucka1982 aha, oni mi nedaju tie ortopedicke, lebo ja som si ich nachystala az na cestu domov 😒 inak ked mam babo na izbe, tak vlastne vsetko okolo starostlivosti robim ja, myslim aj kupanie???
cim prosim ta dokrmovali malu?
@vajanika27 ono sa nekupe kazdy den teraz uz, takze si skor myslim, ze to jedno kupanie, kde ti ukazu co a ako, je aj jedine kupanie v nemocnici a druhe uz pojdes pekne sama doma 🙂
@vajanika27 no, neviem, ci by ti tie ortop. dali v nemocnici, radsej si ich vezmi. v podstate sa o babo staras sama, ale kupanie sa na izbe neda praktizovat. je tam asi 100-rocna vanicka a pochybujem, ze by v nej niekto chcel kupat svoje babo. takze vsetko okrem kupania. ale moc kludu si aj tak s babom na izbe neuzijes, stale sa bude nieco diat, babo budu bravat na vysetrenia a vazit sa atd...
@vajanika27 a dokrmuju umelym mliekom...
@kukucka1982 uhm dobre, tak si ich vezmem uz na zaciatok 🙂 uhm takze umele mlieko, predpokladam ze z flasky mu ho budu davat 😒 myslis ze budem problem ak odmietnem a nebudem suhlasit s flasou????
ty si na ktory den uz mala mliecko?
@ivanka.7 no ved uvidim, ako to nakoniec bude, ale kamoska robi sestricku na kojenecekom a tam kupu deti kazdy den...tak neviem ako to je na novorodeneckom
@vajanika27 jasne 🙂 ja vychadzam len z toho, co mi hovorili tu o BA 🙂
@ivanka.7 suhlasim, zalezi od nemocnice, ja v podstate suhlasim s tym ze netreba kupat dieta kazdy den, ale v lete je to aj pre to babo take super osviezenie, ked je vonku velmi teplo 🙂
@vajanika27 fuha, asi na 3.den sa mi zacalo tvorit. ale bez umeleho mlieka som nakrmila malu az 5.den, a na 6.den som sla domov. neviem, co ti povedia na tu flasu. ale myslim, ze je to na kazdej mamine, pre co sa rozhodne. 1 sestricka mi nakazala vazit malu pred a po kojeni aby som vedela kolko vypila a ked to bude malo, mam prist kazde 3 hod. pre umele mlieko. a dalsie sestricky mi povedali, ze to je blbost, ze mam kaslat na vahu a dojcit tak ako si babo vypyta. narobili mi v hlave taky zmatok, ked kazda povedala daco ine, ze som mala co robit sama so sebou, aby mi z toho nepreskocilo medzi tymi 4 stenami...
@vajanika27 a k tomu kupaniu, v nemocnici povedali, ze netreba kupat kazdy den. a pediater mi zas nakazal kupat kazdy den a olejovat olivovym olejcekom z lekarne po kupani...
Babenky, tie co idete rodit na Kramáre, mate uz aj zoznam veci do porodnice mne dali hore u cunderlika taky stary zoznam sa mi to nepozdava lebo je v nom hrozne malo veci napisanych..
@kukucka1982 no tak to ti verim, ze clovek potom nevie co ma robit, ked kazdy ti povie nieco ine...inak kontrolovali ta napr, co sa tyka krmenia, alebo ci davas masticku na zadocek????
mne kamoska sestricka (robi na kojeneckom) povedala ze masticku treba davat az ked ma dieta zapareniny, ona zacala svojim detom davat az ked mali pol roka 🙂 a podobne je to aj s tym olejovanim, ze az ked ma dieta suchu pokozku...no ja som tiez z toho mimo, ze co je dobre...len dufam ze tam nebudu na mna hucat ze som mudra ako prvorodicka 😠
@vajanika27 neboj, nik na teba nebude hucat. su tam 2 take menej prijemne sestricky na novorodeneckom, ale ostatne su milsie...treba to tam dako vydrzat a tesit sa domov a potom aj tak sama uvidis, co je dobre a co nie. ja olejujem kazdy den, lebo sa mala supe a ma suchu pokozku.masticku na zadocek davam pri kazdom prebalovani, ale len taku tenku vrstvu. ..
@kukucka1982 no ved i ja sa chystam ze sa prisposobim situacii, no som zvedava ako to nakoniec dopadne, ale uz by som bola najradsej doma s malym 🙂
pri kom si rodila?? ako je to sl lekarmi, je to niekto neprijemny alebo ze by sa na neho stazovali mamicky?
@vajanika27 netuším, kto mi robil cisársky...ale predtým ma sledoval dr.Tomša a Sudek...a taká mladá doktorka, tá potom robila každý deň rannú vizitu...všetci boli podľa mňa príjemní, aj primár bol celkom sympatický...myslím, že sa nemusíš obávať čo sa doktorov a sestričiek na šestonedelí týka. tie sa chodili stále pýtať, či niečo nepotrebujem, či je všetko v poriadku,...
@kukucka1982 uhm, nevies mi povedat, kedy vacsinou robili tie mlade doktorky, mavali aj nocne??? lebo rozmyslam ze by som si niektoru vybavila k porodu....
@kukucka1982 ahoj..ja som zas pocula, ze dokrmuju materskym..kedze niektore mamicky ho maju vela, tak posuvaju dalej..inak, aj ja mam v tom chaos vo vsetkom, kazdy odporuca nieco ine..co sa tyka kupania a ostatnych veci.. 😠
Ahojte aprílovky 🙂
babule, idem sa vas opytat, možno by ste mi niektora vedela poradit. cca 3 týždne (od 3.3:)som brala lieky na trošku zvyšene pečenove testy, dr. mi robil kontrolne testy 15.3. a pečenove testy boli uplne v poriadku (to som ešte brala lieky) , teraz je tomu cca tyžden čo nič neberiem a od piatku ma začalo svrbiet cele telo, komplet cele, mám pocit, že dnes je to o kusok lepšie.Moja otázka je: mohli sa mi tie pečenove hodnoty zase zvyšit za tych par dni čo nič neberiem? lebo rozmyšlam či to nemám z toho...neviem, dost ma to trapi....mám strach o male. na poslednej poradni som bola vo štrvtok a nič ma nesvrbelo, aj som sa dr. pýtala či ešte bude robit kontrolny odber, tak povedal, že už asi nie.Možno to svrbenie mám z citlivej pokožky, lebo mam pokožku akusi moc citlivu, vadi mi aj ked sa natriem obyčajnou niveou.
@barbora84 aj moj maly sa už menej hybe, skor sa tak prevaluje, a tiež často čka, tak viem, že tam je 🙂
@biba07 občiansky preukaz, fotokópiu sobášneho listu (aj neoverenú), príp. ak nie ste vydatá, doklad o priezvisku z matriky (tzv. čestné prehlásenie o priznaní otcovstva)
tehotenskú knižku a preukaz zdravotného poistenca
Odporúčame priniesť si:
pôrodnícke vložky alebo vložky Lydie (1-2 balenia)
4-5 ks jednorazových podložiek pod pacienta
toaletné potreby, WC papier, papierové vreckovky, vložky do podprsenky pre dojčiace ženy
balzam na pery, nosný spray Stérimar alebo Vincentka – pre vysušenú sliznicu v nose
pohár
uterák (2 ks + 1 menší na ovlaženie tváre počas pôrodu)
nočnú košeľu (2 ks – jedna počas pôrodu, druhá na prezlečenie po pôrode)
župan
prezuvky + šľapky do sprchy
voľné nohavičky, materskú podprsenku (2 ks)
všetko, čo Vám spríjemní 1. pôrodnú dobu (napr. rádio, MP3 prehrávač al. CD-player, malý vankúšik, masážne pomôcky ap.)
môžete si priniesť aj mobilný telefón
fotoaparát na zachytenie prvých okamihov života Vášho dieťatka
Pre dieťatko si prineste: (stačí na druhý deň po pôrode)
ponožky alebo papučky
bavlnené rukavičky -ostré nechtíky môžu poraniť tváričku dieťatka
čiapočku – tenkú bavlnenú, na použitie po kúpaní a pri presune chodbou
bavlnené plienky 4 ks, jednorazové plienky 30 ks
ostatné veci dostanete pre dieťa v pôrodnici
vlhčené hygienické utierky pre dieťa
v deň odchodu z pôrodnice si nechajte priniesť vopred pripravené veci na oblečenie dieťatka
@vajanika27 to vážne netuším, kedy kto robieva. ani neviem, ako sa to dá zistiť. väčšinou tam ani menovky nemajú, a ani som nevedela, kto je doktorka, a kto sestrička...
@drosera možno aj materským, ale ja som mala určite umelé, vždy to odliali z nejakej väčšej fľaše a ešte dali zohriať. a aj v prepúšťacej správe som mala napísané dokrmovanie umelým mliekom.
@kukucka1982 uhm, no skusim zistit ked pojdem na monitor 🙂 ale diki za info
@drosera ešte sa ti nehlási bábätko na svet?
@kukucka1982 No este som 2v1...poslickov mam stale, ale nikdy nic z toho ☹ Uz by som to mala najradsej za sebou, maly je aj vacsi celkovo, uz je vsetko ako ma byt, len mu je dobre u mna asi...
@drosera no ty to mas pred do mnou, tak som zvedava na tvoju skusenost so zilinskou nemocnicou 🙂

@elvo no, tak nas asi nikdy nestikutal, aspon som si nevsimla 🙂 to ako vies, ze stikuta?