icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

bambulka1010
15. apr 2012

@lucc ja mávam to isté, tiež teraz závrate. A to som sa vracania zbavila až po 5 mesiaci a v 9 mesiaci mi býva tiež zle. Ešte musíme nejako vydržať, minule som práve hovorila, že už ani neviem aké to je, že by mi vôbec nič nebolo ani zle proste nič. Dúfam, že už čoskoro príde malinká na svet, a dá sa všetko do poriadku.

rene82
16. apr 2012

ahojte baby. chcela by som vás o dačo poprosiť. ale vopred gratulujem k detičkám 😵 (tiež som bola súčasťou tejto témy ak si pamätáte).
no a tá prosba znie, či by bola daktorá z vás ochotná mi trošku zmerať bábänko. robím jedno bolerko, teda chcem robiť, ale v rodine nemáme takéto bábänko vôbec. potrebovala by som obvod ramienka-rúčky (na rukáv), dĺžku od krku po pás (zhruba po pupok) a šírku od pleca k plecu (šírka chrbáta vlastne). veľmi by mi to pomohlo, ak by bola niektorá z vás taká ochotná.
prosím potom tie miery do ip.
ďakujem, ďakujem, ďakujem..... rena

adelii
16. apr 2012

@bambulka1010 ja idem tiez v stredu k Dr.tak dufam,ze sa aspon o trochu viac otvaram 😀
Uz som sa to tu myslim pytala,ale riesite nejaku zavinovacku do autosedacky? Teraz sa mi zda celkom zima,tak mam obavu,ze len deka stacit nebude...ak teda neporodim az o mesiac 😀 Ale vobec neviem,ci kupit zimnu alebo letnu zavinku...ci ich vobec vyuzijem...

bambulka1010
16. apr 2012

@adelii Ja vôbec neriešim zavinovačku do autosedačky. Mám 2 deky-jedna je hrubá-tá španielska deka a jednu mám trochu tenšiu od toho. Tak som sa tým vôbec nezaťažovala. A nekupovala som zavinovačku do autosedačky. Hej, teraz je ešte chladno dosť. Ale nejako za zaobídem aj bez tej zavinovačky. Ale keď som pozerala niekedy zavinovačky tak som rozmýšlala nad touto http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=13861667&tab=1 je to že letná fleece bavlna. Tak si myslím, že je to aj na takéto obdobie.

strihalka
16. apr 2012

@adelii zimni urcite ne, je opravdu hodne tepla a babo se v ni uvari ☹az taka zima neni, ta letni je taky tepla, ale apson ne tolik...takze spise to, pokud se mi mala narodi ted nekdy mam pro ni nachystany taky kabatik, ktery ji zkryje aj nohy a jeste od kamaradky jsem dostala taku super vecicku , uhackovanou deku s velkymi oky, tak ji namontuju do vajka a do toho ji zabalim.-) se to chystam uz delsi dobu odfotit tak snad dneska🙂

rene82
16. apr 2012

@bambulka1010 ak môžem poradiť, tak tá zavinočka je dosť hrubá, aj keď je letná. ja som ju mala pri mojej malej, len v ružovom a potila sa v tom. radšej viac vrstiev oblečka, alebo dáku deku mať vždy v aute.

lenkalela
16. apr 2012

kocky chcela som vam oznamit ze erikamyjavka porodila 16.04 o 1,50 Matiasko ma 51cm a 3730g..su v poriadku

lenkalela
16. apr 2012

erika =huterika🙂

zuzub
16. apr 2012

ahojte, aprílovky 🙂
všetkým narodeným bábätkam gratulujem, nech sú zdravučké a maminám veľa sily a trpezlivosti 😉
ja už tiež rátam dni, by som už aj teraz hned išla rodiť tieto posledné dni sú najhoršie. 😝 a hlavne ak máte doma ešte jedného takého drobca čo vám dáva od rána do večera zabrať 😀
ja som mala pri malom zavinovačku do vajíčka emitex tú tenšiu a veľmi som ju nevyužila, myslím, že len na cestu z porodky a potom možno ešte dva krát tak teraz som ani nekupovala, mam len taký trošku hrubší overal ako vrchnú časť prípadne deku na vrch.
kočky je tu niektroá, ktorá ide rodiť niekde v žilinskom kraji?

aninka666
16. apr 2012

@zuzub ahoj, ja idem rodiť do žiliny

aninka666
16. apr 2012

baby aj vaši drobci sú v brušku takí akční? či len tá naša?

zuzub
16. apr 2012

@aninka666 ahoj, a ideš do žilinskej pôrodky? ja som prvý krát rodila v Martine,a bola som maximálne spokojná ani som sa tam necítila ako v nemocke.teraz zvažujem Žilinu alebo Čadcu len sa neviem akosi rozhodnuť 😒
ide o to že v ZA som pár krát ležala na gynde a teda veľmi dobrú skúsenosť nemám,ale zase čo sa týka pôrodnice a novorodeneckého tak väčšinou sú baby spokojné.a v čadci mi rodili nejake kamošky a boli spokojné.
a moja malá sa tiež ridne vrtí furt hore dole neviem kedy spí 😀

lucc
16. apr 2012

@bambulka1010 dnes som bola pri Dr. a zistila som, že zle mi býva aj zo železa ( brala som Sorbifer) ale už mám lepší krv. obraz tak už nemusím, ale keď som si to odsledovala a dnes som sa jej pýtala, tak je to fakt s toho a to mi bývalo príšerne zle 😒

@zuzub rodím v trstenej ......... v žilinskom kraji 😀 😀 😀

zuzub
16. apr 2012

@lucc 😀 😀 😀 jasne ja som myslela také bližšie mestá k žiline 😀 😀 😀 ale v pohode

bambulka1010
16. apr 2012

@rene82 No veď jasné, ja som to ani nekupovala, ešte keby sa narodila celkom do zimy tak hej, kúpim nejakú zavinovačku do autosedačky, ale teraz si myslím, že je to už zbytočné. Ja som to len pozerala že to fajn vypadá 🙂 xixi. ja mám tiež 2 deky jedna je hrubšia jedna tenšia, tak to bude stačiť si myslím.

bambulka1010
16. apr 2012

@lucc ja som tiež brávala železo, ešte aj teraz si sem-tam dám. Ale už len občas.

adelii
16. apr 2012

@bambulka1010
@strihalka
@rene82
@zuzub Ok,dakujem baby,pomohli ste mi vyriesit dilemu 🙂 Snad teda deka postaci,pripadne dam dve tensie 😀 Uz nech je teplucko,nech nemusim riesit "babusenie" 😀
@aninka666 Ahojky,no moj maly sa teda riadne hybe...a to sa hovori,ze ku koncu uz nie su pohyby take zretelne...mne pride,ze teraz su tie pohyby naintenzivnejsie 😅

aninka666
16. apr 2012

@zuzub no ja som tiež uvažovala o čadci , lenže toto je naše prvé a manžel sa bojí, že to nestihneme a neviem čo. no proste chlapi. a že to bude mať daleko dochádzať. tak už som povedala, že už mi je to jedno kde to bude, hlavne nech je to zdravé.

aninka666
16. apr 2012

@adelii no presne. zo začiatku sa drobci zatajovali, a teraz dávajú o sebe riadne vedieť. ved už aj manžel sa mi smeje, že nič iné nevidí, len skákajúce a vlniace sa brucho. som zvedavá, či bude taká hyperaktívna aj ked sa narodí 🙂

adelii
16. apr 2012

@aninka666 jaj,nestras 😀 no manzel chvilku neposedi,tak ak maly bude po nom...potes panbuh 😀 😀
Ale pocula som,ze ak sa plod ku koncu tehu zacne prehnane hybat,tak sa mu asi nieco nepaci a radsej rychlo do nemocky,ale bohvie ako to rozoznat 😖

sisatopic
17. apr 2012

@evaharg ahooj, tak akurát som sa dostala k pc a idem teda mrk, že či to už máš za sebou🙂ako vidím, tak áno a gratulujem ..želám vám veeeľa zdravíčka a šťastia a kopec radostí s malým Jurajkom...aj my sme už doma...malá Julianka prišla na svet 9.4.2012, tak to sme sa dosť minuli🙂

sisatopic
17. apr 2012

babenky, neviem, či ste tu o tom už písali, ale poraďte, ak môžte...malá máva hlavne v noci strašne kolikovité bolesti..už som zúfalá...nemáte nejaké tipy?krém pupík nám nezaberá, už som skúšala aj rektálnu rúrku, to však pomôže iba na chvíľu a ževraj sa to nemôže často dávať...dajte skúsenosti..´dakujeeeem

evaharg
17. apr 2012

@sisatopic aj nas trapia koliky....mame kvapky espumisan....a nie je to vyriesene, ale mam pocit ze je to lepsie....

sisatopic
17. apr 2012

to som už počula, že sú dobré. a ako často mu ich dávaš

beuska88
17. apr 2012

no píšem trošku oneskorene ale predsa 😀 7.4.sa narodil nas malinky anielik Matko. termin sme mali sice o 20 dni neskor no natastie bolo všetko v poriadku. malinky mal 3000g a 49 cm. Len spinka a papaka a mainke z ocinkom robi velmi veeeeelku radost 😀

bambulka1010
17. apr 2012

@beuska88 gratulujem 🙂

lolis
17. apr 2012

@adelii na jeden prst? a máš aj nejakých "poslíčkov"?

zuzub
17. apr 2012

@sisatopic
@evaharg
koliky trápili aj nás a dosť brutál, tiež sme dávali espumisan, trošku pomohol ale z vlastnej skúsenosti treba to len vydržať prejde to samé u nás to boli cca 3mesaice.veľa trpezlivosti prajem.a ešte jedna vec každý mi hovoril, že nech si dávam pozor čo zjem atd.... len ja som už pomaly len suché kôrky jedla a žiadna zmena takže v strave to veľmi nebolo.bábätkam sa len musí vyvinúť trávenie a potom je to ok.

micifuzik
17. apr 2012

Ahojte, my máme termín v sobotu a nedávno mi volala pani z firmy, ktorá odoberá a uskladňuje pupočníkovú krv. Mám vraj možnosť dať si ju odobrať s 500.- € zľavou. teda nie 890.- ale len 190.- € a potom každý rok poplatok 58.- €. Volala aj niektorej z vás? zvažujete takúto možnosť? nie je to len obchodný ťah pár dní pred termínom?
pred časom som sa totiž zapojila do súťaže s ich firmou kde sa dal vyhrať kočík a tam som písala predpokladaný termín pôrodu. ďakujem

strihalka
17. apr 2012

@micifuzik no ano, je to reklamni tah, zkouseji to, lebo vidi, ze u lidi to nema az taky vyznam, taks e snazi nejako nataht penize, na vec, ktera neni az tak ziskova, jak si z pocatku mysleli...ja jsem toho nazoru, ze az takova bomba to neni, vyuziti nemas 100%, sance, ze ji budes potrebovatz neni az tak velka a v moderni dobe mediciny....jsou i jine cesty, jak zahajit lecbu