Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Ahoj anika666 mám termín 27.4. ja som otvorená na 1cm tak 2 týždne. Ja som ešte pred termínom, no ale prenášať 2 dni nie je moc, neviem ti poradiť 😢 Mám pocit, že to závisí od pôrodnika, niekedy môže byť prenášanie riziko, ale ak budem aj ja prenášať, nerada by som si pôrod dávala vyvolávať..... Držím tii veľmi palce, kam ideš rodiť????
mne ani nepovedala len sa ma pytala ako sa citim ci mam bolesti na to ma vysetrila a usmiala sa ze vsetko je dobre ale na kolko cm som otvorena na to neviem.ale usmievala a dodala ze coskoro to pride 🙂 od tej bolesti ako vo mne hrabala som sa aj zabudla opytat. 🙂
@nlula Ahojky,ja som na to ako ty,termin mam 28-ho,no tiez len na 1 cm 😒 Ak neporodim,tak v pondelok do porodnice na gynu a uvidime,co dalej...
@mandarinka34 Ja som si tiez od tej bolesti aj zabudla dat predpisat zelezo 😀 Sakra,ale hovorim si,ze ked to vysetrenie je take neprijemne,co potom porod,ze? 😀 😀
Baby,mne dr,povedala,ze krcok je vyrazne skrateny,maly je hlavickou v panve,no otvorena stale rovnako na 1 cm...Bojim sa,aby som nedopadla,ako kamoska...nemohla sa otvarat,tak sup cisarak...
Inak,neviete,ako to je,po ako dlhom prenasani hospitalizuju? Nerada by som trcala este 2 tt pred porodom v nemocnici,brr...
@adelii ahojky, mne sa krcok nepohol ani pocas porodu,dali mi vyvolavacku a krcok nic, tak mi ho otvarali hamiltonom kazdu hodinu aby som sa vyhla cisaraku. skus sa na to opytat tvojho porodnika ci to robi.
babenky aprílovky, tie čo ste už maminkami, založili ste niektorá fórum, kde rozoberáte mamičkovské radosti a starosti? ak hej, rada by som sa k vám pridala...
@elfka.elfka Fuha,to znie drasticky 😒 To uz tusim radsej ten cisarak 😀
@kukucka1982 aj ja som sa presne to iste chcela spytat, ci nie je sukromka zalozena...
inac drzim prsteky mamickam cakatekam, ja som happy, ze to uz mam za sebou, ze uz mame nase druhe dievcatko doma 🙂
@adelii prijemne to nebolo, ale robili mi to 2x bez epiduralu, a potom 2x s epiduralom co necitis nic..a nebolelo to az tak ze by som vrieskala na raty, len som manzelovi mackala ruku riadne 😀 ale si zober, ze do 4hodin som tym padom porodila, pretoze kazdu hodinku prisiel, urobil ten hmat a stale som sa krasne otvorila. vzdy lepsie 1minutku nieco vydrzat ako zbytocna operacia..hocikedy by som sla znova. tiez mi vravel, ze pri inom Dr. by to skoncilo sekciou, ale ze takto sa to da krasne poriesit.ja myslim, ze by ma normalne nechali zo 12 -16 hodin trapit sa ci sa neotvorim a potom by ma dali na cisarak, no dakujem pekne, to by bolo teda horsie co do bolesti..
sukromka je zalozena, napiste strihalke ziadost o prijatie do sukromky... tam uz mlieckujeme, odgrgavame, riesime koliky atd 😉
@adelii vies co, mne zacal porod odtekanim plodovej vody ale bez bolesti, kontrakcii...a ked som prisla doporodnice, tak otvorena na 1 cm. Dali mi dake kvapky do poharika s vodou, ze na zmakcenie krcku a zabralo to do kratkej doby...nastupili mi hned kontrakcie kazde 4 min, ale len take slabe...ako hnackove krce 🙂 Stupnovalo sa to a vsetko prebehlo ukazkovo a aj rychlo na prvorodicku. Nepamatam sa ale, co to boli za kvapky, aj ked som sa pytala 😅 V PN porodnici to davaju hned na prijme asi...
A este k tej bolesti pri vysetreni...mne po kazdom vysetreni v porodnici krcok viac otvoril. Posledne so 4 cm na 8 cm za uplne malu chvilku. Ale teda bola to bolest toto posledne hlavne..stoji to vsak za to, lepsie chvilka bolesti, ako xy hodin kontrakcii.Neboj nic.
@elfka.elfka
@urma Baby,urcite mate pravdu,nejaku chvilecku urcite nieco vydrzim,lepsie ako sa trapit...no bohvie,ako to nakoniec dopadne,ake maju v mojej porodnici postupy...teraz je inak dost trend nechat prenasat az do extremu a potom cisarak...tak uvidim...
Baby,v noci sa mi zazdalo,ze uz sa nieco deje...ale neviem,ci to bola kontrakcia...cely den ma hrozne tahalo brucho,mala som ho take napate,no a v noci som citila hrozny tlak na spodok,zacalo mi trpnut cele telo a obliala ma horucava...no doteraz som mala poslickov ako menstruacne bolesti alebo ako stvrdnutie bruska,kt.predchadzalo najprv zvieranie pod branicou...takze tento pocit bol uplne iny,ako som doteraz mala...
V porodnici nam hovorili,ze kontrakcie prave spozname tak,ze sa nam zovrie akokeby pod branicou a postupne to bude prechadzat az dolu...tak som teraz z toho zmatena...viete kontrakcie nejako opisat? 😀
@adelii no keby boli prave kontrakcie to zvieranie pod branicou,tak ja uz by som musela mat odrodene v 7.mesiaci.tak ma niekedy zviera,az sa mi tazko nadychuje.nam vcera odisla hlien.zatka a tam to skoncilo.ziadne bolesti,len tlak uplne v krcku,inak nic.malu som rodila pred 7 rokmi,ale to bolo uplne o inom.bola prenasana,jeden den ma prijali,druhy pustili vodu,hned prisli prave kontrakcie a po vyvolavacke sa narodila za pol hodiny.takze teraz vobec neviem co mam cakat
@mata128 dievca ty uz pojdes kazdu chvilu 😀 Ruzovy hlien som teda ja mala uz pocas kontrakcii, ku koncu uz bol taky az krvavy. V to rano, ked som porodila, tak som mala este tiez asi hlienovu zatku, taku priesvitnu, ako je plodny hlien 😉 Drzim palce,urcite to bude mat rychly spad. No a ked uz teda porovnavam so mnou...ja som bola na 4 cm otvorena asi 2 h pred porodom xixi
zdravim,no ja už prenašam 6 deň,a tiež nervy na dranc.Stale sa kontrolujem či sa babo hybe či postupuju neake bolesti.mam aj strach už o babo aby bolo všetko ok.
ahojte mne uz druhy den odchadza ta hlienova zatka ale moj kpcek ma v brusku diskoteku prevaluje sa sa stale stikuvku ma. 🙂 kazdy mi len vola pise prezvana ci uz nieco no hroza len mam nervi 😠 treti den prenasam zatial no ziadne bolesti.
Ahojte, tak ja som mala termín pôrodu 13.4.2012 ale hospitalizovali ma už 10.4. teda hneď po Veľkej noci - utorok to bol. Do piatku - dňa termínu sa nič neudialo, krček pevný, netovárala som sa , tak mi začali pichat injekcie na dozretie krčka ale aj po 10 injekciách nič, tak sa lekár 6 dní po termíne 18.4. rozhodol dať mi tabletku Prostaglandin o 4 ráno, o desiatej doobedu som začala mať špinenie a úplne minimálne bolesti, o druhej poobede bol krček stále zatvorený tak ma večer o siedmej previezli spät na moju izbu a lekárka, ktorá mala službu sa vyjadrila, že to také bolesti čo mám tak to je o ničom. Od desiatej večer to ale začalo, bolesti sa stupňovali a o polnoci som vyliezla z izby za sestričkou, že mám silné bolesti. Hneď ma vyšetrila a zistila, že som otvorená na 5 cm. Tak som volala manželovi a primárovi, že rodíme, že teda nech ma príde odrodiť. Cesta od nemocnice z miesta kde sa obaja nachádzali trvala cca 40 minút. O 00:45 mi dali klystýr a v tom momente mi odtiekla plodová voda a odišla úplne celá zátka (poviem vám, iný buchot 🙂 ) a ja som cítila tlak na konečník a štípanie hrádze. V momente sme išli na pôrodnú sálu a tam sme ešte museli pôrod zdržiavať kým neprišiel lekár 🙂 ten prišiel 00:10 a malá sa nám narodila 00:15 na dve zatlačenia 19.4.2012 s váhou 3300 g a 50 cm. Tak všetkým, ktoré to ešte čaká prajem rýchly pôrod a užívajte si pocit, keď svoje diaťatko uvidíte prvý krát, ked Vám dieťatko položia na bruško, nechajú prisať k prsníku atď a všetkým, ktoré už majú svoje babätka doma prajem veľa zdravíčka 🙂
Je tu este vôbec nejaká zúfalá čakateľka?my sme mali termín 22.4.,zajtra príjem☹.ten náš drobec nie a nie sa vybrať von
@mata128 ahoj my sme mali termin na 24.4 a stale nic hlienova zatka mi uz asi odisla asi a stale nic.clenky mi akurat spuchli trosku ale inak nic sa nedeje.lekarka mi povedala v utorok ze do konca tohto tyzdna to uz bude ale asi nie v utorok ideme na kontrolu tak uvidime ale uz mam toho dost.chcem uz mat pri sebe mojho chlapceka
@mandarinka34 to už je na nervy.my teda zajtra na prijem,ale aj tak by som bola radsej,keby sa to uz spustilo same.ty si odkial?kam ides rodit?ja idem do ba na antolsku
@mata128 jaa zijem momentalne v Irsku.je tu trosku iny pristup ale dufam ze vsetko prebehne rychlo.uz mi prisla aj mamina a malicky stale nic.tiez by som bola radsej keby sa to rozbehne samo.
Uz ste vsetky aprilovky porodili? 🙂

Ahoj nata128 ja som otvorená na 2cm, a v utorok som bol na poradni s taškami, no a vrátila som sa domkov, takže malý si chce ešte zaplávať.......... V piatok sa ideme ukázať znovu, v noci mávam bolesti podobné predmenštruačným, ale nie v intervaloch, tak neviem. V piatok budem múdrejšia. Mata128 držím ti palce, si už dosť otvorená.