Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@albao děkuji moc za mejlík, už dorazil 😉 Jo Domiš je kus chlapa, na poradně jsme byli před šesti týdny a to měl 6200 a dnes 7250 - takže za 6 týdnů přibral 1050 gramů 😉
@albao @neposedna my dneska už pátou noc večer usli sami v postýlce - chodím mu tam jen co dvě minutky dát na čelíčko pusinku a popřeju dobrou noc a usne sám - dneska dokonce s dudlíkem v pusině, no zlatý kluk z něj zřejmě bude 😀 😀 😀 😅
Dneska dostal poprvé na noc kašičku, doktorka mi to povolila a prostě zkusíme, zda noc bude lepší či ne... já už to nezvládám vstávat v noci furt, tak prostě zkouším co by nám pomohlo... věřím, že i Dominiček by se chtěl krásně vyspinkat a ne aby ho pořád něco budilo... chjooo
ahojte babule citam si vas kedze nestiham pisat, ale rada vas citam kedze su tu simovi vrstovnici🙂
vidm ze sa bavite o spanku a zaspavani, u nas ako kedy, zaspavanie v pohode zaspi pod kolotocom, sem tam sa kuce s dekou tak sedim pri nom, nevidi ma, a stahujem deku spat lebo si ju dava cez hlavu a potom fuci a trepoce sa a je strasne smiesny a ked stiahnem tak sa smeje..ale vacsinou si logne caju dam dudu a da hlavu nabok a zavrie ocka:ň a dokonca som zacala aj cez den davat do postelky poobede, lebo doobeda na balkone je dobre poobede tam mame vypek tak spi vpostielke a pekne zaspi, som myslela ze bude plaaac, sem tam len mrnka od unavy, dam par x cajik a dudu a spinka, dava tak pol hodky ale teraz dva dni pekne aspon 1-1.5hod..
ale casto sa zobudi s placoom a ma od soboty hnacku a neviem ci treba k dr, davam mu od dnes aj ryz odvar, slaby cierny caj pije uz od pondelka, aj bio gaiu a stale hnacka, prdelku ma cervenu ako rak:(
zeby zuby?
inak sa uz tyzden pretaca konecne lenoch, ale len apravo, nalavo sa netaha ale ked ho posuniem ide mu to, pekne docahuje hracky, takha ma za vlasy a za frnak🙂
uz som u dala puzzle na zem a cely je z toho paf len musim davat bacha aby mi ho ti dvaja nepripucili... no idem si vas citat
inak tu knihu o spani som si dala mm vytlacituz pri dvojkach ale nikdy som nemala na to aby som skusila..simo zaspava celkom dobre, ale budi sa mi uz skoro na papanie uz okolo 3-0 a potom cca po 3-4 hod, a ze UM zasyti🙂
@monik1 @neposedna @albao tak to my jsme už naučení se najíst v tichu a přítmí... malá do deseti min mnohdy usne sama bez kraválu a křiku... na noc má kašičku.... spinká od půl osmé do půl sedmé mnohdy do sedmé.... poslední tři dny špízovala o půl sedmé, když přišel taťka z práce 😀... spí totiž na bříšku...
@misag23 děkuji!!! těším se moc na ty upravené!!! 😵
Holky potřebovala bych poradit...nemáte někdo prozkoumané opalovací krémy pro prcky? Já teda používám Daylong kids SPF 30, ale chystáme se k moři tak jsem koukala po vyšších faktorech. Objevila jsem tento Daylong http://www.drmax-lekarna.cz/daylong-kids-of-50-... , ale píší tam, že je až pro děti od jednoho roku. Já teda tu třicítku na Kiku mažu tak doufám, že jí to nějak neublíží. Nevíte o něčem co by bylo třeba od půl roku? Nebo to nemám řešit a mazat i tím co je od roku?
@zuzik28 pokial viem,ten "baby" je fyzicky filter a ten "kids" je uz chemicky filter. Ja idem k moru a beriem Daylong Baby SPF 30 (bolo to vraj 46, ale sprisnili cislovanie, tak je precislovany na 30 vraj). Bude len v tieni, a ked sa mi bude zdat, ze nestaci, zbehnem tam do lekarne. Vsak daylong sa predava uz asi vsade. Ale podla mna bude stacit.
@monik1 Moni, poslala jsem ti na mail ty příkrmy, mám to uložené 😉 Ale možná už byl někdo rychlejší, já tady teď nějak nestíhám 😉 Večer mrknu na ten odkaz o očkování, já pořád přemýšlím nad tím TBC, tak třeba tam o tom taky něco bude. Super, že Domčovi zachutnal dudlík, tak hlavně aby vám aspoň trošku pomohl. Super váha a míra 🙂 My jdeme k doktorce v pondělí, tak jsem zvědavá, kolik budeme vážit. Domča je šikula, to Fílovi se ještě přetáčet nechce, je to malý lenoch 😉
Holky, tak jsem vás konečně po týdnu dočetla 😀 Se spánkem problém nemáme. Usíná většinou sám kolem osmé, budí se mezi třetí-čtvrtou na jídlo a pak už po třech hodinách. Už vydržel i dýl, ale teď se to zase vrátilo. Tak přemýšlím, zda už nedat na noc kašičku. V pondělí jdeme k doktorce, tak se s ní poradím.
Jinak od pondělí papáme zeleninku. Zatím měl mrkvičku a včera i brokolici. Zdá se, že mu chutná, papá hezky, jen občas při jídle brečí, ale jí u toho. Nevím proč ☹ Zatím mám skleničky od Hami, bojím se teď dávat čerstvou zeleninu, když našli něco v těch okurkách 😠
Ahojte maminky, včera jsme byly v poradně ve 4 měsících, malá váží 6640g a měří 64cm, jak říkala jedna babička v tramvaji-je z ní pěkná buchta :D :D :D očkování proběhlo docela v pohodě, chvíli plakala, ale pak už dobrý, jen cestou domů v tramvaji se vezla na klíně, protože nechtěla být v kočárku...tak za odměnu, že byla šikovná jela jako velká holka-byla to sranda, tvářila se hrozně důležitě a zničehonic koukám a spala mi v ruce, což se mi tak tři měsíce už nestalo...takže si asi domů budu muset pořídit trmavaj :D
Holky díky...značku Bioderma používám normálně na Ondru, má atopák, a musím říct, že jsem s ní nejvíce spokojená. Tak asi i ten opalovák budou mít dobrý, asi ho zkusím
Ahojte! Tak jsme se před chvilkou vrátili od rehabilitačního dr. Malá se při vyšetření strašně smála, než ji pan dr. pověsil za nohu a ruku. Vše se jí líbilo, ale tohle ne. To koukání přes čelo má proto, že jí nějak špatně pracují svaly, takže to budeme cvičením upravovat plus posílíme zbytek, aby zvládla i to přetáčení. Pan dr. byla strašně milý a hodný, malá se na něj libově usmívala a koketovala s ním 😀. Od příštího týdně začnem, tak snad to pak bude i lepší. Podle něj je Markétka i trochu pohodlná, tak se to tím cvičením trochu nabourá 😀.
Dnes zvedáme kotvy k babi a dědovi, malá si bude užívat beze mě. Ještě že ale bude pryč, protože bysme asi měli hooodně stížené vcházení a vycházení s baráku. Dělají nám schody konečně!!!!
@zuzik28 ja si myslim, ze prave preto ze malicke deti by nemali byt vystavene priamemu slnku daylong nevyraba pre babatka 50. tak my to v lekarni nejak naznacili, ked som si pytala silnejsi faktor,,, tak lekarnicka mi na to povedala, ze nemaju pretoze babatka aj tak na slnku nesmu byt...
Stavba,stavba,stavba......ani sme si nevsimli,ze nas Maximko mal vcera 5 mesiacov. Co sme to za rodicia? : 😔 😔

@neposedna presne, tvar otoci ku mne, nos zabori do mojho tricka (idealne v urovni prs) a zaspinka. Ale uz ju ucim, ze si nos zabori do vankusa, len to trva o nieco dlhsie a mame trosku placu este pri tom. Ale musim ju trosicku ucit zaspavaniu, nemoze mi zaspavat stale na prsiach