Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@skubanekka my byli s malím na ultrazvuku mozku ale hnedka v porodnici jak se narodil dělali to tam každému miminku nebo čeho to bude sono?
@sukubka ach tak, to my jsme s Terezkou nebyly... Tady v Chomutově nám řekly, že se na sono chodí až když se jde k neuroložce.. ale to sono bylo opravdu v pohodě - malá ležela na posteli a paní Mudra ultrazvukem projížděla hlavičku a koukala zdali není rozdíl v levé/pravé polovině mozku.. Malá byla moc hodná a ještě si s paní Mudrou povídala..
@skubanekka ale já mám ve zprávě z nemocnice napsano ultrazkuk mozku a sono ledvin ok.tak nevím jestli je to ono ale myslím že i taknás tam možná pošle no uvidíme!
holky jak mimča položíte na bok ne jak leží na zádičkách sahají si po hračce?jak dám malého pod hrazdičku do hraček midlí jak divej ale jak je na boku a dám vedle něj hračku sám si ji neveme a nenatáhne se po ni
@skubanekka a řeknou ti hnedka na tom sonu jeslti je to ok nebo pošlou zprávu doktorce?a na to sono se musí taky obědnávat?
ako vase deti reaguju na babatka asi v ich veku??? lebo tominko mi pride ze to je vzdy blizke stretnutie tretieho druhu 🙂 vzdy s placom nakoniec...
taaaak a mame za sebou krtiny,sem uplne vyrizena.Asi pujdu spat uz ted.Sem strasne rada ze uz jsou vsichni pryc a rikam si ze je dobre ze mame na dlouhou dobu klid od poradani nejakych akci,protoze bych dosla o nervy a taky o energii 😉
@ellahop taky zatim plakal vzdy kdyz potkal mimnko,lekl se toho jak si zacalo povidat 🙂
Jaaaaaj, tak dnesny den bol hrozny...☹ Boli sme pozvani poobede na grilovacku kamaratom.... Som sa taaaaaaak velmi tesila. Som si myslela, ze bude super, Saska je zvyknuta aj cestovat, aj chodime po navstevach, vzdy vsetko super, s usmevom....ale dnes....prd.....☹ Ale aspon som zistila, co jej nevyhovuje. Bolo tam desat ludi a ked sme prisli, vsetci k nej a to same tutu a mutu a podobne - akoze inokedy by to bolo o.k, ale nie desat ludi naraz a mala taky neskutocny rev spustila a revala a revala dve hodiny....☹ A moj drahy? Ten ako keby s nami nebol - papal, pil a ja uz som nevedela, co s malou..... parada, nie? Mala konecne spinka a ja som si uz poplakala trosku, ze tak dik za pomoc....ale tak asi si dam nieco na nervicky a bude lepsie.....🙂
no u nas tiez dnes nebol bohvieaky den,mala sa tazko ukladala spat,som zvedava aka bude noc a to som sa tesila,ze jak pekne cez den bez protestov zaspava a neska som si aj ja s nou poplakala ☹ a to iste bolo aj vcera ☹
zuzka tiez nema rada velku spolocnost,ani tututu a nununu 😅 😝 hned reve jak diva a na cudzich sa ani neusmeje,radsej hned vykrivi pusinku a chysta sa plakat 😅 musi vidiet aspon 5krat dotycneho a potom ho jaksik bere do uvahy 😀 ale zas ma par vytipovanych ludi ktorym vobec neplace,aj na rukach ju mozu mat od prvej chvile a to je moja najlepsia kamoska(zuzkina buduca svokra 😀) a mojho muza najlepsi kamos 😎 😉
dnes sa hanka so zuzkou pekne zahrali prvy krat 🙂 sice len par minut 😅 ale bolo super ich pozorovat.dokonca teraz vecer som mala zuzku na rukach a hanka nam tancovala a jasila sa a zuzanka sa rehlil jak diva 😀
tento stvrtok ideme do poradni,mala moc nepribrala a je posledne dva dni dost nepokojna,skusila som jej davat aj vodicku pit,ale nepomohlo,stale piskala 😒 ani papat nechcela,tak zurivo sa odtiskala od prsa 😒 ani nosenie nepomahalo,tak jak sa na chvilu ukludnila,ja som jedla jablko a dala som jej take pozuvane 😀 skoro ma potom prekotila,ked som jej prestala davat 😀 a takto zjedla asi stvrtku jablka 🤐 no k pokojnosti jej to nepomohlo 😒
asi zacneme prikrmovat o cosi skor 😕
noci stale nemame bohvieake,kakanica riedka,dasna ostre jak britva,este nic prerezane,aj homeo som jej dala dnes,ako by sa na chvilu ukludnila,ale ozaj len na chvilu 😒 po 2,5hod bdenia a hodine "zapasenia"zaspala na 20minut 😔
jaj no a hracky-zuzanka akoze vobec nemusi 😅 ani jej ich moc nedavam radsej,len plienku,alebo nejaky kus handricky,lebo s hrackami sa len jeduje 😖 ked jej to nejde vopchat do pusy po chvilke,tak sa strasne rozreve 😖
no,inak hlasim,ze sa mi pokafrala dobijacka na notbuk,tak sa asi dlhsiu dobu neozvem 😝 😨
@ellahop Kryštof se zatím na všechny směje (včetně toho když na sebe kouká do zrcadla) nebo udiveně kouká, ale jinak zatím dobrý. Tak doufám, že mu to vydží.
@sjussi gratuluju ke křtinám. Snad se k nim taky někdy dopracujeme. Taková "provozní věc" - co jsi malému oblékla?
@sirael to jsou chlapi, jak jde o jídlo, ostatní jde stranou 😉
@kostri z hraček si nic nedělej, mrňous má taky moc rád plínku. Hraje si s ní v kočárku a nebo kouká na stromy.
Uvidíš co ti v poradně řeknou. Myslím, že týden sem týden tam, halvně když bude Zuzanka spokojená.
Holky, do čeho v těch vedrech oblékáte mimča na noc? Než začly vedra dávala jsem body s krátkým rukávem a overal, ale teď jak je horko i v noci nějak nevím. Na zkusila jsem jen body a dupačky a uvidím
@sukubka asi ano ale nemyslím si že vás hned pošlu na sono mozgu a prečo??? inak je pohybovo aký okrem toho pasenia ???ani moja dlho nechcela byť na brušku lebo má reflux a potom jej to išlo hore krkom a blvkala ona je zvyknutá na kresielko a vyvýšenú polohu ale už jej to nerobi problém neboj ono sa to poddá 😉
@sukubka a neporovnavaj sa s inými mimi !!!! zbytočne budeš v strese Lukáško to zvládne ked pride jeho čas 😉
@sirael toto poznám bola som s kamoške na narodkách aj s malou a bolo tam tiež priliš veľa ludí na nu revala mi tak ako nikdy musela som ju uspať v autosedačke oni sú ešte malinkaté na tak veľa ludí naraz .... nakopni mu prdel a povedz mu že sa ti to nepáčilo 😖
baby tak dnes mi dala Laurinka darček sama sa otačala na bruškooo a pije vodičku sama z flašky 😵 😵 😵
@misha8 no skubanekka psala že ji na neurologii poslali na sono že posílají tak každé mimi 😒 takže nevím!
je mi to blbé ale já nerozumím této větě cojsi napsala :inak je pohybovo aký okrem toho pasenia ???
😎 a to mám rodinu na slovensku 🙂 můj táta se tam narodil ostuda co?ale at přemýšlím jak přemýšlím nedokážu to rozlusknout 🙂
jinak gratuluji to ti dala malá ten nej dáreček 🙂
ahojky babenky - jak se máte ? jak zvládají prckové to děsný vedro ? Kvidovi se moc v tom teple nechce spát ale jinak to zatím docela jde. Máme za sebou víkend plný návštev 🙂 malý byl šikulka a povedlo se mu ukořistit kousek dortu a šup se šlehačkou do pusinky 😀 hlavně že nás tam sedělo 6 dospělých hlídaču 😠
Řešili jste už nástup na rodičovskou ? Plánujeme druhé dítě do 2 let, tak asi dáme dvouletou variantu ale rozhodujeme se, zda půjde oficiálne na RD můj muž nebo já. Nevíte někdo jak to je pak u druhýho mimča s vyplácením mateřské - když by to rovnou navazovalo na tu rodičovskou ? Z čeho se to počíta ? Byla jsem přdtím jako OSVČ a platila jsem si nemocenskou v plné výší - myslíte že se to bude zase počítat z toho ? 😕
@sirael byl zlaty,ja myslela jak bude protivny protoze nevydrzi sedet ale jak tam bylo vse nove tak koukal kolem sebe a ocicka mu zarily 🙂
@ivkaj dekujeme.Mel kosilku,vestu a tesilove kalhoty.Kdyz se podivas do mojeho fotoblogu na vitani obcanku tak je v tom obleceny.Ale mel to jen v kostele.Venku bylo horko tak jak to skoncilo tak sem ho vyslekla jen do body a i v tom se potil chudatko moje 🙂
@sukubka ahojky, jojo u nás v Chomutově tam posílají každé mimi, které se dostane od pediatričky k neuroložce.. proto se toho nemáme děsit, protože každé mimi je jiné a oni se tak "kryjí" kdyby něco.. Terezka začala pást koníky cca 14 dní po tom co nás tam poslali (takže o 14 dní jinak než v jejich tabulkách),. myslím, že pro dosta maminek zbytečný stres, protože jak píší holky - každé mimi je jiné...
Jinak na to sono - objednala nás tam hned sestřička z neurologie (já jsem se tam neobjednávala), bylo to cca 14 dní po návštěvě neurologie, MUDr. nám hned tam řekla co a jak.. řekla nám, že je vše v pořádku a že moc nerozumí proč každé mimčo skončí u nich na sonu..
Uvidíš, že je to opravdu jen otázka času a malá bude pást..!!!!!!!!
@misha8 na bříko ani zádička se mi ještě netočí,ale na boky jo a hodně,sice na pravý bok víc,ale jde vidět že má snahu se na to bříško přečtočit pořád dává hlavu na bok a talčí do deky jde vidět že přetočit se chce.Jak mu podržím zadek když je na boku nebo spíš na něj zatlačím tak se přetočí ale jedna ručička mu pořád uvízne pod ním,tu neumí vytáhnout.
@skubanekka třeba nás tam taky pošlou aspon má zase člověk jistotu že je vše ok!
@lolelole malý je nádherný,fotečka se tatínkovi moc povedla 😀
maminy, vie mi niektorá poradiť ako "chytiť" ranný moč malému? 🙂 máme doniesť pediatrovi ranný moč na bežnú kontrolu, ktorú robí v 5.mesiaci. ako na to? dnes ráno sme čakali s mikrotenovym sáčkom a nič a nič. 😀
Ahojky 🙂
@sjussi - tak máte po křtinách co? A budou nějaký fotečky? My je máme příští týden. 🙂 A co jsi měla na sobě ty? Já tu vytáhla dvoje šaty a nevím nevím. 😅
@lolelole - krásná fotečka 🙂 A jak mu šmakovala šlehačka? 😀
Já od té doby, co se malá začala přetáčet, tak jí jenom chodím převracet zpátky a než se otočím, tak je zase na bříšku a vzteká se. 😀

@misha8 a když mě pošle na to sono jak psala skubanelkka tak to je ultrazvuk mozku?to tady v nemocnici dělají každému miminku po porodu a bylo vše ok tak to tam půjdeme znovu?jinak moc holky děkuji