Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
My jsme dneska zkusili první mrkvičku a Nelinka jí ze lžičky vůbec nechtěla, dělala, že se dáví a skoro plakala. Myslím, že vůbec nic ani nespolkla. Taky vám to někomu děti dělaly? Mám pokračovat a nebo ještě chvíli počkat? Nechci jí trápit, ale třeba si musí jen zvyknout na něco nového?
Děkuju holky za rady. Dávala jsem jí domácí mrkev, říkala jsem si, že bych ze začátku radši, aby si zvykla na klasickou zeleninu a ne na skleničky. Zkusím to teda ještě zítra, pak zkusím třeba bramboru a když nic, tak ještě počkám, jak píše sjussi, abych jí to nějak nezprotivila a pak nebude chtít vůbec nic.
mám dotaz ohledně příkrmů...co vaříte doma, vážíte kolik toho dítě sní???...včera jsem to zkusila, jen tak,snědl 40g mrkve a 120 mlíka (dneska asi taky tak)...takže to tak nějak odpovídá jeho normální dávce
pak by mě zajímalo, z praxe, za jak dlouho se vám podařilo nahradit úplnou dávku mléka??? ( vím píše se 2-4 týdny...já mám pocit že to bude asi dýl u nás ☹ ☹ )
dávaly jste maso i když jestě ta dávka nebyla nahrazena úplně...abych ho nepřecpala zeleninou...chtěla bych zkusit po těch 4 týdnech
a ještě dotaz když vaříte brambor...děláte bramborovou kaši z mlíka ( kojeneckého) nebo to umícháte jen z té vody ve které se to vařilo?? ( já teda z mlíka)
no jinak si myslím že máme velký pokrok, protože prvních asi 20 lžiček otvírá pusinku, směje se, polyká..pak se dostane do fáze vztekání to ještě polyká a pak je fáze plyvání a dávení a tím většinou končím...dám zapít vodou ( nic jinýho nepije a to jen trochu 20ml za celý den a z toho 10ml po jídle..ale i to je úspěch)...nechci to hrotit třeba mu to časem dojde...proto se ptám i na to maso
Je to dlouhý, ale doufám že se tím někdo pročte a odpoví mi děkuji 😀 😀 😀
Holky, potřebuji znát Váš názor!!! Sestřenka mi tvrdí, že malá má málo jídla přes den. Jídelníček má takový:
1. dávka: 175 ml mlíka
2. dávka: 175 ml mlíka nebo co 3.den má ovocné pyré
3. dávka: masozeleninový příkrm
4. dávka: 175 ml mléka
5. dávka: 180 ml mléčné kaše různých příchutí
Pokud odpoledne bysme dávali kaši už kolem šesté, tak ji dám ještě trochu ovocíčka a pak kolem osmé kaši.
Já si osobně myslím, že jídla má dost a hlady netrpí. Moje dr. má dovolenou, tudíž si ji nemůžu zajít převážit ani se zajít poradit. Děkuji moc za Vaše názory!!!!!!!
@markysek2 já bych ti ráda poradila, ale zatím se v tom vůbec nevyznám 😉 Ale zeptám se, dušenou mrkev, jak jí děláš? Jen podusíš třeba na másle?
@haniula já nevím, ale mě přijde, že jídla má dost. Nelinka zdaleka tolik mlíka nevypije, sice jí dávám ještě 6x denně, ale třeba v devět jsem ráda, když vypije tak 90 ml, víc ani náhodou a 175 ml vypije jen hodně vyjímečně. A taky nemám pocit, že by trpěla hlady 😉 Faldíky má pěkný i tak 😀
My jsme byli dneska na kyčlích a všechno v pořádku, už má obě jadérka a tak už tam znovu nemusíme 🙂 A když jsem tam viděla ty maličkatý miminka s hubenýma nožičkama, tak tam Nelinka byla jak obřík s pořádnýma faldíkama 😀
@markysek2 ja to nevazim,udelam toho od oka (vetsinou zbyde) ale davku sem nenahrazovala.Dam mu kolik sni a pak ho dokojim.Ja dam do brambor bud kousek masla (snad mne neukamenujete 😀 ) nebo trochu mleka
@haniula Hani ja myslim ze kdyby mela malo tak da vedet a pokud ti neplace hlady tak ji to staci 🙂
@haniula v podstatě má tolik dávek jako Kubík ( mlíka asi zhruba tak)...teda my máme zatím jen polední příkrm a hlady tak netrpí...já spíš mám strach aby postupným nahrazením mlíka příkrmy měl dost mlíka 🙂 🙂 ...a z přibírání bych strach asi neměla mě doktorky říkala, že po kaších mám sáhnout až opravdu v noci nebude spát nebo až klidně po ovoci...prý po nich dětičky pěkně tloustnou 😀 😀
@maova nastrouhala jsem ji najemno na struhadle (tokový to co se používá i na jablíčka...je porcelánový, nebo i skleněný) dala do minima vody a dusila..pak přidala malinkato másla...píšou že se to může sice mě to udivuje, ale může..bud máslo nebo olivový olej
@sjussi takže já ho nechám až sní toho tolik že mlíko chtít nebude 😀 😀 ..ok to není problém...taky dělám toho víc( krom brambor..ty vařím vždy čerstvé)...co nesní putuje do lednice...zatím chystám tak na dva dny
a ještě dotaz na to maseno...můžu i když ještě nebude nahrazený ten příkrm...teda udělal to tak někdo???? haniula...ty jsi nejdál jak jsi to udělala???nebo jak to bylo u vás???dík 😀 😀
@maova takhle měla u nás malinko větší úspěch než vařená , ale o 100% lepší než skleničková
no zatím mám ještě jakou zeleninku dělat...zítra kedlub, pak cuketa, a pak brokolice, možná ještě zkusím květák a nějakou směsku a pak už mi dochází fantazie, ale stejně zatím mě to příjde variace na mrkev a brambory..kdyby tím někdo krmil mě ho pošlu někam 😀 😀 😀
@maova skus zasa zajtra máte čas 😉 ja som jej vždy dala jednu lyžičku do ruky 🙂
@markysek2 no nevážim už viem aké množstvo je sklenička takže ked uvarím doma je to asi také množstvo
2týždne papala zeleninku aj chcela ešte mliečko potom už len zeleninka stačila
ja som poskúšala zeleninku a pozvolne začala davať aj masko
zemiak moc nechce ale ak ho varím tak zarabam s kojeneckým mliekom na kašu
a ešte mne papavala pekne ale v poslednej dobe štrajkuje prvé lyžičky dam na silu aj s revom a potom pekne papá dalej neviem čo to začala robiť 🙂
zemiak nechutí viacerým detom 😖
@haniula kde by moja toľko vypila 😀
1. 150 UM
2. ovocné pyré
3. masko so zeleninkou
4.120UM
5.120UM
6.150UM
proste viac mlieka do nej nedostanem , deckár povedal , že minimum je tých 500ml a tekutiniek vypije aj 200-250ml takže to je ok
@haniula ne kaši zavedu asi před ovocem aby nám to pak vycházelo asi takot:
1krmení asi v 7hod...mlíko, 2. krmení asi v 10hod..ovoce...........až 5krmení 20:00 kaše
zatím krmíme v 5, 9, 12,16,19:30...protože moc nejedl tak jsem byla nucena natáhnout přestávky tak toho sní víc...někdy dal místo 150 jen 120 a to mi přišlo málo..takže zatím tak

Dnes jsme byli poprvé na rehabkách. Malá je podle sestry na úrovní 4 měsíce vývojově. Cvičili jsme propojení očí a ruku plus úchopy a taky něco z Vojtovky na zatažení pupeční kýly. to už se jí vůbec nelíbilo, šíleně řvala!!!! Budem chodit jednou týdně plus budu s ní doma nacvičovat já s ní doma každý den.
Jinak brouček vůbec nebyl nadšený z toho, že vidí mamku po třech dnech!!! Jen se na mě podívala a hrála si dál!!!! 😠 Potvůrka!!!!!!!!!!! 😉